Bijelo dugme u Splitu zapevalo "zabranjenu" pesmu, zvižduci u publici, a na ekranu doživeli šok

...

PLJUNI I ZAPJEVAJ MOJA JUGOSLAVIJO Bijelo dugme u Splitu zapevalo "zabranjenu" pesmu, zvižduci u publici, a na ekranu doživeli šok​

https://www.kurir.rs/stars/4433043/bijelo-dugme-u-splitu-zapevalo-pljuni-i-zapevaj-moja-jugoslavio

@Cro_čvarak ti kao Orjunas...sta kazes na ovo?
@Jugoslav Čvarak ti kao Vucicevac i Titoista takodje?

O cemu se radi...
Zasto bivsi Srbi tj Splićani ne vole zastavu koja ih je oslobodila od Italijana?

POKRENUT ZAHTEV DA SE ALENU ISLAMOVIĆU ZABRANI ULAZAK U HRVATSKU! Nakon koncerta nastao haos - zasmetala im jedna stvar​

https://www.kurir.rs/stars/4433153/...m_medium=web_home&utm_campaign=adria_internal

...
Raspali bosanci jbg.

...

PLJUNI I ZAPJEVAJ MOJA JUGOSLAVIJO Bijelo dugme u Splitu zapevalo "zabranjenu" pesmu, zvižduci u publici, a na ekranu doživeli šok​

https://www.kurir.rs/stars/4433043/bijelo-dugme-u-splitu-zapevalo-pljuni-i-zapevaj-moja-jugoslavio

O cemu se radi...
Zasto bivsi Srbi tj Splićani ne vole zastavu koja ih je oslobodila od Italijana?

POKRENUT ZAHTEV DA SE ALENU ISLAMOVIĆU ZABRANI ULAZAK U HRVATSKU! Nakon koncerta nastao haos - zasmetala im jedna stvar​

https://www.kurir.rs/stars/4433153/...m_medium=web_home&utm_campaign=adria_internal

...
bravo hrvati. tako se to radi. tako se izlazi na kraj sa jugonostalgicarima

Pa koliko sam vidio i čuo, publika se sasvim OK ponijela, već se braniteljska magarad po običaju propela na stražnje noge.
Da priveligije... Jedno od te magaradi( sigurno mu 70 godina) pobisnio kad sam ja rekao prošle godine' "Oktobarsko kupanje", pistojao je sve neugodnije do trena kad sam pukao i zapliva prema njemu s povicima da ću ga utopit :per:

Ma vole svi ljudi da se ubijaju i pakoste...balkanci imaju tu crtu....
Zove se glupost i samoljublje....
A nahranjena je lenjoscu i zeljom da neko drugi odradi sve umesto tebe..

Kazite mi tako pametni , ko danas umesto vas brani lepe odnose, postenje i tekovine koje vam se svidjaju?

Niko , prdnuli ste svi u cabar....
Hrvati kukaju da ih malobrojni Srbi usred Hrvatske maltretiraju , i da ih neki pljackasi pljackaju...
Srbe opet ceo svet zaebava, a ustvari klinac iz njihove ulice im moze sve jer niko ne brani nista...

Neka sluzbena lica kao ,
A tako se nista ne brani....

A ovako , a kazes ili uradis nesto , milion ljudi trazi prostor za svoj interes i zlo...
To se zove pogani ljudi....
Pogani ljudi uvek vise veruju poganima i prevarantima, nego postenima, jer zaboga ako si pogan , to je realno , posten je vec apstrakcija...

Da, ali Spalato je poput Jajduka, u biti Jajduk je potez Spalato - Zadar in a nutshell.
Razmazan-U-govnima je to lijepo objasnio na primjeru Jajduka.
O ulizivačkoj politici Alkara koji se time još diče :rotf: da i me govorim.
Umjesto Jajduk slobodno umetni - Dalmacija, Dalmatinci, Split, Zadar, Šibenik, Sinj, Alkari...

Pogledajte prilog 1602106

Pazi podatak da je u Splitu osnovana ekstremistička Orjuna, znači ne u Beogradu, već Splitu.
Koji su to beskičmenjaci i ulizice bili, a danas najveći hrvatski ultranacionalisti.

Dalmaciju jednostavno treba dati Talijanima, Istra treba biti neovisna, a Dubrovnik ponovo postati republika.
Zaboravio si smradikalski san kavlobag, kavlovac, vivovitica

Није баш тако како пише антисрпско ђубре "Курир". Имамо и снимак који је мјеродавнији.
Могуће је и било звиждука када су се појавиле заставе Југославије, но већина је позитивно примила пјесму, чак ју је публика хорски пратила. Вјерујем да се то политичким елитама у лијепој њиховој није допало но то је њихов проблем.
Данашња Хрватска јесте контаминирана неоусташтвом, но то не значи да не постоји маса посебно млађих људи "оперисана" и од усташтва и уопште од дневне политике. На крају, није исти профил публике на концертима Томпсона и "Бијелог дугмета", различите су то таласне дужине. А и овакви текстови које преноси антисрпско смеће "Курир" само загађују и тако загађен амбијент.

Poslednja izmena:
...

O cemu se radi...

...
Split odavno nije hrvatska.........ko sto ni Beograd nije Srbije.
primitivni pecinski divljaci sisli iz hercegovine na obalu mora i sada su najveci hrvati. Poznajem mnogo autohtonih hrvata i mnogi bi rado da cuju pesmu o zemlji u kojoj su najlepse ziveli.
A posto i mi u Beogradu imamo isto takve primitivne divljake iz kojekakvih krajina i durmitorskih pecina, ocekujem pljuvanje po svim onima kojima je Jugoslavija bila i ostala domovina.

Pa i nema.
Na koncert su došli normalni, umjereni Dalmoši, ma koliko god se meni osobno od Bijelog Dugmeta sralo.
Sav taj cirkus oko koncerta je potekao od hrvatske, desničarske magaradi, koju ti više cijeniš od umjerenog Hrvata.
Da točno, extremna hrvatska desnica uz Tupsona sluša isključivo srpske turbo folk pevaljke.

Sramotan potez Bilog Dugmita, nema mesta ovakvim stvarima u Splitu
kad već video zapis nije dostupan evo ovako

Izrezakz.JPG

:zkez:

Subotnji koncert koncert Bijelog dugmeta u Splitu bio je u poslednje vreme jedan od najvećih u ovom gradu. Čak je i afterparty bio u duboko u noć jer su ljudi ostali i nakon koncerta dugo na ovoj interesantnoj lokaciji. I to ne da bi protestvovali već zato što ih je adrenalin a i odlična svirka naterala da nastave druženje.Povodom napisa u pojedinim medijima da je splitska publika negodovala zbog izvođenja pesme "Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo" i scenografije koja je uključivala trobojku, grupa Bijelo dugme i tim koji stoji iza ove turneje poslali su video na kojem se vidi kako je to zaista izgledalo.

Bijelo dugme, "Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo" u Splitu - Ekskluzivni snimak sa bine​

da su otpevali u Skoplju oni bi plakali i vec sutra bi vratili prefiks Velesu
a da usred beograda otpjevaju kosovsku?

i sad ajde ti ovu situaciju sa milijun struja objasni jednom amerikancu, australcu...morali bi imat predmet jugoslavija i predavat ga 8 godina da bi ljudi vani svatili kako se ovde diše. evo recimo jugoslav čvarak je rođen u jugoslaviji pa nema ***** pojma a kako bi neko vanjski pohvatao.

Back