BiH, Srebrenica, Srbalji, "bošnjaci" i genocid - prava istina!!!

Uzmimo da je poppis iz popis iz 1931 tačan. Ti bi se vračao u to vrijeme ili prihvatio današnji fašistički pristup zapošljavanju 3 zaposlena Bošnjaka u opštinskoj administraciji bez proučavanja migracija i genocida.
Prvo bi trebao na osnovu historijskih činjenica izučiti migracije iz ekonomskih razloga, pa migracije po osnovu pokušaja ili izvršenja genocida.
Normalan, psihički zdrav čovjek bez obzira na vjeru i naciju neće prihvatiti formiranje vlasti na osnovu procenata stanovništva nakon genocida i time nagraditi zločin.
U vrijeme Evlije Ćelebije u Užicu je bilo 37% muslimana i 13 đamija. Pitaš li se gdje su njihovi potomci, gdje su vjerski objekti, gdje su groblja (mezarluci), jesi li što ućio šta u školama u Srbiji ili bilo gdje drugo o njihovom nestanku.
Gdje su i kako su nestali muslimani, đamije i mezarluci iz Beograda, tzv. RSK, Imotskog, Bijele kod Herceg novog itd. itd.

Ti bi se vračao tamo gdje odgovara Srbima a gdje odgovara drugima ni pod koju cijenu.

LICEMJERNO, BEZOBRAZNO, NELJUDSKI I POKVARENO!!!

Лажљива потурице бошњачка - У УЖИЦУ СУ БИЛИ ТУРЦИ који су и муслимани, зашто тако бедно подмећеш? А ми смо РОБОВАЛИ ПОД ТУРЦИМА ако се сећаш, па када је стока обрезана ИЗГУБИЛА - онда су се повукли!

Једно су ТУРЦИ а друго су ПОТУРИЦЕ! Не можеш то да изједначаваш!

Лажљива потурице бошњачка - У УЖИЦУ СУ БИЛИ ТУРЦИ који су и муслимани, зашто тако бедно подмећеш? А ми смо РОБОВАЛИ ПОД ТУРЦИМА ако се сећаш, па када је стока обрезана ИЗГУБИЛА - онда су се повукли!

Još samo da kažeš koloko je bilo Turaka koliko "Poturica", gdje su bili vjerski objekti i groblja ko i kada i na koji način ih je porušio kako to danas u Turskoj ima znatno više Bošnjaka ex JU porjekla no u samoj Bosni, nisu li možda to muslimani iz Užica, Beograda, Bijele, Krajine, Sanđaka i dr. ili su su tamo možda marsovci južnoslovenskog porjekla.

Još samo da kažeš koloko je bilo Turaka koliko "Poturica", gdje su bili vjerski objekti i groblja ko i kada i na koji način ih je porušio kako to danas u Turskoj ima znatno više Bošnjaka ex JU porjekla no u samoj Bosni, nisu li možda to muslimani iz Užica, Beograda, Bijele, Krajine, Sanđaka i dr. ili su su tamo možda marsovci južnoslovenskog porjekla.

Па лудаче један ТИ НИСИ ТУРЧИН, него потурица, тј. прво муслиман "по националности" а сада "Бошњак" - даклеМ, никакве ви везе немате са Турцима осим што сте зарад КОРИСТИ и ПОВЛАСТИЦА обрезали киту и примили ислам (што је ваш лични избор а и право). Али са којим ПРАВОМ или ЗДРАВОМ ПАМЕЋУ ти тражиш "шеријатска права Турака" из времена када смо били под Турцима??? А та гамад што је збирсала у Турску заједно са Турцима нису ПРОТЕРАНИ, него су схватили да неће имати више повластица које су им као јаничарима давали Турци.

Јок. Није по Србији било етничких Турака. Сви "Турци" по Србији били су домаћи Муслимани, илити "Бошњаци", од Ужица па до Неготина. А гро данашњих босанских Муслимана су потомци тих србијанских муслимана, јер је већина протерана управо у Босну.

И са Војводином је иста прича. И ту је било по градовима по 30% и више муслимана, са све џамијама и гробљима. Само што је по Војводини то попаљено и поуништавано у 18. веку, а у Србији у 19. Ако мене питате, одличан потез наших предака, којим су нама, њиховим потомцима, загарантовали мир. Сви муслимани у Турску, одакле су дошли, и мирна Бачка. Буквално. Али зато остаде немирна Босна...

Јок. Није по Србији било етничких Турака. Сви "Турци" по Србији били су домаћи Муслимани, илити "Бошњаци", од Ужица па до Неготина. А гро данашњих босанских Муслимана су потомци тих србијанских муслимана, јер је већина протерана управо у Босну.

И са Војводином је иста прича. И ту је било по градовима по 30% и више муслимана, са све џамијама и гробљима. Само што је по Војводини то попаљено и поуништавано у 18. веку, а у Србији у 19. Ако мене питате, одличан потез наших предака, којим су нама, њиховим потомцима, загарантовали мир. Сви муслимани у Турску, одакле су дошли, и мирна Бачка. Буквално. Али зато остаде немирна Босна...

Хоћеш да кажеш да у Србији "ЗА ВРЕМЕ ТУРАКА" НИЈЕ БИЛО ТУРАКА ???

Па лудаче један ТИ НИСИ ТУРЧИН

Он можда лично није Турчин, али је сигурно потомак Турака, јер су у оно време сви муслимани били називани Турцима, и сами себе тако сматрали малтене све до средине 20. века.

Још је Вук Караџић рекао да малтене нема ниједног Турчина у Србији и Босни да говори турски језик, већ да су сви потомци Срба који су прешли на ислам, а Доситеј Обрадовић је призивао доба просвете, када ће турска деца моћи у школи да науче да су словенског рода, а не анадолског, како их уче родитељи. Наравно, све време је реч о домаћим муслиманима који су често били већи Турци од етничких Турака.

А та гамад што је збирсала у Турску заједно са Турцима нису ПРОТЕРАНИ, него су схватили да неће имати више повластица које су им као јаничарима давали Турци.

Протерани су Еремита, још како, и имовина им је плењена. Сви који нису хтели да се покрсте, имали су да бирају хоће ли пут под ноге, или сабљу под врат.

Хоћеш да кажеш да у Србији "ЗА ВРЕМЕ ТУРАКА" НИЈЕ БИЛО ТУРАКА ???

Шта је ту чудно? :confused: Претпостављам да знаш да су сви "Турци" о којима пева наша народна епика заправо били домаћи муслимани. Са њима су се клали и Карађорђе и Милош, није ту било пуно "правих" Турака, осим када баш доведу војску из саме Турске. Етничких Турака је било једва нешто мало по Косову, а по остатку Србије их је било исто толико колико по Босни данас.

Етнички Турци нису допрли много даље од Грчке и Бугарске. А и питање је колико су и тамо заиста у питању "прави" Турци, а не исто тако домаћи муслимани, само што су због близине Цариграда могли да науче турски. Босна и Србија су биле слепо црево Турске, и овдашњи "Турци" због тога никад нису успели да постану онолики Турци колико су желели. Данас се стиде тога, и сматрају за увреду када им неко каже да су Турци, али у оно време када је Турска била јака, да им неко каже да нису прави Турци, убили би га на месту.

pa bilo je i pravih etnickih turaka nije da nije

Али је њихов ratio према домаћим муслиманима био исти као и у Босни, односно "Турци" у Србији (као целина) су били су у истој мери Турци као што су то данашњи Бошњаци.

Барем према описима Србије и Босне Вука Караџића.

pa bilo je i pravih etnickih turaka nije da nije

Било је можда Шиптара, потурчених Влаха, Бугара из Румелије, и потурчених Грка....
Турака врло мало.
Велику већину су чинили домаћи потурчењаци.

дахије
Мехмед-ага Фочић
Кучук Алија (слушао на нашој телевизији босанског певача Хашима Кучука-Хокиа да потичу из исте породице, из околине Крагујевца).

На Мишару, највећем боју Првог српског устанка борили смо се против ''Турака'' предака данашњих Бошњака.

Ретко који ''Турчин'' у Смедеревском санџаку (Београдском пашалуку) је знао турски језик.
Од 400 000 становника било их је око 40 000.

Било је можда Шиптара, потурчених Влаха, Бугара из Румелије, и потурчених Грка....
Турака врло мало.
Велику већину су чинили домаћи потурчењаци.

дахије
Мехмед-ага Фочић
Кучук Алија (слушао на нашој телевизији босанског певача Хашима Кучука-Хокиа да потичу из исте породице, из околине Крагујевца).

На Мишару, највећем боју Првог српског устанка борили смо се против ''Турака'' предака данашњих Бошњака.

Реко који ''Турчин'' у Смедеревском санџаку (Београдском пашалуку) је знао турски језик.
Од 400 000 становника било их је око 40 000.

Па јбт. стварно не знам ШТА ВАМ ЈЕ - по вама није ни било Косовског боја, нису нас Турци поробили, а ови потурчењаци су се из чиста мира потурчили :roll::roll::roll:

Па јбт. стварно не знам ШТА ВАМ ЈЕ - по вама није ни било Косовског боја, нису нас Турци поробили, а ови потурчењаци су се из чиста мира потурчили :roll::roll::roll:

Било је па шта.
Али на Косову је било и потурчених Грка, Срба...
Неке најбоље турске војсковође на Косову су пореклом Грци.

И нису одмах после Косовског боја Турци ушли у Србију.
Кад би покорили неку територију, нису све домаће феудалце убијали.
Неки су им постајали и савезници, било је чак и спахија хришћана. И у Србији, Босни и у Банату и у Влашкој, Молдавији.
Временом су неки примили ислам, због привилегија, полако је и народ почео да прима ислам.
Нису Турци имали толико људи да би контролисали тако велику територију. И у њиховој војсци је било
и Арапа, хришћана (све вазалне државе су слале своје одреде, па и Срби), других народа...
Срби, Грци, Бугари, Румуни нису били у сталном непријатељству са Турцима.
Водили су они паметну политику.

Чекај мало... Моменат...

Ти стварно замишљаш Србију оног времена са етничким Турцима који говоре турски по њој? :shock:

Или се заебаваш због овог Бошњака на теми? :confused:

Чекај мало... Моменат...

Ти стварно замишљаш Србију оног времена са етничким Турцима који говоре турски по њој? :shock:

Или се заебаваш због овог Бошњака на теми? :confused:

Па ја стварно не знам из које сте ви историје учили о том периоду - али немам намеру сада да доказујем било шта преписујући, јер ми је то досадно, довољно је, мислим, ако покушаш самом себи да објасниш ОДАКЛЕ ТОЛИКО ТУРЦИЗАМА у Вуковом рјечнику.......наравно да је овде БИЛО ЕТНИЧКИХ ТУРАКА.... који су турчили домаће издајнике (ето, слично се сада догађа и са овим нашим англосаксонским улизицама)...

Па ја стварно не знам из које сте ви историје учили о том периоду - али немам намеру сада да доказујем било шта преписујући, јер ми је то досадно

Па наравно да би било досадно и предосадно, јер би потрошио много времена, а ништа не би нашао.

довољно је, мислим, ако покушаш самом себи да објасниш ОДАКЛЕ ТОЛИКО ТУРЦИЗАМА у Вуковом рјечнику.......наравно да је овде БИЛО ЕТНИЧКИХ ТУРАКА.... који су турчили домаће издајнике (ето, слично се сада догађа и са овим нашим англосаксонским улизицама)...

Није довољно, јер у речнику исто тако имамо и речи грчког порекла, енглеског, немачког, француског, италијанског. Најбољи је пример са енглеским језиком и његовим утицајем на српски током свега 20-ак година, а немамо никакве Енглезе по улицама и кућама. Добро, данас имамо средства масовних комуникација, али Турци су имали 500 година времена.

А етничких Турака наравно да је било. Ствар је само у бројности, а њихова бројност је била исто тако учестала међу домаћим муслиманима, као и данас што су међу Бошњацима бројни потомци етничких Турака.

И још ово:

наравно да је овде БИЛО ЕТНИЧКИХ ТУРАКА.... који су турчили домаће издајнике (ето, слично се сада догађа и са овим нашим англосаксонским улизицама)...

Народ су турчили домаћи великаши који су прелазили на ислам и турчили своју војску и поданике како би задржали власт. И није било насилног турчења, то се муслиманима мора признати. Са те стране су били, условно речено, поштенији од католика. Уствари, врло условно речено.

Па наравно да би било досадно и предосадно, јер би потрошио много времена, а ништа не би нашао.

А је л' ово треба да схватим као провокацију....кхм... неће моћи:lol::lol::lol:

Није довољно, јер у речнику исто тако имамо и речи грчког порекла, енглеског, немачког, француског, италијанског. Најбољи је пример са енглеским језиком и његовим утицајем на српски током свега 20-ак година, а немамо никакве Енглезе по улицама и кућама. Добро, данас имамо средства масовних комуникација, али Турци су имали 500 година времена.

Да би Турчин од неког Србина направио доброг јаничара - требало му је бар 10 година - А О ПОГУБНОСТИ И МОНСТРУОЗНОМ УТИЦАЈУ МАС-МЕДИЈА није потребно коментарисати - 100 пута су бржи и 1000 пута брже разним начинима преправљају мозак пре свега деце.

А етничких Турака наравно да је било. Ствар је само у бројности, а њихова бројност је била исто тако учестала међу домаћим муслиманима, као и данас што су међу Бошњацима бројни потомци етничких Турака.

Добро, овде се могу делимично сложити, с тим што мислим да њихов број НИЈЕ БИО ТАКО БЕЗНАЧАЈАН. Осим тога имамо податке о пореклу само за неке ондашње аге и власт уопште - А НЕ ЗА СВЕ!

Па лудаче један ТИ НИСИ ТУРЧИН, него потурица, тј. прво муслиман "по националности" а сада "Бошњак" - даклеМ, никакве ви везе немате са Турцима осим што сте зарад КОРИСТИ и ПОВЛАСТИЦА обрезали киту и примили ислам (што је ваш лични избор а и право). Али са којим ПРАВОМ или ЗДРАВОМ ПАМЕЋУ ти тражиш "шеријатска права Турака" из времена када смо били под Турцима??? А та гамад што је збирсала у Турску заједно са Турцима нису ПРОТЕРАНИ, него су схватили да неће имати више повластица које су им као јаничарима давали Турци.

Gdje to ti pročita da sam napisao da sam Turčin, poturica ili Musliman po naciji.
Jesam li ja Bošnjak pitaj Iliju Garašanina, odnosno čitaj "Načartanije" on je umro znatno prije no što se moj dedo rodio, a još nije bio Bošnjak, Musliman ni poturica.
Možeš još proćitati prijevod na Bosanski jezik, putopisca Ćelebiju, pa fra Ivu Jukića i Safvet beg Bašagića a oni su umrli prije mog rođenja.

I još kad bi naučio da ne vrijeđaš tj. na kulturan način prihvatiš pisaniju. Dobro je ako si mlad i htjedneš i imadneš vremena učiti a loše ako je odraz tvog izražavanja senilnost ili loš kućni odgoj, pa nisi u stanju ratlučiti lijepo od ružnog ponašanja.

Naznam kada je najviše Bošnjaka protjerano ali jedan od najgorih razdoblja za njih na ovim prostorima je u vrijeme vladavine Nikole Pašića a u to vrijeme nebi ni Turaka ni tvojih poturica ali je bilo, srpskim ekstremizmom, puno protjeranih muslimana i oduzimanja prava na imovinu a ista je poklanjana kršćanima.
Ako tom dosdaš period Austrougarske, nasilno pokrštavanje, protjerivanje i oduzimanje prava na naciju, vjeru i imovinu. Sabrano gledano, od tad je najveći broj protjeranih Bošnjaka po Turskoj, a ostale zemlje da ne nabrajamo.

Jesam li ja Bošnjak pitaj Iliju Garašanina, odnosno čitaj "Načartanije" on je umro znatno prije no što se moj dedo rodio, a još nije bio Bošnjak, Musliman ni poturica.
Ja čitao.
Mnogo lepo delo.Što se tiče Bosne, ubedljivo najviše je pažnje posvetio bosanskim katolicima.
O muslimanima nije ništa ni pisao.
Inače nije sam pisao, nego su mu pomogli poljski emigranti.
Odlikuje ga velika doza liberalizma, religijske tolerancije, kakva je retkost bila tada na Balkanu.

Možeš još proćitati prijevod na Bosanski jezik, putopisca Ćelebiju

Čitao sam i to. Uglavnom delove vezane za Srbiju i Beograd.
Moj grad je nazivao i Aladži-hisar, što u prevodu znači Šarengrad ili Šarena tvrđava.
Inače Bošnjake ne pominje kad je u Srbiji. Koristi ih samo kao regionalnu odrednicu.
Nacionalne odrednice dobijaju prednost nad regionalnim tek u XIX veku.

Naznam kada je najviše Bošnjaka protjerano ali jedan od najgorih razdoblja za njih na ovim prostorima je u vrijeme vladavine Nikole Pašića a u to vrijeme nebi ni Turaka ni tvojih poturica ali je bilo, srpskim ekstremizmom, puno protjeranih muslimana i oduzimanja prava na imovinu a ista je poklanjana kršćanima.
Ako tom dosdaš period Austrougarske, nasilno pokrštavanje, protjerivanje i oduzimanje prava na naciju, vjeru i imovinu. Sabrano gledano, od tad je najveći broj protjeranih Bošnjaka po Turskoj, a ostale zemlje da ne nabrajamo.

Ma kako te nije sramota da lažeš.
U Srbiji nije bilo nikakvih Bošnjaka.
Muslimansko stanovništvo, je odlazilo dobrovoljno sa turskom vojskom.
Beograd je zadnji turski garnizon napustio 1868, a sa njim je otišla i većina muslimana.
Neki su i ostali.

Bošnjaci su se doseljavali u Srbiji od 1878 u Rašku oblast (Sandžak), gde postaju dominantno
stanovništvo. Niko ih nije proterivao posle oslobođenja 1912.
I tako ga masno slaga za Nikolu Pašića..
Ti pojma nemaš ni kad je Pašić bio predsednik vlade Srbije.

A o 500 godina zuluma, zločina , masakara, danka u krvi, kuluka, paljenja crkava,
genocida, a i unazađivanje civilizacijskih-evropskih vrednosti nad svim balkanskim hrišćanskim
narodima da i ne govorim.
Naročito vas ''Turaka'' Bošnjaka, prema Srbima.
Kad se upali u Srbiju 1812, palili ste, ubijali sve što ste stigli od deteta u kolevci.
Čak ste i roblje uzimali i odvodili i prodavali po pijacama.
U XIX veku, epohi prosvetiteljstva i romantizma u celoj Evropi.
More mrš:evil:

Uzmimo da je poppis iz popis iz 1931 tačan. Ti bi se vračao u to vrijeme ili prihvatio današnji fašistički pristup zapošljavanju 3 zaposlena Bošnjaka u opštinskoj administraciji bez proučavanja migracija i genocida.

Pa i danas imamo fašizam na djelu!! U administraciji glavnog grada BiH jedva je u radnom odnosu dva-tri Srbalja i to oni koji se nalaze i mješanoj bračnoj zajednici!!!
BHT je kao "jedinstvena i zajednička" medijska institucija na nivou BiH te zapošljava jedva nešto preko 8% Srbalja i 9% Hrvata, dok ostatak čine oni koji laprdaju unaokolo o potrebi nekakvog "multietničnog života" u BiH" i o nacionalnom balansu iz popisa od 91'!!!
Uprava za indirektno oporezivanje BiH praktično zapošljava nešto ispod 28% Srbalja, a kao "pravljena je prema ustavno definisanom nacionalnom balansu po popisu iz 91'!! I tu se, dakle, Srbi potkradaju za svoja Ustavom garantovana prava!!! Sve nešto kao "poštujmo zakone države BiH" - al' u qrcu!!!

Prvo bi trebao na osnovu historijskih činjenica izučiti migracije iz ekonomskih razloga, pa migracije po osnovu pokušaja ili izvršenja genocida.

Pa 500 god nabijanja na kolac, kuluka, danaka u krvi, sječa knezova idr. iživljavanja sigurno nije razlog za "migracije stanovništva iz ekonomskih razloga"!!!
Ako su bh Srbalji odlazili u Jasenovac "iz ekonomskih razloga", onda je ono u Srebrenici 1995. bila "afirmacija male privrede"!
Ovako kako sam napisao, naravno da lično ne mislim, al' samo hoću da na direktan (istina, prilično nezgodan) način ukažem ti na vaše stalno ignorisanje činjenica koje idu u prilog stavovima suprotne vam strane!!!

Normalan, psihički zdrav čovjek bez obzira na vjeru i naciju neće prihvatiti formiranje vlasti Prvo bi trebao na osnovu historijskih na osnovu procenata stanovništva nakon genocida i time nagraditi zločin.U vrijeme Evlije Ćelebije u Užicu je bilo 37% muslimana i 13 đamija. Pitaš li se gdje su njihovi potomci, gdje su vjerski objekti, gdje su groblja (mezarluci), jesi li što ućio šta u školama u Srbiji ili bilo gdje drugo o njihovom nestanku.
Gdje su i kako su nestali muslimani, đamije i mezarluci iz Beograda, tzv. RSK, Imotskog, Bijele kod Herceg novog itd. itd.

Znaj samo da cjelokupna istorija čovječanstva počiva na zločinima i niko nije uspio vratiti vrijeme unazad!!! Svi pokušaji u tom smjeru ostali su jedva nešto na deklarativnom efektu!!!
Što prije to shvatite, ova zemlja bi mogla nečemu i da se ponada u svojoj udućnosti!!!
U Bosni je nemoguće steći dugoročni politički profit živih na osnovu svojih mrtvih, jer mrtve u svojoj istoriji imaju sve strane i svako dalje insistiranje samo na svojim prioritetima samo pravi još veći razdor među onima od kojih Bosna suštinski i zavisi!!!
Pokušaj političke trgovina svojim pokojnicima izginulim u ratu je zadnja stvar koju neko može da preduzme!!! To je akt političke agonije!!! Nema dalje!!! To je samo po sebi prokleto i uvrjedljivo za druge koji takođe imaju iste takve svoje "istorijsko-biološke rane" i ne dopuštaju njihovo ignorisanje ili omalovašavanje!!!
Tu prestaje dijalog i nastupa razlaz!!!

Dalje, o popisu iz 1931. godine mogu da diskutujem sa pripadnikom nekog naroda koji je u to vrijeme bio nacionalno samosvjestan bar do tog nivoa da je znao svoje ime i jezik kojim govori te da se drži nacionalnog identiteta svojih predaka!!! Bošnjake u rezultatima tog popisa ne prepoznajem ili ih kao tadašnje "muslimane" bar ne razlikujem od ostatka populacije islamske vjeroispovijesti koja se tako nacionalno ne izjašnjava (ako se uopšte i bar neko u to vrijeme smatrao nekakvim "bošnjakom" - mada čisto sumnjam)!!!
A sad malo o Turčinu Čelebiji i njegovim pisanim tragovima??? U vrijeme koje ti spominješ, Srbija je i zvanično bila pod turskom okupacijom te su na njenom području bili locirani značajni turski vojni potencijali (jedinice)!!! Gotovo kompletnu administraciju osmanlija činili su Turci!!! To je podrazumijevalo i ekspanziju turskog stanovništva na okupirana podrućja (ne samo u Srbiju)!!! Naravno, onaj ko je palio manastire, unaokolo čerečio pravoslavne sveštenike i od crkava pravio konjušnice i ne treba nešto da se čudi ako sutra i njegove džamije nekom posluže kao inspiracija u sličnom smislu!!! Pitaš, jesam li nučio onešto o nestanku džamija??? A jel' se u vašim udžbenicima, pored rušenja banjalučke Ferhadije igdje pominje spaljivanje do temelja manastira Žitomislić u Hercegovini???:evil: Daj ne ulazi u takve polemike ako nemaš sve argumente!!!:twisted::twisted:
Povukla se osmanlijska vojska i administracija, pa je otišlo i civilno stanovništvo koje je sa njima i doseljeno!!! Uostalom, i taj nesretni Čelebija bio je Turčin, a ne nekakav tad nikom poznati "bošnjak"!!! Pošto vjerovatno ti sebe ne smatraš Turčinom, ne znam kakve veze taj procenat ima sa tobom, osim ako tad opet nisi bio nekako nacionalno drugačije legitimisan!!!

Gdje to ti pročita da sam napisao da sam Turčin, poturica ili Musliman po naciji.

Да се тако нашалим, ви Бошњаци сте природан феномен. Ви сте Бошњаци, очеви су вам Муслимани, дедови Срби/Хрвати, а прадедови Турци. Ако овако наставите, мораћете да измишљате нову нацију за прву генерацију ваших потомака.

У то време, гро вас који се данас називате Бошњацима, називали сте се Турцима, и ни у лудилу не би прихватали да су и хришћани (власи) исте крви (турске) као и ви.

Možeš još proćitati prijevod na Bosanski jezik, putopisca Ćelebiju, pa fra Ivu Jukića i Safvet beg Bašagića a oni su umrli prije mog rođenja.

И који је тај "босански"? Желиш да кажеш да то није само друго име за српски језик? У Аустроугарској су исто тако причали о Рацима и "рацком" језику, а нити постоје Раци, нити рацки језик одвојено од Срба.

Углавном, било би интересантно прочитати шта је тај странац Евлија Челебија (а не "Ћелебија") заиста написао, и да можда оригинална фраза не гласи "језик у Босни", а да ју је неки паметњаковић на српски превео као "босански језик".

Говоре ли и Херцеговци босански? :lol:

Каки бошњаци, каке глупости, причаш о времену пре 80 година, о нацији која је установљена током 1990-их, и која до 1995. није ни знала да се зову "Бошњаци"... :roll:

До пре 60-70 година су се сматрали Турцима, и иселили су се у своју отаџбину Турску, јер нису могли да поднесу да раја и власи буду грађани истог реда као и они, и што су од поноса радије одлазили из градова него да слушају како слободно звоне звона на црквама. Протеривања... Протеривали су вас Карађорђе и Милош, и протеривао вас је Маџар и Шваба. И нека су. А по Босни су вас називали којекаквим "цвећем" и позивали вас да "останете овдје" јер вас "Сунце туђег неба" неће грејати као ово итд. И ето шта су направили - ратове и крвопролиће, и новокомпоновану нацију ретарда која ће радије измишљати оно што није уместо да буде оно што јесте. За Сребреницу, моје саучешће. Али да сте ви неке "цвећке", за то можеш да се убришеш. Нација насилника и окупатора која се силила 500 година, па опет у сваком божјем рату само једва чекала да православце пошаље под нож, а и сада многи међу вама то једва чекају. Не кажем да је на другим странама другачије - све је то иста стока. Али је ипак нечија стока више стока, него код оних других.

Back