Dе Sisti
Stara legenda
- Poruka
- 83.376
Verujem kako je Saul tvrdio, da je Hrist bio covek.
Ko sada sedi pored Boga
Pročitaj njegovu poslanicu Jevrejima.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ko sada sedi pored Boga
A da li je postojao pre dolaska na svet?
Pročitaj njegovu poslanicu Jevrejima.
Ko sada sedi pored Boga
A da li je postojao pre dolaska na svet?
Kroz i za Njega je sve nastalo ,tako da Hristos nije covek ,nego Gospod Bog
Hristos jeste bio covek ali ima punu Bozansku Silu ,osobine svima je jasno da je on bio ovaplocen od Duha Svetoga i postao covek ,ali On postoji pre svih vekova ,oduvek
- - - - - - - - - -
Postojao je oduvek
Nista kroz njega nije nastalo, kako moze kroz Coveka da nesto nastane, dal si procitao postanje
Nista kroz njega nije nastalo, kako moze kroz Coveka da nesto nastane, dal si procitao postanje
Hrist, Sin Božji, odmah se postavio između života i smrti,
jer je pristao da zauzme čovjekovo mjesto i pruži mu drugu priliku. Na taj način je spriječeno puno izvršenje smrtne kazne izrečeno nad čovjekom (vidi: 1. Mojsijeva 2:17) i uvedena opšta blagodat raspoloživa Adamu i svim njegovim potomcima. Upotreba
opšte Božje blagodati vodila je Adama i sve njegove potomke
pod „zaklon milosti“ ili spasonosnu Božju blagodat, dok je njena
zloupotreba kroz nevjerstvo, neposlušnost i činjenje grijeha proizvodilo osudu Zakona, sankcije i širenje prokletstva na zemlji.
Osnovni Hristov pokretački motiv zapisan je u proroštvu: „Evo, dolazim, u svitku knjige pisano je o meni. Bože moj, ja uživam u vršenju volje tvoje, i zakon je tvoj duboko u meni.“ (Psalam 40:7,8)
Da.
„Jer jedan je Bog, i jedan je posrednik između Boga i ljudi, čovek, Hristos Isus.“ (1. Timoteju 2:5)
Za razliku od uobičajne kada želi da se istakne plural jedinstva poput Jovan 10,30- "Ja i Otac jedno smo".. itd..gde je jasno da se radi o jedinstvu više entiteta.
Izraz .
Kada bi bilo više entiteta u njemu, to bi onda bila šizofrenija.
Nema više entiteta, jer odmah posle kaže kako je Otac u njemu i on u Ocu i kako dela govore o njegovoj vezi sa Ocem.
Dakle, reč je o jednom entitetu sa unutrašnjim stanjima svesnosti.
Kada savesno deluje, deluje iz Dobra, odnosno, kroz Oca.
Kada bi bilo više entiteta u njemu, to bi onda bila šizofrenija.
Ako pise da je jedan Bog onda je JEDAN.
Trojstvo je na neki nacin misterija, koja se prihvata kakva jeste.
Mislim da je nije moguce dati objasnjenje zasto je tako.
Jedno ne jedan.. Tako je u izvorniku
Da.
„Jer jedan je Bog, i jedan je posrednik između Boga i ljudi, čovek, Hristos Isus.“ (1. Timoteju 2:5)
Pise Bog je jedan
a ti pises nebuloze
- - - - - - - - - -
..................
hriscanstvo je monoteizam