Biblijski izveštaj?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da li je jevandjelje vredno nase vere
e vidiš u veri nema izveštaja, vera nije izveštaj, vera je duhovna staza kojom duhovno hodaš.
izveštaj je još jedna rimo-protestantska podmetačina a koji su se i neki pravoslavni primili.

Реч Библија води порекло од Коине Грчког: τὰ βιβλία (ta biblia) што у преводу значи "књиге".

to oni sami kazu

i to kazu, znaci da su zapisali samo najvaznije

pa, ja te ne teram, samo kazem da je istorjski izvestaj polaziste, a da su sabori i razradjivanje teologije bili kasnije
Pa je najvažnije bilo da napišu kako je Isus ukrao magarca?
Još nisam shvatila čemu ta priča tačno služi..

Nebitno. Ja ne verujem da su jevanđelja istorijski izveštaji.

e vidiš u veri nema izveštaja, vera nije izveštaj, vera je duhovna staza kojom duhovno hodaš.
izveštaj je još jedna rimo-protestantska podmetačina a koji su se i neki pravoslavni primili.
Реч Библија води порекло од Коине Грчког: τὰ βιβλία (ta biblia) што у преводу значи "књиге".
decko, si ti video sta ima po bibliotekama? isto knjige, koje nesto izvestavaju, obavestavaju, poducavaju, informisu itd
stvrano mi neki od vas nisu jasni?
Eto Sale je izguglao sta je izvestaj jos da se skapira sta je Biblija
pa sta je? biblioteka knjiga, skraceno nazvana biblija, mogli smo da je nazovemo i biblioteka, nista ne bi promenilo

Biblija obiluje opisima doba savremenom ljudima koji su u njoj istaknuti imenima sa velikim i bitnim razlogom između svih ostalih koji su tad živeli. Ne vidim nijedan problem da se zapisi o prilikama iz tih vremena nazivaju i izveštajima, čak ni kao filolog, lingvista i semantičar.
Taj Miroljub Petrović ne priča o "izveštajima" tek iz svoje glave nešto proizvoljno, nego se tačno pridržava, pročita i napomene adresu u Svetom Pismu odakle polazi kad nešto želi da interpretira, pojasni, objasni i napravi svojevrsne paralele u odnosu na neki pređašnji ili predstojeći trenutak-za one koji to hoće da slušaju i uzmu u obzir.

Pa je najvažnije bilo da napišu kako je Isus ukrao magarca?
Još nisam shvatila čemu ta priča tačno služi..

Nebitno. Ja ne verujem da su jevanđelja istorijski izveštaji.
negde nam pokazuju ispunjenje starozavetnih proroka, kao npr. to sa magarcem;
ne znam kako mislis da ne verujes da je istorijski izvestaj, u jednini, jer ja da ne verujem da je tako i bilo, ne bih mogao da budem hriscanin... mozda ti zato i nisi, jer sumnjas da se zbilo bas tako kako i pise?

meni ti nisi jasan, nije to poslovna knjiga ili prognoza vremena, to je duhovna knjiga i ne spada u kategoriju običnih knjiga.
Padas u sektasku zamku da se klanjas bibliji, bez Crkve, a RANI HRISCANI, KADA SU SE DESAVALA CUDA NISU IMALI NIKAKVI BIBLIJU, ONA JE KOMPILIRANA KASNIJE, biblia, biblioteka, isto ti je to
i ti si mi neki pravoslavac, adam kur mur. šta pravoslavca briga za adama?
nego koga treba da je briga? ne znas da je svima zinulo za mojom lobanjom? a zasto? jer im fali mozga, ne zna niko da misli svojom glavom kao ja, jer su svi pod uticajem ovog ili onog, samo ja nisam nikog imao, pa na mene niko od ljudi i nije mogao da izvrsi uticaj ni da mi posoli pamet, a kamoli da mi je opere

ja Adam sam jedina neoprana pamat u istoriji ljudskog roda, a svima vama je pamet oprana!
ja adam cu radije biti prazna glava, lobanja, nego da mi neko od ljudi ispira pamet, mozak, nikad! ali razumem ja vas, vi ste svi oprane pameti, pa razmiljate sa tudjom. svi osim mene

Našli smo u srpskoj crkvi KRST sa MRTVAČKOM glavom i ...

objektiv.rs
https://objektiv.rs › vest › nasli-smo...

·Translate this page

adamova lobanja from objektiv.rs
Sep 15, 2020 — Lobanja sa ukrštenim kostima koristi se kao simbol i u drugim kultuirama, a u Rusiji se naziva “Adamova glava”.

Poslednja izmena:
mojne da misliš svojom glavom. 🤣
a vidim da crkvu viđaš koliko i arijana :D
sve ti se pomešalo od silnog surfovanja
zapamtiti šta ti kaže odrubljivač glava
ne mešaj crno i belo jer si u sivoj zoni.
zapad i istok dve različite suštine, dva različita sveta, dve različite vere.

i ti si mi neki pravoslavac, adam kur mur. šta pravoslavca briga za adama?
Raspeće Isusa Hrista sa mrtvačkom glavom ne viđa se često u hramovima Srpske pravoslavne crkve, iako ono ima izuzetno važno simboličko značenje

ja adam treba da vas prosvetlim, da misli svako svojom glavom, kao i ja, a ne sa tudjom, po diktatu, zato je moja adamova lobanja na raspecu

vi ste korumpirani sa tudjim glavama, sa tudjim misljenjem, a ja vam kazem da imate svoje, kao i ja - adam, da se ne date ispiracima pameti

Biblija obiluje opisima doba savremenom ljudima koji su u njoj istaknuti imenima sa velikim i bitnim razlogom između svih ostalih koji su tad živeli. Ne vidim nijedan problem da se zapisi o prilikama iz tih vremena nazivaju i izveštajima, čak ni kao filolog, lingvista i semantičar.
Taj Miroljub Petrović ne priča o "izveštajima" tek iz svoje glave nešto proizvoljno, nego se tačno pridržava, pročita i napomene adresu u Svetom Pismu odakle polazi kad nešto želi da interpretira, pojasni, objasni i napravi svojevrsne paralele u odnosu na neki pređašnji ili predstojeći trenutak-za one koji to hoće da slušaju i uzmu u obzir.
A gde u Bibliji piše za nešto da je izveštaj?

opet on adam
ma koga bre zabole za fiktivnog lika koji znači blato i odslikava priču o stvaranju
i to misljenje nije tvoje, nego ti je usadjeno
a ja nisam fiktivan, nego stvaran
golem jevrejski je znacio covek od blata, ali ti nemas pojma da generises misli, nego samo ono sto ti se usadi u lobanju, to reprodukujes, kao golem

ja adam sam od praha, a blatnjave sam ...ne zelis da znas

Back