Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jaoooo, pa ne treba mi ništa tužnoooooo...

- - - - - - - - - -

a jesam pomislila, kad mi je Kventin preporučio da čitam nešto bar 100 godina staro (Igo, Dostojevski, Dikens....) da su oni svi pisali o nekoj bedi, jadnicima, poniženima i uvredjenima....

]jaoooo, pa ne treba mi ništa tužnoooooo...[/B]

- - - - - - - - - -

a jesam pomislila, kad mi je Kventin preporučio da čitam nešto bar 100 godina staro (Igo, Dostojevski, Dikens....) da su oni svi pisali o nekoj bedi, jadnicima, poniženima i uvredjenima....

To je toliko tuzno da ja reci nemam. Nikda nisam citala tuzniju knjigu.
Kod Dikensa obicno ima neki hepiend, ali u ovoj ga knjizi nema.

- - - - - - - - - -

Quentina batali, on Dikensa uopste nije ni citao;)

To je toliko tuzno da ja reci nemam. Nikda nisam citala tuzniju knjigu.
Kod Dikensa obicno ima neki hepiend, ali u ovoj ga knjizi nema.

- - - - - - - - - -

Quentina batali, on Dikensa uopste nije ni citao;)

A bome, onda odustajem. Ja bre plačem na sve i svašta, a na neku tugu vezanu za decu apsolutno se satrem od plakanja.

Rayela, ti si najviše čitala Dikensa. A Mala Dorit? Gleda me sa police od mog najranijeg detinjstva, a da ja nisam nikada ni pokušala da je uzmem u ruke. Osim kad brišem prašinu, a i to se proredilo otkad sam je uselila u zastakljenu policu. Pretpostavljam da me oduvek "plašila" veličina, dve knjige od po recimo 350 strana, slobodna procena. Baš ću da pogledam kada dođem kući.

A bome, onda odustajem. Ja bre plačem na sve i svašta, a na neku tugu vezanu za decu apsolutno se satrem od plakanja.

Rayela, ti si najviše čitala Dikensa. A Mala Dorit? Gleda me sa police od mog najranijeg detinjstva, a da ja nisam nikada ni pokušala da je uzmem u ruke. Osim kad brišem prašinu, a i to se proredilo otkad sam je uselila u zastakljenu policu. Pretpostavljam da me oduvek "plašila" veličina, dve knjige od po recimo 350 strana, slobodna procena. Baš ću da pogledam kada dođem kući.
Mala Dorit je fina knjiga, prvo tuzna, ali se onda sve ( kao i uvek kod Dikensa) odvija u pravcu hepienda. Meni je Mala Dorit njegova ( ako smem da kazem) najgora knjiga.
Kao da je na silu pisao, sve je vec vidjeno, sve se unapred zna. Ova ( koju ja volim) bas je neobica, nezavisno od sudbine devojcice.

Ali Stara prodavnica retkosti mi je na grani, a Mala Dorit u ruci. Verovatno ću da probam... Ako se ne uplašim broja stranica.

Sad se mislim, ide NG i nedelju dana lenčarenja. Moram da skupim neke dobre knjige za isto.

jaoooo, pa ne treba mi ništa tužnoooooo...

- - - - - - - - - -

Rayela i ja nemamo bas slicno misljenje povodom romana...ja sam se udubila, smirila, pisac je uspeo da pogodi neke bazicne ljudske note, kao pune dirke klavira, pisana je najvise iz vizure decaka koji je zaljubljen u devojcicu, nezno delo predivnog stila, kao film koji se pusta prepodne 1. januara, dok svi jos uvek spavaju, poucan, kao bajka za odrasle...

Nisam sklona psiholoskim knjigama...kada mi je tesko uhvatim se romanopisaca jer kazu prave stvari, koje bi kazao bilo koji psiholog, kroz lepo napisano delo. Cak i kada govore o nevolji i nesreci mogu lakse da racionalizujem situaciju u kojoj se sama nalazim, mogu da se identifikujem, povezem i upadnem u neki svet, zanesem se lako...narocito kada je delo obimno i nije pateticno...

Sada bih vodila lepe razgovore koje nemam u zivotu dovoljno pa citam eseje...svaki period nosi neke knjige koje idu bas uz njega...

Uplašila sam se! U stvari užasnula. Mala Dorit ima malo preko 1200 str. ukupno. :eek: Velika Mala Dorit.

Zato je nisam ni dosad čitala, a izgleda niti ću.
Ma batali je. Ja sam je uzela u e-izdanju ( poklonili su mi je) i pojma nisam imala koliko strana ima i citala, citala danima i taman
kad sam pomislila da je kraj ja videh II deo.:hahaha:

Rakel, kupila sam, između ostalog, Dikensovog Cvrčka na ognjištu. Nije valjda za decu, piše bajka... :sad2:
Kupila sam i Istanbul, kad ste zapeli, mada nemam pojma kad ću i da l' ću Pamuka ikad da čitam...
Kupila i Zolu, U ključalom loncu. Lujka... :dash:

...ma ne Bi...zapravo, ako bih preporucila mojoj nesto malo starijoj tetki, koju btw nemam:lol:, knjige koje su mi ostale i za koje sam pomislila cvrc, jos par godina mi fali su Letnje lazi, Mostovi okruga Medison i Sati...verovatno si ih sve citala ali to su knjige za generaciju koja niti je stara, niti je mlada, nesto izmedju, puno zivota a puno i iskustva sta zivot jeste...

...od ovih koje se lako nalaze, nije lose Svetlo izmedju okeana...ako bi da ti skrene misli uzmi Prasko groblje, meni se svidela ta knjiga jako, zanece te krimi potere falsifikatora i cionisticki pokret...ako ti je mozak na ispasu upravo sam zavrsila u toaletu, ne ponosim se time ali je malecka i zgodna za spustiti je na mirisljavu svecu, Putovanje gospodina Daldrija, pisao je Mark Levi, filmska prica, pitka, verovatno ce i napraviti film o devojci kojoj vidovnjakinja prorice buducnost i ona, tamo negde pedesetih, krece ka Turskoj...malo Jermena, malo ljubavi, malo Beca, malo posleratnog Londona...na brzinu ali opet, nije bas krdza...sve zavisi sta ti se cita...

Samo da vas poslužim :) Posluženje je isto kao i prošle godine, ali ne smeta :)

Pahuljice, (sa malim zakasnjenjem :rumenka:), srecan rodjendan:cmok: Neka ti se ostvari sve sto najvise zelis :vatromet:
Minjoni su predivni..njam, njam:kolac:

Nego, slabo citam ali dodjem tako da vidim da l ste dobro, zivo, zdravo.. Videh na FB divne ukrase za jelku pa da podelim sa vama :)
b0c6696.jpg

Rakel, kupila sam, između ostalog, Dikensovog Cvrčka na ognjištu. Nije valjda za decu, piše bajka... :sad2:
Kupila sam i Istanbul, kad ste zapeli, mada nemam pojma kad ću i da l' ću Pamuka ikad da čitam...
Kupila i Zolu, U ključalom loncu. Lujka... :dash:

auuu, pa ja za tog Crvcka nisam ni cula:D
Pamuka ces itati nekad, on c ti sed ddopasti.

Pahuljici zelim sve najbolje, a ovi ukrasi za jelku od Watrfall zaista su genijalni.

Pahuljica pravi ove minjone barem 4 x godiinje:heart:

- - - - - - - - - -

Ukrasi pravi za nas! Jel možemo nekako da ukrasimo ovu našu Biblioteku?!
Stvarno su genijalni, nix kineski kitch.:)

Za moje sugrađane:
"И ове године, поводом Дана библиотекара Србије, Народна библиотека „Стеван Сремац“ ће вас обрадовати попустом од 50% на годишњу чланарину за децу и одрасле.
У понедељак 14. децембра 2015. године уплатом од 350 динара за годишњу чланарину (која вам омогућава коришћење свих фондова Библиотеке) или 150 динара (што подразумева коришћење само фонда Одељења књиге за децу) можете постати члан или обновити чланарину уколико вам истиче. Ако нисте у могућности да дођете у Библиотеку тог дана, довољно је само да наведени износ уплатите 14. децембра 2015. године, а признаницу дате на увид библиотекарима и неког другог дана. Поред тога, имате могућност да вратите књиге, које су задржане дуже од предвиђеног рока, без плаћања накнаде за закашњење у периоду од 14. до 19. децембра 2015. године."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back