Biciklizam

http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Bi...0-ako-nemaju-propisna-svetla.html#CommentForm
Novosadska saobraćajna policija bicikliste kažnjava sa 3.000 dinara, ukoliko voze bez propisanih svetala na biciklu.
bic_kazne.jpg
Kako je za 021.rs ispričao mladić kojeg je sabraćajana policija zaustavila oko 18:55 u četrtak u Futogu, napisali su mu kaznu jer nije imao prednje belo i zadnje crveno svetlo. Prema njegovima rečima, njegov bicikli ima plava svetla sa prednje i zadnje strane.
"Vozio sam Futogom i sa leđa je naišla patrola saobraćajne policije u kolima koja mi je preprečila put. Uzeli su mi ličnu kartu i rekli da sam počinio prekršaj, jer nemam prednje belo i zadnje crveno svetlo. Nisam ni znao da je u zakonu tako određeno i da za to postoji kazna. Pored svih problema koji postoje u saobraćaju, mislim da je neprimereno da bicikliste koji su već ugroženi kažnjavaju za ovakve stvari", priča ovaj mladić za 021.
U Zakonu o bezbednosti u saobraćaju se u članu 81. navodi da prilikom kretanja noću i u uslovima smanjene vidljivosti, bicikli moraju da imaju upaljeno jedno belo svetlo na prednjoj strani i jedno crveno svetlo na zadnjoj strani, a prema članu 334. po kome je i napisana kazna od 3.000 dinara i koji se poziva na član 81. stoji i dodatak "kada se biciklista kreće putem u naselju gde postoji ulična rasveta".

- - - - - - - - - -

slepchine

http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Bi...0-ako-nemaju-propisna-svetla.html#CommentForm
Novosadska saobraćajna policija bicikliste kažnjava sa 3.000 dinara, ukoliko voze bez propisanih svetala na biciklu.
bic_kazne.jpg
Kako je za 021.rs ispričao mladić kojeg je sabraćajana policija zaustavila oko 18:55 u četrtak u Futogu, napisali su mu kaznu jer nije imao prednje belo i zadnje crveno svetlo. Prema njegovima rečima, njegov bicikli ima plava svetla sa prednje i zadnje strane.
"Vozio sam Futogom i sa leđa je naišla patrola saobraćajne policije u kolima koja mi je preprečila put. Uzeli su mi ličnu kartu i rekli da sam počinio prekršaj, jer nemam prednje belo i zadnje crveno svetlo. Nisam ni znao da je u zakonu tako određeno i da za to postoji kazna. Pored svih problema koji postoje u saobraćaju, mislim da je neprimereno da bicikliste koji su već ugroženi kažnjavaju za ovakve stvari", priča ovaj mladić za 021.
U Zakonu o bezbednosti u saobraćaju se u članu 81. navodi da prilikom kretanja noću i u uslovima smanjene vidljivosti, bicikli moraju da imaju upaljeno jedno belo svetlo na prednjoj strani i jedno crveno svetlo na zadnjoj strani, a prema članu 334. po kome je i napisana kazna od 3.000 dinara i koji se poziva na član 81. stoji i dodatak "kada se biciklista kreće putem u naselju gde postoji ulična rasveta".

- - - - - - - - - -

slepchine

Da li je kazna sa tim "dodatkom" ako je ""kada se biciklista kreće putem u naselju gde postoji ulična rasveta"?
Sta u situaciji "ako nema ulicne rasvete" ?
Tada nema kaznjavanja ili ce jos vecu kaznu da plati...?
Sta nam je , tu nam je ...Ako zakon tako propisuje , nema druge , vec da se "okitimo rasvetom" i da pristedimo tih 3.000 dinara i , ne daj Boze , neke "vece stete", jer za te pare mozemo "lepo da pocastimo svoj bajs rasvetom i jos po nekom novotarijom " , a mozda nam "i pretekne neka para" ...

Imam samo ono diodno za zadnji sic, koji sam uključio 3x u životu, tipa nestala rasveta u Bulevaru.. Kad vidim kacige i tako utegnute, njih najviše volim da presecam sa opremom pozerajskom
Dobro, ja vozim ono graCku vožnju 90%, tako da ja nisam baš merodavan, ali recimo da bi na Zrenjaninskom rasveta i obeležavanje značiklo i spašavanje, odnosno čuvanje glave i mora da se vodi računa.

Evo ga moj bicik. uzor :)))

hladno je za duze voznje od 3 sata,juce sa nekom grupom specijalki ka umci isli 35-40 oznoji se covek,posle u povratku duva vetar nije zdravo,mislim da cu da stavim druge tockove sa kramponima za zimu i samo neka aktivna voznja po kosutnjaku i zemljanim delom ade 1 sat i dosta

mozete li mi preporuciti neki bicikl trkacki ili ciklo povoljno nov sam biciklista poceo sam da vozim tek 2013 godine a sa losim biciklom presao sam za 10 dana 150km znaci puno prelazim ali trebace mi bolji bicikl hvala.

Pozdrav za novog biciklistu! 150 km za 10 dana i nije nešto posebno. Rekreativci obično voze 30-60 km dnevno. Što se tiče bicikla, najbolje ti je da potražiš polovne na oglasima. Ima dobrih modela za par stotina evra. Ja sam tako nabavio Trek 1400, odlično trkačko biciklo od aluminijuma za samo 75 evra. Sa njim razvijam brzinu po ravnom 50 kmph. Vrlo lagan bajs koji možeš voziti satima a da se ne umoris.

ja vozim stacionarni
ko zadnje siroce
tek treci dan
po 15 km
ideja je da podignem na neku normalnu voznju od jedno 30 - 40 km
pa da se tako vratim u formu koliko toliko
sad nisam u poziciji da bude drukcije : (

Back