Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Hoću, film sigurno, a pošalji i knjigu, nek mi se nađe, valjda ću nekad imati vremena.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Razbežali se svi iz Biblioteke, lepo vreme.
Pročitao sam Antologiju ruske priče XX veka, neke su priče odlične, a ima i onih koje mi se nisu dopale.
Sad planiram da čitam Umberto Eko - Pape Satan Aleppe.
Ja pre par dana odgledala Listu poslednjih želja i po hiljaditi put Zelenu milju.
Morgan Frimen u oba
- - - - - - - - - -

Water, ne znam da li je po knjizi. Ali je bio prijatan za gledanjeLamar, jel Lista poslednjih zelja po knjizi?![]()

Meni se u toj knjizi najvise dopao naslov knjige![]()
Ovde nam se bogme uhvatila debela paučina
- - - - - - - - - -
U kafeu izgubljene mladosti – Patrik Modijano, Akademska Knjiga, 140 str. 6/10
Dobitnik Nobelove nagrade
https://www.knjizara.com/U-kafeu-izgubljene-mladosti-Patrik-Modijano-127758
Nisam dobila ono što sam očekivala.
Očekivala sam recimo nostalgično sećanje na mladost, a dobila sam neko krivudanje ka nejasnom misterioznom kraju.
Kraju koji nije bio čak ni neočekivan.
Sve u svemu od mene je ova knjiga dobila 6 samo zato jer me zadržala do kraja.
A zadržala me je isključivo tim tajnovitim nestalnim likom koji je gonjen nemirom bio u neprekidnom pokretu.
Ostale likove čak iz poglavlja u poglavlje uopšte nisam pažljivo pratila.
I, ne znam kako deluje ovako van konteksta, ali dopao mi se ovaj citat:
“U životu koji nam se ponekad čini kao nepregledan brisani prostor bez putokaza, među tim linijama nedogleda i izgubljenim vidicima, voleli bismo da nađemo neki orijentir, da se upišemo u katastar, da više nemamo utisak plovidbe bez kompasa.
A onda se zbližavamo, pokušavamo da slučajne susrete učinimo stalnim.“

)
![]()
Ovde nam se bogme uhvatila debela paučina
- - - - - - - - - -
Da li sam ja ovdje čitao o romanu Vegetarijanka korejanske spisateljice Han Kang?
Evo jednog zanimljivog teksta o kontroverzama koje prate engleski prevod te knjige, ali i o prevođenju književnosti, uopšte, ako nekoga zanima.

Uvek se nekako malo postidimPaučina, vala...
Smajli ti je savršen, kao i uvek.
Uzela da čitam Hotel Finbar, mušku verziju. Pročitala nekih 60-ak strana od 180, što će reći trećinu. Nisam nešto oduševljena, ženske priče su mi bile lepše. Ove muške su mi zasad, kako bih rekla, recimo hladnije.
U stvari, možda je prava reč da su ženske pre svega optimističnije.
kad mi hvalite smajlije.