Biće "pakleno": Srbija protiv Engleske i Albanije, nije nas zaobišla ni proširena grupa

Smarti

Buduća legenda
Moderator
Poruka
40.481
U petak u podne biće održan žreb za evropske kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026.

Reprezentacija Srbije naći će se u drugom "šeširu" na žrebu kvalifikacija za Mundijal koji će se igrati u Kanadi, Sad i Meksiku.

Sistem kvalifikacija za SP je promenjen, imaćemo čak 12 grupa sa četiri ili pet reprezentacija, a samo pobednici grupa idu dalje.

Sve drugoplasirane selekcije će ići u baraž uz četiri najbolje rangirane iz Lige nacija, koje već nisu prošle dalje.

Tu ćemo dobiti još četiri učesnika Mundijala.

Šešir 1: Francuska, Španija, Engleska, Portugal, Holandija, Belgija, Italija, Nemačka, Hrvatska, Švajcarska, Danska, Austrija

Šešir 2: Ukrajina, Turska, Švedska, Vels, Mađarska, Srbija, Poljska, Grčka, Rumunija, Norveška, Slovačka, Škotska

Šešir 3: Češka Republika, Slovenija, Republika Irska, Albanija, Severna Makedonija, Gruzija, Finska, Island, Severna Irska, Izrael, Bosna i Hercegovina, Crna Gora

Šešir 4: Bugarska, Luksemburg, tzv. Kosovo, Belorusija, Jermenija, Kazahstan, Azerbejdžan, Estonija, Kipar, Farska Ostrva, Letonija, Litvanija

Na ovom Mundijalu će po prvi put zaigrati 48 reprezentacije.

https://www.b92.net/sport/fudbal/sr...-saznaje-rivale-u-borbi-za-mundijal-2026/vest

ускоро ћемо сазнати саставе група, квалификације крећу крајем марта наступајуће 2025 године, ево и шешира пред изваћење група пренос жреба је на Арена спорт премиум 1 и на РТС 2

1734088185333.png

Po ko zna koji put, nikad neću razumeti zašto UEFA kao fudbalska federacija dozvoljava da Albanija igra protiv Srbije a zna se i te kako kakvi su politički sukobi i šta u stvari ti susreti doprinose a ne tako davno su se takvi susreti upravo i dešavali i takvi sukobi koji su doveli do kataklizme i totalnog rasula što se tiče grupe i uopšte tih utakmica.

nikad neću razumeti zašto UEFA kao fudbalska federacija dozvoljava da Albanija igra protiv Srbije
зато што се фудбалски савези нису изјаснили да не желе да играју две земље међусобно, јер нема отворених спорова јер ми смо OPEN BALKANS! за сад не играју међусобно Русија - Украјина, Украјина - Белорусија и Јерменија - Азербејџан сви остали могу додуше ми не са "Косовом" али и то је тренутно

Po ko zna koji put, nikad neću razumeti zašto UEFA kao fudbalska federacija dozvoljava da Albanija igra protiv Srbije a zna se i te kako kakvi su politički sukobi i šta u stvari ti susreti doprinose a ne tako davno su se takvi susreti upravo i dešavali i takvi sukobi koji su doveli do kataklizme i totalnog rasula što se tiče grupe i uopšte tih utakmica.

Ako Vučić sa Albanijom dogovara otvorene granice kao da ste najveći prijatelji, ne vidim razlog zašto bi onda strancima smetalo to što će u istoj grupi biti Srbi i Albanci

Uh iskreno mislim da ne možemo da kažemo da smo imali sreće šri žrebu i da nam je žreb nio naklonjen, mislim tu su Englezi protiv kojih sigurno nećemo biti favoriti, takodje i meč tačnije dvomeč protiv Albanije donosi istu neku neizvesnost i velike tenzije, pritom Albanci nisu uopšte loša ekipa, dobro su odigrali na EP (i to u jednoj "grupi smrti" sa Španijom, Italijom i Hrvatskom), pritom kad pogledaš i njima gotovo svi igrači igraju u stranim klubovima i jakim ligama i igrači im igraju u klubovima kao što su Inter, Lacio, Atalanta, Leće, Empoli, Espanjol, Rajo Valjekano, Benfika, Everton, Glazgov Rendžers, Sparta Prag, Rubin iz Kazanja, Bešiktaš, Dinamo Zagreb............ono maltene ne igraju u ništa lošijim klubovima nego naši i svakako poseduju izvesni i to sasvim solidan kvalitet i mečevi protiv njih sigurno neće biti već unapred upisani bodovi, po meni jedan od težih protivnika iz tog trećeg šešira, ali u svakom slučaju odlazak na SP svakako jeste i mora da bude imperativ i svi očekujemo u najgorem slučaju makar kroz baraž da odemo u Severnu Ameriku.

Ako Vučić sa Albanijom dogovara otvorene granice kao da ste najveći prijatelji, ne vidim razlog zašto bi onda strancima smetalo to što će u istoj grupi biti Srbi i Albanci
Može da dogovara šta hoće ali je jedno činjenica a to je da ta dva naroda prosto ne mogu jedni s drugima i tu će biti takvih tenzija da je to strašno..

зато што се фудбалски савези нису изјаснили да не желе да играју две земље међусобно, јер нема отворених спорова јер ми смо OPEN BALKANS! за сад не играју међусобно Русија - Украјина, Украјина - Белорусија и Јерменија - Азербејџан сви остали могу додуше ми не са "Косовом" али и то је тренутно
Koliko ja znam mi sad trenutno ne možemo da igramo sa Bosnom i Hercegovinom i Kosovom

Koliko ja znam mi sad trenutno ne možemo da igramo sa Bosnom i Hercegovinom i Kosovom

Možemo da igramo sa BiH i igrali smo već sa BiH a jedino ne možemo sa Kosovom jer ih ne priznajemo kao državu i sa njima imamo teritorijalni spor i otvoreni politički sukob što pak sa samom Albanijom ipak nije slučaj barem ne formalno.

Možemo da igramo sa BiH i igrali smo već sa BiH a jedino ne možemo sa Kosovom jer ih ne priznajemo kao državu i sa njima imamo teritorijalni spor i otvoreni politički sukob što pak sa samom Albanijom ipak nije slučaj barem ne formalno.
Izvini .. moja greška .. Kosovo ne može da igra protiv Bosne

Albancima bitnija Letonija od Srbije

Albanski sportski mediji pomno su ispratili žreb kvalifikacionih grupa za Svetsko prvenstvo 2026. godine na kom je njihova reprezentacija završila u grupi K sa Engleskom, Srbijom, Letonijom i Andorom.

............

Pazi gospodu, već počeli da se qrče ... ili možda nešto već smeraju preko UEFA Mafije

Prvi u grupi sigurno nećete biti. Borit će te se za drugo misto sa Albanijom. Ako budete drugi idete u dodatne kvalifikacije a tamo vas čekaju Turska, Ukrajina, Švedska, Norveška, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Grčka, Vels, Rumunjska a protiv nikog od njih niste favoriti. Tako da teško će te otići na svjetsko prvenstvo.

Prvi u grupi sigurno nećete biti. Borit će te se za drugo misto sa Albanijom. Ako budete drugi idete u dodatne kvalifikacije a tamo vas čekaju Turska, Ukrajina, Švedska, Norveška, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Grčka, Vels, Rumunjska a protiv nikog od njih niste favoriti. Tako da teško će te otići na svjetsko prvenstvo.
Zrno po zrno, pogača

Evo svih kvalifikacionih grupa

1734094723004.png

Back