Bijelo dugme u Splitu zapevalo "zabranjenu" pesmu, zvižduci u publici, a na ekranu doživeli šok

To su neki od onih bendova koji su narodnjaci na distorziji i uvijeke sam ih vidio kao seljačiju a ne rnr. ALI ovo što su napravili je dobro. To je odgovor na thompsona i Imotski i njihov ndh dernek tamo. To podržavam iz političkih razloga, ne muzičkih ili umjetničkih. Dobro su to napravili. Trebali bi to stalno kroz turneju ponavljati kroz sve gradove.

Ovi šta su zviždali udario im Imotski i Thompson u glavu i njihova crkva sa vjeronaukom u školama. A znamo ko su:
1725226605245.png

1725226619613.png

1725226636748.png

1725226662561.png

ko poredjenje dupeta i oka bez potrebe da se kaze ko je dupe a ko oko

draza je odlikovan od usa ordenom za saveznistvo a pavelic od hitlera pistoljem i autom
Nit je Draža imao logore a kamoli one za djecu, niti rasne zakone, niti državu (bili su gerila), niti je ratovao u SSSR-u. Al ******, rvati ne trpe da su najgori pa moraju naći nekog partnera. To stalno ponavljaju ko papagaji. Četnici su mi u rangu Italije. Niti Italija koliko bila fašistička i imala logor u Kamporu itd.... ni približno nije pravila sranja ko Njemačka.. Jevreji iz Rima su evakuirani 1944 kad su Njemci došli tamo.
Dakle, nije to sve isto. Ali, rvat ne zna povijest dalju od onoga šta je naučio na vjeronauku i kod kuće od predaka mu vojske ndh.

Pa nema zvizduka
Ustase vole ovu pjesmu naročito
Ko ne sluša pjesmu slušaće oluju...
Pa i nema.
Na koncert su došli normalni, umjereni Dalmoši, ma koliko god se meni osobno od Bijelog Dugmeta sralo.
Sav taj cirkus oko koncerta je potekao od hrvatske, desničarske magaradi, koju ti više cijeniš od umjerenog Hrvata.

Nit je Draža imao logore a kamoli one za djecu, niti rasne zakone, niti državu (bili su gerila), niti je ratovao u SSSR-u. Al ******, rvati ne trpe da su najgori pa moraju naći nekog partnera. To stalno ponavljaju ko papagaji.
titova simetrija da bi se zataskao genocid u ndh i fasisticka fekalija ndh

ustase - cetnici = jasenovac - foca

opasna je ta simetrija!

titova simetrija da bi se zataskao genocid u ndh i fasisticka fekalija ndh

ustase - cetnici = jasenovac - foca

opasna je ta simetrija!
U ime Bratsva i Jedinstva. Umjesto da se to bratstvo gradilo zdravo. Da se zna ko je šta radio. Kazne se, denacificiraju, pa idemo dalje. Ali ne.....

Back