porin50
Ističe se
- Poruka
- 2.137
To su podaci za općinu Knin, ja sam dao podatke samo za grad KninНије тачно!
Kнин 1991.
Срби 88,20 %
Хрвати 9,04%
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To su podaci za općinu Knin, ja sam dao podatke samo za grad KninНије тачно!
Kнин 1991.
Срби 88,20 %
Хрвати 9,04%
Uzmimo da je poppis iz popis iz 1931 tačan. Ti bi se vračao u to vrijeme ili prihvatio današnji fašistički pristup zapošljavanju 3 zaposlena Bošnjaka u opštinskoj administraciji bez proučavanja migracija i genocida.
Prvo bi trebao na osnovu historijskih činjenica izučiti migracije iz ekonomskih razloga, pa migracije po osnovu pokušaja ili izvršenja genocida.
Normalan, psihički zdrav čovjek bez obzira na vjeru i naciju neće prihvatiti formiranje vlasti na osnovu procenata stanovništva nakon genocida i time nagraditi zločin.
U vrijeme Evlije Ćelebije u Užicu je bilo 37% muslimana i 13 đamija. Pitaš li se gdje su njihovi potomci, gdje su vjerski objekti, gdje su groblja (mezarluci), jesi li što ućio šta u školama u Srbiji ili bilo gdje drugo o njihovom nestanku.
Gdje su i kako su nestali muslimani, đamije i mezarluci iz Beograda, tzv. RSK, Imotskog, Bijele kod Herceg novog itd. itd.
Ti bi se vračao tamo gdje odgovara Srbima a gdje odgovara drugima ni pod koju cijenu.
LICEMJERNO, BEZOBRAZNO, NELJUDSKI I POKVARENO!!!
Još samo da kažeš koloko je bilo Turaka koliko "Poturica", gdje su bili vjerski objekti i groblja ko i kada i na koji način ih je porušio kako to danas u Turskoj ima znatno više Bošnjaka ex JU porjekla no u samoj Bosni, nisu li možda to muslimani iz Užica, Beograda, Bijele, Krajine, Sanđaka i dr. ili su su tamo možda marsovci južnoslovenskog porjekla.Лажљива потурице бошњачка - У УЖИЦУ СУ БИЛИ ТУРЦИ који су и муслимани, зашто тако бедно подмећеш? А ми смо РОБОВАЛИ ПОД ТУРЦИМА ако се сећаш, па када је стока обрезана ИЗГУБИЛА - онда су се повукли!
Једно су ТУРЦИ а друго су ПОТУРИЦЕ! Не можеш то да изједначаваш!
Još samo da kažeš koloko je bilo Turaka koliko "Poturica", gdje su bili vjerski objekti i groblja ko i kada i na koji način ih je porušio kako to danas u Turskoj ima znatno više Bošnjaka ex JU porjekla no u samoj Bosni, nisu li možda to muslimani iz Užica, Beograda, Bijele, Krajine, Sanđaka i dr. ili su su tamo možda marsovci južnoslovenskog porjekla.
Лажљива потурице бошњачка - У УЖИЦУ СУ БИЛИ ТУРЦИ који су и муслимани, зашто тако бедно подмећеш? А ми смо РОБОВАЛИ ПОД ТУРЦИМА ако се сећаш, па када је стока обрезана ИЗГУБИЛА - онда су се повукли!
Једно су ТУРЦИ а друго су ПОТУРИЦЕ! Не можеш то да изједначаваш!
Јок. Није по Србији било етничких Турака. Сви "Турци" по Србији били су домаћи Муслимани, илити "Бошњаци", од Ужица па до Неготина. А гро данашњих босанских Муслимана су потомци тих србијанских муслимана, јер је већина протерана управо у Босну.
И са Војводином је иста прича. И ту је било по градовима по 30% и више муслимана, са све џамијама и гробљима. Само што је по Војводини то попаљено и поуништавано у 18. веку, а у Србији у 19. Ако мене питате, одличан потез наших предака, којим су нама, њиховим потомцима, загарантовали мир. Сви муслимани у Турску, одакле су дошли, и мирна Бачка. Буквално. Али зато остаде немирна Босна...
Па лудаче један ТИ НИСИ ТУРЧИН
А та гамад што је збирсала у Турску заједно са Турцима нису ПРОТЕРАНИ, него су схватили да неће имати више повластица које су им као јаничарима давали Турци.
Хоћеш да кажеш да у Србији "ЗА ВРЕМЕ ТУРАКА" НИЈЕ БИЛО ТУРАКА ???
pa bilo je i pravih etnickih turaka nije da nije
pa bilo je i pravih etnickih turaka nije da nije
Било је можда Шиптара, потурчених Влаха, Бугара из Румелије, и потурчених Грка....
Турака врло мало.
Велику већину су чинили домаћи потурчењаци.
дахије
Мехмед-ага Фочић
Кучук Алија (слушао на нашој телевизији босанског певача Хашима Кучука-Хокиа да потичу из исте породице, из околине Крагујевца).
На Мишару, највећем боју Првог српског устанка борили смо се против ''Турака'' предака данашњих Бошњака.
Реко који ''Турчин'' у Смедеревском санџаку (Београдском пашалуку) је знао турски језик.
Од 400 000 становника било их је око 40 000.
Па јбт. стварно не знам ШТА ВАМ ЈЕ - по вама није ни било Косовског боја, нису нас Турци поробили, а ови потурчењаци су се из чиста мира потурчили
Па јбт. стварно не знам ШТА ВАМ ЈЕ - по вама није ни било Косовског боја, нису нас Турци поробили, а ови потурчењаци су се из чиста мира потурчили
Чекај мало... Моменат...
Ти стварно замишљаш Србију оног времена са етничким Турцима који говоре турски по њој? :shock:
Или се заебаваш због овог Бошњака на теми?
Па ја стварно не знам из које сте ви историје учили о том периоду - али немам намеру сада да доказујем било шта преписујући, јер ми је то досадно
довољно је, мислим, ако покушаш самом себи да објасниш ОДАКЛЕ ТОЛИКО ТУРЦИЗАМА у Вуковом рјечнику.......наравно да је овде БИЛО ЕТНИЧКИХ ТУРАКА.... који су турчили домаће издајнике (ето, слично се сада догађа и са овим нашим англосаксонским улизицама)...
наравно да је овде БИЛО ЕТНИЧКИХ ТУРАКА.... који су турчили домаће издајнике (ето, слично се сада догађа и са овим нашим англосаксонским улизицама)...
Па наравно да би било досадно и предосадно, јер би потрошио много времена, а ништа не би нашао.
А је л' ово треба да схватим као провокацију....кхм... неће моћи
Није довољно, јер у речнику исто тако имамо и речи грчког порекла, енглеског, немачког, француског, италијанског. Најбољи је пример са енглеским језиком и његовим утицајем на српски током свега 20-ак година, а немамо никакве Енглезе по улицама и кућама. Добро, данас имамо средства масовних комуникација, али Турци су имали 500 година времена.
Да би Турчин од неког Србина направио доброг јаничара - требало му је бар 10 година - А О ПОГУБНОСТИ И МОНСТРУОЗНОМ УТИЦАЈУ МАС-МЕДИЈА није потребно коментарисати - 100 пута су бржи и 1000 пута брже разним начинима преправљају мозак пре свега деце.
А етничких Турака наравно да је било. Ствар је само у бројности, а њихова бројност је била исто тако учестала међу домаћим муслиманима, као и данас што су међу Бошњацима бројни потомци етничких Турака.
Добро, овде се могу делимично сложити, с тим што мислим да њихов број НИЈЕ БИО ТАКО БЕЗНАЧАЈАН. Осим тога имамо податке о пореклу само за неке ондашње аге и власт уопште - А НЕ ЗА СВЕ!
Па лудаче један ТИ НИСИ ТУРЧИН, него потурица, тј. прво муслиман "по националности" а сада "Бошњак" - даклеМ, никакве ви везе немате са Турцима осим што сте зарад КОРИСТИ и ПОВЛАСТИЦА обрезали киту и примили ислам (што је ваш лични избор а и право). Али са којим ПРАВОМ или ЗДРАВОМ ПАМЕЋУ ти тражиш "шеријатска права Турака" из времена када смо били под Турцима??? А та гамад што је збирсала у Турску заједно са Турцима нису ПРОТЕРАНИ, него су схватили да неће имати више повластица које су им као јаничарима давали Турци.
Ja čitao.Jesam li ja Bošnjak pitaj Iliju Garašanina, odnosno čitaj "Načartanije" on je umro znatno prije no što se moj dedo rodio, a još nije bio Bošnjak, Musliman ni poturica.
Možeš još proćitati prijevod na Bosanski jezik, putopisca Ćelebiju
Naznam kada je najviše Bošnjaka protjerano ali jedan od najgorih razdoblja za njih na ovim prostorima je u vrijeme vladavine Nikole Pašića a u to vrijeme nebi ni Turaka ni tvojih poturica ali je bilo, srpskim ekstremizmom, puno protjeranih muslimana i oduzimanja prava na imovinu a ista je poklanjana kršćanima.
Ako tom dosdaš period Austrougarske, nasilno pokrštavanje, protjerivanje i oduzimanje prava na naciju, vjeru i imovinu. Sabrano gledano, od tad je najveći broj protjeranih Bošnjaka po Turskoj, a ostale zemlje da ne nabrajamo.
Uzmimo da je poppis iz popis iz 1931 tačan. Ti bi se vračao u to vrijeme ili prihvatio današnji fašistički pristup zapošljavanju 3 zaposlena Bošnjaka u opštinskoj administraciji bez proučavanja migracija i genocida.
Prvo bi trebao na osnovu historijskih činjenica izučiti migracije iz ekonomskih razloga, pa migracije po osnovu pokušaja ili izvršenja genocida.
Normalan, psihički zdrav čovjek bez obzira na vjeru i naciju neće prihvatiti formiranje vlasti Prvo bi trebao na osnovu historijskih na osnovu procenata stanovništva nakon genocida i time nagraditi zločin.U vrijeme Evlije Ćelebije u Užicu je bilo 37% muslimana i 13 đamija. Pitaš li se gdje su njihovi potomci, gdje su vjerski objekti, gdje su groblja (mezarluci), jesi li što ućio šta u školama u Srbiji ili bilo gdje drugo o njihovom nestanku.
Gdje su i kako su nestali muslimani, đamije i mezarluci iz Beograda, tzv. RSK, Imotskog, Bijele kod Herceg novog itd. itd.
Gdje to ti pročita da sam napisao da sam Turčin, poturica ili Musliman po naciji.
Jesam li ja Bošnjak pitaj Iliju Garašanina, odnosno čitaj "Načartanije" on je umro znatno prije no što se moj dedo rodio, a još nije bio Bošnjak, Musliman ni poturica.
Možeš još proćitati prijevod na Bosanski jezik, putopisca Ćelebiju, pa fra Ivu Jukića i Safvet beg Bašagića a oni su umrli prije mog rođenja.
Naznam kada je najviše Bošnjaka protjerano ali jedan od najgorih razdoblja za njih na ovim prostorima je u vrijeme vladavine Nikole Pašića a u to vrijeme nebi ni Turaka ni tvojih poturica ali je bilo, srpskim ekstremizmom, puno protjeranih muslimana i oduzimanja prava na imovinu a ista je poklanjana kršćanima.
Ako tom dosdaš period Austrougarske, nasilno pokrštavanje, protjerivanje i oduzimanje prava na naciju, vjeru i imovinu. Sabrano gledano, od tad je najveći broj protjeranih Bošnjaka po Turskoj, a ostale zemlje da ne nabrajamo.