Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koja je ta druga Julija (nadjena)?

Jutros zavrsila "Wool", Hugh Howey. Odlicna odlicna, dinamicna, zanimljiva, a ima i dva nastavka, moracu da potrazim. Skoro sam citala neku drugu knjigu slicne tematike, pa sam u komentarima nasla da se ova pominje kao mnogo bolja, i zaista jeste. Desava se u buducnosti, preziveli ljudi zive u podzemnoj naseobini (silosu) gde postoje stroga pravila a najveci greh je pozeleti da se izadje napolje. Kazna se zove "ciscenje" i znaci da se osoba posalje napolje da ocisti sensore (kameru) koji pokazuju predeo iznad bunkera, a posto je atmosfera zatrovana ljudi vrlo brzo umru, pre nego sto stignu da se popnu na susedno brdasce iza koga se vide zgrade starog grada (iako imaju zastitno odelo i kacigu). I tako sve dok glavna junakinja ne odseta preko brda (a da nije ocistila senzore)...
Ne znam sta bih rekla o stilu, tj nisam se divila lepim recenicama, ali sam posle mnogo godina prevrtala knjigu da unapred vidim sta ce biti dalje pa se onda vracala gde sam stala da citam na miru, i tako vise puta :lol:

Možda je onda najbolje čitati dva puta. Prvi put da se upoznamo sa sadržajem i zadovoljimo radoznalost, a drugi put, kad već znamo šta će biti, možemo da uživamo u lepoti stila ... ali odakle nam vremena da čitamo istu knjigu više puta, kad ih ima toliko koje želimo da pročitamo.

Memoari su mene oduševili, kao i Timor mortis.[/QUOTE
I meni se ta knjiga najvise dopala

Ja kupih juce jdnu knjigu Mirka Kovaca (Grad u zrcalu), Dorcol ( Velmar Jankovic i Dvori od oraha (M.Jergovic.

Dvori od oraha je genijalna knjiga, sinoc procitah 100 strana, nisam mogla da je ostavim.

Teofil Pancic:

Jergoviceva knjiga, prava romancina od preko 500 stranica Dvori od oraha, nije ni matura ni diploma nego bogami doktorski rad
iz umeca pravljenja Klasicne Velike Knjizevnosti

[/I

E ta mi je ostala da je pročitam. Kad sam je tražila (na preporuku Lamar, koja je njegova tolika obožavateljka, da smo ga proglasili zetom, (ako nam se neko pridružio kasnije, pa ne zna za te naše rodbinske odnose)) nisu je imali, nego mi uvalili Rutu Tanenbaum. To nemojte da čitate, nije vredno pažnje. Žali bože vremena. Mislim, nije toliko loše, ali ako već dotični ima boljih dela, treba njih čitati. Tako, da ko zna će Dvori opet doći na red. Pogotovo tako obimni.

Vikend, i to produženi, ništa ne čitam, imam tezgu...

:lol:
Moj nije produženi, već produženi produženog. I ja radim matiš sa sestričinom, spavala je kod mene... Težak ovaj VII razred, a godine lude, još malo pa ko moje. Uzbujali nam hormoni obema... :zcepanje:

- - - - - - - - - -

Могу да замислим како је лепо за студирање!

:)

Cestitam Rado :)

Divan predmet :)

Skoro da uopste ne citam :rumenka:
Vidim, puna je elana. A toliko se plašila, jer joj je ruski bio drugi jezik u gimnaziji. U osnovnoj ga nije ni učila.

Khm, khm. Vi to nesto o Jergovicu? :flert:
Bas kako vam je Bi rekla. Nemojte citati tu Rutu... a sve ostalo je :zaljubljena:
Rayela, Dvori su odlični.

- - - - - - - - - -

Miljenko Jergovic – Inšalah Madona, inšalah, Rende, 450 str.

Ja upravo od njega zavrsavam Inšalah Madona, inšalah. Pripovetke. Bolje receno, price.
Mnogo volim kako on pise. Uvuce se u mozak, dusu, zavuce se pod kozu glavnog junaka...
I tako dozivis njegove likove u potpunosti, k'o da su ti rod rodjeni, kao da ih poznajes godinama, kao da si imao takvog tu u komsiluku...

- - - - - - - - - -

Samo nemojte da vam u vezi njega padaju neke sulude ideje na pamet.
Inače...
smilie_girl_224.gif

Možda je onda najbolje čitati dva puta. Prvi put da se upoznamo sa sadržajem i zadovoljimo radoznalost, a drugi put, kad već znamo šta će biti, možemo da uživamo u lepoti stila ... ali odakle nam vremena da čitamo istu knjigu više puta, kad ih ima toliko koje želimo da pročitamo.

E ta mi je ostala da je pročitam. Kad sam je tražila (na preporuku Lamar, koja je njegova tolika obožavateljka, da smo ga proglasili zetom, (ako nam se neko pridružio kasnije, pa ne zna za te naše rodbinske odnose)) nisu je imali, nego mi uvalili Rutu Tanenbaum. To nemojte da čitate, nije vredno pažnje. Žali bože vremena. Mislim, nije toliko loše, ali ako već dotični ima boljih dela, treba njih čitati. Tako, da ko zna će Dvori opet doći na red. Pogotovo tako obimni.

Meni su Dvori zaista remek delo nase (ne znam sada tacno ko smo mi, al nema veze) knjzevnosti, barem ove novije.
Postavljacu ja citate ovde narocto neke erotske:D

Читам ''Ен из Грин Гејблса'' Луси Мод Монтгомери, права уживанција. Сећам се да сам гледала ту серију кад сам била дете, а и књигу сам читала, само сам доста заборавила. Диван старински амбијент, а описи природе канадског острва ме нагоне да пожелим да се телепортујем тамо. Лепота једна од књиге, могу и деца да је читају.

...

Nije vredno zbog stila citati ponovo, jedino mozda zbog interesantne price. Ne znam da li je ovo prevodjeno kod nas? Pretpostvaljam da jeste. Ovo je neki suspense SF ne znam ni sama gde bih svrstala.

Pocela sam "Circle", Dave Eggers.

Rado taj predmet deluje bas interesantno, kultura stare Rusije.

Читам ''Ен из Грин Гејблса'' Луси Мод Монтгомери, права уживанција. Сећам се да сам гледала ту серију кад сам била дете, а и књигу сам читала, само сам доста заборавила. Диван старински амбијент, а описи природе канадског острва ме нагоне да пожелим да се телепортујем тамо. Лепота једна од књиге, могу и деца да је читају.

:heart:
Obožavam knjigu

Lakiiii... :kiss:
A ćutiš, ćutiš...

Dobrodošla u klub devojaka u najboljim godinama, što reče Bi. :lol:

Želim ti brdo sreće, zdravlja, para i pročitanih knjiga. :heart2:
:vatromet:

- - - - - - - - - -

f004-knjiga-1.jpg
Neko je pojeo prvo slovo...:lol:

Ja sinoc procitah Filipa Davida (Kuca secanja i zaborava), tacno sam znala o cemu pise zato nisam ni kupila knjigu (prijatljica mi je pozajmila)
i mogu reci da se ne "isplati" citanje. Holokaust po hiljaditi i jubilarni put.
Kao da je nameno uzeo temu stradanje Jevreja i Auschwitz jer je znao da nagrada sa ovakvom temom ne moze da ga mimiodje.
On je iz Kragujevca, ne razumem zasto nije napisao knjigu o psihozama ljudi koji su tamo izgubili decu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back