Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sada čitam More-Džon Banvil za koju je dobio Bukerovu nagradu za 2005.

Lepo piše,uživanje je čitati.
Ko očekuje dinamiku i dešavanja to u njoj neće naći,samo divnim rečenicama i bogatim rečnikom opisan osvrt na jedan život....na detinjstvo,roditelje,brak....na tugu zbog gubitka supruge..na ljubav

Mislim da je i ona medju onih 500,mrzi me da listam....

Poslednja izmena:
Slažem se s onim što je Kerefeka napisala u vezi s knjigom ''Posle smrti''. Sve vreme prikazuje kako se leševi starijeg bračnog para raspadaju na plaži, mic po mic, kako na njih sleću muve i sl. a niko ni ne sluti da su oni tu tj. niko da ih nađe
''Opčinjeni draguljima'' Tobajas Hil (umalo da napišem Opičeni draguljima :zcepanje:) me je razočarala, ja sam na osnovu opisa očekivala više, kad ono ništa posebno, na momente čak i dosadno, s predvidivim krajem.
Izgleda da sam jedina na koju ''Recepti za savršen brak'' nisu ostavili neki utisak. Meni je bila dosadna :mrgreen:
Vidim da su na akciji knjige iz serijala ''Plavi bicikl'', moj muž ih obožava.
''Jedrenje'' je zabavna knjiga, brzo se čita, ko voli avanture
''Pod orlovom zastavom'' Sajmon Skerou imam, nije loša knjiga, ko voli te o starom Rimu tj. njihovoj vojsci
''Izgubljeni dnevnik Don Huana'' sam već pohvalila
''Damasko sečivo'' Barbare Kleverli mi je ok, mada lošija od druge dve koje su izdate, koje sam takođe već pohvalila
''Svadbena torta'' Blandin le Kale, čitala sam pre nekoliko godina pa je malo izbledela u sećanju, čini mi se da je napisana s gledišta više različitih likova koji su prisustvovali svadbi, interesantna je
''Tigar pokraj reke'', privukle me lepe korice i naslov, ali mi se knjiga nije dopala

Listam prethodne strane da upisem sve one predloge koje nisam odmah upisala.

Ja tako sacekam da se svi ispricate o nekoj knjizi, pa se onda vratim 20-ak 30-ak strana u nazad i onda pretresem vase utiske, pa upisem na svoj spisak ono sto procenim da ce mi se dopasti. I tako na jednoj strani, neki od onih sto upadnu na dan-dva i hvala bogu nestanu, spomenuo nesto "misima". Nisam ja tada ni obracala paznju, obicno cim vidim o kome je rec ja preskocim post.

Medjutim sada kada sam se vratila, procitam to "misima" i mislim se mislim, poznato mi nesto…. i setim se da sam ja to nesto citala… neki misima… aha…
Izguglam i nadjem da sam citala u svoje vreme neku knjigu (ne secam se koju), Japanca Jukio Misime koji je izvrsio harikiri.

Knjige koju sam od njega citala se ne secam, osim nekih detalja, neke atmosfere... (bila je cini mi se autobiografska), ali ove sokantne bografije se secam.
To sam se setila da vam kazem, pa ako ste i vi tako nesto neobicno citali… :)

Morala sam i ja da zavirim na taj limundo.... a jednom sam tako otišla, pa počela da gledam cipele... e jesam se ismejala šta sve tamo ima.
Nego, jel može da se ponudi cena manja od one napisane?

Mišimu sam ja čitala. Mornar koji je izneverio more... nekako mi nije za devojčice, tj. nas, više onako ratničke, ali baš se i ne sećam

Morala sam i ja da zavirim na taj limundo.... a jednom sam tako otišla, pa počela da gledam cipele... e jesam se ismejala šta sve tamo ima.
Nego, jel može da se ponudi cena manja od one napisane?

Mišimu sam ja čitala. Mornar koji je izneverio more... nekako mi nije za devojčice, tj. nas, više onako ratničke, ali baš se i ne sećam

Ja sam bas tu uzela pre neki dan iz biblioteke (Mornara), pa kad stigne na red...
Inace citam 26a trenutno, onako nije lose ali ni ne znam kako zanimljivo, lepa pricica.

Bi
htedoh samo da ti kažem u vezi onog filma "Majstor i Margarita" da su zapravo epizode u pitanju, zato je onoliko trajalo, i to ima ih 10 ukupno.Snimljeno je 2005.A bacila sam pogled i na naš film, ali nije poput ovog, čak u našem fali dosta , i ako su serije uvek temeljnije, čak ni početak nema sličnost.
Mada pošto knjigu još uvek nisam čitala , ne znam šta je približnije pravoj verziji, tako da ne mogu baš ni da sudim.U svakom slučaju knjiga mi je sledeća na spisku, čak se i mm zainteresova i ako on slabo voli da čita.;)

Ja sam se učlanila na taj Limundo pre nekoliko godina, kupila 2 knjige i otad ništa.
Jesu povoljne, ali ja nekako volim nove knjige, koje niko pre mene nije otvarao. Zato sve više i kupujem, umesto da pozajmljujem iz biblioteke. Mislim da sam bolesna.

Ja sam se učlanila na taj Limundo pre nekoliko godina, kupila 2 knjige i otad ništa.
Jesu povoljne, ali ja nekako volim nove knjige, koje niko pre mene nije otvarao. Zato sve više i kupujem, umesto da pozajmljujem iz biblioteke. Mislim da sam bolesna.

I ja imam ovaj problem uclanjena sam u biblioteku a ne znam da li sam dva puta uzela knjigu :neutral:
Ove dve sa limunda sto sam kupila nigde nisam mogla da nadjem nema ih u prodaji pa sam zato licitirala :lol:

Ma nisi bolesna, šta ti je. Eto i naša Mirka isto tako. Ja knjige ne kupujem jer nemam gde da ih držim. A i to što imam u kući ne čitam, jer za to ima vremena, a ja uzimam iz biblioteke. Jedino se redovno vraćam Andriću, Markesu, Bulgakovu, Gogolju i još ponekom i to imam i to je opravdano da imam.

A ja bas obrnuto, so je knjiga starija i po izgledu prosla kroz mnoge ruke, meni je draza. Pri tom ne racunam one gde nedostaju listovi ili se raspadaju...to mrzim jer mi smeta pri citanju. A boli me glava od mirisa novih knjiga i nekako mi nije to to.

|Ali na primer, ako na polici bibioteke stoje dva ista izdanja...Jedno po izgledu neotvoreno, a drugom korice izgledaju pohabane a listovi pozuteli...uvek cu uzeti ovo drugo.

I ko je sad bolestan? :lol:

A ja bas obrnuto, so je knjiga starija i po izgledu prosla kroz mnoge ruke, meni je draza. Pri tom ne racunam one gde nedostaju listovi ili se raspadaju...to mrzim jer mi smeta pri citanju. A boli me glava od mirisa novih knjiga i nekako mi nije to to.

|Ali na primer, ako na polici bibioteke stoje dva ista izdanja...Jedno po izgledu neotvoreno, a drugom korice izgledaju pohabane a listovi pozuteli...uvek cu uzeti ovo drugo.

I meni isto tako :aha: Uzela sam od bake prekjuce knjigu iz 1924. godine, jos je izdala Srpska knjizevna zadruga ima one lepe plave korice i crvene ivice listova :zaljubljena:

završila sam sputnik ljubavi, sličan utisak kao devojka sa pomorandžama, dakle ništa posebno..
prepoznatljim murakamijev stil, otudjenost u svakom ćošku knjige i to je sve

stvarno mi se čita nešto drugačije od ove dve, a jedino što sam imala je kuća u kairu, koja mi na početku ne obećava nešto (papagajevu teoremu i institut sam zaobišla za sada, kao i basaru)

Ja obožavam nove knjige zbog mirisa :D.
Uvek sam volela septembar zbog početka školske godine i mirisa novih knjiga.I dan danas volim da uđem u prodavnicu školskog pribora:heart:

Možda sam i ja bolesna od knjiga ? ;)

Uvek sam volela septembar zbog početka školske godine i mirisa novih knjiga.I dan danas volim da uđem u prodavnicu školskog pribora:heart:

Ja volim :heart: i pronalazim se u oba slucaja.
Ja sam onda dvostruko bolesna :D

I meni je isto tako, uvek grabim od deteta (specijalno citanku) i prva je citam...ali to vazi samo za skolski pribor i knjige.

Biblioteka je nesto sasvim drugo :lol:

:lol: Pridružujem se klubu "bolesnih" od novih knjiga.

Upravo sam završila "Sluškinjinu priču", sviđa mi se, baš sam je gutala dok sam je čitala, ali sam očekivala konkretniji kraj, ovako ću nagađati da je happy end, tako mi se više sviđa.

Sledeća na redu "Slika Dorijana Greja", jeste je čitale, kakva je? Kupila sam je najviše zbog korica (ko je sad bolestan?), tvrdo mini pakovanje crne boje sa zlatnim slovima i naslikanom škakljivom maskom na licu, prava umetnost, a unutra lepa krupna slova, nadam se da će i sadržaj tako da me oduševi.

:lol: Pridružujem se klubu "bolesnih" od novih knjiga.

Upravo sam završila "Sluškinjinu priču", sviđa mi se, baš sam je gutala dok sam je čitala, ali sam očekivala konkretniji kraj, ovako ću nagađati da je happy end, tako mi se više sviđa.

Sledeća na redu "Slika Dorijana Greja", jeste je čitale, kakva je? Kupila sam je najviše zbog korica (ko je sad bolestan?), tvrdo mini pakovanje crne boje sa zlatnim slovima i naslikanom škakljivom maskom na licu, prava umetnost, a unutra lepa krupna slova, nadam se da će i sadržaj tako da me oduševi.

jao, sliku dorijana greja imam i nikako da počenm da je čitam, iz nekog razloga stalno je odlažem : S

ja se nemam kad za nos uhvatit'...tako da je sad čitanje smanjeno na minimum
malo sam čitala Katarinu, ali malo, malo
pravi istorijski roman, sa svim elementima toga..plus prelijepa djevojka koja nema prepreka :mrgreen: i tako to
ali fino, fino...i brzo se čita...malo su sitna slova..

ja se nemam kad za nos uhvatit'...tako da je sad čitanje smanjeno na minimum
malo sam čitala Katarinu, ali malo, malo
pravi istorijski roman, sa svim elementima toga..plus prelijepa djevojka koja nema prepreka :mrgreen: i tako to
ali fino, fino...i brzo se čita...malo su sitna slova..

Eto preporuke za knjigu...posto se odavno pitam da li da je kupim, sada znam da hocu :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back