Biblijski izveštaj?

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Često se ovde pominje biblijski izveštaj, pa me zanima, kako u Bibliji prepoznati
šta je izveštaj? Kako je nastala ideja da je nešto tu istorijski izveštaj?

Da li su izveštaji nekako obeleženi, da se čovek ne bi zbunio?

Ko da se ispuca? Obično pamflete pokače u roku od pola sata i sve
objasne, a sad ni makac.

Izgleda da ćeš ti morati da se žrtvuješ.
pa, hajde ako ti kazes:
ups, crni ekran, za nekoliko sekundi... da se ne mucim sve sam da kuckam

Šta znači Evanđelje

staznaci.com
http://staznaci.com › evandjelje

·Translate this page

» evanđelje • imenica Dobar glas, radostan glas i dobra vest, radosna vest koja prikazuje Isusa kao obećanog mesiju i spasioca ljudskog roda;
dakle nesto iz te radosne vesti, iz-vesce, iz-vestaj, po mom nekom shvatanju, ali poklonici biblije, tj. razne denominacije nemaju taj fokus, vec samo kazu bibl. izvestaj - koji tacno, ne kazu, zasato smo hriscani, ne kazu? ja sam upravo zbog te radosne vesti - jevandjelja koje citiram, iz-vestavam vas o nekim konkretno vestima te dobre, radosne vesti... iz-vest-iti, vest, objava

Često se ovde pominje biblijski izveštaj, pa me zanima, kako u Bibliji prepoznati
šta je izveštaj? Kako je nastala ideja da je nešto tu istorijski izveštaj?

dakle, misli se na jevandjelje, ne znam zasto su svi ovde to precutali, i kako mogu da se zovu hriscani onda? lazu sami sebe

utuvi vise, samo ja adam sam ovde hriscanin i samo ja mislim svojom glavom, svi ostali gledaju da se uklope u tudju pamet

Ti nesto znas na ovu temu, pa cekas da se tek posle napravis pametan?

To je tako pe.derski.
ja sam nabasao, jasna zna da ja ne odbijam da repliciram, i te replicirtah u roku od 5 minuta, mislio sam se samo jos bolje da srocim, samo je problem da nisam navalentan
a to sto niko od diskuta nije rekao, pa onda ja ne valjam... mislim da me uzimas na zub zbog jucerasnje moje grubosti
na religiji me vecina vec zna, da ja nikad ne odbijam da doprinesem, samo se bojim da ne dosadjujem da se ne namecem

jel sam ja kriv sto vecina nema pojma, ni da definise rec izvestaj ni da kaze koji deo biblije - jevandjelje sadrzi tu rec, a kao hriscani? idi begaj.

ja sam nabasao, jasna zna da ja ne odbijam da repliciram, samo je problem da nisam navalentan
a to sto niko od diskuta nije rekao, pa onda ja ne valjam... mislim da me uzimas na zub zbog jucerasnje moje grubosti
na religiji me vecina vec zna, da ja nikad ne odbijam da doprinesem, samo se bojim da ne dosadjujem da se ne namecem

jel sam ja kriv sto vecina nema pojma?
Kriv si sto se podsmevas sagovornicima sa 4-5 smajlija koji se cepaju od smeha.

Kriv si sto se podsmevas sagovornicima sa 4-5 smajlija koji se cepaju od smeha.
pa cekaj, vecina sebe naziva hriscanima, a ne zna da je jevandjelje taj izvestaj, ta srecna vest-izvesce? pricaju mi tu bajke godinama, onaj glasnik decenijama vec, i sad sam ja kriv, jer sam ih sve ismejao? a sta rade oni jedni drugima? isto se ismevaju.
ok, izvini sto sam tebe juce ismejao, ali za ovo danas ces ti mene izvinuti, nisi u pravu

ja kad ismevam, ja sve volim da skupim na gomilu, pa onda, ne da otstreljujem jednog po jednog zaklonjen negde, to me moj Bog naucio, da satirem gomile sam samcijat, prvo ih sakupim, pa ih sredim - ima i to u jednom izvestaju biblijskom

Poslednja izmena:
pa cekaj, vecina sebe naziva hriscanima, a ne zna da je jevandjelje taj izvestaj, ta srecna vest-izvesce? pricaju mi tu bajke godinama, onaj glasnik decenijama vec, i sad sam ja kriv, jer sam ih sve ismejao? a sta rade oni jedni drugima? isto se ismevaju.
ok, izvini sto sam tebe juce ismejao, ali za ovo danas ces ti mene izvinuti, nisi u pravu
Za juce cu da ti odgovorim kasnije ili sutra, a ovde ne mogu da se izvinem iz sledeceg razloga:

IzvinUti-se.png

čuj, ako ne gledam kao na izveštaje to ne znači da omalovažam bibliju
Biblija ili Sveto Pismo je knjiga koja se sastoji od 3 kategorije sadrzina:

1. Dokumentarne izvestaje o realnim dogadjajima
2. Bozje zapovesti u svim svojim kategorijama
3. Vizije i prorocanstva koja se takodje moze svrstati u dve podkategorije:
a) realne dogadjaje iz buducnosti
b) simbolicki prikazi ili buduci dogadjaji

Svako negiranje ovie realnosti o Svetom Pismu direktno i nedvosmisljeno omalovazava njegov integritet i znacaj koji u tehnickom smislu profiliraju njegov ekskluzivni status kao Bozja Rec ( Rec Gospodnjka) !

šta je izveštaj?
Sve ono sto nam ukazuje na neki istoriski dogadja u bilo ko formatu jeste Biblijski izvestaj !
U ovu se kategoriju svrstavaju i zapisi o stvaranju,sve dogadjaje vrzane za Bozji narod,sve Bozje intervencije u zivotu tog naroda ali i van njega,crkveni zivot prve hriscanske crkve i svakako - zemaljski zivot Isusa Hrista.
Medjutim, u ovu se kategoriju takodje svrstavaju i sve zapise o dogadjajima van ove planete a koje su u kontekst Bozjeg delovanja u funkcionisanja u okvirima citavog kosmosa.
Kako je nastala ideja da je nešto tu istorijski izveštaj?
Isto kao i ideja o svakom drugom izxvestaju.
...mozda ce tgi b iti lakse ako se potrudis da otkrijes definiciju sta uopste znaci formulacija "izvestaj".
Ovo sam vec odgovorio na samom pocetku.

Svako negiranje ovie realnosti o Svetom Pismu direktno i nedvosmisljeno omalovazava njegov integritet i znacaj koji u tehnickom smislu profiliraju njegov ekskluzivni status kao Bozja Rec ( Rec Gospodnjka) !

ako je slobodna volja jedno od najvećih božjih darova, onda se pozivam na pravo da imam svoje mišljenje iliti verovanje po svom nahođenju

Za juce cu da ti odgovorim kasnije ili sutra, a ovde ne mogu da se izvinem iz sledeceg razloga:
pomesao mi se hrvatski sa srpskim, https://glosbe.com/hr/en/izvinuti izvini opet, nisam mislio nista lose, kao ni sa prosvjednicima [protestant ima religioznu konotaciju], juce, to sam cuo na forumu, pa reko' ajde... izvini stvarno, ne mislim da nisi srbin

Poslednja izmena:

Back