Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni se ta knjiga mnogo dopala,dok su je Mirka i jos neko ovde ocrnili...Ima i simpatična prepiska izmedju nas o potencijalnoj razmeni.
Ne znam sta bih ti rekla...
Aha, dobro, videću onda još, pošto su podeljena mišljenja.. Što neko reče, ovde su pravi kritičari knjiga, slušam šta kažete, još sam relativno nova ovde, pa moram da slušam:D ( za sad:mrgreen:)

Ja ću sigurno ići na Sajam, pa ako treba nekom da se pogleda nešto, recite slobodno, neće mi biti teško. Imate eto 10 dana sa smislite ako vam nešto treba, a ja ću naravno čim dodjem napisati to na forumu. Znam da je većina rekla da ne ide na Sajam, ali ako ipak nekom nešto zatreba, imam dobru volju da pogledam šta vas interesuje:)

Znam da je neko rekao da voli kako Mirjana Đurđević piše, a na sajtu Sajma piše da će ona biti gost, al ne piše kad, verovatno će to biti kasnije objavljeno. Ima tamo spisak i domaćih i stranih pisaca koji će biti gosti, pa ako nekog nešto zanima, tamo će naći:)

Poslednja izmena:
I ja!
Prvo, spisateljica je lepa kao lutka. Dobro, verovatno su godine ucinile svoje do sada...
Drugo, pre dosta godina sam je citala i jos uvek se secam o cemu se radi u romanu, a to valjda dovoljno govori o tome da je knjiga upecatljiva.
Naravno, privukle su me korice knjige i sam naslov.

Mogu da preporucim Ljudozderovu kci. Uz ovu knjigu cete se i dobro nasmejati. Za mene je bila pravo otkrovenje.

I meni isto: http://forum.krstarica.com/showthread.php/90316-Biblioteka?p=17098807&viewfull=1#post17098807
Ali mislim da posle mene niko to nije čitao, ili bar nije ovde prijavio. Baš mi je drago što si je pročitala i što ti se sviđa. I ja sam se glasno smejala, retko koja knjiga uspe tako često glasno da me nasmeje a opet daleko je od glupave. Inače, čitala sam neke intervjue te Rose Montero, opasna je skroz, kao što sam i zamišljala dok sam čitala knjigu.

I meni isto: http://forum.krstarica.com/showthread.php/90316-Biblioteka?p=17098807&viewfull=1#post17098807
Ali mislim da posle mene niko to nije čitao, ili bar nije ovde prijavio. Baš mi je drago što si je pročitala i što ti se sviđa. I ja sam se glasno smejala, retko koja knjiga uspe tako često glasno da me nasmeje a opet daleko je od glupave. Inače, čitala sam neke intervjue te Rose Montero, opasna je skroz, kao što sam i zamišljala dok sam čitala knjigu.

E i meni je drago sto se i tebi dopala.
Rosa je sjajna. Toplo je preporucujem svima.

http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/411703/Alis-Manro-dobila-Nobelovu-nagradu-za-knjizevnost

Kako ja ne znam za ovu gospođu? Čudim se, jer obožavam kratke prriče. Ovih dana uživam u seoskoj idili, nisam čitala šta ste pisale, nadoknadiću kad dođem u Beograd. Čitam Rusku zimu i sviđa mi se za sad, baš mi legla. ljubim vas

Odlična je ona. Uzmi njenu zbirku "Bekstvo", to je prva njena koju je objavila Agora i meni se najviše dopala, a čini mi se da ti i ja uglavnom imamo sličan ukus. Ako voliš priče, dopašće ti se sigurno. Čitav svet ili život u desetak-petnaest stranica.

Evo šta sam ja tad napisala o zbirci, kad sam je čitala:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/90316-Biblioteka?p=19604787&viewfull=1#post19604787

I ja!
Prvo, spisateljica je lepa kao lutka. Dobro, verovatno su godine ucinile svoje do sada...
Drugo, pre dosta godina sam je citala i jos uvek se secam o cemu se radi u romanu, a to valjda dovoljno govori o tome da je knjiga upecatljiva.
Naravno, privukle su me korice knjige i sam naslov.
Mogu da preporucim Ljudozderovu kci. Uz ovu knjigu cete se i dobro nasmejati. Za mene je bila pravo otkrovenje.

Na spisku mi je od kada ste je preporučile, ali je nema moja biblioteka :(

- - - - - - - - - -

Gde ste veštice?
smilie_girl_027.gif

Čitam Imnenjak - Đampa Lahiri. Super je :D

Sutra uz Blic, Ubistva u ulici Morg, Edgar Alan Po. Ja ću da kupim, a da l' valja, pojma nemam:lol:

Drugarica mi je preporučila knjigu Mi različiti, Veselin Marković. Je l' neko od vas čitao? Ja se ovde konsultujem:D Preskupa je za kupovinu, i odlagala sam učlanjenje u biblioteku zbog hrpe nepročitanih na polici, a kako stvari stoje izgleda da ću uskoro put Gradske:D Ko će sve nakupovati..:D

Sutra uz Blic, Ubistva u ulici Morg, Edgar Alan Po. Ja ću da kupim, a da l' valja, pojma nemam:lol:

Drugarica mi je preporučila knjigu Mi različiti, Veselin Marković. Je l' neko od vas čitao? Ja se ovde konsultujem:D Preskupa je za kupovinu, i odlagala sam učlanjenje u biblioteku zbog hrpe nepročitanih na polici, a kako stvari stoje izgleda da ću uskoro put Gradske:D Ko će sve nakupovati..:D

Snezna pahuljice, ja sam procitala knjigu ``Mi razliciti`` i odusevila se njome.
Jeste skupa, ali vredi svaku paru. Zaplet je toliko dobar da sam se ja zaprepastila da neki nas savremeni pisac moze ovako nesto da napise.
Moja najtoplija preporuka. Kako pise covek, pa to nije normalno.
A tek njegovo ``Izranjanje``... Prvo sam dosla do Izranjanja i zaljubila se u njegovo pisanje.
Obratite paznju o tome sta je napisao o vodi u Izranjanju, pored ostalog.

Poslednja izmena:
Znači, dobra je.. Videću na Sajmu cenu, ako nju budem uzimala od neke ranije planirane ću morati da odustanem.. Samo od koje??:think: Muke žive:D Želje sve veće a budjelar sve tanji:confused: Ja lepo rekoh nedavno, kredit će mi trebati za ubuduće:D
Stubovi kulture imaju dobre knjige. Gledam već neko vreme Kapiju Balkana, Svetlana Velmar Janković, ali je skuuupa strašno. Njen Lagum mi je bila divna knjiga.

Samo da se javnem, nista ne citam
Biram izmedju Biblije otrovne masline, Ostavljena, Ljuljaska daha, Tamo gde mesec nije i Poslednja kineska carica. A mozda cu ipak uzeti nesto iz biblioteke :mrgreen:

I samo da objavim da ja idem na sajam i to sa mojim Stefanom, tatu smo ubedili da cuva Milicu da bi nas dvoje uzivali sami. Divan mi je osecaj sto je porastao dovoljno da uzivamo zajedno i sto imamo ista interesovanja :)

Milice to je stvarno uživanje...

Pročitala sam Purpurni hibiskus,Čimamanda Ngozi Adiči
Slažem se sa ostalim čitalicama da ide u predloge.
Pored tragedije i teme koju opisuje ipak je lagana za čitanje.

Zaboravila sam da je danas subota...sad sigurno neću moći knjigu da nađem

Nema nam je Elefteria... ako je neko sa njom u kontaktu na drugi način neka je puno pozdravi.

zaboravih...počela sam u busu kad sam išla kući/vraćala se Damasko sečivo-Barbara Kleverli
i mogu reći da me je knjižica sasvim fino uvukla :D
ali pošto je to moja(sa akcije), a Tana iz biblioteke, onda sam se vrnula na ono što moram pre da pročitam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back