- Poruka
- 89.439
Koji se sinonimi za izveštaj korise u Bibliji?Pitao sam te i ponavljam - jel zaista trazis dokaza da su se u Svetom Pismu koristile savremene termine.. .!???
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koji se sinonimi za izveštaj korise u Bibliji?Pitao sam te i ponavljam - jel zaista trazis dokaza da su se u Svetom Pismu koristile savremene termine.. .!???
Kad ti neko rece - Jasna,zapisi ovo sto ti kazem,ili mozda ovo sto si videla onda je to tvoj izvestaj u kome trebas izneti upravo to sto ti je bilo receno/sto si videla .Koji se sinonimi za izveštaj korise u Bibliji?
Kako onda objašnjavaš sve parabole, metafore i alegorije kojim su se služili biblijski pisci? Njih ne možeš tretirati kao biblijske izveštaje, pre kao slobodan način izražavanja koji ima svoju svrhu.Kad ti neko rece - Jasna,zapisi ovo sto ti kazem,ili mozda ovo sto si videla onda je to tvoj izvestaj u kome trebas izneti upravo to sto ti je bilo receno/sto si videla .
To isto vazi i za svakog Biblijskog pisca koji je evidentirao neke konkretne dogadjaje.
Ti ne znas Srpski jezik to je problemKoji se sinonimi za izveštaj korise u Bibliji?
Pridev srpski se piše malim slovom.Ti ne znas Srpski jezik to je problem
Nema veze nie pisemo magistarske radovePridev srpski se piše malim slovom.
Ko je gledao šta su Adam i Eva radili, pa zapisao?Kad ti neko rece - Jasna,zapisi ovo sto ti kazem,ili mozda ovo sto si videla onda je to tvoj izvestaj u kome trebas izneti upravo to sto ti je bilo receno/sto si videla .
To isto vazi i za svakog Biblijskog pisca koji je evidentirao neke konkretne dogadjaje.
Nema veze, ne pišemo magistarske radove.Ti ne znas Srpski jezik to je problem
Opet. Ne pitam koje je značenje reči izveštaj.Ti ne znas Srpski jezik to je problem
Kako mozes da pitas gde pise u Bibliji
kao kada bi bi pitala gde pise u Bibliji da je Biblija knjiga
nigde
to se zna
Biblija je zbirka knjiga kao i sto se zna sta je Biblijski izvestaj
to su pojmovi
a ti vidim ne znas osnovne stvari o Bibliji
eno sale ti izguglao rec izvestaj onda to spojis sa Biblijski i dobijes znacenje
dakle ti treba da naucis osnovne pojmove
Треба такође и разграничити хришћанска учења, од јеврејских и сумерских.U Bibliji treba razgraniciti hvalisanje od pravih propovedi, pre svega.
Parabole su slikovit prizor,metfore iz realnog zivota ili cak i od nerealnog ako je to bila neka ljudska praksa u stilu zivota ili verovanju i to definitivno nije Biblijski izvestaj.Kako onda objašnjavaš sve parabole, metafore i alegorije kojim su se služili biblijski pisci? Njih ne možeš tretirati kao biblijske izveštaje, pre kao slobodan način izražavanja koji ima svoju svrhu.
Помешао си нешто.Добар део Старог Завета је украдена сумерска традиција од стране Јевреја.
Naravno da ima,evo ti jedan tipican primer za evidenciju nekog istoriskog dogadjaja gde je nalog dao licno Bog dok je izvestaj pravio Mojsije :Ko je gledao šta su Adam i Eva radili, pa zapisao?
Rekao si da tražim savremene reči. Eto, ne moraju biti savremene.
Ima li sinonima za izveštaj?
Dobro. To malo liči, al ne mora da znači. Imamo mi spomen pesmeNaravno da ima,evo ti jedan tipican primer za evidenciju nekog istoriskog dogadjaja gde je nalog dao licno Bog dok je izvestaj pravio Mojsije :
2 Mojs.17,13.14:
"...I razbi Isus Amalika i narod njegov oštrijem mačem.
Potom reče Gospod Mojsiju: zapiši to za spomen u knjigu, i kaži Isusu neka pamti da ću sasvijem istrijebiti spomen Amalikov ispod neba..."
Malo lici ali ne mora da znaci...!?Dobro. To malo liči, al ne mora da znači. Imamo mi spomen pesme
o Kraljeviću Marku, koje čuvaju uspomenu na neko vreme i neke
događaje, ali su pisane na taj način da ih ne treba shvatiti kao
istorijske izveštaje.
Ovde se radi o spomenu na neki događaj, za koji ja uopšte ne znam
šta znači. Kakav je to gospod koji istrebljuje i da li se doslovno radi
o ubijanju ili nečem drugom. I kako je to spomen Amalikov istrebljen,
kad eto čitamo o njemu sad. Ništa ne razumem..
Kad bi bio izveštaj, bio bi vrlo čudan izveštaj.
Ima li još nešto?
Pa ako ćeš raditi takve gadosti zato što ti Biblija ne brani, ondaMalo lici ali ne mora da znaci...!?
Nista onda nema mi druge nego da u Bibliji nanovo krenem u potragu za terrminima tipa izvestaj,zoofilija,homoseksualnost,incest i t.d. pa ako ih nadjem dobro a ako li ne - navalite narode,slobodno idite s kim hocete,bilo to koza ili vasa unuka od brata ,sestra ili neki simpatican komsija...ma nije bitno,kad vec to nije izricito tim terminima zapisano u Bibliji...
...e sad mozda ima nesto nalik tome ali cim ti kazes da to ne mora da znaci onda je to to,samo napred......![]()
A sto bi bilo gad da se dva muskarca seksaju ?Pa ako ćeš raditi takve gadosti zato što ti Biblija ne brani, onda
za tebe i nije Biblija.
...pa evo jos jjedan - zoofili takodje tvrde da im je seks sa kozama daleko bolji nego li sa zenom a cak i mnooogo jeftiniji...Jel ima još neki primer? Ovaj nije uverljiv.
Zašto ni se neverni gejevi uopšte štrecali zbog ovoga?A sto bi bilo gad da se dva muskarca seksaju ?
Pitaj pedere,oni ce ti tvrditi da je to izuzetno divno iskustvo za oboje...
Ali eto ti Bibliju koja nam tvrdi da je to gad pred Bogom,zabranjeno pod izricitom smrtnom kaznom .
Pitanje nije za njih nego za pametnjakovice koje smatraju da im ne treba Biblija da bi tacno znali sta je gadno a sta nije...Zašto ni se neverni gejevi uopšte štrecali zbog ovoga?![]()
Koji će mi Biblija za to? Čitavi narodi milenijumima žive bez nje. Gde je problem?Pitanje nije za njih nego za pametnjakovice koje smatraju da im ne treba Biblija da bi tacno znali sta je gadno a sta nije...
U tom smislu sam pitao Jasnu ali slobodno joj uskoci u pomoc.
Dakle ?
Pa u tome zbog toga toliko nasilja i nemoralaKoji će mi Biblija za to? Čitavi narodi milenijumima žive bez nje. Gde je problem?
Upomoć!! Robivek mi spamuje temu!Pitanje nije za njih nego za pametnjakovice koje smatraju da im ne treba Biblija da bi tacno znali sta je gadno a sta nije...
U tom smislu sam pitao Jasnu ali slobodno joj uskoci u pomoc.
Dakle ?
Navedi narode koji to rade?Pa u tome zbog toga toliko nasilja i nemorala
jer zive bez spoznanja Biblije
Jehovin narod.Navedi narode koji to rade?