Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam citala.
Bolja od Pazi sta zelis dosta , al ja ipak nekako najvise volim Moj gospodin savrseni :)
Svidece ti se ...citaj ...vesela je.

Zavrsila ( konacno ) Mama na rubu nervnog sloma ....lagano i simpaticno al ja nesto nisam u fazonu da bi je ikom preporucila. Mozda zbog prevelike kolicine karikiranja na racun majki , mozda jer ima suvise mesta koja su nedorecena , nekako mi autorka nije iznela knjigu ( cak ni tako laganu ) na pravi nacin.

Da kraj nije takav kakav je ...rekla bi da je trt.
Al ovako zbog cirkusa na kraju knjige ...aj moze da prodje sa 3 - .
Bio bi smesan film od ove knjige , cudi me da ga jos nisu napravili.

stavrno mi nije jasna ta pomama za vidojkovicem....
ni za bukovskim.....
i jos kao to je neka knjizevnost...a ustvari praznoooooooooooo....da praznije ne moze biti.....
Vidim da se vodi polemika o Mariji Jovanovic...iako sam citala sve njene knjige ni jedne se ne secam, osim poslednje koju sam citala pre mesec dana....i procitala je za 2 dana...prosto mi je lako islo...:)
Toliki utisak njene knjige ostave na mene i toliko mi treba koncentracije.
Nije ti jasna pomama za pojedinim piscima, to je ok,
a onda sledi senzacionalno poredjenje: "Pomama za Vidojovićem... ni za Bukovskim". :lol::hahaha:

Kod tebe je, izgleda, puno samo u avataru, Zvezdanka. :)

Budi ljubazna i reci mi, koji su te pisci ispunili, koja njihova dela?
Jesi li uopšte pročitala nešto što bi pohvalila?

Nije ti jasna pomama za pojedinim piscima, to je ok,
a onda sledi senzacionalno poredjenje: "Pomama za Vidojovićem... ni za Bukovskim". :lol::hahaha:

Kod tebe je, izgleda, puno samo u avataru, Zvezdanka. :)

Budi ljubazna i reci mi, koji su te pisci ispunili, koja njihova dela?
Jesi li uopšte pročitala nešto što bi pohvalila?

A sta je smesno?
:confused:

Ja kazem da mi nisu jasni kvaliteti ta dva pisca, i da mi je dovoljno bilo da procitam par strana od njih. A stvarno bih volela da mi neko izanalizira sta je pisac hteo da kaze, kad ih vec toliko hvale. Znas kao kad smo bili u skoli, pa ucili istoriju i teoriju knjizevnosti, citeli lektire i analizirali dela. Ako si bio u skoli, uopste? Ili si shvatio da si previse pametan za skolu? Sve si znao bolje od profesora? Bas licis na nekog tako "pametnog". (pa sam te zato izbrisala sa liste prijatela, a izgleda da te to naljutilo...ccccc)...

Zasto je tebi smesno, ako nekom nesto nije jasno?

A ko ima u sisama, drugo mu i ne treba. Zar ne? :zper:

Poslednja izmena:
A sta je smesno?
:confused:

Ja kazem da mi nisu jasni kvaliteti ta dva pisca, i da mi je dovoljno bilo da procitam par strana od njih. A stvarno bih volela da mi neko izanalizira sta je pisac hteo da kaze, kad ih vec toliko hvale. Znas kao kad smo bili u skoli, pa ucili istoriju i teoriju knjizevnosti, citeli lektire i analizirali dela. Ako si bio u skoli, uopste? Ili si shvatio da si previse pametan za skolu? Sve si znao bolje od profesora? Bas licis na nekog tako "pametnog". (pa sam te zato izbrisala sa liste prijatela, a izgleda da te to naljutilo...ccccc)...

Zasto je tebi smesno, ako nekom nesto nije jasno?

Marko nije pisac, on je žurnalista, i to prilično loš, i tu se slažemo.
Ali porediti njega i Bukovskog... to možeš samo ti, i oni koji ga nisu čitali.
Jednom sam već, na ovom istom mestu, pokušao da ti približim Bukovskog,
ali vidim da nije imalo efekta. Vidim da je tvom senzibilitetu bliža Danijela Stil.

I što si ljuta? "Pokvarila su ti se kolica, pa si besna?" :lol:

Hajde se lepo smiri, i odgovori mi ozbiljno na ozbiljno pitanje,
postavio sam ti ga u svom prethodnom postu. Dakle, sem klasika koje si nadam se čitala (mada me interesuje da mi kažeš koje si sve klasike čitala), koji od savremenih
pisaca ti se dopada, za koja dela možeš reći da su ostavila traga u tebi? :)

A sta je smesno?
(pa sam te zato izbrisala sa liste prijatela, a izgleda da te to naljutilo...ccccc)...
Da, tek sada sam obratio pažnju na ovaj deo poruke koji si kasnije dodala.

Ne može me naljutiti ono što nisam registrovao, dakle dobro je što si
me izbrisala sa liste, jer ja prijatelj sa ženom koja ima poprsje poput
ovog na tvom avataru i ne mogu biti. Naime, čim te ugledam poželim
te u krevetu, a to, priznaćeš, nije sasvim prikladno mesto za priču o
književnim poduhvatima tvoje omiljene i nadasve uzorne Danijele Stil. :)

Da, tek sada sam obratio pažnju na ovaj deo poruke koji si kasnije dodala.

Ne može me naljutiti ono što nisam registrovao, dakle dobro je što si
me izbrisala sa liste, jer ja prijatelj sa ženom koja ima poprsje poput
ovog na tvom avataru i ne mogu biti. Naime, čim te ugledam poželim
te u krevetu, a to, priznaćeš, nije sasvim prikladno mesto za priču o
književnim poduhvatima tvoje omiljene i nadasve uzorne Danijele Stil. :)

Jeste danijela dobra. Bas volim da je citam na aerodromima izmedju letova. Ali ipak moja omiljena knjizevnica je Mir Jam. I ove ekranizacije njenih dela su najveci i najbolji poduhvat srpske kinematografije. :)

Jeste danijela dobra. Bas volim da je citam na aerodromima izmedju letova. Ali ipak moja omiljena knjizevnica je Mir Jam. I ove ekranizacije njenih dela su najveci i najbolji poduhvat srpske kinematografije. :)
Dobro je, krenuli smo u konverzaciju. :)

Ajmo ovako: jesi li pročitala neki od Laguninih (Alnarijevih, Geopoetikinih, Mono i Manjaninih...) prošlogodišnjih hitova? :)

Dobro je, krenuli smo u konverzaciju. :)

Ajmo ovako: jesi li pročitala neki od Laguninih (Alnarijevih, Geopoetikinih, Mono i Manjaninih...) prošlogodišnjih hitova? :)

Prosle godine sam zivela na drugom kontinentu. Ali od pomenutih izdavaca Lagunu slabo citam, posto ima mnogo sunda (kupoholicarke, jeboholicarke....)..razumem, to je biznis, ali izgubim volju da tragam...Geopoetikina izdanja mi se verovatno najvise dopadaju...Od Samizdata ima za odabir, onda Lom....A sto volim one Rec i Misao za 100 dindzi! Uvekj se odusevim kad procitam nesto potpuno drugacije, kao npr Vinavera....

Odoh sad da perem sudove...:mrgreen:...
(mama mi zapretila da ce mi kupiti masinu)

Prosle godine sam zivela na drugom kontinentu. Ali od pomenutih izdavaca Lagunu slabo citam, posto ima mnogo sunda (kupoholicarke, jeboholicarke....)..razumem, to je biznis, ali izgubim volju da tragam...Geopoetikina izdanja mi se verovatno najvise dopadaju...Od Samizdata ima za odabir, onda Lom....A sto volim one Rec i Misao za 100 dindzi! Uvekj se odusevim kad procitam nesto potpuno drugacije, kao npr Vinavera....

To je to, Malena - LOM! Izdavačka kuća čuvenog Flavija Rigonata, čoveka koji je
prosto očaran Bukovskim (a Muvalo i ja njegovim fenomenalnim prevodima!) i
otkupio je prava na gotovo sva njegova dela, lično ih preveo i objavio. :mrgreen:
Ja ih već odavno imam. :cool:
(Kupiću ti Žene za 8. mart, umesto parfema.):lol:

Odoh i ja sada. Ljubim te. :cmok:

Marko nije pisac, on je žurnalista, i to prilično loš, i tu se slažemo.
Ali porediti njega i Bukovskog...

Ni meni nije jasno kako neko ko nije napaljeni tinejdzer moze da cita Vidojkovica, ali Bukovskog obozavam i uvek se zacudim kada ih neko uporedi :confused:.

I ja najvise volim Geopoetiku, a najmanje Lagunu.

Ni meni nije jasno kako neko ko nije napaljeni tinejdzer moze da cita Vidojkovica

:) evo ja nisam napaljeni tinejdžer, čak se slažem sa kritičarima... a ipak mogu da čitam Vidojkovića (kad mi neko pokloni ili pozajmi knjigu). Vrlo je jednostavno: on piše o stvarima koje su mi poznate. Spominje ulice koje znam, koristi sleng - to je uvek zabavno - i sumanute beogradske likove i glupiranje, i to je sve. Mnogo mi je bliže duvanje (ili vatanje) u Košutnjaku, nego njujorške kupoholičarke, očajne domaćice i menadžerke i ostatak ekipe. E sad, ja apsolutno ne gledam TV i ne čitam novine, tako da sam oslobođena njegovog medijskog lika (rekli su mi da je iritantan)...
A meni uopšte nije jasno zašto je, u moru loše literature, baš Vidojković tako neshvatljiv fenomen? Mislim, zašto se samo za Vidojkovića čudite? Hajde nek' mi neko TO objasni :)

:) evo ja nisam napaljeni tinejdžer, čak se slažem sa kritičarima... a ipak mogu da čitam Vidojkovića (kad mi neko pokloni ili pozajmi knjigu). Vrlo je jednostavno: on piše o stvarima koje su mi poznate. Spominje ulice koje znam, koristi sleng - to je uvek zabavno - i sumanute beogradske likove i glupiranje, i to je sve. Mnogo mi je bliže duvanje (ili vatanje) u Košutnjaku, nego njujorške kupoholičarke, očajne domaćice i menadžerke i ostatak ekipe. E sad, ja apsolutno ne gledam TV i ne čitam novine, tako da sam oslobođena njegovog medijskog lika (rekli su mi da je iritantan)...
A meni uopšte nije jasno zašto je, u moru loše literature, baš Vidojković tako neshvatljiv fenomen? Mislim, zašto se samo za Vidojkovića čudite? Hajde nek' mi neko TO objasni :)

Sa ovim se slazem u potpunosti.:)

Meni je neshvatljivo citanje Vidojkovica od strane ljudi koji inace citaju dobre, da ne kazem prave knjige. Npr. imam drugaricu koja cita uglavnom "dobre stare" knjige(ruske pisce, Kafku, Kamia,.....) i jezi se Lagune i kupoholicarki, Koelja i ostalih instant filosofa i sl. a cita Vidojkovica.:confused: Ja sam procitala samo jednu njegovu knjigu, pa mi mozda bas ta nije legla, ali nekako mi je njegovo pisanje prazno. Narocito mi je simptomaticno sto je detaljno opisano svako svrsavanje(sme li to da se napise na ovom finom forumu?), obavljanje male i narocito velike nuzde i povracanje....., a ni jedno jedino umivanje, tusiranje ili ne daj Boze pranje zuba:mrgreen:

Evo ja cu da ti objansim sto njega komentarisem u moru lose literature. Zato sto ljudi za njega kazu da je dobar pisac..dok na primer za I Bjelicu svi kazu da pise sund, s tim se slazem..a kazu da Vidojkovic pise nadahnuto i kvalitetno....

Kojote, Zene sam citala koliko sam mogla..a od pola sam citala svaku 3 stranu....smorila se nevidjeno....izdanje Lom.

I nije mi jasno sto je on cenjeni pisac i dalje. :think:

Mda, ali svaki izdavač pravi izbore, to je najbitnija stvar po kojoj se razlikuju. Ako ti se svidi nekoliko knjiga određenog izdavača, počneš da im (mu) veruješ i da se oslanjaš na njihov izbor, takoreći... To nije mala stvar.

Slažem se s tobom. Ali svaki izdavač vodi računa da zadovolji što više različitih ukusa. Nekome je dobro nešto što meni nije, i obrnuto. Pa i ta Laguna koja ima preko hiljadu naslova, ima bar pedeset knjiga koje vredi pročitati. Obično kupujem knjige koje je već neko kome verujem čitao, tako da mi sam izdavač ne mora biti glavni adut pri izboru.

@Radda

Slažemo se :)

Sa ovim se slazem u potpunosti.:)

Meni je neshvatljivo citanje Vidojkovica od strane ljudi koji inace citaju dobre, da ne kazem prave knjige. Npr. imam drugaricu koja cita uglavnom "dobre stare" knjige(ruske pisce, Kafku, Kamia,.....) i jezi se Lagune i kupoholicarki, Koelja i ostalih instant filosofa i sl. a cita Vidojkovica.:confused: Ja sam procitala samo jednu njegovu knjigu, pa mi mozda bas ta nije legla, ali nekako mi je njegovo pisanje prazno. Narocito mi je simptomaticno sto je detaljno opisano svako svrsavanje(sme li to da se napise na ovom finom forumu?), obavljanje male i narocito velike nuzde i povracanje....., a ni jedno jedino umivanje, tusiranje ili ne daj Boze pranje zuba:mrgreen:

Pa i ja čitam dobre knjige, majku mu! :) I sasvim razumem tvoju drugaricu - i meni je Vidojković prihvatljiv bestseler (a jeste isprazno, skroz), a recimo Kinsela i Koeljo mi nisu po ukusu... i, još skandaloznije, radije bih čitala Vidojkovića nego Pavića, u svako doba dana i noći - a mislim da su dobri pisci Desnica i Pekić, na koje Vidojsković ni na koji način ne podseća :lol:
Šta znam, ja sam uvek knjige - ponekad i čitavo delo jednog pisca, ili likove - shvatala kao neke drugare sa kojima se provodi vreme... i onda, imaš prijatelje koji su fenomenalni i stalno bi se družio sa njima (za mene je to Oskar Vajld), onda one koji su super, al' su teški u pm! (Kuci, od novijih) pa se sa njima družiš jedino kad ti je sve potaman u životu, a onda ima i onih ljudi sa kojima blejiš - ne bi im poverio kućnog mezimca na čuvanje, ne bi sa njima letovala ili ušla u privatan posao, ali bih blejala po gradu, otišla u bioskop, ili krala jogurt posle Akademije ... e, takav prijatelj - poznanik - je Vidojković :)

zaboravih: svršavanje prodaje knjige :)

Poslednja izmena:
Evo ja cu da ti objansim sto njega komentarisem u moru lose literature. Zato sto ljudi za njega kazu da je dobar pisac..dok na primer za I Bjelicu svi kazu da pise sund, s tim se slazem..a kazu da Vidojkovic pise nadahnuto i kvalitetno....

E, Bjelicu još nisam čitala! Prestavila sam se kada sam videla da je napisala pedeset knjiga :lol:
Ne znam, meni je sve to mnogo smešno... Dobri (pravi dobri) su oni pisci koje kad pročitaš shvatiš da nikada ne bi mogao/mogla da pišeš... sve ostalo je zabava :) i sasvim je ok da i to postoji...

Meni uopste nije jasno sto se sad vi nadmudrujete ko je dobar , bolji , najbolji.

Nek cita brajko ko sta hoce ....to sto se meni ne svidja Šeldon ne znaci da nekome to knjizevni mag.
Svako prema svojim afinitetima.

Ovu temu vidim kao mesto gde treba izneti impresije i gde ce neko drugi na osnovu toga zeleti ili ne zeleti da procita neko delo , a ne kao temu na kojoj cemo se mi sad objasnjavati sta je kvalitetno a sta ne.

I zato ne kapiram sto upadoste u ovu raspravu bez smisla.

Kojote, Zene sam citala koliko sam mogla..a od pola sam citala svaku 3 stranu....smorila se nevidjeno....izdanje Lom.

I nije mi jasno sto je on cenjeni pisac i dalje. :think:

E, to sam i ja htela da kazem:)

I meni je to najbolja.
Speltkarenje me na prvu loptu odusevilo al citala sam je u jednoj specificnoj fazi zivota ali kad sam je procitala ponovo bila mi je nesto bzvz.

Kao da se nista nije dogodilo je jaca knjiga, dok mi je Idi vreme je razocarenje nevidjeno.

Bila sam ubedjena da posle toga vise nista Marijino necu citati ...cak nisam znala ni da je izdavala.

Retko me neka knjiga baš onako...razočara.....
A Marija Jovanović, po meni....daleko je od dobrog pisca....
Spletkarenje sa sopstvenom dušom je jadan spoj filozofskih traktata i još jadnije i nebuloznije ljubavne priče sa glavnom junakinjom koja "hoće piški, neće piški" a onda se uda za homosexualca.....
Bolje da su joj dali nagradu Ženska vrajača umesto Žensko pero.....mada osim Ljubice Arsić (o kojoj još uvek ne donesoh konačan sud, iako mi se Tigrastije od tigra baaaš sviđa), ostale dobitnice su nagradu dobile očigledno na lepe oči....

Marko Vidojković....hm..kada u prvih deset strana knjige ima preko 30% psovki, poštapalica i vulgarizama...to nije knjiga, to je toalet papir. Šta god da je gospodin Vidojković, pisac nije. A poređenje sa Bukovskim koje neko pomenu...dajte ljudi, ne vređajte Bukovskog.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back