- Poruka
- 3.973
Od Bileće hrabri borci,
Kurešovi to su momci.
„Ja sam bio u planini sa mojom ženom, kopao sam krompir. Kad sam došao uveče kući oko 7 sati našao sam neke nepoznate ljude koji su imali bradu. Oni su mi rekli da ne bežim od kuće inače će sve poklati i popaliti. Onda smo se mi zadržali kod svojih kuća i izjutra oko osam, devet sati naišli su bradati ljudi koji su nosili puške sa krvavim noževima, a i u ruci su držali krvave noževe. Svi su bili dobro naoružani. Jedan je došao kod mene i pita me: „Šta si ti?" Ja mu kažem: „Ja sam čovek, seljak." A on meni kaže: „Ti si komunista". Ja kažem da nisam, on meni kaže: „Lezi da te koljem, milion ti bogova". A ja ga onda pitam zašto da me kolje kad nikoga nisam ubio niti sam kome šta skrivio. Zatim on me uhvati za bradu i povuče nož da me zakolje. Ja se otrgnem, a on hoće da me ubode nožem u levu sisu. Kako sam se ja naglo okrenuo on mi prereže levu mišicu. Sada mi je sakata leva ruka, ne mogu da je podignem, a mogu samo da povučem njom. (Svedok Pranjušić pokazuje grlo i levu ruku gde su ga unakazili četnici i nastavlja) Odatle sam pobegao u šumu i prenoćio.“
Bagra je iz odreda ppor. Kureša. Stoka koljačka, četnička.
Ja se nadam da će gospodin Valentin Inzko, Visoki predstavnik medjunarodne zajednice za BiH naći načina da poruši ta govna tamo.
Poslednja izmena od moderatora: