Biciklizam

Ja sam na prvom bajku godinama vozio sa ''četvrtastim'' gumama...One su najšire i najbolje priležu na p odlogu...Ova švalbe je punjena iznutra i teža je od običnih gumenjaka, zato možda i trucka više..

Da vas pitam da li je obavezno nositi specijalni biciklisticki sorc i majicu za amatere. Kolika je njihova cena i da li se isplati kupovati za nekog ko nije profesionalni vozac vec rekreativac?

e nisam se pofalio xtr menjacom:zurka:
m972x.jpg

sinoc kod mene prespavao jedan nemac biciklista,ide po evropi
jutros ga ispratio malo na bajsu ;)

registrujte se i vi na warmshower.org kako bi ako imate uslove primali bicikliste koji su na putovanju,a isto tako i vi kad krenete negde ;)

Slazem se diskovi su obicno manekenstvo, nicemu ne sluze u normalnoj voznji... Koliko ja znam generalno diskovi su potrebni samo kada se vozi "downhill"(voznja niz planinu) gde bi se obicne kocnice istopile...

da bas je samo topljenje kocnica a sto odlaze bandasi..da ne pricam o skripi istih i kako ne koci po kisi i blato kad udje..ne bi se hidraulika ugradjivala u kola i motore da je losa
Vozim istu biciklu 7 god sa istim bandasima i jos uvek su u jednom komadu. Sto se tice kise i blata to bih izbegavao i da imam disk kocnice kao sto i sada radim. A inace gume skripe kada su lose namestene

ne nego i ako su losi paknovi i lose gumice..a vecina je takva ili skupa koja se manje haba..a imao sam ritcheyeve od 6e par i isto tako vrlo brzo se pohaba jednu sezonu ako traju..a uopste ne vozim ostro..prevuci prstom preko bandasa pa reci da li osecas zareze..naravno da ne osecas i da su odavno otisli i u takvom stanju ih mozes jos 5 god voziti

ja sam vozio i po kisi i po blatu sa V-break kocnicama i jos uvek sam citav, a bandas ce verovatno da ti se pojede ako gumice gulis do kraja pa onaj metal o metal bije, sve se da resiti, bolje dobar v-break nego los disk

i ja mislim da je mi v brake moze zavrsiti posao isto kao disk,sem naravno kad je downhill u pitanju,al ja nemam takve staze niti takav bajs
kad budem imao dovoljno para uzecu neke dobre diskove,za sada bolje mi ja da te pare dam za neki drugi deo na bajsu

Back