Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Divna priča Moon. I divna baka:heart:

Ja ovde u Bg nemam puno knjiga, ponela sam iz Novog Sada samo najdraže ( ali svakog puta kad odem kod mojih, krišom i od sebe i od njih stavim u torbu još poneku).
I iako stalno govorim sebi, nećeš kupovati, nećeš sakupljati, nikad ne mogu da odolim.
Što je najgore moj momak, umesto da mi kaže nemoj ,on još hrani knjigoholičara u meni i redovno mi kupuje knjige ili me natera na zlo u knjižarama. Nabavio mi je sve one kartice s popustima, učlanio me u Plato, užas jedan.
Ali generalno ne volim da gomilam, posebno ne sada. Nemam svoj stan, osećam se nekako osetljivo sa svim tim knjigama,kao da ih gomilam nekog drugom a ne sebi. Valjda se trenutno osećam nekako nesvrstano, kao da ne pripadam nigde pa mi onda i to skupljanje ne čini toliku radost....a opet se uzbudim svaki put kad kupim knjigu ...pa me grize savest, i tako u krug.
Inače moja porodica jeste bibliofilska luda....moj otac i njegov brat su nekoliko godina bili posvađani zbog knjige ( naravno knjiga je bila okidač za neke mnogo dublje probleme), ali posvađali se muškarci oko toga čija je knjiga i zaratili na mrtvo ime.

Au, Wild Child :D Ja sam se jednom razbesnela na ''drugaricu'' kojoj sam pozajmila svoju člansku kartu da uzme lektiru za sestru. I onda me nakon godinu i kusur dana zovu iz biblioteke jer nisam vratila knjigu. Nikad više.

Rayela, nisi me razumela. Nisam ja knjige nazvala penzionerskim, ja ni ne znam koje naslove čovek poseduje. Mislila sam na formu, a ne na suštinu. Svakako je ovo potonje bitnije, ali pošto ja nemam uvid u njegov katalog, prokomentarisala sam samo izgled. Meni se ne sviđa. To je sve. Toliko valjda imam pravo da napišem.

Ostalo mi je još pedesetak strana Zabave, pa ću onda Đampu Lahiri. Kad sam je videla na polici, setila sam se da se većini dopada, pa sam uzela i ja da probam. I onda ću lepo da se razdužim i čitam svoje.

:lol:
Elem sad sam pogledala Ćirilovu biblioteku, moram da priznam da ni ja nisam ljubitelj takvih prostora. Priznajem da me neko pusti u neku napuštenu kuću koja tako izgleda, doživela bih to kao avanturu, potragu za blagom, ne biste me našli više kad ja uđem da kopam. Ali generalno me podseća na tezge na buvljacima.
Mada što se mene tiče, svaka knjiga je lepa gde god stoji...ali razumem Elefteriju, ja sam pomalo kataloški tip, volim sve da kategorizujem da sredim...
Ovako nekako bi izgledao moj idealni čitalački kutak
1015.jpg

Bože, zaigra mi srce, ja bih ubila za ovakvu sobu :heart:

A želja mi je ipak da imam dovoljno veliki stan jednog dana da celu sobu pretvorim u biblioteku. Što znači knjige na policama od poda do plafona, ogromni prozori sa lepim pogledom, gramofon i masivni drveni sto sa ornamentima. Onako Old School. I GLOBUS!

Poslednja izmena:

A želja mi je ipak da imam dovoljno veliki stan jednog dana da celu sobu pretvorim u biblioteku. Što znači knjige na policama od poda do plafona, ogromni prozori sa lepim pogledom, gramofon i masivni drveni sto sa ornamentima. Onako Old School. I GLOBUS!

Ja bih se ubila u ovakvom prostoru, mozda se ne bih abs ubila, ali nikako ne bih imala zelju za citanjem, ali ni za boravkom u prostorijama koje su suvise svetle,
hladne, bez icega licnog i bez ikakve topline.

Sama rec bibliotela kod mene ima iskljucivo veze sa mahagoni drvetom, malo i prasinom, nekim lampama, ushushkano, ututkano, nikako ovaj skandinavski Ikea stil.

Ja bih se ubila u ovakvom prostoru, mozda se ne bih abs ubila, ali nikako ne bih imala zelju za citanjem, ali ni za boravkom u prostorijama koje su suvise svetle,
hladne, bez icega licnog i bez ikakve topline.

Sama rec bibliotela kod mene ima iskljucivo veze sa mahagoni drvetom, malo i prasinom, nekim lampama, ushushkano, ututkano, nikako ovaj skandinavski Ikea stil.

Meni je suviše prazna soba, ja nisam navikla na toliku širinu. Više volim da se ukutkam... Prvo, gde bih sela? :sad2: Fali fotelja za klackanje... :aha:
Apropo fotelje, mače mi je pocepalo "čitaću fotelju" na terasi... :dash:

Mislim, prekjuče, bila je neka emisija na RTS 2, vodio je Gatalica, gost mu je bio Radovan Beli Marković. U stvari mislim da je Gatalica bio gost u Lajkovcu. Emisija je čini mi se snimana u dvorištu uz cvrkut ptica. Obojica su bili simpatični, čak i Gatalica, koji mi generalno nije (bio).

O, otkad je Ester svojevremeno izjavila za Gatalicu da joj je izgledao u nekoj emisiji kao da sedi na "tuti" :lol: ja više tu sliku sebi ne mogu da izbijem iz glave.
Može on sad da se doteruje, licka, bude šarmantan i štatijaznamšta, ne vredi :neutral:

- - - - - - - - - -

Elem sad sam pogledala Ćirilovu biblioteku, moram da priznam da ni ja nisam ljubitelj takvih prostora. Priznajem da me neko pusti u neku napuštenu kuću koja tako izgleda, doživela bih to kao avanturu, potragu za blagom, ne biste me našli više kad ja uđem da kopam. Ali generalno me podseća na tezge na buvljacima.
Mada što se mene tiče, svaka knjiga je lepa gde god stoji...ali razumem Elefteriju, ja sam pomalo kataloški tip, volim sve da kategorizujem da sredim...
Ovako nekako bi izgledao moj idealni čitalački kutak
1015.jpg

Joj, ja ću sebi na kraju pod stare dane da kupim globus :cistinaocare:

Na slici sve same znimljive stvari.
Knjige, pisaća mašina, slike, gramofon, ovo levo je sprava za mučenje valjda (mislim ipak da je to nešto kao mini štamparija).
Globus!
A ti se uhvatila za ugao patosa :lol:

Da, bre, patos, nešto nije u redu. Smeta i meni, verovatno takođe prof. deformacija. A nije u redu ni sto, leva i desna polovina su drugačije, one letvice i radna površina su različite širine, tj. debljine i drugačiji je sjaj, a bogami i boja. Ma, kao da je neko napravio sliku, a ne slikao. Takođe, nisu u redu ni bočne ivice stola, nesu im kompatibilne ivice pod kojim stoje. Nešto u toj fenomenalnoj sobi :heart: ozbiljno nije u redu. Al, nema veze, spremna sam da brišem svakoga dana prašinu u takvoj sobi. (brisanje prašine najviše mrzim od svih poslova u životu, naj, naj, najviše :evil:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back