Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala svima na čestitkama i željama:heart:

Baš mi je bio divan dan juče, baš po meri. Umorna sam kao pas ( a i sad već znam da ću spavati oko 4 sata), a čeka me posao i odlazak na slavu. Treba sve izdržati. ALI, morala sam da vam kažem šta sam dobila za rođendan. Društvo s plesa mi je kupilo policu za knjige!:srecna: Išla sam na trening i nisam mislila da ostanem do kraja zbog umora a oni me sve odvraćaju, i još mi kažu da je jedan drug došao kolima i da će me on vratiti kući, i ja se sve branila da čoveku ne pravim smetnju. Na pola treninga donose upakovano čudo visoko 175cm (posle saznam da je i teško ok 25kg), vidim da je kutija neka. Ja u neverici, ne pada mi na pamet šta bi moglo biti. Otvaram poklon i vidim da je polica za knjige :heart: Drugarica jedna je znala za moj problem sa nedostatkom prostora za knjige, i oni se lepo dogovore i iznenade me i oduševe. Ni na kraj pameti mi nije bilo da bi se toga setili. Samo da joj nađem prigodno mesto i onda mogu da se uselim :lol:

Pahuljice, pošto sam ti rodjendan već čestitala, sad moram da ti čestitam što imaš tako dobro duštvo, koje osluškuje i razume tvoje potrebe i deluje... kao i što nas ovde smtraš tako dobrim i važnim društvancetom sa kojim si u pola dva ujutru, tako umorna, želela da podeliš svoje zadovoljstvo.
Neka te sreća prati u životu i neka ti se ostvare sve želje, jer ti to zaslužuješ! :zag:

Јуки, срећан рођендан!
Ако се питаш зашто Јуки: то је јапанско женско име и значи Снег. :)
Нпр. у Играј, играј, играј Муракамија.

Снег у нама побуђује младалачка осећања.
Јукио Мишима: Златни павиљон

Poslednja izmena:
Pahuljice, pošto sam ti rodjendan već čestitala, sad moram da ti čestitam što imaš tako dobro duštvo, koje osluškuje i razume tvoje potrebe i deluje... kao i što nas ovde smtraš tako dobrim i važnim društvancetom sa kojim si u pola dva ujutru, tako umorna, želela da podeliš svoje zadovoljstvo.
Neka te sreća prati u životu i neka ti se ostvare sve želje, jer ti to zaslužuješ! :zag:
Jeste, i oni su dobri i vi ste, svi ovde :D
Hvala Bi :heart:

Ако се питаш зашто Јуки: то је јапанско женско име и значи Снег. :)
Нпр. у Играј, играј, играј Муракамија.

Снег у нама побуђује младалачка осећања.
Јукио Мишима: Златни павиљон
:):)

p.s. Bogatija sam za ovu knjigu.

Poslednja izmena:
I tako, moja Stara prodavnica retkosti je ukoričena, mogu da izađem na megdan ako neko želi... ;)
WIN_20151211_201431.jpg

Vraćajući neke ćerkine knjige danas u biblioteku, na pultu zatekoh Sola Beloua, Stvarna. Uzela sam je jer je tanka, 112 strana. Nema veze što kod kuće imam 4 njegove nepročitane knjige. Žasu... :sad2:

Pa to je super i bude sigurno daleko bolje povezana od ovih današnjih novih kojima listovi ispadaju čim se otvore. Ja sam svojevremeno prva čitala neku knjigu iz biblioteke i poispadali mi listovi koliko god da sam pazila. Posle sam se izvinjavala i bilo mi užasno neprijatno. Ali nisam mogla da sprečim.

- - - - - - - - - -

A na poslu smo "onomad" nosili na koričenje neke rečnike, pa posle nismo mogli da verujemo da su to iste knjige. Ne samo da su ukoričene, nego i "oprane". Listovi sa strane, koji su bili skroz prljavi, beleli se... ne znam šta im rade, ali super bude

Iseku ih.

- - - - - - - - - -

Moja knjiga je bila raspadnuta. Kupila sam je za 100 din na Limundu, sa poštarinom i koričenjem mi je izašla 300, a nova je preko 1000. Super sam prošla. Moja je iz 1950. godine.

Šta tek reći za one koji pišu na ženskoj Biblioteka temi? A ja upadam u obe kategorije.
Koliko ja mora da sam feminiziran, sumnjiv, ovo, ono..?
:rotf:
Ја сам рекла да је такав уопштени став посматрача са стране, не мој. И односи се на већину, не на све. За неке поуздано знам да воле жене :mrgreen:
Цркао ми је монитор па морам да набадам с телефона, то већ данима траје, постајем намћор. И лаптоп је у квару.
Прочитала сам 3 књиге од последњег јављања. Највише ми се допала Снежна латица и лепеза тајни - о животу жена у кинеској провинцији, шта рећи сем да треба да се радујемо што нисмо рођене под таквим околностима. Лепа и тужна књига, мени на моменте врло потресна.
Непланирано сам прочитала и Флоберов "Новембар", има свега 65 страна и, иако је лепо написан, драго ми је да није дужи пошто ми главни лик иде на нерве. Сав некако смотан и неодлучан , у својој залудности незадовољан и несрећан, амбициозан а лењ тако животари без циља. Ја бих то на њиву, па би и те како научио да цени сваки тренутак среће и одмора. Докон ум је ђавоље игралиште. Роман ми се по форми иначе допада, красе га дивни описи природе и стања људске душе - прави новембар, пуст и суморан.
Довршила сам и трилогију Миленијум, најзад. Просек. Види се да га је писао новинар. Држи пажњу највећи део времена, али нисам толико одушевљена да тражим нови наставак (а још га је написао и неко други пошто Лашон то не може из гроба).
Дел Пиеро, или ко је већ поменуо Стоиљковића, не саветујем ти куповину. Узми из б-теке или позајми од неког, ја не бих трошила паре на то.
Слажем се са Ракел за сестре Бронте.
Пахуљице, дивне другаре имаш.
Дано, хвала што си ме подстакла да почнем са Вукодавом. Таман сам се малопре уживела и испразни ми се батерија на таблету. Папирне књиге су ипак закон.
Сад ће и на телефону да ми се испразни, тако да се одјављујем.
Е, и окитила сам јелку. Купили смо неку мању, да може да стоји на столу или регалу, тако да јој бебац не може ништа. Узећемо неку велику кад мало порасте.

Не замерите ми што ћу се вратити на кратко Орхану Памуку. Било је пре неки дан речи о његовим књигама па и о Истанбулу. Е, изузетно ми се допао овај одељак:

Једног од тих јутара док сам од хладноће скупљен под јорганом грувао (читао - прим.Наутилус), очи су ми се са запрепашћењем приковале на нешто што никада до тада нису виделе. Добро се сећам да сам био сасвим заборавио на књигу коју сам држао у руци и да сам се тако запањио. Био је то џин, који се ширио што се више уздизао из мора по помрчини ноћи, и који, што се више ширио као да се приближавао мени који сам га посматрао на мору најближем брегу. Својом величином и обликом, био је сабласт из кошмара: један совјетски ратни брод! Огромна пловећа тврђава која се одједном појавила из магле и мрака као из бајке! Тихо је пролазио прилично успорених мотора, али је био тако моћан да је и тај спори пролазак изазивао шкрипу прозорског рама, столарије, дрвених патоса у кући, лупкање погрешно обешених машица пећи, шерпи поређаних у мрачној кухињи, чинио да подрхтавају стакла у топлим собама моје мајке, оца, брата, низбрдице покривене каменим коцкама која се спушта до мора, канти за смеће испред врата, терао да цело насеље које у првим јутарњим сатима изгледа прилично меланхолично из дубине подрхтава као да се догодио мањи земљотрес. Значи да је била тачна она прича коју су у годинама хладног рата од ува до ува преносили Истанбулци: после поноћи руски ратни бродови су нечујно пролазили Босфор.

Истанбул, Орхан Памук

Poslednja izmena:
Ако се не варам, јуче је некоме био рођендан, а данас је неком другом рођендан у овој Библиотеци:) Каменита и Би, обема желим осмех сваки дан у ово суморно доба и да будете радосне са својим породицама :):)

Ја сам јуче била у Сомбору. Био је неки плесни семинар, а наш тренер је био предавач, па су и они који су хтели из школе ишли. Ја нисам никад била у Сомбору и онда сам решила да видим нешто ново. Леп градић. Био је јуче неки фестивал; све је било ручно прављено. И колачи, и украси за јелку, минђуше, још неле џиџе за кућу.. Симпатично све у свему. Било је лепо и на семинару. Јучерашњи дан ми је био диван, једино је у аутобусу којим смо ишли било хладније него што би смело, јер врата нешто нису добро дихтовала. Велики пропуст. На сву срећу нисам се прехладила. И једна ствар којој сам се смејала... Шетајући, наишли смо на рекламу, а текст иде овако изда је се... Сликала сам то. Смешно и тужно. Пошто на реклами постоји и број телефона, непримерено је да слику поставим овде, али ако успем да то регулишем, ставићу је. Ех...

А ево је и полица:)
polica.jpg

Нису све књиге које имам стале овде. Требала би ми још једна оваква. Али задовољна сам ипак, јер су сад колико-толико сложене.

Prilozi

• polica.jpg
    polica.jpg
    59,3 KB · Pregleda: 11
Poslednja izmena:
Prelepo, ali... Trebalo bi mi najmanje 10 ovakvih polica.

Srećan rođendab Bi, srećan rođendan Kamenita, sram me bilo kako sam zaboravila. Žive mi bile i sve najbolje. :heart2:
Bi, odmori malo, pa od Nove godine želim ti nove radne zadatke. :cmok:
Kamenita, ljubim i tebe. :cmok:

Нису све књиге које имам стале овде. Требала би ми још једна оваква. Али задовољна сам ипак, јер су сад колико-толико сложене.

Ne znam da li možeš da mijenjaš raspored pregrada. Ima dovoljno prostora da ubaciš još jedan red.
Druga varijanta je da postavljaš knjige horizontalno. Ako se uklope po širini, može mnogo više da ih stane. Ja sam počeo tako da slažem. Malo je teže kad treba da izvučeš knjigu, ali može i to, ako se pripazi.

I ja redjam tako. Horizontalno uvis stane vise nego vertikalno. Nisam znao tada kad sam je ukrajao ali cu znati za sledecu da izracunam bolje sirinu i visunu pregrada da mogu da stanu vise u kombinociji horizontalno-vertikalno.

Kao sto sam i pretpostavio, cele nedelje nisam ugrabio vremena da citam Slepilo, danas tek iscitah 50ak stranica. Svidja mi se

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back