Rado, hvala na informaciji, nisam znala da im je ta radnja u Cetinjskoj još u funkciji, davno sam bila tamo. Otići ću čim se vratim u BG. 'Gospodin Pip' je kod mame, čekam da pročita (mada joj sporo ide jer ovih dana stalno nešto plete).
Medvede, hvala na preporuci, pročitaću onda tog 'Duha'. Od Herisa sam inače čitala samo Pomepju i mnogo mi se svidela, a muž je čitao i 'Otadžbinu', kaže da je dobra.
Iščitavam ovu temu i zapisujem nazive knjiga koje ste preporučivale i već se prilično nakupilo, ne zanm kad ću stići sve to da nabavim i pročitam
Šta bih ja mogla da preporučim, da mi prvo pada na pamet:
'Dvadeseta supruga' i 'Svetkovina ruža' Indu Sundaresan. Pročitala sam i 'Lepotu nepoznatog' iste autorke, i nije loša, mada je ostavila slabiji utisak nego prethodne dve.
'Samarkand' Amin Maluf, a dobri su mu i 'Vrtovi svetlosti' i 'Taniosova stena'.
''Poslednji ruski car'' Robert Aleksander (izdao Alnari)
''Životinjska farma'' Orvel
''Dnevnik motocikliste'' Ernesto Če Gevara
''Hobit'' Tolkin
''Ognjena kapija'' Stiven Presfild (ovo je više 'muški' roman jer govori o bici kod Termopila' i srčanosti Spartanaca, ali je zaista ostavio utisak na mene)
''Šeširdžijin zamak'' Arčibald Kronin
''Doručak kod Tifanija'' Truman Kapot
''Pesma o Troji'' Kolin Mekalou
''Pesma leda i vatre'' Džordž Martin (epska fantastika, dosad su izašla 4 dela)
''Kraljevski čitalac'' Alan Benet (izdavač Čarobna knjiga), divna knjižica, duhovita. Govori o kraljici Elizabeti koja se slučajno 'zarazi' čitanjem i tako zadubljena u knjigu zapostavlja svoje vladarske obaveze.
''Vašar taštine'' V. Tekeri
''Grof Monte Kristo'' i ''Tri musketara'' A.Dime mi spadaju u omiljene.