Književnost Biblioteke na otvorenom 📚

bird again

Buduća legenda
Poruka
46.512
Inspirisana jučerašnjom kratkom šetnjom po mom gradu došla sam sada na ideju da pokrenem temu o ovoj lepoj akciji. 🌿

Biblioteke na otvorenom nisu neka velika novost, imamo ih po mnogim gradovima i to me posebno raduje jer volim knjige.
Naime, naše dve biblioteke na otvorenom juče su bile potpuno prazne, kao što možete videti:

IMG_1129.jpeg

Ostavila sam nekoliko knjiga za decu, neke stripove, dva romana Agate Kristi i jedan duplikat knjige koju sam dobila na poklon…

Neka nam tema služi da delimo iskustva iz naših gradova o ovoj ideji, kao i fotografije naših biblioteka na otvorenom 🌿

Krenimo, kome prija tema :heart:

Ja sam jedno vreme prodavao višak knjiga, eventualno poklanjao, ako je nekom trebala lektira ili je neko hteo da čita određeno delo. U poslednje vreme prestao sam to da radim pre svega zbog veštačke inteligencije. Kad su se pojavile digitalne knjige izgledalo je da će doći kraj papirnom izdavaštvu ali ga je ono ipak preživelo. No veštačka inteligencija je nešto sasvim drugo i verujem da će pre ili posle uticati i na broj objavljenih ljudskih dela i na način na koji čitalac komunicira sa delom. Strah me za pisanu reč

S obzirom da znam kakav smo narod, neko ce to da mazne i da proda. Ne bih da ostavim knjigu da drugi profitiraju na njoj. To sam mogao i sam na kupindo.

Imas lepu nameru, mozda knjige i zavrse negde gde treba.. Ali ja ne bih mogao.
Nije poenta u profitu i zaradi.
Pre neki dan čitam negde neko bacio pored nekog kontejnera dve pune kutije raznih knjiga…
Ono što je nekom otpad, višak - drugome je blago.

Nije poenta u profitu i zaradi.
Pre neki dan čitam negde neko bacio pored nekog kontejnera dve pune kutije raznih knjiga…
Ono što je nekom otpad, višak - drugome je blago.
Naravno da nije poenta u profitu i zaradi, cilj je podeliti nešto bitno kao što su knjige i stripovi, da nekome ulepšamo život, samo sam veoma skeptičan.
Žalosno je da neko baci knjige. Mogao ih je donirati u biblioteku ako mu ne trebaju.

Naravno da nije poenta u profitu i zaradi, cilj je podeliti nešto bitno kao što su knjige i stripovi, da nekome ulepšamo život, samo sam veoma skeptičan.
Žalosno je da neko baci knjige. Mogao ih je donirati u biblioteku ako mu ne trebaju.
Ovo je lepo osmišljen koncept razmene štampanih izdanja.
Mada skepticizam postoji, razumem. Ali nekako se uvek uzdam u onu bolju polovinu čovečanstva koja ne radi rdjave stvari.

Back