Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemoj da ste se prešle i kupile Pustinjski cvet. To vam je ko što pišu ove voluminizirane, al' na crnački način (životni put od nomada do manekenke). Kao u Obrezanoj i Živoj spaljenoj, sem informacija o njihovoj "kulturi" ništa drugo ne mož' da saznate. Jedna devojka mi je prepričala film i ja se napalila, a dok čitaš osećaš se upravo kao da ti neko prepričava film.

He, a ja gledala malo film, i reko' bolje da procitam knjigu, jer je verovatno sve bolje objasnjeno i jaci je dozivljaj :)

Meni se od sve tri njene knjige najvise dopada Tumac bolesti, pa ako je nisi citala toplo ti je preporucujem.

Hvala na preporuci, ja sam cula da je dobra, i mnogi je opisuju kao njenu najbolju knjigu, obavezno cu da je procitam, samo da nadjem malo vremena :)

Hvala :D

Zavšila Očevi i oci, odlična knjiga kao što ste već rekle, Selenić je fenomenalan ali crn, uh baš mi nešto teško, nisam očekivala takav kraj...

Počinjem Sluškinjinu priču, za sada 1 knjiga od M.Atwood, a vidim da je hvalite:)

Ja sam gledala ranije i nije ni prineti knjizi. Pisala sam već o tome. Inače sam veliki obožavalac Markesa, a bogami i Havijera Bardema, ali ipak nisam ima želju da gledam film ponovo.
A kad smo kod filmova, bio je sinoć u isto vreme na Cinemaxu Žena putnika kroz vreme (The Time Traveler's Wife ), zasnovano na knjizi Odri Nifeneger. Znači to je ta Vremeplovčeva žena, kojom su svi ovde oduševljeni (a i meni je na spisku).
Ali ja nemam tu televiziju...

Moram da napomenem da nisam čitala knjigu, pa mi se film dopao...Sve vreme sam pretpostavljala da nije ni prineti knjizi,kao i obično. A ni ne volim da gledam ,ako nisam prethodno čitala. Jedini film koji je "odgovorio" knjizi,tj. mojim očekivanjima nakon pročitane knjige, je Ubistvo s predumišljajem.

Hvala, Rado, kao da si mi pročitala misli, ja baš htela neku 'žensku' knjigu pa pomišljala da naručim i nju.
Vidim na sajtu da ima i neka 'Mesečina boje šafrana', pitam se kakva li je, na osnovu odlomka nisam mogla da procenim.

Film 'Ljubav u doba kolere' je skroz bolestan. Moj tata ga svima hvali i sećam se da smo ga jednom gledali zajedno, pa je sestri i meni bilo neprijatno zbog onih silnih seks-scena. Jedino mi se krajolik svideo. Nisam čitala knjigu.

Preporuka: ''Hrana ljubavi'' Entoni Kapela, izdavač Alnari. Radnja se dešava u Italiji, glavni likovi su 2 momka i devojka, a knjiga je baš onako gurmanska. Meni se svidela.
Najgluplja knjiga koju sam pročitala prošle godine je 'Mali slatki otkazi', isto Alnari. Na koricama je pisalo da je glavna junakinja glavna urednica u časopisu, pa sam pomislila da ću se lepo zabaviti, a usput možda nešto i naučiti o svetu izdavaštva, ali jok. Knjiga je toliko dosadna, žali Bože tih 350 dinara što ih dadoh.

Uzela sam tu knjigu iz biblioteke..ali sad me nesto ne privlaci..deluje mi kao teska tralajka..mozda gresim..:think:
A gurmanska a ja na dijeti :sad2:

Film 'Ljubav u doba kolere' je skroz bolestan. Moj tata ga svima hvali i sećam se da smo ga jednom gledali zajedno, pa je sestri i meni bilo neprijatno zbog onih silnih seks-scena. Jedino mi se krajolik svideo. Nisam čitala knjigu.

Meni je odličan. Filmove uvek gledam sama baš da mi ne bi bilo neprijatno ukoliko ima takvih scena.Sam film mi je tužan, možda iz nekih ličnih razloga, a Bardem odličan. Recimo Čitač ih ima, majci sam ga skoro preporučila, i dopao joj se...
Opet ukusi su različiti. Knjigu nisam čitala.

Uzela sam tu knjigu iz biblioteke..ali sad me nesto ne privlaci..deluje mi kao teska tralajka..mozda gresim..:think:
A gurmanska a ja na dijeti :sad2:

Pa dobro, nemamo svi isti ukus. Meni se svidela jer je simpatična i zabavna. Mladići se udvaraju devojci preko hrane tj. kuvanja. Reč je o svojevrsnom ljubavnom trouglu. Meni je legla jer sam baš tada tražila nešto neopterećujuće, a da opet ne bude površno kao npr. Kupoholičarka (koja mi je krajnja iritantna, da dodam)

Moram da napomenem da nisam čitala knjigu, pa mi se film dopao...Sve vreme sam pretpostavljala da nije ni prineti knjizi,kao i obično. A ni ne volim da gledam ,ako nisam prethodno čitala. Jedini film koji je "odgovorio" knjizi,tj. mojim očekivanjima nakon pročitane knjige, je Ubistvo s predumišljajem.
Da znas, podsetila si me, i u pravu si da je odlican.
A ona scena na kisi sa Katickom i Glogovcem... :rida:
Sto se mene tice Glogovac je u toj sceni dotakao vrh :worth:

Da znas, podsetila si me, i u pravu si da je odlican.
A ona scena na kisi sa Katickom i Glogovcem... :rida:
Sto se mene tice Glogovac je u toj sceni dotakao vrh :worth:

Jeste da znas. Posle kad god sam ponovo citala knjigu (a citala sam je toliko cesto da citave delove znam napamet) uvek sam videla Glogovca kao Kretena, vise drugacije nisam mogla da ga zamislim. Zaista su fantasticni ispali. Isto vazi cak i za Anu Sofrenovic i za Micanovica, ma za sve glumce u filmu. Iako mi u filmu dosta toga nedostaje iz knjige, najvise zapravo ono sto se tice trougla Jelena-Krsman-Jovan i zapravo, ona Seleniceva uverljivost s kojom menja "glasove", pa bilo beogradski sleng devedesetih ili akademsko izrazavanje "starca Kojovica". Eh, sad se podsetih koliko volim tu knjigu, dodje mi ponovo da je citam, ali mnogo cu se :sad2:

Jeste da znas. Posle kad god sam ponovo citala knjigu (a citala sam je toliko cesto da citave delove znam napamet) uvek sam videla Glogovca kao Kretena, vise drugacije nisam mogla da ga zamislim. Zaista su fantasticni ispali. Isto vazi cak i za Anu Sofrenovic i za Micanovica, ma za sve glumce u filmu. Iako mi u filmu dosta toga nedostaje iz knjige, najvise zapravo ono sto se tice trougla Jelena-Krsman-Jovan i zapravo, ona Seleniceva uverljivost s kojom menja "glasove", pa bilo beogradski sleng devedesetih ili akademsko izrazavanje "starca Kojovica". Eh, sad se podsetih koliko volim tu knjigu, dodje mi ponovo da je citam, ali mnogo cu se :sad2:
Jao jeste!
I Micanovic i Ana i Sergej i Rade Markovic, uh...
Svi su odlicni, svi.
A meni je ona scena na kisi totalni vrh.
Ono kad Glogovac kaze:"Znaaam..."!
E posle te samo jedne njegove reci, ja odlepim :rida:

Samo da se pohvalim:), upravo kupljeno na Limundu :lol:

slika-Pod-mermernim-svodom-Dzon-Sorz--3213917x640.jpg

Nale, imas jos jednu frisku o blizancima, ali je jos nema u bibliotekama:
http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=1591
To ti je veeeeeeliki hit u Americi, jedna od onih porodicnih saga, a glavni junaci su blizanci i to muski

Dano hvala :)
Mada to da je hit u Americi meni nešto mnogo ne znači , ipak mi je bitno da se meni dopadne, a pošto znaš mene zavrzlamu , otom potom.

Inače ovu "26a" ja se setih da sam je već uzimala na čitanje, i da mi se nešto nije baš dopala pa je nisam ni završila, tako da hm , idem opet sutra u biblioteku na dodatak još neke knjige pa je možda opet odložim na neko vreem, kraće, nadam se.
Još samo da pogodim bibleotekarku onu što čita, a ne kao ona juče :dash:

Dano hvala :)
Mada to da je hit u Americi meni nešto mnogo ne znači , ipak mi je bitno da se meni dopadne, a pošto znaš mene zavrzlamu , otom potom.

Inače ovu "26a" ja se setih da sam je već uzimala na čitanje, i da mi se nešto nije baš dopala pa je nisam ni završila, tako da hm , idem opet sutra u biblioteku na dodatak još neke knjige pa je možda opet odložim na neko vreem, kraće, nadam se.
Još samo da pogodim bibleotekarku onu što čita, a ne kao ona juče :dash:

"26a" je jako specificna, to sam vec pisala, tako da nemoj da se sekiras ako ti se ne dopadne.Ja sam je verovatno citala u pravom vremenu i raspolozenju.
A sto se tice "Kapije suza" odn. "Cutting the stone" kako se u originalu zove, naravno da treba da vidis sama. To sto je veliki hit inace ne bih naglasavala ali ovde su se susrele retko odlicne kritike i fenomenalna misljnjea obicnih ljudi. Na osnovu onoga sto oni isticu rekla bih da je to knjiga koja se svidja 90% ljudi - ima ljubavi, zivota, istorije, medicine, dobih likova, tog elementa porodicne sage koji mnogi vole... Videcemo ;)

Ja merkam tu ''Pod mermernim svodom'' već godinama Rado, obavezno i ti javi utiske kad završiš. Tadž Mahal me fascinira, pa ako ima zanimljivosti vezanih za njegovu gradnju i sl. da obavezno kupim.
Nego ova Laguna me ubi, stalno neke akcije i sniženja, pa sam u poslednje vreme slabo šta pazarila od drugih izdavača, jedino po sajmovima.
Neka mi neko javi ako je čitao nešto od sledećeg: ''Tajna magneta srca'', ''Pod mesečinom boje šafrana'' (obe Lagunine), ''Lila,lila'' Martin Suter (Mono i Manjana)
Pročitala sam ''Đavo voli dijamante'' Lorin Vajsberger. Od nje sam pre čitala ''Đavo nosi Pradu'' i bila mi je zanimljiva, da vidim dokle može da ide iživljavanje i hirovitost šefova, ali ova druga je skroz bezveze. Reč je o 3 devojke (zapravo, imaju po 30-31 godinu) i njihovim ljubavnim zavrzlamama, ali totalno je nezanimljivo, nema ni zapleta ni ništa. Dosadno do bola. Podsetilo me na ''Štiklama do vrha'' Kendas Bušnel, koja takođe pripoveda o 3 dosadne junakinje. :roll:

Uhvatila sam se ove Sluškinjine priče i ne puštam, a dete vršlja po stanu... Ne mogu da je ispustim iz ruku, ne znam da li je vama bila tako interesantna, ali ja nešto slično nisam čitala, toliko je drugačija od svega a čitka... E sad, nisam došla ni do pola, za sad su mi takvi utisci.

Neko me zvao?:telefon:
Citala sam od te tri Macine samo Lila, Lila Martina Sutera. Bila mi je simpaticna, nepretenciozna. Nekako kao romanticna komedija ali evropska (pisac je Svajcarac) pa ipak nije tako brljavo kao kad Ameri stancuju. I pomalo demistifikuje pricu o tome kako nastaju bestseleri pa mi je i to bilo simpaticno. Lepa knjiga za kisno popodne, makar meni bila

Meni moja najbolja drugarica kupila za rodj "Stiklama do vrha " sa posvetom: Nadam se da ce ti se dopasti kao i sex i grad ,:roll: a ja MRZIM Sex i grad knjigu :dash: Kad se nisam slograla.

I ja je mrzim! Serija mi se sviđa.

Dano (ne znam jesi li Dana ili Danas?), hvala, uzeću onda i tu ''Lila, lila''.
Završila sam ''Duha'', dobar je, sviđa mi se kako je napisan i nije uopšte naporan. A volim i te knjige što lepo leže u ruci, nisu ni tanke ni predebele, taman. I svaki čas sam njuškala papir i upijala miris knjige. ;)

Ja merkam tu ''Pod mermernim svodom'' već godinama Rado, obavezno i ti javi utiske kad završiš. Tadž Mahal me fascinira, pa ako ima zanimljivosti vezanih za njegovu gradnju i sl. da obavezno kupim.
Nego ova Laguna me ubi, stalno neke akcije i sniženja, pa sam u poslednje vreme slabo šta pazarila od drugih izdavača, jedino po sajmovima.
Neka mi neko javi ako je čitao nešto od sledećeg: ''Tajna magneta srca'', ''Pod mesečinom boje šafrana'' (obe Lagunine), ''Lila,lila'' Martin Suter (Mono i Manjana)
Pročitala sam ''Đavo voli dijamante'' Lorin Vajsberger. Od nje sam pre čitala ''Đavo nosi Pradu'' i bila mi je zanimljiva, da vidim dokle može da ide iživljavanje i hirovitost šefova, ali ova druga je skroz bezveze. Reč je o 3 devojke (zapravo, imaju po 30-31 godinu) i njihovim ljubavnim zavrzlamama, ali totalno je nezanimljivo, nema ni zapleta ni ništa. Dosadno do bola. Podsetilo me na ''Štiklama do vrha'' Kendas Bušnel, koja takođe pripoveda o 3 dosadne junakinje. :roll:

Ne preporučujem ti Tajnu magneta srca, jer ja imam Tajnu, a koleginica mi reče da su slične. Gluposti koje su pri tom dobro izreklamirane i paprene. Savetuju te da misliš pozitivno, kako bi ti se iz svemira vratila pozitivna energija. Šio mu ga Đura. Pa mi smo ovde svi pozitivni: Valjda.:)

E ovako, bila do biblioteke i kad videh da radi neka treća šokirala sam se :eek:, vadim onaj spisak sva iznervirana , al ajd valjda će znati gde stoje ove knjige sa spiska :roll:, kad u pozadini čujem glas one moje omiljne bibliotekarke koja čita i zna lepo i da preporuči, pa sunce me obasjalo, umalo ženu ne izljubih od sreće.:rumenko:

Pošto opet nema ništa sa onog spiska :evil:, žena mi preporuči ovo "Floberov papagaj" od Džulijan Barns ,od njega mi je bilo na spisku ali neka druga knjiga koju trenutno nije imala, i "Senka vetra" od Karlosa Ruisa Safona, to je po njenoj preporuci.

Pa ako je neko nešto čitao od ovoga slobodno neka kaže utiske, neću mu ništa.:lol:

Danoooo evo i ja te dozivam , verujem da jesi .:zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back