Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovo je odlično
meni neočekivano dobro, jer sam naletjela sama, bez preporuke
Sin sreće isto dobar, al' prejaka ta Dina, pa malo, hm..eto..al' isto odlično
e baš me zanima treći dio

opet citiram sama sebe
i film sam gledala, isto najetjela..al' sam odmah znala da sam čitala knjigu, nije bilo ono dal' sam čitala il' gledala
glumi Žerar DEpardije (tako nekako, onaj francuz nosati, krupni) a Dinu, ne znam ko, al' ista ona kako sam je zamišljala
i odlični oboje..i film

znači..ogromna preporuka za ovu knjigu
OGROMNA

bio bih ti jako zahvalan, jer sam ljubitelj poeticnog horora:D
zvuci nepojmljivo, ali takvi horori su najbolji!
hvala
pozdrav!

Poeticnog horora?
Vrlo zanimljiv "pojam" i pravo da ti kazem, sad (kad si dao tu izuzetnu karatkeristiku) setih se jednog po kojem je snimljen film (glavne uloge su imali Tom Kruz i Bred Pit), ma koliko ledio krv u zilama, ali ispricana na tako caroban nacin da se kroz sve strahote probija neka neznost i toplina glavnog lika (pozelela sam da sam ja "zrtva" Breda Pita:), dakle Intervju s vampirom, inace svetski bestseler br. 1, jedan od najboljih horora IKADA NAPISANIH...
Intervju-sa-vampirom_V.jpg

Ovde se i zli razlikuju jedni od drugih, i glavni lik Luis (igra ga Bred Pit) postaje besmrtan(ne svojom voljom , i sve vreme pokusava bezdusnog Lestata (koji je odgovoran i za njegovu sudbinu) spreci da neumoljivo unistava ljude i onda kad za to nema razloga... Luis u knjizi kao i na filmu, ume da voli...jako, veoma jako...
Scena iz filma
107925_1.jpg

Moram da dodam,ko procita knjigu, nikad je nece zaboraviti. Ekranizacija nije u potpunostu uspela da prenese sve ono sto knjigu krasi, osecanja se tesko mogu slikom opisati, samo recima...Jedina (cini mi se) ekranizacija dobrog romana je CITAC, film je bio bolji od izuzetnog romana koji nikoga ne moze ostaviti ravnodusnim...

Ovo je scna iz filma -Intervju s vampirom, devojcicu koju nije zeleo da ubije a koja je ipak postala vampir samim tim sto je...itd. vec se zna, stitio je godinama, stolecima, a da dugo, dugo nije shvatao da u liku devojcice "sada" obitava zena koja je u njega zaljubljena, dirljiva je nejgova briga o njoj, njena ljubav prema njemu, dirljiva scena oplakivanja njene vampriske "smrti" i svega sto je s njom nestalo
louisandclaudia2-1.jpg

Poslednja izmena:
Profesore, taman posla da Vas, ignorisemo :D
(Dal' dobro upotrebljavam zareze, tacke, velika slova i sve ostalo :think: )
Dakle "vockice", to je nase interno zezanje za kupovinu knjiga preko interneta a preko sajtova Limundo (aukcijska kupovina) i Kupindo (kupovina po fiksnim cenama). Dakle to su polovne knjige, ali veoma cesto kao nove.
Vockicama ih zovemo jer Limundo-limun i Kupindo-kupina.
Eto :D

draga siva maco, prvo hvala velika na objasnjenju, drugo, ne opterecujte se nepotrebnim sitnicama. kao sto vidite, ni ja ovde ne vodim mnogo racuna o pravopisu, zarezima ili ne daj boze, gramatici.
ucinilo mi se da je neko ovde spomenuo da je online kupovina skupa..

Poeticnog horora?
Vrlo zanimljiv "pojam" i pravo da ti kazem, sad (kad si dao tu izuzetnu karatkeristiku) setih se jednog po kojem je snimljen film (glavne uloge su imali Tom Kruz i Bred Pit), ma koliko ledio krv u zilama, ali ispricana na tako caroban nacin da se kroz sve strahote probija neka neznost i toplina glavnog lika (pozelela sam da sam ja "zrtva" Breda Pita:), dakle Intervju s vampirom, inace svetski bestseler br. 1, jedan od najboljih horora IKADA NAPISANIH...
Intervju-sa-vampirom_V.jpg

Ovde se i zli razlikuju jedni od drugih, i glavni lik Luis (igra ga Bred Pit) postaje besmrtan(ne svojom voljom , i sve vreme pokusava bezdusnog Lestata (koji je odgovoran i za njegovu sudbinu) spreci da neumoljivo unistava ljude i onda kad za to nema razloga... Luis u knjizi kao i na filmu, ume da voli...jako, veoma jako...
Scena iz filma
107925_1.jpg

gledao sam film, i sta znam, suvise je vec istrosena ta prica o vampirima. posebno mi je nepojmljivo sto toliko poetizuju tu grupu mitoloskih bica. vampiri izvorno nisu nikad bili nitio ce biti predmet pozude zena, niti najveci zavodnici. mnogo mi je to otislo u smnkanje. izoblicise naseg starog dobrog 3:) buljavog i neurednog vampira

Ovo je jedina knjiga o vampirima koju sam procitala, za moj ukus price (filmovi) previse su filovani "crvenom bojom", niti sam rekla da su vampiri ikad bili predmet pozude zena, ali Bred Pit u svakom "agregatnom" stanju, pa i kao vampir - moze da bude predmet pozude- bolje reci: "Predmet" zvani zelja:)
Laku noc...

Poslednja izmena:
Stigla sam skoro do kraja knjige Pola žutog sunca, ostalo mi je još malo. Ova knjiga me toliko oduševila, toliko je jaka, jedna od najboljih knjiga koje sam pročitala ako ne i najbolja! Mislim da ću posle nje morati napraviti malu pauzu da mi se slegnu utisci, a i ne mogu sad da se koncentrišem na neku novu.

Mozda je bilo (izvinjavam se) ali kultni horor "Leto noci"
621_0.jpg
ima nastavak - "Ukleta zima"
images
....Ovaj potonji, urezao mi se u secanje zauvek, uzas...
Medjutim, postoji jedan roman (za one koji vole horor(e)) zbog kojeg nisam smela da sedim na stolici, odnosno nikako da dozvolim da ne znam sta mi je iza ledja, secam se da je bilo leto i da nisam smela uvece da sedim na bastenskoj stolici, cak iako bi neko bio sa mnom)

Dakle, "Kutija u obliku srca"
images
- za hrabre i one koji vole izazove te vrste:)
Ne bih da prepricavam, uglavnom pomalo ostareli roker ima obicaj da kupuje eksponate, retke stvari...i sl..i jednoga dana ugleda oglas da se prodaje duh preko Internta...Kad odluci da ga kupi, nece dobiti duha, nego stari kaput jezivog mirisa...a ko ce ogrtati kaput i kad se nada i ne nada, gde, zasto, dokle, i kad pocinje definitivna borba za goli zivot, procitajte...
Pozdravce za ljubitelje lepe reci:)

Čitala sam Leto noći i to baš na moru.Nije mi baš jasno zašto je to kultni roman.Doduše, mnogo sam više horor filmova odgledala, nego što sam knjiga tog žanra pročitala, pa moguće da sam očekivala nešto drugo.Daleko od toga da je loš,ali nisam ni tako oduševljena.neki delovi su mi bili kao za decu..Mada ima jezivih scena...Pamtim one ruke na prozoru...Komentari drugog dela Ukleta zima su bili toliko loši da ga nisam kupila ni kad je bio na akciji.Sad si me ti malo pokolebala...
Dakle, Leto noći - nije uopšte loš,ali mi nije jasno zašto je toliko "izvikan".Kad sam htela da ga kupim, bio je rasprodat, jedva sam iskopala neki zaostali primerak vraćen iz knjižare koja je zatvorena.

Prvi put čujem za Kutiju u obliku srca, deluje interesantno.Ko je izdavač? Ima li u prodaji?

Čitala sam Kuću o duhovima, Piter Straub - to je bio prvi horor koji sam pročitala, takodje na letovanju - kao more, sunce,manje ću se bojati :) i nije ostavio neki utisak.Takodje, nekoliko jeza -scena, a ovo ostalo...smuti, pa prospi...

draga siva maco, prvo hvala velika na objasnjenju, drugo, ne opterecujte se nepotrebnim sitnicama. kao sto vidite, ni ja ovde ne vodim mnogo racuna o pravopisu, zarezima ili ne daj boze, gramatici.
ucinilo mi se da je neko ovde spomenuo da je online kupovina skupa..

Ja sam spomenula da se ne isplati kupovati polovne knjige iz ex-YU zemalja, preko sličnih ovakvih sajtova, zbog bankarskih provizija pri uplati na račun i cene poštanskih usluga.

U zemlji je ok, često možeš i lično da preuzmeš knjige, kad je prodavac u blizini, ili ako imaš nekog u tom gradu...lakše se kombinuje sve.

Evo ti još jedan link za polovne knjige, imam dobra iskustva sa njima http://www.kucazasunce.com/

Ja sam spomenula da se ne isplati kupovati polovne knjige iz ex-YU zemalja, preko sličnih ovakvih sajtova, zbog bankarskih provizija pri uplati na račun i cene poštanskih usluga.

U zemlji je ok, često možeš i lično da preuzmeš knjige, kad je prodavac u blizini, ili ako imaš nekog u tom gradu...lakše se kombinuje sve.

Evo ti još jedan link za polovne knjige, imam dobra iskustva sa njima http://www.kucazasunce.com/

hvala! :D

Ja sam završila Bibliju, stvarno sam uživala u knjizi posebno u prve dve trećine,
nekako je posle usporila sa zbivanjima, valjda to tako treba. A naravno imala sam i omiljeno viđenje celokupne situacije, tj najinteresantniju sestru, najmlađu, toliko je neverovatno kako dečiji mozak može da funkcioniše i nekada da kristalnije vidi neke stvari od odraslih
.

Mogu isto ovo da kazem.
Biblija otrovne masline-Barbara Kingsolver
Vidi se da je pisac biolog,najvise me zadivljuje njeno vidjenje prirode i zivota u Africi.Osecaj gladi u knjizi je tako opisan da sam srecna sto je nama to poznato samo iz knjiga.....:eek:
Odusevili su me likovi,svaki je razlicit i imam osecaj da mi se zaista obracaju razlicite osobe,i to se menja na svakih nekoliko stranica.:super:
Na kraju je malo promenila stil i pokusala da objasni sta je tu pravda,istina....to mi se nije dopalo.

Sada citam Pola zutog sunca

Čitala sam Leto noći i to baš na moru.Nije mi baš jasno zašto je to kultni roman.Doduše, mnogo sam više horor filmova odgledala, nego što sam knjiga tog žanra pročitala, pa moguće da sam očekivala nešto drugo.Daleko od toga da je loš,ali nisam ni tako oduševljena.neki delovi su mi bili kao za decu..Mada ima jezivih scena...Pamtim one ruke na prozoru...Komentari drugog dela Ukleta zima su bili toliko loši da ga nisam kupila ni kad je bio na akciji.Sad si me ti malo pokolebala...
Dakle, Leto noći - nije uopšte loš,ali mi nije jasno zašto je toliko "izvikan".Kad sam htela da ga kupim, bio je rasprodat, jedva sam iskopala neki zaostali primerak vraćen iz knjižare koja je zatvorena.

Prvi put čujem za Kutiju u obliku srca, deluje interesantno.Ko je izdavač? Ima li u prodaji?

Čitala sam Kuću o duhovima, Piter Straub - to je bio prvi horor koji sam pročitala, takodje na letovanju - kao more, sunce,manje ću se bojati :) i nije ostavio neki utisak.Takodje, nekoliko jeza -scena, a ovo ostalo...smuti, pa prospi...

Delim tvoje misljenje, Ukleta zima je daleko, daleko bolja, cak da je citas i kao zaseban deo sve i da ne znas sta se desavalo u prvoj, potpuna je celina...

Sto se tice Kutije u obliku srca, pogledaj ovde (ako narucis na sajtu, mnogo je jeftinije, a dobices vrednu knjigu)http://www.google.com/url?sa=t&sour...raNXc6cXg&sig2=HdUWQUWRfpCH1ZZjo94YmA&cad=rja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back