@Butterflies & Hurricane
Shvatam šta si napisala i to je istina, nego razmišljam o ovima što ponekad zaprete glasno ili u sebi, koliko je to ljubav. Drugim rečima, da li je moguće da samo i neprekidno lažu i ne zaustavljaju se u tome. I prolaze tako vekovi, a oni samo ..............., da ih baš ne uvredim skroz.
Nisam sigurna da sam razumela shta hocesh da kazesh. U kom smislu lazu? Sebe? Zbog chega?
I takodje sad gledam ispravljeni deo prvog posta. Pitanje glasi:"Da li je takav poduhvat samopotvrđivanje, sujeta zbog odbijanja ili zaista ljubav?"
Pa da ga rashchlanimo.
Samopotvrdjivanje u vezi dolazi u situacijama kada je chovek nesiguran u sebe pa kroz tudje zasluge vidi sebe kao boljeg. Chista projekcija. Ali vrlo zajeban mehanizam, za onog kod koga je aktuelan.
Sujeta. Opet nisam sigurna kakve veze ima sujeta sa tim shto si htela da kazesh. Svi smo sujetni, i maltene svakodnevno u najsitnijim situacijama ta sujeta reaguje iz nas. E sad kada smo kod sujete u ljubavi (narochito kod izbora partnera, nisam sigurna koliko bih je mogla povezati sa tom situacijom).
I dodjosmo do ljubavi. U situacijama kada nekoga vidimo, i pomislimo "bicesh moja, ili moj" osecamo da nam se neko svideo (idealizujemo ga). Pa se onda vremenom zaljubljujemo. E kada dodje do ljubavi, potrebno je da nekoga i poznajemo. I ljubav je neshto shto se gradi i za nju je potrebno dvoje ljudi...ali takodje ljudi chesto zaborave da je "zalivaju" pa dodje do razdvajanja....To je verovatno primer tog tvoj prijatelja...I naravno ogroman nedostatak zrelosti...
E sad...mushkraci reaguju na lepotu devojke. To je ono shto im je usadjeno maltene kao zivotinjski instinkt. Isto kao shto zene u mushkarcu traze neku vrstu sigurnosti i jachine.
Ja potpuno shvatam tvog prijatelja koji je zeleo da ima lepu devojku pored sebe, i ne vidim zashto bi se u tome trazila neka losha pozadina.
To shto su oni u krizi, i shto im ne ide...postoji 1001 razlog zashto je do toga doshlo...ne verujem bash da je razlog taj shto je on pokazao prstom i rekao "bicesh moja"....Mislim da je cela ova tema vrlo banalizovana, i nepotkovana nekim chinjenicama koje bi trebale biti tu ako cemo mi vec da komentarishemo nekog.
U svakom drugom sluchaju ovo se svodi na obichno palamudjenje...