Biblijski izveštaj?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kad ti neko rece - Jasna,zapisi ovo sto ti kazem,ili mozda ovo sto si videla onda je to tvoj izvestaj u kome trebas izneti upravo to sto ti je bilo receno/sto si videla .
To isto vazi i za svakog Biblijskog pisca koji je evidentirao neke konkretne dogadjaje.
Kako onda objašnjavaš sve parabole, metafore i alegorije kojim su se služili biblijski pisci? Njih ne možeš tretirati kao biblijske izveštaje, pre kao slobodan način izražavanja koji ima svoju svrhu.

Koji se sinonimi za izveštaj korise u Bibliji?
Ti ne znas Srpski jezik to je problem

Kako mozes da pitas gde pise u Bibliji
kao kada bi bi pitala gde pise u Bibliji da je Biblija knjiga
nigde
to se zna
Biblija je zbirka knjiga kao i sto se zna sta je Biblijski izvestaj
to su pojmovi
a ti vidim ne znas osnovne stvari o Bibliji
eno sale ti izguglao rec izvestaj onda to spojis sa Biblijski i dobijes znacenje

dakle ti treba da naucis osnovne pojmove

Kad ti neko rece - Jasna,zapisi ovo sto ti kazem,ili mozda ovo sto si videla onda je to tvoj izvestaj u kome trebas izneti upravo to sto ti je bilo receno/sto si videla .
To isto vazi i za svakog Biblijskog pisca koji je evidentirao neke konkretne dogadjaje.
Ko je gledao šta su Adam i Eva radili, pa zapisao?

Rekao si da tražim savremene reči. Eto, ne moraju biti savremene.
Ima li sinonima za izveštaj?

Nema veze, ne pišemo magistarske radove.

RemoteUnfinishedBinturong-max-1mb.gif

Vlade Divac!

Kako mozes da pitas gde pise u Bibliji
kao kada bi bi pitala gde pise u Bibliji da je Biblija knjiga
nigde
to se zna
Biblija je zbirka knjiga kao i sto se zna sta je Biblijski izvestaj
to su pojmovi
a ti vidim ne znas osnovne stvari o Bibliji
eno sale ti izguglao rec izvestaj onda to spojis sa Biblijski i dobijes znacenje

dakle ti treba da naucis osnovne pojmove
Opet. Ne pitam koje je značenje reči izveštaj.

Pitam gde u Bibliji piše da je nešto izveštaj. Zna se da je knjiga,
ali nije svaka knjiga zbirka izveštaja.

Jel postoji Biblijski dokaz da su izveštaji to za šta vi tvrdite da
su izvešaji?

Kako onda objašnjavaš sve parabole, metafore i alegorije kojim su se služili biblijski pisci? Njih ne možeš tretirati kao biblijske izveštaje, pre kao slobodan način izražavanja koji ima svoju svrhu.
Parabole su slikovit prizor,metfore iz realnog zivota ili cak i od nerealnog ako je to bila neka ljudska praksa u stilu zivota ili verovanju i to definitivno nije Biblijski izvestaj.
...isto kao sto takvi izvestaju nisu ni prorocanstva,individualne vizije kao i sve kategorije Bozjih zapovesti koje vidimo u Svetom Pismu.

Ko je gledao šta su Adam i Eva radili, pa zapisao?

Rekao si da tražim savremene reči. Eto, ne moraju biti savremene.
Ima li sinonima za izveštaj?
Naravno da ima,evo ti jedan tipican primer za evidenciju nekog istoriskog dogadjaja gde je nalog dao licno Bog dok je izvestaj pravio Mojsije :

2 Mojs.17,13.14:
"...I razbi Isus Amalika i narod njegov oštrijem mačem.
Potom reče Gospod Mojsiju: zapiši to za spomen u knjigu, i kaži Isusu neka pamti da ću sasvijem istrijebiti spomen Amalikov ispod neba..."

Naravno da ima,evo ti jedan tipican primer za evidenciju nekog istoriskog dogadjaja gde je nalog dao licno Bog dok je izvestaj pravio Mojsije :

2 Mojs.17,13.14:
"...I razbi Isus Amalika i narod njegov oštrijem mačem.
Potom reče Gospod Mojsiju: zapiši to za spomen u knjigu, i kaži Isusu neka pamti da ću sasvijem istrijebiti spomen Amalikov ispod neba..."
Dobro. To malo liči, al ne mora da znači. Imamo mi spomen pesme
o Kraljeviću Marku, koje čuvaju uspomenu na neko vreme i neke
događaje, ali su pisane na taj način da ih ne treba shvatiti kao
istorijske izveštaje.
Ovde se radi o spomenu na neki događaj, za koji ja uopšte ne znam
šta znači. Kakav je to gospod koji istrebljuje i da li se doslovno radi
o ubijanju ili nečem drugom. I kako je to spomen Amalikov istrebljen,
kad eto čitamo o njemu sad. Ništa ne razumem..
Kad bi bio izveštaj, bio bi vrlo čudan izveštaj.

Ima li još nešto?

Dobro. To malo liči, al ne mora da znači. Imamo mi spomen pesme
o Kraljeviću Marku, koje čuvaju uspomenu na neko vreme i neke
događaje, ali su pisane na taj način da ih ne treba shvatiti kao
istorijske izveštaje.
Ovde se radi o spomenu na neki događaj, za koji ja uopšte ne znam
šta znači. Kakav je to gospod koji istrebljuje i da li se doslovno radi
o ubijanju ili nečem drugom. I kako je to spomen Amalikov istrebljen,
kad eto čitamo o njemu sad. Ništa ne razumem..
Kad bi bio izveštaj, bio bi vrlo čudan izveštaj.

Ima li još nešto?
Malo lici ali ne mora da znaci...!?
Nista onda nema mi druge nego da u Bibliji nanovo krenem u potragu za terrminima tipa izvestaj,zoofilija,homoseksualnost,incest i t.d. pa ako ih nadjem dobro a ako li ne - navalite narode,slobodno idite s kim hocete,bilo to koza ili vasa unuka od brata ,sestra ili neki simpatican komsija...ma nije bitno,kad vec to nije izricito tim terminima zapisano u Bibliji...
...e sad mozda ima
nesto nalik tome ali cim ti kazes da to ne mora da znaci onda je to to,samo napred...... :D

Malo lici ali ne mora da znaci...!?
Nista onda nema mi druge nego da u Bibliji nanovo krenem u potragu za terrminima tipa izvestaj,zoofilija,homoseksualnost,incest i t.d. pa ako ih nadjem dobro a ako li ne - navalite narode,slobodno idite s kim hocete,bilo to koza ili vasa unuka od brata ,sestra ili neki simpatican komsija...ma nije bitno,kad vec to nije izricito tim terminima zapisano u Bibliji...
...e sad mozda ima
nesto nalik tome ali cim ti kazes da to ne mora da znaci onda je to to,samo napred...... :D
Pa ako ćeš raditi takve gadosti zato što ti Biblija ne brani, onda
za tebe i nije Biblija.

Jel ima još neki primer? Ovaj nije uverljiv.

Pa ako ćeš raditi takve gadosti zato što ti Biblija ne brani, onda
za tebe i nije Biblija.
A sto bi bilo gad da se dva muskarca seksaju ?
Pitaj pedere,oni ce ti tvrditi da je to izuzetno divno iskustvo za oboje...
Ali eto ti Bibliju koja nam tvrdi da je to gad pred Bogom,zabranjeno pod izricitom smrtnom kaznom .
Jel ima još neki primer? Ovaj nije uverljiv.
...pa evo jos jjedan - zoofili takodje tvrde da im je seks sa kozama daleko bolji nego li sa zenom a cak i mnooogo jeftiniji...
I sta cemo sad,verovati doticnom "svaleru"koji je krenuo da se mrsi u nekom stadu ili cemo ipak potrazirti Biblijski savet da vidmo sta nam tacno Bog kaze po tom pitanju.

...ah da,evo jos jednog - recimo nekom padne na pamet da malo seksualno podruzi svoju unuku od brata koja je lepa,mlada i zaintersovana za akciju...dakle oboje su spremni za akciju , obostrano zadovoljstvo je vec unapred zagarantovano...
Ali evo pitanja za tebe - sta ima tako gadno u tome da dvoje ,musko i zensko koji su ujedno rodjaci imaju dobar seks ???
Molim detalje.

Back