Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:lol: Samo sto ovo nije K nego M :lol:

Kad sam vec dosla da vas izvestim da se u Kaji zahuktava ...naizad poce nesto da se desava na 50 strana pred kraj :pop2:

Missim to cisto ako se pitate kako napredujem :mrgreen:

K ili M pitanje je sad :eek:

posto def. nije kosovska mitrovica kako god da se uzme mozete kurobrecku sa velikim K da stimulisete tog M a po mogucstvu sa palatelizacijom gde ce meko M da vam predje u tvrdo K pa moze i da vam polomi lepe sekutice ako ne pazite na pravilnu lingvistiku najveceg jezika na svetu ...mis' srpkoga :mrgreen:

K ili M pitanje je sad :eek:

posto def. nije kosovska mitrovica kako god da se uzme mozete kurobrecku sa velikim K da stimulisete tog M a po mogucstvu sa palatelizacijom gde ce meko M da vam predje u tvrdo K pa moze i da vam polomi lepe sekutice ako ne pazite na pravilnu lingvistiku najveceg jezika na svetu ...mis' srpkoga :mrgreen:

Mislis ti....al nekad je bolje da cutis i kad mislis jer to sto kazes nije u skladu sa misljenjem vise sa naklapanjem neke dzangizave bakute.

Mislis ti....al nekad je bolje da cutis i kad mislis jer to sto kazes nije u skladu sa misljenjem vise sa naklapanjem neke dzangizave bakute.

idem sad u zaru da kupim letnje helanke i navucem ih na ovo strukirano zmijoliko telce sve vreme vrckajuci kako ti nes umeti nikad :zper:

a na temu... juce gledah neke rec i misao na polici i videh erskin koldvela koga sam jedno vreme bas gotivo i na brzu brzinu iscitah ponovo nerede u julu... laganica uz keks sa cokoladom i caj od divlje tresnje ;)

idem sad u zaru da kupim letnje helanke i navucem ih na ovo strukirano zmijoliko telce sve vreme vrckajuci kako ti nes umeti nikad :zper:

a na temu... juce gledah neke rec i misao na polici i videh erskin koldvela koga sam jedno vreme bas gotivo i na brzu brzinu iscitah ponovo nerede u julu... laganica uz keks sa cokoladom i caj od divlje tresnje ;)

A kad se budes namunjio mojne da zaboravis da zapevas

Baš lepo što si "gotivo".

Bolje se prebaci na neku temu gde će te razumeti neko.

to je ono umlaut i koje su germani izbacili iz upotrebe 1654 god. i koje se kod sikija pretvori u nevidljivo kad se pojavi jer sam po vokaciji nemac budisticke vere :roll:

erskin koldvel je naslednik americke avangarde koje su zapoceli judzin o nil i ranije gertruda stejn i savremenik foknera virdzinije vulf hemingveja.... a ovo je biblioteka a vim da ti bas nes nisi u tom fazonu jer si nes nervozna ko zna zbog cega :roll:

ja mislila da sam zalutala na neku drugu temu.. nepoznatu.. pa sve proveravam.. a ono Biblioteka. Ko bi rekao da će Mirka da postavlja spot i to onakav!!

A sve je krenulo od Majstora i Margarite... vi'š šta čini taj roman!
Svidjao se nekom ili ne, ali stvara zbrku...

Ja posle onolike Mirkine muke, ne verujem da ću čitati Kaju, koliko god da volim Djuredjevićku, ne mogu da se mučim i dosadjujem do 50 strana pred kraj da bi nešto počelo da se dešava. O tome sam pre nekog vremena i pisala. Ja volim kad me knjiga osvoji odmah na početku i vuče da čitam, da me zanima šta će da se desi. Što podrazumeva da nešto mora da se dešava.

ja mislila da sam zalutala na neku drugu temu.. nepoznatu.. pa sve proveravam.. a ono Biblioteka. Ko bi rekao da će Mirka da postavlja spot i to onakav!!

A sve je krenulo od Majstora i Margarite... vi'š šta čini taj roman!
Svidjao se nekom ili ne, ali stvara zbrku...

Ja posle onolike Mirkine muke, ne verujem da ću čitati Kaju, koliko god da volim Djuredjevićku, ne mogu da se mučim i dosadjujem do 50 strana pred kraj da bi nešto počelo da se dešava. O tome sam pre nekog vremena i pisala. Ja volim kad me knjiga osvoji odmah na početku i vuče da čitam, da me zanima šta će da se desi. Što podrazumeva da nešto mora da se dešava.

shiki ima sve njene albume :roll:

uzecu opet veceras majstora da se podsetim jer izgleda nisam najbolje shvatio sustinu zasto je anuska prosula zejtin na tramvajske sine posto je mikajlo mozda ideoloski bijo povezan ko crevo sa autorom novog filmskog hita limitless...

Seobe – Molos Crnjanski, Nolit, 210 str.

Ovo svakako nije “moja” knjga. Vreme koje opisuje me jako zanima, taj pocetak zivota Srba tamo “preko”.
Ljudi, podneblje, ambijent, politicke prilike… Ali me jednostavno nisu osvojile recenice koje pisac koristi. Mozda su to bas prave recenice, mozda druge ne bi valjale, mozda druge nisu ni moguce… Sta znam… Samo eto ocekivala sam da me ta knjiga ponovo osvoji, kao sto me je osvojio Andric ili Isidora od tih nasih klasika. A eto nije.
Mada, mislim da ni ovaj trenutak u kome sam citala ovu knjigu nije bio pravi trenutak za nju. U ovoj mojoj sivoj fazi ovakve knjige mogu samo da me dotuku :vudu:
Ali ne dam se ja zbuniti. :) Uskoro cu ja opet nekoj tako nasoj staroj da se vratim.

PS. Kad ono! na omoptu knjige pise: Seobe su 1986 god. u Francuskoj dobile nagradu za najbolji strani roman, i povodom toga je tada u nekom njihovom listu objavljeno izmedju ostalog: ”U njegovoj knjizi nema ni jedne recenice koja ne ocarava svojom tamnom, svetlucavom lepotom”.
Toliko o njegovim recenicama i o tome koliko sam ja u pravu. Ali verovatno ovo "tamnom" sa ovom mojom sivom, za mene je u ovom trenutku previse.

PS. Bi, nisi pogresila, na pravom si mestu :)

Htela bih da preporucim knjigu koja me je odusevila, u nastavcima je i ja sam procitala dve knjige i jedva cekam da kupim trecu. Prvi deo se zove "Prva damska detektivka agencija", a druga "Zirafine suze", mislim da ima 5-6 delova ali nisu svi prevedeni kod nas. Radnja se odvija u Bocvani. Roman ima dusu i cas vas navodi na suze cas na smeh. Dosta se govori o
Africi o osamostaljivanju Bocvane, poslozaju zena, aparthejdu i sudbini zene koja pokusava i uspeva da udje u muski posao, ali na potpuo emotivni nacin, bez puno podataka i sl, vise kako je to dozivela glavna junakinja. Pritom je vrlo dinamicna jer je pomenuta gospodja detektivka. Mene je knjiga odusevila i toplo bih je preporucila svima.

Ja sam gledala istoimenu seriju na HBO-u, tek sam sad saznala da je snimljena na osnovu knjige. Videcu da li u biblioteci imaju knjigu, a seriju svima preporucujem, profesionalno odradjena (dakle kvalitetna ekranizacija), zanimljiva, simpaticna, edukativna, pogotovu ako vas zanima africka kultura.

Preporucila bih knjigu "Imenjak" - Djampa Lahiri (Namesake - Jhumpa Lahiri), meni je jedna od omiljenih: Radi se o jednoj indijskoj porodici koja se iz Kalkute seli u Boston, Asok (student na MIT-u) se zeni Asimom, i zajedno krecu put Amerike, par meseci kasnije dobijaju sina koga ce nazvati Gogolj, a onda i kcerku Sonali. Knjiga je dobila naziv po Gogolju, o kome ce i biti najvise reci u knjizi, o tome koliko mu smeta neobicno ime koje niko nema, ali i o njegovom odrastanju i sazrevanju uopste. Obuhvata vremenski period od 1968. do 1994. godine, moze se reci hronika jedne porodice.

P.S. Nemojte misliti da je samo neko filozofiranje, vrlo je dinamicna, i cita se u jednom dahu, bukvalno :ok:

Ja sam gledala istoimenu seriju na HBO-u, tek sam sad saznala da je snimljena na osnovu knjige. Videcu da li u biblioteci imaju knjigu, a seriju svima preporucujem, profesionalno odradjena (dakle kvalitetna ekranizacija), zanimljiva, simpaticna, edukativna, pogotovu ako vas zanima africka kultura.

Preporucila bih knjigu "Imenjak" - Djampa Lahiri (Namesake - Jhumpa Lahiri), meni je jedna od omiljenih: Radi se o jednoj indijskoj porodici koja se iz Kalkute seli u Boston, Asok (student na MIT-u) se zeni Asimom, i zajedno krecu put Amerike, par meseci kasnije dobijaju sina koga ce nazvati Gogolj, a onda i kcerku Sonali. Knjiga je dobila naziv po Gogolju, o kome ce i biti najvise reci u knjizi, o tome koliko mu smeta neobicno ime koje niko nema, ali i o njegovom odrastanju i sazrevanju uopste. Obuhvata vremenski period od 1968. do 1994. godine, moze se reci hronika jedne porodice.

P.S. Nemojte misliti da je samo neko filozofiranje, vrlo je dinamicna, i cita se u jednom dahu, bukvalno :ok:

Djampa Lahiri je jedna od najboljih savremenih autorki po mom misljenju. Zaista je s pravom porede sa Cehovim, imajuci u vidu njen dar da u kratkim pricama napravi izvanredne portrete ljudi, sitnica, savremenog zivota. Meni se od sve tri njene knjige najvise dopada Tumac bolesti, pa ako je nisi citala toplo ti je preporucujem.

Dobrodosla :)
I hvala na preporukama.

Djampa Lahiri je jedna od najboljih savremenih autorki po mom misljenju. Zaista je s pravom porede sa Cehovim, imajuci u vidu njen dar da u kratkim pricama napravi izvanredne portrete ljudi, sitnica, savremenog zivota. Meni se od sve tri njene knjige najvise dopada Tumac bolesti, pa ako je nisi citala toplo ti je preporucujem.
I onda nek neko kaze da ima nesto sto Dana nije procitala :)

Ma ja ću lepo da sačekam još koju godinu, da se digitalizujemo u fulu, pa da lepo Danin mozak učitam u svoj preko usb-a.
Na ovaj starinski način ću em da oćoravim (da, počela sam Slepog ubicu), em nema šanse da sve postignem.
Eto.

Ja napokon pročitala "Knjigu očeva" :)

Uglavnom je čitala na poslu pa nikako da je dokrajčim :rumenko:, međutim danas ovaj tmuran dan iskoristih i kući da joj se posvetim.Kao što su i drugi rekli za knjigu da je odlična.Počev od njegovog stila pisanja koji mi je baš legao, naravno dok sam pohvatala u početku ko je čiji rođak, e posle je već bilo sve jasnije .:D
Sviđa mi se to što nije gnjavio bespotrebnim detaljima, kao neki pisci kada ga usitne u sitna crvca da ne znaš gde je šta, već sa lepim rečenicama, jednostavnim, a opet ne tako prostim pisao da me je očarao skroz.
Pošto kada čitam knjigu pročitam sve što je pisano na njoj i u njoj tako sam i ovu od korica do korica pročitala i saznala da on na žalost i ne zna svoje pretke kao što je u knjizi naveo.Eto to me nateralo malo i da se zamislim za moje , za koje takođe ne znam nešto mnogo a lepo je znati odakle potičeš.

Tako da sam danas uzela u biblioteci i "26a", čini mi se da ste pisali o njoj, za Danu znam sigurno :D, a mene je zaintrigirala jer se radi o blizancima.Tako da se već sutra bacam na nju.:)

edit: Još samo da dodam za Knjigu očeva, jedino mi je , ne mogu reći zasmetalo , ali sama se mnogo uznemirim kada je reč o deci, te tako ona par nelagodnih situacije gde dečica eto stradaju , ja proživljavam isuviše lično, da mi je na jednom takvom masakru pripalo bukvalno muka da samo što se nisam isbljuvala, ali bukvalno.

Poslednja izmena:
Ja napokon pročitala "Knjigu očeva" :)

Uglavnom je čitala na poslu pa nikako da je dokrajčim :rumenko:, međutim danas ovaj tmuran dan iskoristih i kući da joj se posvetim.Kao što su i drugi rekli za knjigu da je odlična.Počev od njegovog stila pisanja koji mi je baš legao, naravno dok sam pohvatala u početku ko je čiji rođak, e posle je već bilo sve jasnije .:D
Sviđa mi se to što nije gnjavio bespotrebnim detaljima, kao neki pisci kada ga usitne u sitna crvca da ne znaš gde je šta, već sa lepim rečenicama, jednostavnim, a opet ne tako prostim pisao da me je očarao skroz.
Pošto kada čitam knjigu pročitam sve što je pisano na njoj i u njoj tako sam i ovu od korica do korica pročitala i saznala da on na žalost i ne zna svoje pretke kao što je u knjizi naveo.Eto to me nateralo malo i da se zamislim za moje , za koje takođe ne znam nešto mnogo a lepo je znati odakle potičeš.

Tako da sam danas uzela u biblioteci i "26a", čini mi se da ste pisali o njoj, za Danu znam sigurno :D, a mene je zaintrigirala jer se radi o blizancima.Tako da se već sutra bacam na nju.:)

edit: Još samo da dodam za Knjigu očeva, jedino mi je , ne mogu reći zasmetalo , ali sama se mnogo uznemirim kada je reč o deci, te tako ona par nelagodnih situacije gde dečica eto stradaju , ja proživljavam isuviše lično, da mi je na jednom takvom masakru pripalo bukvalno muka da samo što se nisam isbljuvala, ali bukvalno.

Nale, imas jos jednu frisku o blizancima, ali je jos nema u bibliotekama:
http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=1591
To ti je veeeeeeliki hit u Americi, jedna od onih porodicnih saga, a glavni junaci su blizanci i to muski

Ma ja ću lepo da sačekam još koju godinu, da se digitalizujemo u fulu, pa da lepo Danin mozak učitam u svoj preko usb-a.
Na ovaj starinski način ću em da oćoravim (da, počela sam Slepog ubicu), em nema šanse da sve postignem.
Eto.

E moj Medo, nije ti to dobar metod. Da ti znas sta sam ja djubreta procitala. Treba to sortirati u foldere, pa osveziti.... veliki je to pos'o :) To ti je ono kao sto se Radi desava - cita mi se nesto pa hocu da crknem. A znam da se drugima kojima verujem nije svidela, znam da sam citala lose kritike, ali ebga, ono na koricama mi je toliko privlacno da prosto moram da procitam. I onda psujem sebe sto sam gubila vreme a tolike me lepe knjige cekaju

Nemoj da ste se prešle i kupile Pustinjski cvet.
Hvala, Rado, kao da si mi pročitala misli, ja baš htela neku 'žensku' knjigu pa pomišljala da naručim i nju.
Vidim na sajtu da ima i neka 'Mesečina boje šafrana', pitam se kakva li je, na osnovu odlomka nisam mogla da procenim.

Film 'Ljubav u doba kolere' je skroz bolestan. Moj tata ga svima hvali i sećam se da smo ga jednom gledali zajedno, pa je sestri i meni bilo neprijatno zbog onih silnih seks-scena. Jedino mi se krajolik svideo. Nisam čitala knjigu.

Preporuka: ''Hrana ljubavi'' Entoni Kapela, izdavač Alnari. Radnja se dešava u Italiji, glavni likovi su 2 momka i devojka, a knjiga je baš onako gurmanska. Meni se svidela.
Najgluplja knjiga koju sam pročitala prošle godine je 'Mali slatki otkazi', isto Alnari. Na koricama je pisalo da je glavna junakinja glavna urednica u časopisu, pa sam pomislila da ću se lepo zabaviti, a usput možda nešto i naučiti o svetu izdavaštva, ali jok. Knjiga je toliko dosadna, žali Bože tih 350 dinara što ih dadoh.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back