Biciklizam

Pa onda se obuci u skladu sa aktivnoscu
i to ti je to
mada, ovisi i od toga kakav ti je posao
i gdje opce ides
meni je posao bio ok - neformalno oblacenje
sto se nashih...ustanova tice
tu ne zalazim puno
al s iznimkom suda svuda mozes u nekoj pristojnijoj trenerci
ili lonama

Poslednja izmena:
Xaxa kad sam pre par godina video jednu na Ušću tačno ko qrva obučena u nešto poluprovidno na štiklama kao ciklira, ustvari čekala je nekoga možda je imala zakazan ''foto sešn''...:hahaha:
Hajdi nije od leda, bre, girl, plastikaa, verovatno pleksiglas ili slično...:D

Naravno, mada ne znam kako izlaze ne kraj sa blatom i vodom/ledom koje pršti od točkova ipak žene viš paze na čistoću nego muškarci...
Današsnji gugl...
the_100th_tour_de_france-1540005.3-hp.gif

:)

dobro gagi i ja mislim da su sve bicikliscke pozerke ali osim mene
necu da hvalim kako prestizem veterane na putu ka ostruznici samo mi doviknu svaka cast bravo
mada jesam i ja sminkerka imam neretko ideje da bude napuderisana bicikla i ja isto uklopim boje autfita i to :)

sad dosla od pancevca
uvatila me kisha na pola puta
al meni to i ne smeta previshe

- - - - - - - - - -

dobro gagi i ja mislim da su sve bicikliscke pozerke ali osim mene
necu da hvalim kako prestizem veterane na putu ka ostruznici samo mi doviknu svaka cast bravo
mada jesam i ja sminkerka imam neretko ideje da bude napuderisana bicikla i ja isto uklopim boje autfita i to :)

Hajdi, dusho, mojne se ljutis, meni si malcice...nezanimljiva
al bitno da si sebi super : )

Malo smo se razbili posle u dve trupe...Ja sam isto pokisao dvostruko, trostruko, ali interesantno je kako kiša postepeno prestaje kako prelaziš most i kad dođeš u Zemun ''voila'' suve ulice skrooz...Kad smo bili u ''ciklo svetu'' padalo je kao besno, sve nam razvodnilo pivo:hahaha: Baš sam prijatno iznenađen kondicijom, imao sam snage i uvek bio među prvima, naravno povremeno puštajući neke da se zalete dok sam ja ''krstario''...Jako je važno pronaći svoj limit i poštovati ga.

zvao nas je ivan u ciklo svet ali nisam bila ali me je naucio kako da vozim uz avalu onih sedam km pravilno
ja volim da vozim samotno malo ekstremnije sa bracnim drugom ture u sopstvenoj reziji
ipak da ne bude ljutnje tako u grupi kad ih prestignem da ih demoralisem i slicno, ne volim to

dobro goksi sta smo rekli za pedale pedeset evra za tebe cetres pet

Poslednja izmena:
Što se ovo devojče baš na mene Fokusiralo?:per::mrgreen:
Elem, danas sam vozio do Banovog Brda, i posle po Adi prelepo je...

- - - - - - - - - -

Danas odlična etapa TDF, Korzika je prelepa:heart:
9040_530965356952848_1982462145_n.jpg

Da li zna neko od vas kako se steluju menjaci (prednji, zadnji)? Da li je moguce to odraditi samostalno ili mora u servis?

Ako imas iole iskustva sa mehanikom ne bi trebalo da bude puno tesko. Kada shvatis princip rada jako je prosto. Ne znam koliko je stara bicikla i koliko je vozis. Problem moze da bude i do losih ili zaprljanih buzira i sajli pa to otezava menjanje brzina.

Otkacis skroz sajlu sa menjaca.
Prvo na rucicama stavis navoje za stelovanje sajle na sredinu(na zadnjem menjacu takodje imas navoj koji stavis na sredinu).
Menjac bez sajle odgovara pocetnoj brzini na rucicama.
Na menjacu imas 2 srafica koji ogranicavaju hod da lanac slucajno ne spadne ako nije dobro ustelovana sajla.
Provalis koji sraf odgovara za pocetnu poziciju menjaca bez sajle i nastelujes ga(videces da ako ga popustis ili dotegnes lanac spada ili prebacuje u drugu brzinu)
Kada to resis zategnes sajlu.
Krenes da menjas brzine na rucicama i po potrebi dotezes ili popustas sajlu na navoju.
Kada dodjes do zadnje brzine drugi srafcic na menjacu nastelujes tako da ne dozvoljava da lanac spadne ako ga sajla previse "potera"

Kucam iz glave pa sam neku sitnicu zaboravio ali u principu to je to.

Inace ja pomalo dostelujem menjac na navojima i u toku vozne ako osetim da to nije bas kako treba.

Poslednja izmena:
@georgejune

zamolio bih te nesto posto pretpostavljam da listas svakodnevno cikloberzu :D a i dobar si poznavalac bicikala i delova

mislim da mi se vise isplati da uzmem drugi bajs nego da ulazem u ovaj, jer cu se oteliti dok nadjem i ugradim sve delove a oticice oko 80e na njih, e sad, ja bih voleo da imam 300-400e pa da ti dam odresene ruke jer se dobro snalazis u tom cenovnom rangu i tu tesko moze da se pogresi , ali na zalost imam samo 160-180e da izdvojim, pa koliko para toliko muzike.
novo za te pare nema neki veliki izbor a da je po mom ukusu,a polovno je opet polovno, pitanje je koliko je preslo i izakano

sve u svemu neki moji afiniteti su mtb, alu ram, pogon 48z, prednja suspenzija, ako nema siroki slik nema veze promenicu, ovo ostalo koliko budzet dozvoli, recimo suntour xct pogon/ zoom suspenzija i altus menajci su po meni ok, tesko da moze da ima obe disk kocnice, a samo prednja ne znam koliku ulogu igra, onda bolje obe v-break, rucice menjaca samo da nisu na obrtanje kao gas na motoru, sto se tice boje, crno bela kombinacija mi se najvise dopada mada nije presudna. ja sam visok 188cm tako da mu to dodje valjda 26"

ne mogu da nadjem sad neki dobar primer ali recimo vizuelno ovako neki modeli
http://www.cikloberza.com/show.php?id=112287
http://www.cikloberza.com/show.php?id=80808
http://www.cikloberza.com/show.php?id=106845
http://www.cikloberza.com/show.php?id=89263

ako kojim slucajem naletis na tako nesto, bio bih ti zahvalan za link, nije nista hitno

Poslednja izmena:
pa odma zovi ovaj poslednji samo nije ta cena sigurno,treci ti ostaje, prvi je prodat drugi ima 16kila:lol:uleti tako povremeno nesto dobro oko 200,da imas 230 full xt v-brake sa lx pogonom valja lik,i obavezno gledaj minimum 21'' cak pre 22 da bude komotno,to je 53cm

Back