Bileća dobija Ravnogorski park

Moja Republika

Domaćin
Poruka
3.671
b3.jpg

Na ulazu s lijeve strane postavljena je strane statua Draža Mihailovića, a s desne strane nalazi se statua pripadnika počasne straže. Na ulazu je i velika bista sa nazivom Ravnogorski park na ćirilici na čijem se vrhu nalazi grb sa dvoglavim orlom i četiri slova S i krunom Nemanjića.

Do "piramide" koja je centralni dio Ravnogorskog parka visoke preko 20 metara vode ploče postavljene u znak sjećanja na pet bilećkih bataljona.

Na ploči ispred piramide navedeno je kako spomen obilježje podiže "srpski narod Bileće".
Autor projekta Milivoje Bokić kaže da je ovaj projekat vrijedan 350.000 KM.

Nakon otvaranja parka, 2. oktobra nastaviće se sa njegovim uređenjem, a konačni radovi kako je istakao Bokić, treba da budu završeni naredne godine. Trenutno se radi na izgradnji fontane na kojoj će takođe, biti postavljen veliki krst, a u njenoj blizini predviđeno je postavljanje još jedne statue.
[http://mondo.ba/a511647/Info/Drustvo/Bileca-dobija-Ravnogorski-park.html

b2.jpg

b1.jpg

ravnogorski-park-u-bileci.jpg

:ok:

Prva ljubav zaborava nema, vojvoda vaš još sa Nemcima drema

cetnici_i_nemci2.jpg
Не лупетај, херцеговачке четнике су једино помогли Италијани, помагали су их оружјем и да није било њих муслиманске усташе би све поклале.
Наравно никако не треба заборавити помоћ Србије и владе Милана Недића о чему је говорио и Војвода Ђујић.

salko%20Image4.jpg

Херцеговачки четници са Италијанима

Pozorisni_komad_u_Gacku_italijanskih_vojnika_194.jpg

Позоришни комад у Гацку, италијанских војника 1943. године.

Ja da sam sad npr u 1941.god. Liz'o bih Nemcima i Italijanima dupe za oruzje, municiju i sanitetski materijal. Ucinio bih sve da spasem Srpski narod od hrvatskih i muslimanskih hijena i demona. A svako od "Srba" ko bi me proglasio izdajnikom i slugom okupatora, moze da mi pusi ******!!! Narocito partizani, oni su najbolje blajvili kobajz i ustasama i Nemcima i saveznicima i Rusima.

Ja da sam sad npr u 1941.god. Liz'o bih Nemcima i Italijanima dupe za oruzje, municiju i sanitetski materijal. Ucinio bih sve da spasem Srpski narod od hrvatskih i muslimanskih hijena i demona. A svako od "Srba" ko bi me proglasio izdajnikom i slugom okupatora, moze da mi pusi ******!!! Narocito partizani, oni su najbolje blajvili kobajz i ustasama i Nemcima i saveznicima i Rusima.

Sreća u Srbiji je bilo onih koji nisu spremni da guraju svoje lice u dupe onih koji ubijaju nedužne.

Немци и Италијани дошли прошли, нема их више, нема више ни Фолксдојчера на северу Србије, као и сваки окупатори пре и касније тако ће и нато и ове њихове ЕУ структуре да оду, али прави окупатори остају овде вековима ... зна се на кога мислим.
Треба препознати непријатеља, а не губити време и животе са нацијама које нам могу бити савезници.

Od glave Zete do grada Spuža ,
krvavi lanac vojske se pruža !
Pritisli Srbi turske livade ,
turcima u Spuž zadaju jade !
A serdar Vule s ' visoke kule ,
džeferdar pali kukaju bule !
Leleču turci , kukaju bule ,
oj lele lele , eto ga Vule !
A serdar Janko sa sabljom maše ,
udrite braćo srpstvo ej naše !!!

Oce li biti tamo neke muzike da zapevamo ove nase srpske pravoslavne pesme ::)

Четништво је светла српска традиција. Рехабилитација, споменици, паркови, истина у уџбеницима...него шта!

Sletovi, priredbe u skolama, vojne parade, muzicki i filmski festivali, obrazovni programi na drzavnoj TV i obavezom emotivanja istih na privatnim televizijama. Sve ovo govorim bez sarkazma i zezanja, mislim ozbiljno.

Back