Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odakle sam bila vise nisam – Dejan Tiago Stankovic, Geopoetika, 200str, 9/10
http://www.geopoetika.com/book.php?id=2618

Mnogo lepe priče. Lisabonske. A kad kažeš lisabonske, nekako kao da ne trebaš ništa da dodaš.

Prva priča me je totalno okupirala. Znate ono kada dok čitate imate sliku. E, taj rad.
Ali slika je onako baš majstorska. Znači Van Gog ništa manje :lol:

Jedina mana svih priča je to što ja uživam dok čitam, ali mi se najveći broj priča izmešaju, pobrkaju... većinu ne upamtim kao celinu. Ali bože moj, neće me niko propitivati :D

Pre, sad već dosta vremena, Tiago Stanković je bio gost kod Velje Pavlovića u Nivo 23 na STB-u. Na mene je ostavio odličan utisak, pa sam, čuvši tamo da je dosta pisao blogove, malko guglovala. I baš su mu dobri tekstovi. Pročitala sam i onaj odlomak na Laguninom sajtu i obećala sebi da ću pročitati i knjigu, al' nikako da mi dođe na red od silnih bzv knjiga kojima se bavim.

I dopalo mi se to, a ja nisam baš neka feministkinja (samo kad mi odgovara :rumenko:), što je u znak poštovanja prema svojoj supruzi dodao ono Tiago, njeno portugalsko prezime. Tako da su oboje Tiago Stanković, kao i deca.

Farbala sam već radijatore, pola sam ofarbala prošle godine, pola mi ostalo. Ne mogu da ostavljam, mnogo mi je zadovoljstva pričinilo to što sam ove neke sredila.
http://forum.krstarica.com/showthre...le-za-sebe?p=26101771&viewfull=1#post26101771

Ja sam glavni farbač radijatora u kući (i "projektant" i izvođač drugih radova, i PR za majstore) .

Naravno da farbanje nije zadovoljsvo, ono dolazi kasnije. Polako, jedan po jedan. I završim... A onda sam super zadovoljna i hvalim se svima po kući, a ima nas Bogu fala, kako sam sposobna i preduzimljiva. :rumenko: E, to mi je u stvari najveće zadovoljstvo... :rumenko::rumenko::rumenko:

Pre, sad već dosta vremena, Tiago Stanković je bio gost kod Velje Pavlovića u Nivo 23 na STB-u. Na mene je ostavio odličan utisak, pa sam, čuvši tamo da je dosta pisao blogove, malko guglovala. I baš su mu dobri tekstovi. Pročitala sam i onaj odlomak na Laguninom sajtu i obećala sebi da ću pročitati i knjigu, al' nikako da mi dođe na red od silnih bzv knjiga kojima se bavim.

I dopalo mi se to, a ja nisam baš neka feministkinja (samo kad mi odgovara :rumenko:), što je u znak poštovanja prema svojoj supruzi dodao ono Tiago, njeno portugalsko prezime. Tako da su oboje Tiago Stanković, kao i deca.

Baš zanimljivo. Odmah me je kupio!
Uvek me je zbunjivao taj naslov u ženskom rodu. Prvo sam mislila da je greška, da se zove Dejana

- - - - - - - - - -

Ja sam glavni farbač radijatora u kući (i "projektant" i izvođač drugih radova, i PR za majstore) .

Naravno da farbanje nije zadovoljsvo, ono dolazi kasnije. Polako, jedan po jedan. I završim... A onda sam super zadovoljna i hvalim se svima po kući, a ima nas Bogu fala, kako sam sposobna i preduzimljiva. :rumenko: E, to mi je u stvari najveće zadovoljstvo... :rumenko::rumenko::rumenko:

i meni. I ne hvalim se samo po kući, nego i ovde, kako se iz priloženog da videti.

Ooo, evo i mene da se učlanim u molefrsko-farbarski klub :cao:
Farbam radijatore, drvenu stolariju, metalne stvari po dvorištu... i tako.
Možemo vidim da osnujemo STR :lol:

A za Tijaga, pa sad mi je još draži. I baš sam se pitala otkud to Tiago.
I čim je on gostovao kod Velje znači da nije neki običan lik.
A bogami nije ni za bacanje :flert:
gl-adoz1-1.jpg

Evo nas na aerodromu,cekamo let za Krit.
Bila sam sva bzvz sto nisam raportirala o izboru knjiga koje nosim,a nisam,jer sam juce bila na poslu od 8 do 20h,a zatim imala goste,pa stiglo obavestenje o letu ,danas aminovala stampu pozivnica,nakon sat vremena na skype sa dizajnerom, kako bi nas sacekale za deljenje po povratku,jurila po kremice,pakovala se...stigli i na vikendicu na teletinu ispod saca..spremao kum da nas isprati...i evo me ovde tek sad...

Bas tacno sta sam ponela,ne znam da nabrojim,ali bice izvestaj kao i svakog leta...

Znam da sam ugurala Dnevnik sludjene mlade,Tokio,Tamni lavirint -knjiga kao da je gledala da je ponesem,da bih na poleđini procitala da se radnja odvija na Kritu,Sobu ljubavnika,Zene utorka,Ostrvo večnih ljubavi,Saptac,Pustinja...
Dok sam birala,sve vreme sam mislila na vas i gledala da to bude i nesto sto cu vam novo preneti..
Nisam sigurna da sam sve nabrojala...
Pun mi je kofer...mladozenja me je samo pogledao i rekao da ce me uhapsiti zbog autorskih prava..zapamtio onu Radinu pricu o nošenju knjiga na odmor..
Na sve to sam mu pruzila rokovnik koji je moj Dnevnik putovanja,koji vukljam gde god da putujem i beležim svoje impresije,lepim ulaznice,biljcice,papirice...svasta

E taaaako,sad sam vam sve rekla i mogu da budem mirna..

Puno vas ljubim!

Bila sam sva bzvz sto nisam raportirala o izboru knjiga koje nosim,a nisam,jer sam juce bila na poslu od 8 do 20h,a zatim imala goste,pa stiglo obavestenje o letu ,danas aminovala stampu pozivnica,nakon sat vremena na skype sa dizajnerom, kako bi nas sacekale za deljenje po povratku,jurila po kremice,pakovala se...stigli i na vikendicu na teletinu ispod saca..spremao kum da nas isprati...i evo me ovde tek sad...

Bas tacno sta sam ponela,ne znam da nabrojim,ali bice izvestaj kao i svakog leta...

Znam da sam ugurala Dnevnik sludjene mlade,Tokio,Tamni lavirint -knjiga kao da je gledala da je ponesem,da bih na poleđini procitala da se radnja odvija na Kritu,Sobu ljubavnika,Zene utorka,Ostrvo večnih ljubavi,Saptac,Pustinja...
Dok sam birala,sve vreme sam mislila na vas i gledala da to bude i nesto sto cu vam novo preneti..
Pun mi je kofer...mladozenja me je samo pogledao i rekao da ce me uhapsiti zbog autorskih prava..zapamtio onu Radinu pricu o nošenju knjiga na odmor..
Na sve to sam mu pruzila rokovnik koji je moj Dnevnik putovanja,koji vukljam gde god da putujem i beležim svoje impresije,lepim ulaznice,biljcice,papirice...svasta

Puno vas ljubim!

Kerefeko, ti si fenomen, šta si sve stigla! A što su dobri ovi savremeni uredjaji pa možeš da nam se javiš sa aerodroma, a biće izgleda i sa Krita. Nego moram da stavim jednu primedbu. Ipak si mnogo knjiga ponela. Ne znam koliko ostaješ, ja obično pročitam 4 normalne knjige za 10 dana na moru (kad ne čitam Muzej nevinosti, na koji mi ode 6 dana), ali ja sam u braku više od 20 godina, pa mi neke stvari više nisu zanimljive, pa se više posvetim čitanju. ;)
U svakom slučaju, šta god da radiš - uživaj!

Kerefeko, ti si fenomen, šta si sve stigla! A što su dobri ovi savremeni uredjaji pa možeš da nam se javiš sa aerodroma, a biće izgleda i sa Krita. Nego moram da stavim jednu primedbu. Ipak si mnogo knjiga ponela. Ne znam koliko ostaješ, ja obično pročitam 4 normalne knjige za 10 dana na moru (kad ne čitam Muzej nevinosti, na koji mi ode 6 dana), ali ja sam u braku više od 20 godina, pa mi neke stvari više nisu zanimljive, pa se više posvetim čitanju. ;)
U svakom slučaju, šta god da radiš - uživaj!
Uze ti meni rec iz usta, ali ajde, mnogo sam se odavno udavala pa sam i zaboravila kako to funkicionise kada se ide na medeni mesec.
Ja sam provela ( medeni mesec) 8 dana u SSSR-u ( bio jso SSSR) i to u januaru na minus 50.. Ne verujem da sam knjige za citanje nosila, zanimali su me muzeji,
dvorcevi, Rusija, tu vremena za citanje neke lepe literature nije bilo.

Inace sada i ja nosim ( tri nedelje obicno traju moja putovanja) 4-5 knjiga, procitam ih, ali vise ipak ne bi bilo potrebno jer u medjuvremenu
postoji i net pa i tu provodim dva sata ( minumum) dnevno.

Mozda joj ovo nije prvi brak?;)

Jeste, jeste prvi brak :D

- - - - - - - - - -

Znam da sam ugurala Dnevnik sludjene mlade,
Tokio,Tamni lavirint -knjiga kao da je gledala da je ponesem,da bih na poleđini procitala da se radnja odvija na Kritu,Sobu ljubavnika,Zene utorka,Ostrvo večnih ljubavi,Saptac,Pustinja...

Puno vas ljubim!
Ovo je pravi najpraviji izbor :lol:
I mi tebe :cmok: I lep provod :D

Za kamen na vikendici, u stvari ne ogradi:ok:

Hvala, ovo je vikendica/kuća mojih roditelja. Moja je drvena.:lol: Juče sam bila tamo, kupala se u Nišavi (divna je voda :zaljubljena:), izgnjavila Azru koja je već prava devojka, a danas smo kod mojih roštiljali. Oni su tu blizu, na 5 km. Divno je bilo, svi na okupu, sestrina i moja porodica, matorci, super porodična idila...:heart:
Na putu za Niš, uhvatilo nas je takvo nevreme, evo i sad grmi, ja ovo nisam nikad doživela...:(

Juče sam ponela Tišmu Koje volimo, jer je lagana knjižica, i mogu vam reći da ovaj čovek preti da mi postane idol...:heart: Govori se o nekakvim prostitutkama i njihovim podvodačicama. Međutim, sinoć pred spavanje, ova mi ostade u prizemlju, pa jutros počeh drugu koja je bila pored kreveta, Natalijin dnevnik Irine Muravjove. I ona je tanana, nekih 160 strana, i sad ne mogu da se odlučim koju prvu da završim. :) Moraću ko špansku seriju, da ih seckam na po sat vremena naizmenično...:rotf:

A jedva čekam i ovog Markesa iz biblioteke. Ustvari sam oduvek htela da ga uzmem iz biblioteke, jer je uvek bio jako skup, a plašila sam se da je za mene nerazumljiv...

- - - - - - - - - -

Izrazgovara' se ja ovde sama sa sobom, samo tako...:zcepanje:

Ovde pada, razbija. Do malopre je toliko grmelo i sevalo, sad se primirilo. Ali nije ni prineti onom čudu od noćas i jutros.

Oko 5:30 jutros je tako zatreslo, negde vrlo blizu je udario grom. Mi smo svi poskakali iz svojih soba i našli se u hodniku, šta bi ovo?

Sad će i ostale...

Tako je i moj suprug dodao moje srpsko, pa sad svi imamo grcko-srpsko prezime - i on i ja i Jovan. :)
Iscitala sam pola zaostalih postova sinoc, pola sad, i samo da javim da sam to uspela a sutra cu da vam pisem. Prekasno je da bih formulisala smislene recenice a svasta sam novo procitala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back