Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja se slazem sa tobom za Nocni cirkus. Jos je i neobicna.
I Vremeplovceva zena ima lepu ljubavnu pricu.
Ne moze se samo pisati o ljubavi, jer bi to bio cik-lit najobicniji, a ja takve knjige ne citam.

da, mora da ima jos nesto, neku drugu potku u koju je ljubav umetnuta
iskreno, ne mogu da zamislim nesto skroz ljubavno, neku pricu iskljucivo o ljubavi, koja bi mi se dopala
u ovim godinama od toga mi se povraca

Ne moze se samo pisati o ljubavi, jer bi to bio cik-lit najobicniji, a ja takve knjige ne citam.

Moze, moze samo nece da pisu, ucenjuju nas talentom a kako ne umem da srocim divnu ljubavnu pricu prinudjena sam da njuskam po bibliotekama i knjizarama...

Volim tesku romantiku, zato mi valjda leze viktorijanski napusteni dvorci, magle i oblaci:lol:...

Ako ne istrosim pakovanje maramica nista nisam uradila, kao za Mostove okruga Medison, u punom busu...ako nisi citala nju ti preporucujem, divan je roman a jak, nije uopste ljigav...mislim da kolicina bljaks-a koji izgovoram tokom citanja najvise zavisi od stila pisanja...ne volim prazan, patetican stil, u svakom drugom zanru moze se zabasuriti temom dok je kod ljubavnih romana to nemoguce, nedostatak kvaliteta napravi od knjige poluotopljen puding od maline u koji je sipano daleko vise secera od potrebnog...

Ali, Kosovo, Nautiluse! Nije Kosovo do Zemuna...
Elem, ja nikada u životu nisam prisustvovala venčanju na koje su mlada i mladoženja stigli odvojeno. Ni u Istočnoj Srbiji, ni u Šumadiji, ni u Vojvodini. Za druge krajeve ne znam...

Ima neka pricica, verovatno je i tacna, mrzi me sada da trazim izvore, a tice se bas Nusica i na neki nacin i Kosova.
On je tada bio Ben Akiba i sa vojskom je isao u pravcu Albanije ( WWI). Posto je vukao sa sobom sve svoje rukopise, a bilo ih je mnogo, pa je
ranac bio i tezak, ostavio je sve svoje rukopise kod nekog "Shiptara" na Kosovu da ih cuva dok se on ne vrati. Albanac je zaista to cuvao
i kada se vracao pokupio je Gospodju ministarku ( mislim da je ona bila tu).

Tih svadbenih obicaja , malo cudnih, bilo je svuda, danas ih ima jos uvek, ali samo medju urodjenicima na Borneu ili
nekim Indijancima koji jos uvek zive kao u prvobitnoj ljudskoj zajednici. Moze momak da se zeni tek ako je ubio nekoga i njegovu glavu zakacio za pojas.
Ja mnogo ne volim te svadbe, ako bolje razmislim nikada i nisam bila na nekoj svadbi, jedva da sam bila i na svojoj, a svadba je bila sa dve zene i detetom od jedne od njih.
Neki 13 decembar ( ako nije bio i petak) niko osim mene se nije ni vencavao tog dana:zcepanje:

Ja pišem ćirilicom u stvarnom životu, a na Internetu se više služim latinicom.
Mada, pomalo mi smeta kad neko koristi 'ošišanu' latinicu, pa nekad ne znam da li je C u stvarnosti C, Č ili Ć. Sećam se da je neka od vas preporučivala knjigu ''Istorija sveta u 6 pica'', pa sam najpre pomislila da je reč o picama (nisam nikad pre toga čula za tu knjigu), tek sam na sajtu izdavača videla da je reč o piću. Desi se da nekad kucam s telefona na kome nemam odgovarajuće pismo, i stoga se trudim da uglavnom odgovaram sa laptopa.
Najviše mi smeta trovanje srpskog jezika nepotrebnim stranim izrazima. Nedavno sam otvorila časopis Joy i zgranula se nad prekomernom upotrebom engleskih reči i nepismenošću autora tekstova. Ja vala pare na to više ne bacam (od tih ženskih magazina jedino je Bazar koliko-toliko ostao normalan).
.

Na Krsti ima predivan PDF Jezik i ligvistika, pise tamo i Nautlus, pisem i ja, ja to celavom ili oshishanom latinicom kako uvek i pisem, on cirilicom, pa sve sto ti smeta
ili volis mozda da tamo kazes.

Mislim da nije nekako OK cak i ovaj castan topik trovati cirilicom ili latinicom.

Ja pisem iskljucivo i samo celavom latinicom, jedino tako i mogu da pisem, nadam se da nikoga ne vredjam i ne povredjujem time.
Uostalom, ko ne zeli da cita i ne razume sta pisem , sta ja tu mogu?
Ako se neki casopis zove Joy onda ja polazim od toga da je tu sve na engleskom, nikako ne bih bila zblanuta da se tu koristi engleski:zcepanje:
I da, za kraj, zamolila bih vas da batalite pricice o latinici i cirlici jer cete tako oterati ljude sa ovog topika.

Moze, moze samo nece da pisu, ucenjuju nas talentom a kako ne umem da srocim divnu ljubavnu pricu prinudjena sam da njuskam po bibliotekama i knjizarama...

Volim tesku romantiku, zato mi valjda leze viktorijanski napusteni dvorci, magle i oblaci:lol:...

Ako ne istrosim pakovanje maramica nista nisam uradila, kao za Mostove okruga Medison, u punom busu...ako nisi citala nju ti preporucujem, divan je roman a jak, nije uopste ljigav...mislim da kolicina bljaks-a koji izgovoram tokom citanja najvise zavisi od stila pisanja...ne volim prazan, patetican stil, u svakom drugom zanru moze se zabasuriti temom dok je kod ljubavnih romana to nemoguce, nedostatak kvaliteta napravi od knjige poluotopljen puding od maline u koji je sipano daleko vise secera od potrebnog...

Mostovi okruga Medison su za mene vrhunski ljubavni roman. Valjda zato što su matorci u pitanju... I sve se nadam, možda se i meni posreći pod stare dane... :zcepanje:

Pročitaj i nastavak, Hiljadu seoskih puteva. Ako ne nađeš, imam ja. ;)

Mostovi okruga Medison su za mene vrhunski ljubavni roman. Valjda zato što su matorci u pitanju... I sve se nadam, možda se i meni posreći pod stare dane... :zcepanje:

Jao, meni je to odavno preporučila drugarica i ja zaboravila. Moraću da potražim. Ja sam se isto sita isplakala uz Mostove. Divan ljubavni roman.
A zaista je teško naći na dobar ljubavni roman a da nije patetičan ili plitak.

Waterfall, moguće je i da sam ja nešto pobrkala. Moj trudnički mozak je počeo da otkazuje (zato sam celo leto i čitala tralalala knjige, bila sam suviše iscrpljena za nešto iole ozbiljno). Ali, nemojte mi čestitati; nakon onog fijaska od prošle godine, strepim gotovo svakodnevno. Mislim da neću ići na Sajam, ali možda pošaljem tatu da mi donese koju knjižicu.

Nema problema :) Javi svoje utiske kad procitas.

Meni slabo ide citanje ovih dana..nesto nemam mira i ne drzi me mesto..a knjiga deluje ok..(Kuca velikog krova - Anci Min)

Bi, treba uračunati popuste na tu cenu. 30% je taj akcijski, i važe još i članski i količinski. Ako je knjiga npr. 700 din, ako se svi popusti koriste onda se ona plati 330 din (dinar gore dole).

- - - - - - - - - -

Ova računica je ako je članski popust 25%.

od tih lakih ljubavnih, ali ne ljigavih, meni nije los "Nocni crikus"

Hvala vam puno, ali ja uopšte ne volim cirkus. Meni je bilo šta što ima veze sa cirkusom apsolutno neprivlačno.
A da me pitate zašto, pojma nemam :think:
Čim sam izguglala i videla da je u centru priče zaista cirkus, odustala.

- - - - - - - - - -

da, mora da ima jos nesto, neku drugu potku u koju je ljubav umetnuta
iskreno, ne mogu da zamislim nesto skroz ljubavno, neku pricu iskljucivo o ljubavi, koja bi mi se dopala
u ovim godinama od toga mi se povraca
To ti pričam :lol:

Jao, čitala sam. Divna
smilie_girl_276.gif

A što kaže Rada to je valjda zato što su u pitanju osobe mojih godina.

A tek film! :zaljubljena:
Knjiga ništa nije izgubila.

Nastavak nisma čitala. A jel neće da mi pokvari utisak?

Bi, treba uračunati popuste na tu cenu. 30% je taj akcijski, i važe još i članski i količinski. Ako je knjiga npr. 700 din, ako se svi popusti koriste onda se ona plati 330 din (dinar gore dole).

- - - - - - - - - -

Ova računica je ako je članski popust 25%.
Da. Sa svim popustima i tri komada, plaće se o,4725 x cena.

Ove su mi interesantne, ali skupe i sa ovolikim popustom...:(

http://delfi.rs/knjige/11641_dosije_k_knjiga_delfi_knjizare.html
http://delfi.rs/knjige/40068_dvanaest_odaja_nila_knjiga_delfi_knjizare.html
http://delfi.rs/knjige/11547_more_makova_knjiga_delfi_knjizare.html
http://delfi.rs/knjige/11825_nestala_knjiga_delfi_knjizare.html
http://delfi.rs/knjige/39796_slonovski_mesec_knjiga_delfi_knjizare.html
http://delfi.rs/knjige/11240_snezana_mora_umreti_knjiga_delfi_knjizare.html
http://delfi.rs/knjige/11240_snezana_mora_umreti_knjiga_delfi_knjizare.html

Jao, čitala sam. Divna
smilie_girl_276.gif

A što kaže Rada to je valjda zato što su u pitanju osobe mojih godina.

A tek film! :zaljubljena:
Knjiga ništa nije izgubila.

Nastavak nisma čitala. A jel neće da mi pokvari utisak?
Ijuuu, pa zar ima i knjiga?
To je jedan od najlepsih filmova koji sam ikada gledala.:worth:
I jeste ljubavni, ali ljubav malo drugacija, onako za nashe godine.:heart:

- - - - - - - - - -

Od onog spiska mi je privlacan Imre Kertes, odavno planiram da ga citam ( barem jednu knjigu).

Dobro veče, ja se vratih iz Praga. Živa, zdrava i iznurena. Kao u onim vicu o piletu, ne osećam ništa, ni rukice, ni nogice, ni krilca... Uz Prag, obišli smo još i Drezden i Karlove Vari. I plovili Vltavom, uz zvuke Smetanine Vltave.

Da ne spamujem previše, daću samo par utisaka. Prag ne zovu bez razloga zlatnim, zaista je apsolutno očaravajući, u čemu mu je naravno pomoglo to što nikada nije rušen, bombardovan i sl. Međutim, neljubaznost Pražana (tako se kaže?) je tako zapanjujuća. Osmeh ne postoji, ljubaznost je uglavnom nepoznata stvar i niko ne zna ni reč engleskog. Ili neće da priča, ali to je još gore. Tako da mi je ovaj utisak jedan od jačih, na žalost.

Ja sam izgleda jedina koju su Mostovi okruga Medison ostavili ravnodušnom, i film i knjiga. Prvo sam gledala film, pa mi je nešto bio onako, mislila sam da možda nije dobra ekranizacija, pa sam pročitala i knjigu. Ekranizacija je baš verna, koliko se sećam, ja sam u pitanju, očigledno je. Ali, ok, lepota je u različitosti, rekosmo gomilu puta, tako da... U stvari, ne treba da čitam ljubavne knjige, dosadne su mi.:(

Hocu u Drezden, tamo zive bucmasti Rafaelovi andjelcici, ne znam da li ste isli da ih vidite...od malena ih zeljno iscekujem i jos uvek ih nisam docekala...

Kupila sam Iskupljenje...meni poznatije kao Atonement...kupila sam da citam sledece nedelje ali masni prsti su vec stigli do tridesete strane...deluje da mi je glad zadovoljena, recenica debeljuskasta, naracija lepo srocena, radnja mi je poznata zbog filma ali knjiga je knjiga...

Mostove okruga Medison volimo i mi nesto mladji, bre:evil:...kao sto se zna, ljubav ne zna za godine...bar se nadam:lol:

Dosije K ne uzeh kad ono nudiše za 200 dinara uz neke novine. Tada sam uzela Toni Morison, Milosrđe. Sećam se, Bi je našla Jarčevu feštu...

Zar? Nešto se sećam kao kroz maglu. To beše LJosa? Podseća na Jarčevu obratnicu, Henri Milera...

Dobro veče, ja se vratih iz Praga. Živa, zdrava i iznurena. Kao u onim vicu o piletu, ne osećam ništa, ni rukice, ni nogice, ni krilca... Uz Prag, obišli smo još i Drezden i Karlove Vari. I plovili Vltavom, uz zvuke Smetanine Vltave.

Da ne spamujem previše, daću samo par utisaka. Prag ne zovu bez razloga zlatnim, zaista je apsolutno očaravajući, u čemu mu je naravno pomoglo to što nikada nije rušen, bombardovan i sl. Međutim, neljubaznost Pražana (tako se kaže?) je tako zapanjujuća. Osmeh ne postoji, ljubaznost je uglavnom nepoznata stvar i niko ne zna ni reč engleskog. Ili neće da priča, ali to je još gore. Tako da mi je ovaj utisak jedan od jačih, na žalost.

Da, Kamenita, Pražani nikad nisu bili naročito ljubazni. U vreme socijalizma bili su ljuti na Ruse, a ne znam na koga su sada ljuti. Valjda na Amere, koji su kupili veći deo zemlje, jer su, konačno se oslobodivši Rusa, krenuli da prodaju imovinu, isto kao ovi naši.
Mladji znaju engleski, ali ne znam zašto neće da pričaju. Hvale se milionima turista, baš bi mogli da budu malo zahvalni na tome. Ti turisti ipak ostave tamo silne pare.
Ali šta te briga za njih. Lepo brinu o svom gradu, stalno se nešto renovira, doteruje, farba, kreči. Nikad ne možeš sve da vidiš jer je uvek nešto pod skelama. Bar je tako bilo u vreme kad sam ja bila.

Vredi ga videti, lepo si se provela, puna lepih utisaka.

Na račun te neljubaznosti Pražana, setih se jednog intervjua Tonija Parsonsa o Beogradu, koji sam negde čitala, možda smo i komentarisali ovde, ne sećam se baš najbolje.
Svi mi čitamo i čujemo po medijima kako kad neki stranac dođe ovde na ono trivijalno pitanje: šta vam se u Beogradu/Srbiji najviše dopada... odgovara: ljudi, gostoprimljivost i sl. To svi uzimamo kao kliše, dok ne dođemo u situaciju da nije svuda tako.
Elem, Toni Parsons je rekao da je njegov prvi susret sa Beogradom bio pre dvadeset i recimo pet godina. On je kao mlad čovek putovao Evropom sa rancem na leđima, ne mogu da se setim kako se zovu takvi turisti. I kaže da je za te putnike postojao vodič kroz Evropu, gde šta smete i šta ne smete da radite, gde možete da spavate, gde ste bezbedni i druge korisne informacije. I kaže, za Beograd je samo pisalo da ne treba da traže prenoćište, ono će naći njih, šta god to značilo. I tako je on jedne večeri, pokasno je bilo, izašao iz voza u Beogradu i počeo da se osvrće kako će to prenoćište da ga nađe. Nije rekao kuda je išao, uglavnom se nešto muvao i taman počeo da se brine gde će prenoćiti, sa jednog prozora ga je pozvala neka baba: Dečko, imaš li gde da spavaš? On lepo prespava kod babe i krene ujutru da se pakuje, dođe baba: Kuda si ti pošao? A doručak? I on ostane da doručkuje, posle sa babinim sinom udari po rakiji. Prođe taj dan, sutra isto, pakuje se, baba: a doručak? I tako je neplanirano ostao kod babe pet dana, uživajući u gostoprimstvu te porodice.
Nije kompletan spam, o piscu se radi...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back