BiH, Srebrenica, Srbalji, "bošnjaci" i genocid - prava istina!!!

Možda su se preselili u Knin

Popis 1971.g

Srbi: (68,10%)
Hrvati: (23,09%)

Popis 1991.g

Srbi: (80,01%)
Hrvati: (13,46%)

E ovdje sad vše nisu čista posla!!!
Prvo Svetolik unaokolo kuka kako 6. lička nakon rata nije ni otišla iz Beograda, a ti sad pokazuješ kako je broj Srbalja u Lici bio tako narastao!!! Neko ovdje od vas dvojice debelo baroniše!!! :roll::lol:

Sad se tema zakuvava!!

mislim da se nemoze i ne smije jedan pocinjeni zlocin opravdati drugim...
ima i kod nas pametnjakovica koji kazu Jasenovac se desio zbog toga i toga...i isto tako nabroje masu zlocina....ali po meni to nije argumentacija...
za srebrenicu, kao ni za Jasenovac i slicna dogadanja svugdje u svijetu nema opravdanja...

Ono sto se desilo u Srebrenici je strasno i sramotno narocito zbog toga sto je to radjeno u ime Srbije a nisu trebali ,to je osetljiva tema i oko toga nebi trebalo da se igra ,ali nesme ni" Krvavi Bozic" da se zaboravi ,tamo nisu postedjena ni deca ni zene niko ,i to je veliki zlocin .Nisam opravdavao nikog i ne pada mi napamet tako nesto ,pomenuo sam Kravice samo zato sto je to bio pocetak ,tu je pocelo a zavrsilo se na tako mucan nacin.
Kao sto zivalj u Kravicama i Bratuncu nije bio kriv za dogadaje u drugim delovima Bosne ,nisu ni decaci iz Srebrenice bili krivi za zlocine nad srbima ,glavni krivac je herojski pobegao dan ispred napada.A i da jesu bili krivi ,nihov dzelat ih je oslobodio krivice.

pa i posle rata sve do 61. je u Bosni odnos Srba i muslimana bio kao i sada samo obnuto proprcijalan tj. Srba je bilo nesto preko 40%, a muslimana preko 30% da bi 91. situacija bila kao i danas tj. potpuno obrnuta pa sada muja ima najvise, a u tom periodu kakav god da je bio ipak nije bilo sistematskog proterivanja i ubijanja bilo koga na teritoriji BiH ,tako da je jasno da je emigracija i kolonizacija imala veliku ulogu u danasnjoj etnickoj slici Bosne ,slicno je i sa Hrvatima koji su takodje masovvno islu u Hrvatsku ,pa cak i u Srem pa ih danas takodje ima daleko manje nego ranije .

@ Svetolik Trpkovic
a shto tebe to bole ****** ko je doshao u srbiju i kada... jel' si fashista po ubedjenju pa ti smetaju samo srbi preko drine, a ne smetaju npr. chamuge i zhuti? :)

Стварно си веома оштроумно запазио ову невероватну појаву антисрпског фашизма и нацизма који се на овом пдф баш размножио.
Има неколико "рудара" који у три смене КОПАЈУ и изражавају невероватну количину мржње према Србима а све у циљу да нацију поделе на што ситније комадиће које ће међусобно завадити и супротставити.

pa i posle rata sve do 61. je u Bosni odnos Srba i muslimana bio kao i sada samo obnuto proprcijalan tj. Srba je bilo nesto preko 40%, a muslimana preko 30% da bi 91. situacija bila kao i danas tj. potpuno obrnuta pa sada muja ima najvise, a u tom periodu kakav god da je bio ipak nije bilo sistematskog proterivanja i ubijanja bilo koga na teritoriji BiH ,tako da je jasno da je emigracija i kolonizacija imala veliku ulogu u danasnjoj etnickoj slici Bosne ,slicno je i sa Hrvatima koji su takodje masovvno islu u Hrvatsku ,pa cak i u Srem pa ih danas takodje ima daleko manje nego ranije .

Svejedno, Republika Srpska je procentualno najhomogeniji srpski prostor!!!
Nekima ni to nije dovoljno da svoje sunarodnike, koji tamo žive, razlikuju od onih koji su, istorijski gledano, najveći dušmani njihovom narodu!!! :wink:

E ovdje sad vše nisu čista posla!!!
Prvo Svetolik unaokolo kuka kako 6. lička nakon rata nije ni otišla iz Beograda, a ti sad pokazuješ kako je broj Srbalja u Lici bio tako narastao!!! Neko ovdje od vas dvojice debelo baroniše!!! :roll::lol:

Sad se tema zakuvava!!
Knin nije u Lici nego u Dalmaciji veliki poznavaoce srpske istorije i kulture :roll:

Svejedno, Republika Srpska je procentualno najhomogeniji srpski prostor!!!
Nekima ni to nije dovoljno da svoje sunarodnike, koji tamo žive, razlikuju od onih koji su, istorijski gledano, najveći dušmani njihovom narodu!!! :wink:
aman bre covece ja sam rekao da nema razlike kad ih vidis na ulici,malo poricas sa njima ,mislim kad upoznas nekoga neces ga odmah pitati odakle su mu prededovi ,na cijoj mu se strani u ratu deda borio i slicno :roll::roll:,recimo kod nas u Backoj stari nacin da prepoznas razliku izmedju kuce starosedeoca i bosanca po tome sto ispred ovih drugih uvek ima gomila cipela i sto se oni obicno izuvaju ispred kuce kao i njihovi gosti ,sto znamo ciji je obicaj,to ne cini Srbe iz Bosne manje vrednim ili inferiornijim u odnosu na ostale ali je poznata cinjenica da obicno ljudi poprime obicaje sredine u kojoj zive i ne treba se toga stideti.

Knin nije u Lici nego u Dalmaciji veliki poznavaoce srpske istorije i kulture :roll:
Ovo jeste bio moj lapsus za koji, u nedostatku svojih ozbiljnijih argumenata imaš legitimno pravo da se zakačiš!!!!!! Nažalost pa se kod kuće slabije snalaziš nego u inostranstvu!!!
Svejedno, 6. lička je popunjavana i Srbaljima iz zadarskog zaleđa!!! Što se tiče tamošnje srpske istorije i kulture, nažalost, zahvaljujući tebi sličnim "baštinarima", nje sad tamo ima samo u sjećanjima!!!

Ovo jeste bio moj lapsus za koji, u nedostatku svojih ozbiljnijih argumenata imaš legitimno pravo da se zakačiš!!!!!! Nažalost pa se kod kuće slabije snalaziš nego u inostranstvu!!!
Svejedno, 6. lička je popunjavana i Srbaljima iz zadarskog zaleđa!!! Što se tiče tamošnje srpske istorije i kulture, nažalost, zahvaljujući tebi sličnim "baštinarima", nje sad tamo ima samo u sjećanjima!!!
aha znaci sad sam ja kriv sto nema Srba vise u zaledju bas zanimljivo :roll:

aman bre covece ja sam rekao da nema razlike kad ih vidis na ulici,malo poricas sa njima ,mislim kad upoznas nekoga neces ga odmah pitati odakle su mu prededovi ,na cijoj mu se strani u ratu deda borio i slicno :roll::roll:,recimo kod nas u Backoj stari nacin da prepoznas razliku izmedju kuce starosedeoca i bosanca po tome sto ispred ovih drugih uvek ima gomila cipela i sto se oni obicno izuvaju ispred kuce kao i njihovi gosti ,sto znamo ciji je obicaj,to ne cini Srbe iz Bosne manje vrednim ili inferiornijim u odnosu na ostale ali je poznata cinjenica da obicno ljudi poprime obicaje sredine u kojoj zive i ne treba se toga stideti.

Ako ti nisi u stanju da to vidiš, to nikako nije razlog da tvrdiš da razlika gotovo i ne postoji!!! Tvoja nemogućnost da raspoznavaš nešto što 99% nije isto nikako ne može da se smatra pravilom!!!

Ovdje samo malo te podsjetim na tvoje riječi:
..."nema gotovo nikakve razlike izmedju Srbina,muje ili Hrvata iz BiH osim sto idu u razlicitu crkvu, a obicaji ,nacin zivota,civilizacijski nivo i govor potpuno isti ,kao i Srbi sa Kosova i Albanci"
Ovo je primjer isklučivog suda donesenog od strane nekog ko očigledno nedovoljno poznaje priču koje se dotakao!!!
Sve to si argumentovao jedino "običajem izuvanja na pragu kuće"!!!

Pa čovječe opštepoznata stvar je da se čak i sama turska kuća i vezanih očiju može razlikovati od srpske!!! Sad me ti pitaj kako, a ja mogu da ti samo o tome čak knjigu napišem!!!

Nekoliko primjera:
Jezik
Rijetko koji turčin razlikuje č i ć, dž i đ i u pisanju, a pogotovo u izgovoru, dok malo koji Srbalj ima verbalne i literarne probleme takve prirode!!!
Jezik im je prepun kroatizama i (ma koliko to sarkastično zvučalo) nije baš isti kao onaj kojim mi govorimo (npr. glagolske promjene su im usvojene iz hrvatskog jezika)!!!
U međusobnom kontaktu jedni drugima obrađaju se (vjerovao ili ne) sa "selam alejkum", "bujrum", "merhaba" i sl.!!!
Kuće su im obavezno pokrivene na "četiri vode" (osim onih koje je renovirala MZ koja nije htjela da finansira orijentalno arhitektonsko naslijeđe)!!! Veoma često te njihove kuće iz malo daljeg perioda nemaju ovaj nama svojstven ukopani temelj, već su građene na sedri (kamenu)!!!
Svima nama (Srbaljima i Hrvatima) njihove kuće smrde na loj na kojem spremaju hranu!!!
Kako se mi hranimo, vjenčavamo, molimo, sahranjujemoa, praznujemo, a kako oni - to je tek "nebo i zemlja"!!!
Oni pišu latinicom, a mi ćirilicom i latinicom!!!
Oni se lože na orijentalnu kulturu, a mi na našu nacionalnu!!!
Oni svakih desetak godina mijenjaju teoriju o svom porijeklu i nacionalnom identitetu, a mi znamo ko smo!!!
Oni tuđe Sultane, Careve, Firere, Poglavnike... dočekuju cvijećem, a mi ispraćamo rafalima!!!
...
A kolike su tek razlike među ljudima ...!!!

PS Mnogo više sličnosti možeš da uočiš između srbalja i muslimana po Loznici ili u Vranju nego npr. u Potkozarju ili u Semberiji!!! O Hercegovini ne treba trošiti riječi!!!
Naravno, sve to Lozničane i Vranjance ne čini ništa manjim Srbaljima od tebe i mene!!!

Ako ti nisi u stanju da to vidiš, nikako nije razlog da tvrdiš da razlika ne postoji!!! Tvoja nemogućnost da raspoznavaš nešto što 99% nije isto nikako ne može da se smatra pravilom!!!

Ovdje samo malo te podsjetim na tvoje riječi:

Ovo je primjer isklučivog suda donesenog od strane nekog ko očigledno nedovoljno poznaje priču koje se dotakao!!!
Sve to si argumentovao jedino "običajem izuvanja na pragu kuće"!!!

Pa čovječe opštepoznata stvar je da se čak i sama turska kuća i vezanih očiju može razlikovati od srpske!!! Sad me ti pitaj kako, a ja mogu da ti samo o tome čak knjigu napišem!!!
A kolike su tek razlike među ljudima ...!!!
pa ne znam ja sam poznavao i Srbe i muslimane konkretno iz Sarajeva i nikakve razlike medju njima nije bilo osim po prezimenu a i kad ides kroz Janju recimo i kroz srpska sela oko Bijeljine nisam bas primetio neku razliku medju kucama, uostalom drugacije je medju vama koji zivite tamo i kad odete negde drugde gde su razlike manje uocljive .

PROSTA MATEMATIKA, STATISTIKA I PITANJE GENOCIDA

Prema popisu stanovništva iz 1931. Srebrenica je imala 35.210 stanovnika, i to 50,5% Srba i 49,2% muslimana, dok je prema popisu iz 1991. u njoj živjelo samo 25,2% Srba i 72,9% Muslimana!!!

"Kako je u Srebrenici "isparilo" toliko Srbalja???"

Muslimani danas insistiraju na zastupljenosti u organima lokalne samouprave na nacionalnom paritetu prema popisu iz 1991' kao i promjenu ustavom garantovanog statusa te opštine u BiH, dok na pominjanje strukture stanovništva prema popisu iz 1931', odnosno prije genocida nad Srbaljima počinjenog tokom II sv. rata zastupaju stav da je to istorijski prevaziđen odnos te da taj nacionalni ključ nije realan!!!

Istovremeno, za svoje žrtve iz zadnjeg rata zastupaju stav da su to žrtve zločina koji nikad ne zastarijeva te pokušavaju da za njih iznude bilo kakvu materijalnu i političku satisfakciju (npr. tužbama protiv SCG, Holandije, UN...)!!!

TRAGIKOMIČNO, CINIČNO, PRIMITIVNO I BOLESNO!!!

bela kuga

pa ne znam ja sam poznavao i Srbe i muslimane konkretno iz Sarajeva i nikakve razlike medju njima nije bilo osim po prezimenu a i kad ides kroz Janju recimo i kroz srpska sela oko Bijeljine nisam bas primetio neku razliku medju kucama, uostalom drugacije je medju vama koji zivite tamo i kad odete negde drugde gde su razlike manje uocljive .
Muye pokrivaju krov sa 4 strane, a Srbalji sa 2!!! Barem to možeš lako da prepoznaš!!!
Srbi imaju seoska groblja dok muslimani imaju manja mezarja gotovo iza svakog niza kuća!!! Nerijetko (npr u bihaćkoj regiji) ljudi se ukopavaju i u dvorištu kuća!!!
Svaki izdvojeni zaselak (čak i otprilike od desetak kuća) ima svoju džamiju!!!
Kuće su im obavezno podastrte ćilimima!!! Ćilime obožavaju (znaju ih imati i više nego prostorija)!!! Obično "pate" od isticanja orijentalne ikonografije (slike po zidovima, suveniri, knjige i sl.), što lično uzimam kao razumljivu stvar!! Često u kućama postoje tzv. sofra i sećija (prizemni sto i površina za sjedenje u niskom stavu - nasljeđe iz vremena osmanlija)!!!
U klozetima obavezno stoji posuda, flaša vode, ili nešto tome sl. o čijoj funkciji ne bih sad da tumačim!!!
Žene (ovo važi pogotovo za one sterije - tzv. "nane") su im tradicionalno obučene u tzv. dimije i sasvim različito u odnosu na Srpkunje i Hrvatice vežu marame preko glave!!! Oblače se u garderobu koju karakteriše izuzetno šarenilo, nerjetko i kičasto složenih sitnih detalja!!! Mi bi rekli: "što šarenije i sjajnije"!!! Turci, za razliku od nas bukvalno pate od potrebe da se kite zlatnim nakitom!!!
Različita su im vjerska tumačenja u smislu broja generacija koje definišu granicu krvnog Dozvoljena je i praksa da npr. čovjek može da oženi suprugu svog pokojnog brata, što je za našu crkvu potpuno nedopustiva stvar!!!
Imena i prezimena im se, naravno, isto tako razlikuju u odnosu na naša i ne samo u odnosu na naša, već i u odnosu na većinu imena ostatka muslimanskog svijeta!!!
Na groblje rijetko idu!!! Nemaju običaje paljenja svijeća ili nošenja cvijeća na groblje, te otud i ona uzrečica "Proći kao pored turskog groblja"!!! Sahranama, tj. tzv. dženazama prisustvuju isključivo muškarci!!! Sahranjuju se goli, umotani u čaršav i to ukopavanjem ispod dasaka na koje dolazi zemlja!!! Spomenici ("nišani") su sasvim različitog izgleda od naših nadgrobnih ploča!!!
Čuo sam čak i to da ponegdje u Bosni postoji čak i običaj da se sa dženaza kući ide ubrzanim korakom i to zbog praznovjerja da onaj ko posljednji napusti groblje, taj je valjda sljedeći koji bi mogao da se preseli "na ahitet"!!!
Razlika ima za tri enciklopedije al' evo ti sad ovo što sam napisao!!! Mislim da je dovoljno da stvoriš osnovni utisak!!!

Pa odnekud su se morali doseliti... najprije će biti da je to iz Bosne

Ali zanimljiv je podatak da je također u županiji Kninskoj u općini Biskupija
2001 živi 1.290 Srba a 1991 je živjelo 906 Srba. Pa ti sad i ovo razumi.

Подаци из 1991. говоре само о месту Бискупија где је тада живело 906 Срба.
2001. у самом месту Бискупија живи 466 Срба, не рачунајући околна места ове општине.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Biskupija_(općina)

Ово је тачно. Током великог дела 20. века, Срби су у БиХ били бројнији од Муслимана. Чак су и у Сарајеву чинили већину.

У Војводину је насељено око 240.000 Срба након 1945, а само 1.000 Муслимана (и 30.000 Хрвата, када већ све наводимо). Нека је од тих 240.000 Срба само 150.000 из БиХ (а сигурно их је било више), па је довољно претпоставити какав би био однос Срба према Муслиманима да су остали у БиХ.

Наравно, што се тиче Војводине, Срби су ту само у плусу, јер су од најбројнијег народа са око 30+% дошли на апсолутну већину од преко 50%, и данас је око 1/3 и више Срба из Војводине пореклом из СР ХР и БиХ. Срби су у БиХ оваквим миграционим кретањима само изгубили, док су у Војводини добили. Оваквим дезинтеграционим процесима каквим је Србија изложена крајем 20. века, ситуација у Војводини би била крајње неизвесна да у њој уместо садашњих 65% Срба има свега 30%.

PROSTA MATEMATIKA, STATISTIKA I PITANJE GENOCIDA

Prema popisu stanovništva iz 1931. Srebrenica je imala 35.210 stanovnika, i to 50,5% Srba i 49,2% muslimana, dok je prema popisu iz 1991. u njoj živjelo samo 25,2% Srba i 72,9% Muslimana!!!

"Kako je u Srebrenici "isparilo" toliko Srbalja???"

Muslimani danas insistiraju na zastupljenosti u organima lokalne samouprave na nacionalnom paritetu prema popisu iz 1991' kao i promjenu ustavom garantovanog statusa te opštine u BiH, dok na pominjanje strukture stanovništva prema popisu iz 1931', odnosno prije genocida nad Srbaljima počinjenog tokom II sv. rata zastupaju stav da je to istorijski prevaziđen odnos te da taj nacionalni ključ nije realan!!!

Istovremeno, za svoje žrtve iz zadnjeg rata zastupaju stav da su to žrtve zločina koji nikad ne zastarijeva te pokušavaju da za njih iznude bilo kakvu materijalnu i političku satisfakciju (npr. tužbama protiv SCG, Holandije, UN...)!!!

TRAGIKOMIČNO, CINIČNO, PRIMITIVNO I BOLESNO!!!
Uzmimo da je poppis iz popis iz 1931 tačan. Ti bi se vračao u to vrijeme ili prihvatio današnji fašistički pristup zapošljavanju 3 zaposlena Bošnjaka u opštinskoj administraciji bez proučavanja migracija i genocida.
Prvo bi trebao na osnovu historijskih činjenica izučiti migracije iz ekonomskih razloga, pa migracije po osnovu pokušaja ili izvršenja genocida.
Normalan, psihički zdrav čovjek bez obzira na vjeru i naciju neće prihvatiti formiranje vlasti na osnovu procenata stanovništva nakon genocida i time nagraditi zločin.
U vrijeme Evlije Ćelebije u Užicu je bilo 37% muslimana i 13 đamija. Pitaš li se gdje su njihovi potomci, gdje su vjerski objekti, gdje su groblja (mezarluci), jesi li što ućio šta u školama u Srbiji ili bilo gdje drugo o njihovom nestanku.
Gdje su i kako su nestali muslimani, đamije i mezarluci iz Beograda, tzv. RSK, Imotskog, Bijele kod Herceg novog itd. itd.

Ti bi se vračao tamo gdje odgovara Srbima a gdje odgovara drugima ni pod koju cijenu.

LICEMJERNO, BEZOBRAZNO, NELJUDSKI I POKVARENO!!!

Back