quentin
Iskusan
- Poruka
- 6.074
Koja knjiga bese bolja od Makartija, Krvavi Meridijan ili Svi ti lepi konji?
Ovu drugu nisam čitao, ali bolji je Krvavi meridijan.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koja knjiga bese bolja od Makartija, Krvavi Meridijan ili Svi ti lepi konji?
Pa kako znaš?
Pa kako znaš?
pobednicki post!
Hocu da kupim jednu od te dve a znam da su preporuke ubedljivo na strani jedne od njih, samo ne mogu da se setim koje.
Hvala Tarantino!
A kad je teo trilogije, onda moraju da se kupe i druge dve,

Pa, kako ko.
Moja žena prije neki dan uzela da čita Priču o novom prezimenu, a za Moju genijalnu prijateljicu uopšte nije bila zainteresovana, iako knjigu imam već mjesecima.
Ja dobijam blagi nervni slom jer smatram da sve treba da se radi po redu, posebno knjige moraju da se čitaju onako kako je predviđeno.
onaj Cipras je sav nekako dezmekast.Moja prica...Do ludila me dovodi sve sto se ne radi po redu,a za knjige mi je redosled obavezan?za filmove takodje.
Ni ne citam Prijateljicu, jer bih da imam sve delove da mi prica bude celovita.
Jako mi je vazan kontinuitet, redosled, pravila...u svim sferama zivota, koliko god je to moguce...
Jao Bi, pa kako ruznjikav Varufakis, vidi kakav je, prava facaonaj Cipras je sav nekako dezmekast.
Kupila sam i ja Put nedavno, sto znaci da necu skoro citati, sve mi je zanimljivije ono sto uzimam iz biblioteke. Ne mogu da stignem, a sad sam stavila na spisak i tu Svedjanku, i ovo Telo sto Linejna preoporucuje, i jos neki krimic, i nikako da zavrsim Prijateljice, mada mi se dopada, ali ne stizem ovih dana. Ostalo mi jos malo do kraja. Interesuje me da li je neko od nasih kolega ovde citao? Ne znam koliko bi se dopala knjiga muskom svetu.
Tarantino, cudo si iznenadjen, s obzirom da si mi ti skrenuo paznju na Makartija i zato sam kupio Nema zemlje za strance.
Inace, hteo sam da kupim Put, ali ga nema na vockicama pa rekoh ajd jednu od ove dve. Jesu trilogija ali se na mnogo mesta moze procitati da jedna znatno odskače kvalitetom, a to je Krvavi meridijan, kako quentin kaze![]()

sa ove teme
, u privremenom posedu aktuelnog drugog dela Prijateljice i oba dela Frajera sa susednog groba. Odlučila sam da prvo čitam Frajera.Bube, eto....
Imam ja spisak koji ću sad da ispišem, mislim da mi ga je Linejna svojevremno napravila, a onda je još neko dodao ispred Bubašvaba, a ti možeš da ga prepraviš ako nije dobar.
1. Slepi miš
2. Bubašvabe
3. Crvendać (mislila sam da je ova prva, a ne Sneško, znala sam da je neka boja)
4. Nemesis (Odmazda), možda je Nemesis dopunjavala spisak
5. Đavolja zvezda (Solomonovo slovo)
6. Spasitelj
7. Sneško
8. Leopard
9. Fantom
10. Policija
a onda kod Crvendaća imam zabeleženo da je to prva knjia koja se dešava u Oslu, a slede ostale. Ma ja nikad neću sve to pročitati i ne znam koliko je zaista bitno da bude po redu.
. 
Jao Bi, pa kako ruznjikav Varufakis, vidi kakav je, prava facaonaj Cipras je sav nekako dezmekast.
Kupila sam i ja Put nedavno, sto znaci da necu skoro citati, sve mi je zanimljivije ono sto uzimam iz biblioteke. Ne mogu da stignem, a sad sam stavila na spisak i tu Svedjanku, i ovo Telo sto Linejna preoporucuje, i jos neki krimic, i nikako da zavrsim Prijateljice, mada mi se dopada, ali ne stizem ovih dana. Ostalo mi jos malo do kraja. Interesuje me da li je neko od nasih kolega ovde citao? Ne znam koliko bi se dopala knjiga muskom svetu.
Za tebe je ovo:Nisam čitao Ferante, nema to kod nas u biblioteci, malo čega i ima. Nove knjige stižu uglavnom jednom
godišnje kad je državni otkup za biblioteke... Ako nekad stigne mogu da uzmem, mada ne verujem da je
to za mene.

Tako i ja radim. Pa ako sam nešto čitala preko reda, a nisam znala, kao npr. Kuća duhova, Izabele Aljende, koja je treći deo trilogije. Posle sam pročitala prva dva, pa opet treći.
I tu sam beležila redosled knjiga Jua Nesbea, pa pošto nikako nisam mogla da nadjem neku koja je navedena kao prva (da li Sneško, mada je posle neko rekao da su neke bube ili nešto pre Sneška), ja nisam ni čitala taj serijal o inspektoru Huleu, nego sam pročitala Lovci na glave, koje mi nije ništa posebno.
Za tebe je ovo:
Čovek bez svojstava 1-2
Robert Muzil (autor)
Zoran Gluščević, Maja Starčević-Jankovski (prevod)
Izdavač: Beoknjiga:Ethos
Naslov originala: Der Mann ohne Eigenschaften / Robert Musil
Ovaj roman kao i druga dela Roberta Muzila (1880-1942), odlikuje jezička virtuoznost i misaona strukturalnost, koja ovog pisca svrstava u sam vrh evropske književnosti, i koja, možda više nego ikad ranije, imaju veoma izražen uticaj na tokove svetske književnosti.
Premda još nije dovoljno istraženo, književno delo ovog vrhunski i svestrano obrazovanog pisca uzdiže ga u sam vrh najjelitnijih pisaca XX veka.
Verovattno mozes el. izdanje da nadjes, ali gledaj da je Zoran Gluscevic prevodilac ( mada ne verujem da ga je neko drugi i prevodio).
Ja sam tek danas pocela da ga citam, a umoljava se kolega Quentin da truri svoj prikaz knjige![]()