Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
-Sluskinjina prica
-Crveni sari
-Cokolada
-Svete varalice
-Biblija otrovne masline
-Svetlost severa
-Purpurni hibiskus
-Beli oleander
-Otmenost jeza

-Zena jednog Bordzije
-Nasledje Bolenovih
-Druga Bolenova kci
-Tragom mrtve princeze
-Badalpurski vrt
-Indijska princeza
-Slika Dorijana Greja
-Ljuljaska daha
-Princeza Sultana
-Bela kraljica
-Vremeplovceva zena
-Crveni sator

Ajde sad pomagajte :mrgreen:

Ja sam ove čitala. Ponesi bilo koju, sve su ok.

-Sluskinjina prica
-Crveni sari
-Cokolada
-Svete varalice
-Biblija otrovne masline
-Svetlost severa
-Purpurni hibiskus
-Beli oleander
-Otmenost jeza
-Zena jednog Bordzije
-Nasledje Bolenovih
-Druga Bolenova kci
-Tragom mrtve princeze
-Badalpurski vrt
-Indijska princeza
-Slika Dorijana Greja
-Ljuljaska daha
-Princeza Sultana
-Bela kraljica
-Vremeplovceva zena
-Crveni sator

sluškinjina priča meni nije knjiga za odmor, a ni otmenost ježa, mene je pošteno rasplakala, možda vremeplovac

-Sluskinjina prica
-Crveni sari-Cokolada
-Svete varalice
-Biblija otrovne masline
-Svetlost severa
-Purpurni hibiskus
-Beli oleander
-Otmenost jeza
-Zena jednog Bordzije
-Nasledje Bolenovih
-Druga Bolenova kci gledala film to se racuna :lol:
-Tragom mrtve princeze
-Badalpurski vrt
-Indijska princeza
-Slika Dorijana Greja
-Ljuljaska daha
-Princeza Sultana
-Bela kraljica
-Vremeplovceva zena
-Crveni sator

Ni jednu nisam procitala :rotf:
Al bas zato birala bi za banju ove boldovane.

meni kad negdje idem najteže knjige
i uvijek mislim malo sam ponijela

a ideš da vidiš, odmoriš se i tako nešto
a ne da čitaš (intezivno)
al' džaba, nikad se pameti naučit' neču

a u krajnjoj nuždi, ima knjiga da se kupe na svakom ćošku

Što kaže Esterka "u krajnjoj nuždi" :hahaha:
Već je vidim kako jurca za knjigama
smilie_girl_127.gif

Znala sam da ćeš da me prestigneš. Ja stigla do pola. Sve si lepo rekla, Društvance ko naše. Žene, obavezno pročitajte ovu knjigu, nema šanse da vam se ne dopadne. Čak i Mirki.:)

Ja danas uzela iz biblioteke. Da napomenem, radi se o knjizi Udruzenje ljubitelja knjiga i pite ljuskuse, pošto se u postu na koji odgovaram ne vidi, jer je on odgovor na prethodni post u kome lamar mnogo lepo piše o toj knjizi. Trebalo je da ponovo citiram i to.
A uzela sam i Pohođenje Dzeni Erpenbek, izdanje Geopoetika. I to sam odmah počela da čitam jer je mala knjižica, 150 strana.

Piše na zadnjoj strani: Iako je u Pohođenju reč o ljudima i njihovim životnim pričama koje se protežu kroz ceo 20. vek, pa time i kroz istoriju Nemačke do danas, junak ovog romana zapravo je jedna kuća kroz koju se prelamaju sudbine njenih stanovnika.
To me privuklo.

Ja danas uzela iz biblioteke. Da napomenem, radi se o knjizi Udruzenje ljubitelja knjiga i pite ljuskuse, pošto se u postu na koji odgovaram ne vidi, jer je on odgovor na prethodni post u kome lamar mnogo lepo piše o toj knjizi. Trebalo je da ponovo citiram i to.
A uzela sam i Pohođenje Dzeni Erpenbek, izdanje Geopoetika. I to sam odmah počela da čitam jer je mala knjižica, 150 strana.

Piše na zadnjoj strani: Iako je u Pohođenju reč o ljudima i njihovim životnim pričama koje se protežu kroz ceo 20. vek, pa time i kroz istoriju Nemačke do danas, junak ovog romana zapravo je jedna kuća kroz koju se prelamaju sudbine njenih stanovnika.
To me privuklo.

Odlican izbor za obe! Citala sam "Pohodjenje". Bila mi je lepa iako je veoma neobican stil, trebalo mi je vremena da se navikjnem, mada je kratka knjizica, valjda zato sto toliko citam anglo-americke pisce pa mi je iznenadjenje sve ostlao. Sad je ta knjiga u najuzem izboru sa najvecu birtansku nagradu za stranu knjigu prevedenu na engleski, tako da je i to neka pohvala, ukoliko se nagrade vaze. Jos uvek se secam nekih detalja knjige, odnosno prica nekih stanovnika te kuce.

To me privuklo.
Uh, sto ovo dobro zvuci!
Obavezno pisi utiske.
Danine (utiske) smo vec memorisali :)

PS. Ah, da. Super za ULJKIPLJ !

Poslednja izmena:
Eeeeeeeeeeeeeeee doslo vreme da vas maltretiram :lol:
Sta mi predlazete da ponesem za citanje u banju?
A sad ozbiljno.
Da imas Baba jaga snijela jaje - Dubravka Ugresic, to bi bila prava stvar za banju.
Pitka, laka, duhovita, pronicljiva… A u vecem delu knjige radnja se desava u banji. A u banji sve sasavoooo :lol:

PS. Ja k'o svaba tr-la-la.
Al' samo da napomenem.
Kome se ne svidja Baba jaga imace posla sa mnom :azdaja:

A sad ozbiljno.
Da imas Baba jaga snijela jaje - Dubravka Ugresic, to bi bila prava stvar za banju.
Pitka, laka, duhovita, pronicljiva… A u vecem delu knjige radnja se desava u banji. A u banji sve sasavoooo :lol:

PS. Ja k'o svaba tr-la-la.
Al' samo da napomenem.
Kome se ne svidja Baba jaga imace posla sa mnom :azdaja:

Zar nije neko svojevremeno napomenuo da je Baba jaga ipak za malo starije? Ono kad se pominjao sindrom praznog gnezda. Milica je mlada.
Ali naravno da to nema veze. I na knjizi Čim preživim ovaj roman piše "Zabranjeno za mladje od 50 godina", pa sam ja pročitala i sve mi bilo jasno, koliko je to uopšte moguće kad se radi o našoj zemlji i našem zdravstvu i Mirjani Djurdjević. Meni kod nje na kraju ništa nije jasno, ali se tako dobro zabavim i ismejem da mi nije ni važno.

Zar nije neko svojevremeno napomenuo da je Baba jaga ipak za malo starije? Ono kad se pominjao sindrom praznog gnezda. Milica je mlada.
Ali naravno da to nema veze. I na knjizi Čim preživim ovaj roman piše "Zabranjeno za mladje od 50 godina", pa sam ja pročitala i sve mi bilo jasno, koliko je to uopšte moguće kad se radi o našoj zemlji i našem zdravstvu i Mirjani Djurdjević. Meni kod nje na kraju ništa nije jasno, ali se tako dobro zabavim i ismejem da mi nije ni važno.
E pa Bi, znaci mogu i ja da je uzmem.
Bez obzira sto kao i ti, boze me prosti, nemam preko 50 godina :prstic:

Nije, nije, Baba jaga za starije. Ona je za sve generacije. Barem po meni.
A bas da vidim da neko kaze drugacije :tiganj:

UUUUhhhh!!! al je ovde bilo zanimljivo!!!
cace2fcaf42af7a43be85edba6b6b966.gif

Dovukla sam iz biblioteke Drugu Bolenovu kci, Potragu za srecom, Kratku istoriju bezmalo svacega i Razum i osecajnost!

Ima brat bratu oko 2000 starna za citanje a ja nemam vremena :sad2: ali morala sam da ih uzmem:mrgreen:!

PS joooos citam Alijas Grejs:rumenko:

-Sluskinjina prica
-Crveni sari
-Cokolada
-Svete varalice
-Biblija otrovne masline
-Svetlost severa
-Purpurni hibiskus
-Beli oleander
-Otmenost jeza
-Zena jednog Bordzije
-Nasledje Bolenovih
-Druga Bolenova kci
-Tragom mrtve princeze
-Badalpurski vrt
-Indijska princeza
-Slika Dorijana Greja
-Ljuljaska daha
-Princeza Sultana
-Bela kraljica
-Vremeplovceva zena
-Crveni sator

Divan spisak a samo sam boldovane procitala! Verujem da poneti bilo koju od ovih nije greska! Prijatan odmor ti zelim! Mogu li ja da ti ponesem knjige u banju?:zper:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back