Jugoslav Čvarak
Buduća legenda
- Poruka
- 31.787
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Već si unaprijed uzeo pare!?Evo kompromisno rješenje - dođem ja prebrojati listiće.
Nisam državljanin BiH, što me čini neutralnim.
Mogu i u Srbiju doći brojati listiće.
Gledala na kameri.Јеси ли и ти преправљала листиће кад иза поноћи кроз прозор улети коверта?![]()
Ppppffffttttt... ove šape riječ "POŠTENJE" pišu velikim slovima.Već si unaprijed uzeo pare!?![]()
Što širiš dezinformacije ?Sve je kompjuterizirano samo vi pametujete nešto. Što se tiče duga Švabo je našao dobro rješenje. Tako će biti i sa svim drugim presudama.
Mi imamo daleko najveci problem sa kradjom glasova u Evropi ine mozemo to da rijesimo, zasto bi bio protiv kompjutera osim ako si clan neke vladajuce stranke.Što širiš dezinformacije ?![]()
Nijedna država u svetu i nijedna država u Evropi ne koristi kompjuter u brojanju glasova na izborima, svugde se glasovi broje ručno, i broje se ručno listići i glasačka kutija se otvara
Ja sam za KAMERE na glasačkim mestima !Mi imamo daleko najveci problem sa kradjom glasova u Evropi ine mozemo to da rijesimo, zasto bi bio protiv kompjutera osim ako si clan neke vladajuce stranke.
Pa kad je kompjuterizirano što ga oni sami ne primjenjuju? Što ga niko u svijetu ne primjenjuje?Sve je kompjuterizirano samo vi pametujete nešto. Što se tiče duga Švabo je našao dobro rješenje. Tako će biti i sa svim drugim presudama.
Lažeš.Mi imamo daleko najveci problem sa kradjom glasova u Evropi ine mozemo to da rijesimo, zasto bi bio protiv kompjutera osim ako si clan neke vladajuce stranke.
osim onih odluka koje je dodik sprovodioMože Šmit da donese kakvu god hoće odluku.To se u Republici Srpskoj neće sprovoditi ko ni njegove prijašnje odluke.
Прво, није тачно да су само Срби против.Nelegalni Šmit (koji nema dozvolu SB UN) doneo zakon u BiH po kojem se od sada na izborima više ne broje listići i glasovi ručno, nego kompjuter određuje pobednika izbora.
U ovom VIDEO prilogu možete čuti o tome i da takvog prebrojavanja glasanja nigde u Evropi i Svetu nema, ovde u prilogu možete čuti da je to pokušano na jednim izborima u jednom regionu u Nemačkoj i odmah ukinuto posle toga
Rukovodstvo RS-a se protivi uvođenjem skenera i prebrojavanje kompjuterom izbora i da budu jedini u Evropi i Svetu gde se izbori kompjuterom obavljaju to možete da čujete u prilogu, naravno Šmit nema dozvolu SB UN za delovanje u BiH tako da se i o tome priča u VIDEO prilogu
ANKETA koje je vaše mišljenje o ovome treba li brojati listiće ručno kao u svim zemljama u Svetu i Evropi, ili da se ukine brojanje listića, nego da kompjuter izbacuje rezultate izbora ?
I koji je cilj ovakvog KOMPJUTEROM brojanja glasova u BiH po zakonu koji pokušava da nametne ilegalni Šmit (koji nema odobrenje SB UN) ?
Na poslednjim BiH izborima je po izbrojanim listićima iz glasačkih kutija glasalo 760.000 Srba, a glasalo je 730.000 Bošnjaka po ovome je jasno da je po natalitetu broj Bošnjaka opao u BiH i da u buduće nemaju šanse da preglasavaju Srbe osim Šmitovim Kompjuterom, ovo je prevara Srba šta mislite o tome ?
Држава | Облик електронског система |
---|---|
![]() | Потпуно интернет гласање од куће, од 2005. године. Најнапреднији e-voting систем у свету. |
![]() | Машине за гласање и електронско бројање на многим изборним местима. |
![]() | У неким кантонима се тестирало интернет гласање, али је привремено обустављено због безбедносних сумњи. |
![]() | Електронско гласање за гласаче у иностранству (не за гласање унутар земље). |
![]() | У прошлости су користили електронске машине, али су их укинули 2007. због безбедносних и транспарентних ризика. Вратили су се на папир. |
![]() | Кратко коришћени електронски уређаји, али их је Уставни суд забранио 2009. јер није било довољно транспарентно. |
![]() | Тестирано интернет гласање 2011–2013, али укинуто. Данас користе ручне листиће, али често се гласови обрађују помоћу скенера. |
![]() | Већина гласова се броји ручно, али у неким изборима се користи скенирање ради брже обраде резултата. |
![]() | Електронски системи за гласање у неким регионима, укључујући и e-voting у Москви. Контроверзно због сумњи у интегритет. |
![]() | Углавном ручно гласање, али на неким изборима се користе оптички скенери за брже бројање. |
![]() ![]() ![]() | Углавном ручно бројање, али су у неким фазама процеса присутни рачунари за евиденцију и унос података. |