Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nekoga sa jednog ( ne ovog) foruma nije mrzelo pa se dao u troshak i poslao mi jednu knjigu tog Vidojkovica.
Neka Crvenkapa ili tako nesto.

Boze dragi, ja sam se smejala i plakala istovremeno. Doduse, ima i od goreg gore. Jos su strashniji slucajevi nekakve Marije Jovanovic
koja jel pishe romane.

Ima, ima, Rajka. Samo, meni je ovaj favorit. Nego, kad već ima tako dobrih ljudi, drugi put
traži nešto što valja. ;)

Svaki put kad sam čula da je Vidojković objavio nešto novo umrla sam od smeha.

QUOTE]

Shade, bojim se da nisam razumela. Slutim da se smeješ tome što dotični uopšte piše? Nije duhovita knjiga? Jesi li to htela da kažeš?

Ovaj kupus sa kraljevima htedoh da kupum skoro na voćkama, ni sam ne znam zašto nisam. To beše O'Henri? Imam neku njegovu knjigu priča, svojevremeno mi je izazvala vrlo mnogo osmeha.

Jeste, Kamenita. Tanka je linija između hrabrosti i gluposti... ako je u pojedinim slučajevima uopšte ima.
O kupusu i kraljevima je O'Henrijeva najpoznatija zbirka priča pa ako opet naletiš, obavezno kupi.

Odrasli smeh :lol:

- Sahib – Nenad Velickovic (ovo je moj etalon za smeh)
- Osmi povjerenik – Renato Baretic,
- Crveno i crno – Boris Dezulovic (zbirka kolumni)
- Ј.ebo sad 1000 dinara - Boris Dezulovic
- Jel neko video devojcice, k.urve, ratne zlocince - Emir Imamovic Pirke
- Cudo u Poskokovoj Dragi - Ante Tomic,
- Salu na stranu - Efraim Kison,
- Kod kuce je najgore – Efraim Kison, (pa se onda zasitis Kisona)
- Misija London – Alek Popov
- Tajni dnevnik Adrijana Mola - Sju Taunzend (i procitas jos samo eventualno jedan nastavak da se ne predoziras)
- Majka je samo jedna – Miklos Vamos, (gorko-smesna prica, ali je meni taj smesni deo bio prezabavan, kakve ideje!)
- Letnji dan do podne – Nebojsa Romcevic,

Ima, ima, Rajka. Samo, meni je ovaj favorit. Nego, kad već ima tako dobrih ljudi, drugi put
traži nešto što valja. ;)

Jeste, Kamenita. Tanka je linija između hrabrosti i gluposti... ako je u pojedinim slučajevima uopšte ima.
O kupusu i kraljevima je O'Henrijeva najpoznatija zbirka priča pa ako opet naletiš, obavezno kupi.

Ja sma citala Vesnu Dedojevic. :prstic:

priznajem, dopalo mi se..bas mi je leglo u tom trenutku...

Ali Mojsilovicku sam uspela da citam desetak strana....

Ma ’ajde bre Zvezdanaka, svako (ili skoro svako) od nas je je nekada nesto od nekoga citao.
Ja sam na prelazu iz detinjstva u maldost (i ne samo tada, naravno) procitala gomilu „lake“ literature, pa mi to nije smetalo da stignem posle do Dostojevskog, Tolstoja, Ostera, Foknera...
Ako je to uopste neko stizanje, naravno.

Meni je citanje hobi jos iz najranijeg detionjstva i nakupilo se tu svega.
A na ovoj temi i ucestvujem upravo zato sto mogu uvek da kazem sta sam citala. I kada je to sta znam... recimo Kortasar i kada je to narecena Dedic.

Vazno da si se ti nama ustalila :D

Ja sma citala Vesnu Dedojevic. :prstic:

priznajem, dopalo mi se..bas mi je leglo u tom trenutku...

Ali Mojsilovicku sam uspela da citam desetak strana....

Pa neka si. Kakve to veze ima? :)

Ma ’ajde bre Zvezdanaka, svako (ili skoro svako) od nas je je nekada nesto od nekoga citao.
Ja sam na prelazu iz detinjstva u maldost (i ne samo tada, naravno) procitala gomilu „lake“ literature, pa mi to nije smetalo da stignem posle do Dostojevskog, Tolstoja, Ostera, Foknera...

A na ovoj temi i ucestvujem upravo zato sto mogu uvek da kazem sta sam citala. I kada je to sta znam... recimo Kortasar i kada je to narecena Dedic.

Vala baš svega, Lamar. Čitala sam sve što mi je došlo pod ruku. Kad se samo
setim kako sam u tinejdžerskom dobu bila navučena na Zilahija. :roll:

Ijao..ono sto citala u magarceim godinama: danijela stil, marija luis fiser (ne znam ni koja je ta, samo se secam imena)..a citala sam i ljubice sa kioska...:dash:

Ali ova vesna dedidc mi se bas svidela..bila sma u nekom melodamaticnom raspolozenju..;)

- - - - - - - - - -

Pa neka si. Kakve to veze ima? :)

Vala baš svega, Lamar. Čitala sam sve što mi je došlo pod ruku. Kad se samo
setim kako sam u tinejdžerskom dobu bila navučena na Zilahija. :roll:

A st anjemu fali?

Nisam citala nista, ali ja sam mislila d aje on cenjen pisac. :think:

Ijao..ono sto citala u magarceim godinama: danijela stil, marija luis fiser (ne znam ni koja je ta, samo se secam imena)..a citala sam i ljubice sa kioska...:dash:

Ali ova vesna dedidc mi se bas svidela..bila sma u nekom melodamaticnom raspolozenju..;)

- - - - - - - - - -

A st anjemu fali?

Nisam citala nista, ali ja sam mislila d aje on cenjen pisac. :think:

Čitala i ja ljubiće. :)
Ma, Zilahi je nekako mnogo patetičan i malo mi vuče na Mir-Jam.

- Tajni dnevnik Adrijana Mola - Sju Taunzend (i procitas jos samo eventualno jedan nastavak da se ne predoziras)
- Majka je samo jedna – Miklos Vamos, (gorko-smesna prica, ali je meni taj smesni deo bio prezabavan, kakve ideje!)

Cek, cek, ako je tu Dezulovic a di je onda Basara?
Samo pitam:D

I meni je Kishon bio i duhovit i simpatican ali se posle dve knjige nekako zasitis jer je predvidlji. Basara i Dezulovic, jok more:D

Kronina sam ja citala pa nisam znala za dosta, ali mislim da vise ne bih. One viktorijanske Engleskinje su mi se nekako prilepile za dushu i srce pa
sam njih posle mnogo godina sa ljubavlju ponovo citala.:)

Kronina sam ja citala pa nisam znala za dosta, ali mislim da vise ne bih. One viktorijanske Engleskinje su mi se nekako prilepile za dushu i srce pa

i ja sam njega citala. mozda ne bih opet mogla.

inace sam primetila da vise uopste nisam za klasike, niti ista sto lici na to. nemam strpljenja da citam toliko detalja o necemu. kao sto me je sada razocarao dostojevsk[/B sa idiotom]. a nedavno sam citala bedne ljude..e to je bilo bas sjajno. volim precizne i koncizne romane. nesto sto ima temu, oko koje se razvija dogadjaj. na primer kci direktora cirkusa: jedan lik, uvrnut i njegov zivot...svi ostali likovi su potpuno marginalni, vidjeni iz njegovog ugla...svi dogadjaji su iz njegove perspektive...to mi je vrlo lagodno i citljivo...a idiot: milijardu ljudi koji pricaju u glas o istoj temi na vise mesta na razlicit nacin....meni je to previse komplikovano..

Čitala i ja ljubiće. :)
Ma, Zilahi je nekako mnogo patetičan i malo mi vuče na Mir-Jam.

:evil: Sad ću te kamenovati! Ne diraj mi Zilahija! Mir Jam nisam mogla da čitam ni kao tinejdžerka, bila mi baš dosadna i tada, ja svako malo ponavljam da ne volem ljubavne teme. A Zilahi mi je, možda ima neku tanušnu notu te patetike, ali mi je pravo štivo. :)

- - - - - - - - - -

I meni je Kishon bio i duhovit i simpatican ali se posle dve knjige nekako zasitis jer je predvidlji.

Saglasna, skroz.

- - - - - - - - - -

Kronina čitam jednu knjigu godišnje, jer ga mnogo voleeem. Za ovu godinu još nisam odabrala, ali bih mogla ovih dana.

I Engleskinje :heart:.Kupila sam na sajmu neke polovnjake, i nikako da stignem. Verovatno ću ponovo Ostinovu... Onu opatiju sam čitala kao student, što će reći daaavno, taman sam lepo sve zaboravila.

:evil: Sad ću te kamenovati! Ne diraj mi Zilahija! Mir Jam nisam mogla da čitam ni kao tinejdžerka, bila mi baš dosadna i tada, ja svako malo ponavljam da ne volem ljubavne teme. A Zilahi mi je, možda ima neku tanušnu notu te patetike, ali mi je pravo štivo. :)

Cccccc, ja tebe Zilahijem, ti mene kamenom. :ljutka:
Priznaj bar za Samrtno proleće i Voda nešto nosi... ovo drugo neću da ti diram.

Mir-Jam sam pokušala da čitam u mladosti-ludosti ranoj ali nikako nisam odmakla
dalje od pokušaja. Ne volem ni ja ljubavne teme.

Počela sam da čitam Enkvistovu Posetu kraljevog lekara. Pročitala sam dva poglavlja
i mogu da izjavim da mi se mnooooogo sviđa.
Sjajno plete priču, drži u iščekivanju, ubacuje nove priče u okvir postojeće... stalno te
drži u stanju "I?".

Stil mu je sličan kao u Palom anđelu ali mnogo kompleksniji; podseća malo na Kiša
(dokument-fikcija-naracija).

Rado, ovo nije za tvoje oči; preskoči, molim te da me ne bi posle... znaš već. ;)
Malo sam proučila dansku istoriju u vreme vladavine kralja Kristijana VII jer
je on jedna od ključnih ličnosti, a i ostali likovi su istorijski, kao i događaji.
Jako je interesantna priča i sa istorijskog aspekta.

Da nam ne padne u zaborav Teodor Drajzer i njegova tragedija ( jamericka).
E, to cu ponovo ovih dana da citam:)

Ima i film sa Elizabet Tejlor i onim lepim crnokosim glumcem, ne mogu da mu se sad setim imena. Film je naravno iz sezdesetih godina proslog veka, ali je ekranizacija verna romanu.
Obozavam Americku tragediju.

Cccccc, ja tebe Zilahijem, ti mene kamenom. :ljutka:
Priznaj bar za Samrtno proleće i Voda nešto nosi... ovo drugo neću da ti diram.

Mir-Jam sam pokušala da čitam u mladosti-ludosti ranoj ali nikako nisam odmakla
dalje od pokušaja. Ne volem ni ja ljubavne teme.

Počela sam da čitam Enkvistovu Posetu kraljevog lekara. Pročitala sam dva poglavlja
i mogu da izjavim da mi se mnooooogo sviđa.
Sjajno plete priču, drži u iščekivanju, ubacuje nove priče u okvir postojeće... stalno te
drži u stanju "I?".

Stil mu je sličan kao u Palom anđelu ali mnogo kompleksniji; podseća malo na Kiša
(dokument-fikcija-naracija).

Rado, ovo nije za tvoje oči; preskoči, molim te da me ne bi posle... znaš već. ;)
Malo sam proučila dansku istoriju u vreme vladavine kralja Kristijana VII jer
je on jedna od ključnih ličnosti, a i ostali likovi su istorijski, kao i događaji.
Jako je interesantna priča i sa istorijskog aspekta.

To delo mu je kao i neko remek delo, najbolje, a evo i ja ga sada pazarih i odoh da guglam
o ludom kralju, danskom.:D

ja sam citala i mir jam i mariju juric zagorku..:rumenka:

I ja sam Mir jam a zagorku niko nije imao nisam ni znala za nju. I za Mir Jam sam se jedva snasla, moja mama kao ovde neke na temi :mrgreen: nit je citala nit je htela da ima u kuci, srecom pa sam se snasla po rodbini :lol:

Koliko se secam divno je opisana bivsa zemlja izmedju dva rata, a bojim se da su nacin rezonovanja i ta malogradjanstina i dalje veoma prisutni ma kako to ne bismo hteli...
Moracu da obnovim gradivo :)

Citam ovu Ferante, nije losa uopste al sam razvukla 130 strana, valjda cu danas procitam do kraja.

To delo mu je kao i neko remek delo, najbolje, a evo i ja ga sada pazarih i odoh da guglam
o ludom kralju, danskom.:D

Rajka, čuvaj se! Njegovo ludilo je zarazno. :pljus:

I ja sam Mir jam a zagorku niko nije imao nisam ni znala za nju. I za Mir Jam sam se jedva snasla, moja mama kao ovde neke na temi :mrgreen: nit je citala nit je htela da ima u kuci, srecom pa sam se snasla po rodbini :lol:

Kao koje? :flert:

Rajka, čuvaj se! Njegovo ludilo je zarazno. :pljus:

Kao koje? :flert:[/QUOTE

Cije, autorovo ili ovo kraljevsko? Nego, jel i lekar bio lud?;)

Ja sam inace ovu Zagorku citala ( jedna od njenih junakinja ima moje ime, ili ja njeno), a MirJam nisam
jer mi je suludo da neko pise o nekakvim avijaticarima, srednjoj gradjanskoj klasi, nekakvim idilama
u zemlji u kojoj je vecina bila nepismena, gladna i prilicno gola i bosa

Ne, nisam levicarka, ali ni desnicarka:D

FB_IMG_1422472002782.jpg

Ovo je slika od sinoc. A citam vas i komentarisem veceras kad zaspi. :)

koje, zaista? :prstic:

- - - - - - - - - -

Ja, od sve bruke bruke, moram da priznam da sam od svega ovoga pročitala samo Kod kuće je najgore. Ako su dobre za nasmejati se, a očito jesu, morače to da se promeni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back