Biblijski izveštaj?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
evo ga, zapatilo se

i ti si mi pravoslavan ko prepodobna anajade
opet te neko huska na vredjanje, a ja ti kazem da to nije tvom um, i tvoja pomisao, nego da ti je neko usadjuje

anajade mi je simpa, ona to zna, blanko sam na njenoj strani kada odgovara jasni, vise puta se vec dokazala da je u pravu, a jasna da nije, prosto poznaje bibliju vise od tebe i jasne, zna da argumentuje sa biblijom, a arijana se samo trudi, ali slabo, mrka kapa - to ti je realno stanje stvari, a ti me ispravi ako znas

Reactions:anajade dobra si:heart:...kada postavis i citat, samo si malo aljkava, pa ljudima nisi jasna, ne pises lepo, verovatno si emigrant, pa srpski skripi, ne znam tacno... ja bih ti tesko odoleo, vec sam ti priznao

Poslednja izmena:
opet te neko huska na vredjanje, a ja ti kazem da to nije tvom um, i tvoja pomisao, nego da ti je neko usadjuje

anajade mi je simpa, ona to zna, blanko sam na njenoj strani kada odgovara jasni, vise puta se vec dokazala da je u pravu, a jasna da nije, prosto poznaje bibliju vise od tebe i jasne, zna da argumentuje sa biblijom, a arijana se samo trudi, ali slabo, mrka kapa - to ti je realno stanje stvari, a ti me ispravi ako znas

Reactions:anajade dobra si...kada postavis i citat, samo si malo aljkava, pa ljudima nisi jasna, ne pises lepo, verovatno si emigrant, pa srpski skripi, ne znam tacno
rasplaka me

kakve bre visi-babe
verujem u mladost.

i ne znam jeste li glupi ili bezobrazni ili treba da isklešem na kamene ploče ono što sam 1001 put pisao kakav sam vernik :D
ona prosto zna vise od tebe, mada sam primetio da si u poslednje vreme dosta naucio... ajde ne ljuti se, mislim podsecas na arijanu sad, psiholoskinju koja bi da bude bible expert - ne ide to bas tako

svako nametanje nečega je prisila koja ima kontraefekat
to što ti nalažeš dođe kao cimanje za rukav da po svaku cenu verujem kao i neka skupina(pobornika)
Prijatelju,meni je hriscanska duznost da te 'cimnem za rukava"kad vidim da ces sledecim korakom nagaziti "tenkovsku minu"na putu jer ako to ne uradim ti ces svakako "poginuti zbog svog greha"ali Bog kaze da posto sam ja znao a nisam ti rekao - da ce "tvoju krv traziti iz mojih ruku"...
Evo ti Biblijskog dokaza:

Jez.3,18:
"...Kad rečem bezbožniku: poginućeš, a ti ga ne opomeneš i ne progovoriš mu da bi odvratio bezbožnika od bezbožnoga puta njegova, da bi ga sačuvao u životu, onaj će bezbožnik poginuti sa svojega bezakonja; ali ću krv njegovu iskati iz tvojih ruku..."

Ali ako "te cimnem za rukava" ( dakle ako ti ukazem na smrtnu opasnost pod kojom se trenutno nalazis zbog stila zivota kojeg imas) onda ce stvari po meni teci malo drugacije,evo ti dokaza:

Jez.3,19:
"...A kad ti opomeneš bezbožnika, a on se i ne vrati od bezbožnosti svoje i sa zloga puta svojega, on će poginuti s bezakonja svojega, a ti ćeš sačuvati dušu svoju..."

Biblija ili Sveto Pismo je knjiga koja se sastoji od 3 kategorije sadrzina:

1. Dokumentarne izvestaje o realnim dogadjajima
2. Bozje zapovesti u svim svojim kategorijama
3. Vizije i prorocanstva koja se takodje moze svrstati u dve podkategorije:
a) realne dogadjaje iz buducnosti
b) simbolicki prikazi ili buduci dogadjaji

Svako negiranje ovie realnosti o Svetom Pismu direktno i nedvosmisljeno omalovazava njegov integritet i znacaj koji u tehnickom smislu profiliraju njegov ekskluzivni status kao Bozja Rec ( Rec Gospodnjka) !
Za mene ovakav pogled na Bibliju omalovažava njen značaj. I sad, ti imaš
pravo na takav pogled. Veruješ da je tako i to je ok.

Isto tako, drugi ljudi imaju pravo da gledaju Bibliju na drugačiji način, jer
Biblijskih dokaza za dokumentarne izveštaje nema. Dakle, ovo što si
napisao nije Biblijski dokaz, nego nečije slobodno razmišljanje i zaključak
u vezi Biblije. Onda, to razmišljanje ne možeš zvati biblijskom realnošću.

Zašto bi ponavljao čitav komentar, kada te nisam to pitala?
Heeej,odgovaram jasno i precizno na predmetno pitanje a ti mi kazes da me to nisi pitala..........!?
Sta je sad ovo,neka skrivena kamera...!?
Tražila sam Biblijske dokaze da je nešto u Bibliji izveštaj.
I ovo sam ti jasno i precizno odgovorio...
Gde piše u Bibliji da je nešto izveštaj?
Ahaaaaaa,pa tako kazi - dakle trazis da tamo pise konkretno izvestaj...!?
Jeli,a jel mora biti na srpskom ?
Nego, jesi li sigurna da ti je to dobar metod za pobivanje tudjih cinjenica jer bi te neko mogao onako,propratno pitati " a jel postoji rec Sveto Pismo u Bibliji...!?
Ako ima dobro a ako li nema onda baci tu knjigu u smece..." :kafa:

Heeej,odgovaram jasno i precizno na predmetno pitanje a ti mi kazes da me to nisi pitala..........!?
Sta je sad ovo,neka skrivena kamera...!?

I ovo sam ti jasno i precizno odgovorio...

Ahaaaaaa,pa tako kazi - dakle trazis da tamo pise konkretno izvestaj...!?
Jeli,a jel mora biti na srpskom ?
Nego, jesi li sigurna da ti je to dobar metod za pobivanje tudjih cinjenica jer bi te neko mogao onako,propratno pitati " a jel postoji rec Sveto Pismo u Bibliji...!?
Ako ima dobro a ako li nema onda baci tu knjigu u smece..." :kafa:
Hoćeš li odgovoriti ili ćeš mantrati i dalje?

Hoćeš li odgovoriti ili ćeš mantrati i dalje?
Ako trazis da konklretno pise izvestaj onda je sasvim legitimno da ja tebe pitam jel tamo negde pise da je Biblija Sveto Pismo !?
...mislim stvarno...
Daj se fokusiraj koji ti je cilj ove diskusije,jel zaista,mislim ono stvarno trazis dokaze da su se savremene termine koristile u vreme kada je pisano Sveto Pismo ????????????????

Prijatelju,meni je hriscanska duznost da te 'cimnem za rukava"kad vidim da ces sledecim korakom nagaziti "tenkovsku minu"na putu jer ako to ne uradim ti ces svakako "poginuti zbog svog greha"ali Bog kaze da posto sam ja znao a nisam ti rekao - da ce "tvoju krv traziti iz mojih ruku"...
Evo ti Biblijskog dokaza:

Jez.3,18:
"...Kad rečem bezbožniku: poginućeš, a ti ga ne opomeneš i ne progovoriš mu da bi odvratio bezbožnika od bezbožnoga puta njegova, da bi ga sačuvao u životu, onaj će bezbožnik poginuti sa svojega bezakonja; ali ću krv njegovu iskati iz tvojih ruku..."

Ali ako "te cimnem za rukava" ( dakle ako ti ukazem na smrtnu opasnost pod kojom se trenutno nalazis zbog stila zivota kojeg imas) onda ce stvari po meni teci malo drugacije,evo ti dokaza:

Jez.3,19:
"...A kad ti opomeneš bezbožnika, a on se i ne vrati od bezbožnosti svoje i sa zloga puta svojega, on će poginuti s bezakonja svojega, a ti ćeš sačuvati dušu svoju..."
Prijatelju, da li razumeš da ovo važi samo za tebe, ali ne i za "bezbožnika"? Za njega ovo nema nikakav imperativ niti je bilo kakav dokaz.

Ako trazis da konklretno pise izvestaj onda je sasvim legitimno da ja tebe pitam jel tamo negde pise da je Biblija Sveto Pismo !?
...mislim stvarno...
Daj se fokusiraj koji ti je cilj ove diskusije,jel zaista,mislim ono stvarno trazis dokaze da su se savremene termine koristile u vreme kada je pisano Sveto Pismo ????????????????
Možeš ti mene da pitaš šta god hoćeš, ali prvo odgovori na ono
što sam ja tebe pitala.

Da bi nešto nazvao biblijskom realnošću, to mora biti utemeljeno
biblijskim dokazima. Biblijskih dokaza da je nešto izveštaj što tamo
piše, nema. Znači to nije biblijska realnost, već tvoje slobodno
tumačenje, ili slobodno tumačenje nekog drugog čoveka koje si ti
prihvatio za istinito.

Možeš ti mene da pitaš šta god hoćeš, ali prvo odgovori na ono
što sam ja tebe pitala.

Da bi nešto nazvao biblijskom realnošću, to mora biti utemeljeno
biblijskim dokazima. Biblijskih dokaza da je nešto izveštaj što tamo
piše, nema. Znači to nije biblijska realnost, već tvoje slobodno
tumačenje, ili slobodno tumačenje nekog drugog čoveka koje si ti
prihvatio za istinito.
Pitao sam te i ponavljam - jel zaista trazis dokaza da su se u Svetom Pismu koristile savremene termine.. .!???
Pa jel znas sta uopste znaci pojam izvestaj ???
Da mi mozda kasnije ne potrazis dokaze da su se tamo koristile termini poput komunikacije,incest,zoofilija,homoseksualnost i t.d pa ako ih nema onda bi zakljucak po tebi trebao biti da oni ni u kom smislu nisu bili tretirani u toj knjizi ?

Back