krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Kupila sam Šljivin cvet u vazi od zlata, onaj kineski erotski roman iz XVI veka. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Koja je ta druga Julija (nadjena)?
Jutros zavrsila "Wool", Hugh Howey. Odlicna odlicna, dinamicna, zanimljiva, a ima i dva nastavka, moracu da potrazim. Skoro sam citala neku drugu knjigu slicne tematike, pa sam u komentarima nasla da se ova pominje kao mnogo bolja, i zaista jeste. Desava se u buducnosti, preziveli ljudi zive u podzemnoj naseobini (silosu) gde postoje stroga pravila a najveci greh je pozeleti da se izadje napolje. Kazna se zove "ciscenje" i znaci da se osoba posalje napolje da ocisti sensore (kameru) koji pokazuju predeo iznad bunkera, a posto je atmosfera zatrovana ljudi vrlo brzo umru, pre nego sto stignu da se popnu na susedno brdasce iza koga se vide zgrade starog grada (iako imaju zastitno odelo i kacigu). I tako sve dok glavna junakinja ne odseta preko brda (a da nije ocistila senzore)...
Ne znam sta bih rekla o stilu, tj nisam se divila lepim recenicama, ali sam posle mnogo godina prevrtala knjigu da unapred vidim sta ce biti dalje pa se onda vracala gde sam stala da citam na miru, i tako vise puta![]()
Memoari su mene oduševili, kao i Timor mortis.[/QUOTE
I meni se ta knjiga najvise dopala
Ja kupih juce jdnu knjigu Mirka Kovaca (Grad u zrcalu), Dorcol ( Velmar Jankovic i Dvori od oraha (M.Jergovic.
Dvori od oraha je genijalna knjiga, sinoc procitah 100 strana, nisam mogla da je ostavim.
Teofil Pancic:
Jergoviceva knjiga, prava romancina od preko 500 stranica Dvori od oraha, nije ni matura ni diploma nego bogami doktorski rad
iz umeca pravljenja Klasicne Velike Knjizevnosti
[/I
E ta mi je ostala da je pročitam. Kad sam je tražila (na preporuku Lamar, koja je njegova tolika obožavateljka, da smo ga proglasili zetom, (ako nam se neko pridružio kasnije, pa ne zna za te naše rodbinske odnose)) nisu je imali, nego mi uvalili Rutu Tanenbaum. To nemojte da čitate, nije vredno pažnje. Žali bože vremena. Mislim, nije toliko loše, ali ako već dotični ima boljih dela, treba njih čitati. Tako, da ko zna će Dvori opet doći na red. Pogotovo tako obimni.
Vikend, i to produženi, ništa ne čitam, imam tezgu...
Честитка за десетку! Из чега, који предмет?
Могу да замислим како је лепо за студирање!Hvala. Kultura stare Rusije.

Kupila sam Šljivin cvet u vazi od zlata, onaj kineski erotski roman iz XVI veka.![]()

Hvala. Kultura stare Rusije.

Могу да замислим како је лепо за студирање!
![]()
Vidim, puna je elana. A toliko se plašila, jer joj je ruski bio drugi jezik u gimnaziji. U osnovnoj ga nije ni učila.Cestitam Rado
Divan predmet
Skoro da uopste ne citam![]()

Možda je onda najbolje čitati dva puta. Prvi put da se upoznamo sa sadržajem i zadovoljimo radoznalost, a drugi put, kad već znamo šta će biti, možemo da uživamo u lepoti stila ... ali odakle nam vremena da čitamo istu knjigu više puta, kad ih ima toliko koje želimo da pročitamo.
E ta mi je ostala da je pročitam. Kad sam je tražila (na preporuku Lamar, koja je njegova tolika obožavateljka, da smo ga proglasili zetom, (ako nam se neko pridružio kasnije, pa ne zna za te naše rodbinske odnose)) nisu je imali, nego mi uvalili Rutu Tanenbaum. To nemojte da čitate, nije vredno pažnje. Žali bože vremena. Mislim, nije toliko loše, ali ako već dotični ima boljih dela, treba njih čitati. Tako, da ko zna će Dvori opet doći na red. Pogotovo tako obimni.
Meni su Dvori zaista remek delo nase (ne znam sada tacno ko smo mi, al nema veze) knjzevnosti, barem ove novije.
Postavljacu ja citate ovde narocto neke erotske![]()
Možda je onda najbolje čitati dva puta. Prvi put da se upoznamo sa sadržajem i zadovoljimo radoznalost, a drugi put, kad već znamo šta će biti, možemo da uživamo u lepoti stila ... ali odakle nam vremena da čitamo istu knjigu više puta, kad ih ima toliko koje želimo da pročitamo.
...
Obožavaju ga.Читам ''Ен из Грин Гејблса'' Луси Мод Монтгомери, права уживанција. Сећам се да сам гледала ту серију кад сам била дете, а и књигу сам читала, само сам доста заборавила. Диван старински амбијент, а описи природе канадског острва ме нагоне да пожелим да се телепортујем тамо. Лепота једна од књиге, могу и деца да је читају.

Možda je "pucao" na medjunarodnu nagradu, pa da bude opšte poznato
Našla sam pa šta da si kupim za 50ti rođendan... 
Čitam "Rana jesen", Luisa Bronfilda. Koliko znam on je za tu knjigu dobio Pulicera. Mnogo mi se sviđa.