Биће угрожена безбедност земље уколико се прода Телеком

Софија

Legenda
Poruka
54.559
Александра Смиљанић: Безбедност земље угрожена продајом Телекома

петак, 26. новембар 2010.
http://www.dodaj.rs/?u/uo/4eEIXnWL/aleksandra-smiljanic1.jpg

Београд. - Бивша српска министарка телекомуникација Александра Смиљанић оценила је да ће, ако буде продат Телеком Србија бити угрожена безбедност земље и пословних података, као и приватност личних података.

Смиљанићева је на трибини у Коларачевој задужбини истакла да Телеком не треба продавати због стратешког значаја који има јер садржи инфраструктуру кроз које пролазе информације војске, полиције, државних органа и који ће након продаје бити доступни страном купцу.

Она је додала да ту компанију не треба продавати јер ће држава остати без прихода Телекома од милијарду евра, а да ће продаја негативно утицати и на развој домаће индустрије, јер Телеком након продаје неће куповати производе домаћих фирми, као што су софтвери и слично.

Нису тачне оцене да Србија нема развијену фиксну телефонију и да се због тога Телеком продаје, рекла је Смиљанићева и додала да у Србији има више фиксних телефона по становнику него што је просек у ЕУ.

Она је казала да није тачно да се Телеком продаје јер су неопходна улагања у ту компанију, наводећи да је 2009, која је била кризна година, инвестирано око 200 милиона евра.

Смиљанићева је рекла и да искуства земаља из региона, које су продале своје телефонске компаније, показују да ће се цене услуга повећавати, смањити улагања и отпустити велики број радника, што ће утицати на смањење квалитета услуга.

Професор Јован Душанић је рекао да је продаја Телекома један у низу лоших потеза економске политике у Србији и додао да се та компанија продаје јер влада нема средства и јер јој треба тај новац.

Трибину у Коларчевој задужбини организовао је Фонд "Слободан Јовановић".
...........................................................................

Суштински, ствар је јасна !:neutral:

ne postoji nijedan racionalan razlog za prodaju Telekoma

Постоји један, објективан. За њих објективан - тотално им је празан буџет па планирају још који месец од те лове да деле плате и пензије.

Za vreme rata, hrvati su uspeli da se privezu na direktne linije koje su bile rezervisane za komunikacije predsednika i vrha vojske i direktno slusali sta Sloba govori, preko navodno sigurne veze. :roll:

Nasa informativna bezbednost, kako zemlje, tako i pojedinca, je nikakva, sa ili bez posedovanja Telekoma, jer su nase sluzbe zaostale za ostalim zemljama u tom pogledu, kako tehnicki, tako i strucno.

Ekonomska pitanja se mogu razmatrati, ali kod nas je nekako postalo pravilo kad drzava trguje, da se skupo kupuje, a jeftino prodaje. :confused:

Али то ће бити и наш крах !
А они ће само да оду с власти с пуним џеповима.

Тачно - а ми ћемо и дефинитивно да постанемо швапско робље... мис'им... заиста су апсолутно недоказани дегенерици - НЕ ВРЕДИ УПОЗОРАВАЊЕ СТРУЧЊАКА, ПРЕКО 100 СТРУЧЊАКА ИЗ ТЕ ОБЛАСТИ СЕ ПОТПИСАЛО И ЗАХТЕВАЛО ДА СЕ ОДУСТАНЕ ОД ПРОДАЈЕ ТЕЛЕКОМА - АЛИ СТОКА СЕ НАВАДИЛА...

Тачно - а ми ћемо и дефинитивно да постанемо швапско робље... мис'им... заиста су апсолутно недоказани дегенерици - НЕ ВРЕДИ УПОЗОРАВАЊЕ СТРУЧЊАКА, ПРЕКО 100 СТРУЧЊАКА ИЗ ТЕ ОБЛАСТИ СЕ ПОТПИСАЛО И ЗАХТЕВАЛО ДА СЕ ОДУСТАНЕ ОД ПРОДАЈЕ ТЕЛЕКОМА - АЛИ СТОКА СЕ НАВАДИЛА...

Tebe stvarno ne razumem, ne smeta ti da ti svaba dodje za kralja, ali ti smeta saradnja sa svabama.

поставља се питање што у оваквој ситуацији могу да предузму обични људи?
па не много.
једна од ствари која се може је да се пажљиво прати ток новца и појединци који учествују у оваквим малверзацијама.
тако ће, једног дана, када се околности и ситуација буду променили, моћи слободно да упадају у куће, станове, јахте и остале зајебанције које су од њих отете и опљачкане. тај покрет који ће се десити у будућности ће се с правом моћи назвати робинхудовским, што је ипак много боља опција него нпр суперхик.

Sta se bre folirate vise sa tim Telekomom kao da svi radite u njemu pa vas je strah da cete dobiti otkaz?Da li je moguce i koliko vas to jos ima koji zaista mislite da nesto sto pripada drzavi pripada i vama?

Ja bih ga Nemcima dao za dz,samo da ga malo srede i dovedu nove tehnologije...

"Да се ти питаш прешао би аутобусом преко моста ......"

Sta se bre folirate vise sa tim Telekomom kao da svi radite u njemu pa vas je strah da cete dobiti otkaz?Da li je moguce i koliko vas to jos ima koji zaista mislite da nesto sto pripada drzavi pripada i vama?

Na svu sreću takvi ko ti se ne pitaju.
Telekom ima 3,5 miliona pretplatnika puta deset evra kolko će biti pretplata (pitajte Hrvate ) = 35mil eura mesečno

Znači 12 meseci = 420 miliona samo od pretplate Impulsi, internet , IP televizija obaška i mobilna telefonija , zaboravih.

Kolko ono nudi Švaba.....:think:

To je to. Oni ne shvataju da državno vlasništvo običnom čoveku uopšte ne pripada.

Takođe ne shvataju da država (bilo koja) ne ume da se bavi biznisom.

Posledice prodaje Telekoma mogu da budu jedino pozitivne.

Za vreme rata, hrvati su uspeli da se privezu na direktne linije koje su bile rezervisane za komunikacije predsednika i vrha vojske i direktno slusali sta Sloba govori, preko navodno sigurne veze. :roll:

Nasa informativna bezbednost, kako zemlje, tako i pojedinca, je nikakva, sa ili bez posedovanja Telekoma, jer su nase sluzbe zaostale za ostalim zemljama u tom pogledu, kako tehnicki, tako i strucno.

Ekonomska pitanja se mogu razmatrati, ali kod nas je nekako postalo pravilo kad drzava trguje, da se skupo kupuje, a jeftino prodaje. :confused:

није тачно, хрвати су буранија, нато је шпијунирао све, а туђману су само прослеђивали оно што су хтели.
тако да та прича о хрватском шпијунирању је реклама за хрвате, ал је ипак само лаж.

Na svu sreću takvi ko ti se ne pitaju.
Telekom ima 3,5 miliona pretplatnika puta deset evra kolko će biti pretplata (pitajte Hrvate ) = 35mil eura mesečno

Znači 12 meseci = 420 miliona samo od pretplate , impulsi, internet , IP televizija obaška.

Kolko ono nudi Švaba.....:think:

Sta bre ti imas od toga???Sve ide na njihove plate,imaju mnogo vise zaposlenih nego sto im je stvarno potrebno...

Al ovog puta bi izdrzao stvarno...

Ja im punim budzet a oni meni samo 1 mb a ljudi oko mene i IPTV i ADSL od 4 mb za dinar...pa sad ti vidi...zasto sam besan i koji mi je *****...:mrgreen:

Ти им плати 16мб па ћеш добити 4мб.....

Уосталом то си и тражио када си гласао за демофашистичку хунту.....сад гледај.

Ти им плати 16мб па ћеш добити 4мб.....

Уосталом то си и тражио када си гласао за демофашистичку хунту.....сад гледај.

Nisam ni glasao...ali najtuznije od svega je sto u ovoj drzavi nema boljih od losih demofasista...e to je prava tragedija....

није тачно, хрвати су буранија, нато је шпијунирао све, а туђману су само прослеђивали оно што су хтели.
тако да та прича о хрватском шпијунирању је реклама за хрвате, ал је ипак само лаж.

Hrvati su izasli sa Slobinim razgovorima u javnost, pre oko 5-6 godina, e sad da li su sami dosli do toga ili im je neko dao, je opravdano pitanje.

Kako god, bezbednosno smo suplji, bilo da je Telekom u nasem posedu, bilo da ga prodamo.

Back