Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
S obzirom kakva sam sa psihom ovih dana, potpuno skrajnuta, (svasta mi nesto pada na pamet), htela bih da ispustim primalni krik (mozda bi mi bilo malko bolje), ali nemam gde...
"Poci cu u sume da je tamo traaaaziiiiim, u tisini... lalala..." Z. Colic
Molim, dajte mi neke predloge, a da ih nisam citala... ;)
Italo Zvevo mi je znan, ali ovu knjigu sa linka nisam citala.
Citaj Forstera ( Hauer End, Moris) nesto od Dafne de Morier

Gubitnik – Tomas Bernhard, Meandar, 182 str.

Na momente zamarajuće ponavljanje, na momente prijatna ritmika koju sama ne bih otkrila da me vi niste uputili. Ostala bi mi nejasna i iritirajuća.
Ali najveća mana je što sam ovako malu knjižicu razvukla na par nedelja, a gubitak kontinuiteta neizostavno dovodi do gubitka u kvalitetu čitanja.
(Koliko gubitaka o Gubitniku :D ).

Sve u svemu ne bih rekla da je Bernhard “moj” pisac, ali bih volela da pročitam barem još jednu knjigu od njega. Koju mi preporučujete?
.
Probaj Seču šume.Meni se dopala.

- - - - - - - - - -

Ja cu od sada sve imati, sprijateljila sam se s njima:D
A knjigu su mi stvarno jos juce poslali ( ostavila sma valjda ustisak;))

Kakav si bre utisak ostavila? Jesu li ti ponudili da pazariš preko 1000 dinara pa da te učlane u klub? ;)
To sa Radmilom, to je cirkularno, Verovatno su te pomešali sa mnom jer se zoveš kao moja mama. :rotf: :heart:

Kakav si bre utisak ostavila? Jesu li ti ponudili da pazariš preko 1000 dinara pa da te učlane u klub? ;)
To sa Radmilom, to je cirkularno, Verovatno su te pomešali sa mnom jer se zoveš kao moja mama. :rotf: :heart:
Ma jok, poslao mi covek spisak od 10000 knjiga, on uopste ne kapira da mene ne zanimaju nekakvi Zakonici iz Kraljevine Srba,Hrvata
i Slovenaca, a ni ovi danasnji, i rekao mi je da napisem sta zelim pa mogu onda jednog dana kod njega to da preuzmem i da platim.
I ne, nisam mu slala svoju sliku:D
Nego su te eventualno zanimljive knjige prilicno skupe, mogu ih kupim i u ducanu.
A znaci ja nisam clan tog kluba? Pa kakav sam clan onda kad mi prodadose knjigu za jeftine pare?

Ja sam zavrsila sa Gorderom ( Kci direktora cirkusa).

Generalno, s obzirom da nisam puno ocekivala, dobila sam puno.
Knjiga je neobicna i pitka.
Svideo mi se ' prica unutar price' momenat i sve pojedinacne pripovetke su bile odlicne ( zapravo bih se vrlo obradovala jednoj zbirci prica - ne znam da li je Gorder pisao u tom formatu ali mislim da bi mu leglo).

Pred kraj se lagano razvodnilo i zavrsnica nije bila u toj meri efektna.

Posto vise ne znam gde cu sa sobom, zamolila sam kolege iz ofisa da mi svako pozajmi po jednu knjigu koju voli.

Danas sam dobila jednu, sutra sledi jos jedna.

Sta sam dobila danas,
U pitanju je neki triler ' Istina o slucaju Harija Keberta'.
Knjiga je monstrum od 700 i kusur strana, pisac je Zoel Diker.
Recenzije na Goodreadsu su vrlo lose, pisca sam izguglala, godinu dana je stariji od mene i ima iritantno lice.

Dubok uzdah i citacu....ako se smorim, imam srecom divnu paletu horora zahvaljujuci Baudrillardu :)

I ja imam isto misljenje o Cerki direktora cirkusa.
Bas sam je "jurila" par meseci, tolik mi je bilo vazno da je imam.
Htela sam i da je kupim, ali nije je bilo u to vreme nigde.
Proslo je neko vreme, onda je izaslo novo izdanje i ja sam je kupila.
Zaista mi je bila neobicna, valjda i zbog toga sto sam je hajde da kazem idealizovala, ali sam kraj mi je nekako zbrzan, u tome se slazem sa tobom.
Kako volim trilere, uzela sam taj Slucaj... koji si ti dobila, ali nisam mogla da udjem u samu pricu, tako da sam odustala, sto ne znaci da se jednom necu vratiti istom.
Sad citam dobar triler i ne mogu da se odlepim od njega.

- - - - - - - - - -

Citaj Forstera ( Hauer End, Moris) nesto od Dafne de Morier

Hvala Rayela. Nisam citala Forstera, valjda cu ga naci ovde, a Dafne sam citala davno, davno.

Ja sam zavrsila sa Gorderom ( Kci direktora cirkusa).

Generalno, s obzirom da nisam puno ocekivala, dobila sam puno.
Knjiga je neobicna i pitka.
Svideo mi se ' prica unutar price' momenat i sve pojedinacne pripovetke su bile odlicne ( zapravo bih se vrlo obradovala jednoj zbirci prica - ne znam da li je Gorder pisao u tom formatu ali mislim da bi mu leglo).)

Probaj Devojku s pomorandžama. Ima stotinak strana.

- - - - - - - - - -

I ja imam isto misljenje o Cerki direktora cirkusa.
Bas sam je "jurila" par meseci, tolik mi je bilo vazno da je imam.
Htela sam i da je kupim, ali nije je bilo u to vreme nigde.
Proslo je neko vreme, onda je izaslo novo izdanje i ja sam je kupila.
Zaista mi je bila neobicna, valjda i zbog toga sto sam je hajde da kazem idealizovala, ali sam kraj mi je nekako zbrzan, u tome se slazem sa tobom.
I ja sam je kupila na nagovor Mirke Šizike, njoj je bila omiljena. Nije loša, ali ni nešto spektakularna. Takav je Gorder...
Gde li je Mirka? :think:

Zver je zargon za par stvari koje ne mogu da se odnose na forumasice ovde nikako.Samo ljubimac moze da bude.Zato napisah ono.

Ne mogu da pisem o citanju,pokusavam da dodjem sebi
jer me urnise nagla promena vremena.

Jeste :zcepanje:

Doduse prati ga i u odraslom dobu :D

A za ovo se slazem - Rada rece Devojka s pomorandzama, gledala sam film i bio mi je malo prepatetican.

E sad iako je fakt da su knjige uvek bolje, ne verujem da bih zelela da je citam.

Nekako mi je to vise za tinejdzersko doba, Quentin je ubo u sred srede.....a to dolazi od nekog ko voli Lua.:D

Mada bih mozda uzela nesto od njega da ponesem na more...tad nisam za ozbiljnu literaturu.

Dobro, onda Vita Brevis i Zamak u Pirinejima nisu za tinejdžere... ;) Čak su teške za razumevanje...

To mi je neko već rekao kad sam pitao za Gorderove knjige u kojima djeca nisu glavni junaci. Vita Brevis je o Svetom Avgustinu, koliko se sjećam

A Sofijin svijet i Misterija pasijansa su odlične knjige da se poklone nekom bistrom klincu iz familije ili komšiluka. Stvarno mislim da mogu da otvore mnogo novih vidika, kad se pročitaju u pravom trenutku.

- - - - - - - - - -

Jeste li čitali Erlenda Lua?
Kakvi su nastavci "Doplera", je l' drži kontinuitet ili su priče za sebe? Da li da se potrudim da ih odmah nabavim ili ne moram da žurim? :D

Čitao sam Volvo kamione. Glavni lik je isti, priča drugačija, ideje slične...
Ima ovdje i boljih poznavalaca, odnosno većih ljubitelja Lua od mene.

Kakvo iznenađenje jutros...

WIN_20170726_114650.jpg

- - - - - - - - - -

Kventine, napiši koji ti je dnevnik poslednji, mogu da ti slikam stranice koje nedostaju. Ima ih tridesetak...

Gorder!!!
Ja sam to ime registrovala kao Nadine Gordimer ( imam uzasan problem da za delic sekunde neku rec vidim registrujem i onda je savrseno
pogresno interpretiram). Ove Sofijine svetove necu da citam nije to za mene, ali mi pade na pamet da ja od ove Nadine nista nisam citala.

- - - - - - - - - -

To je još uvijek skoro pet puta manje nego što sam ja platio. :sad2:
Ma kod mene kosta 50 evra, ono jes da nikada u zivotu ne bih dala te pare, ali ti si bio ljubezan kao onaj Haralampije sto je od Dositeja dobijao ljubEzna pisma
pa si nas uputio na pravu adresu:)

To mi je neko već rekao kad sam pitao za Gorderove knjige u kojima djeca nisu glavni junaci. Vita Brevis je o Svetom Avgustinu, koliko se sjećam

A Sofijin svijet i Misterija pasijansa su odlične knjige da se poklone nekom bistrom klincu iz familije ili komšiluka. Stvarno mislim da mogu da otvore mnogo novih vidika, kad se pročitaju u pravom trenutku.

- - - - - - - - - -

Čitao sam Volvo kamione. Glavni lik je isti, priča drugačija, ideje slične...
Ima ovdje i boljih poznavalaca, odnosno većih ljubitelja Lua od mene.

Da, tako sam i mislila. Vidim do trećeg dela nisi ni stigao, što dovoljno govori. :)
Mojoj drugarici koja je studirala opštu književnost na nekim predavanjima nahvališe Sofijin svet. Očigledno ima kvaliteta, iako se provuklo ono da se kvalitet nije očekivao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back