Библијска страдања и Бог?

pa naveo sam ti četiri pravoslavna naroda koji nisu prošli kao mi osim rruss u drugom svetskom ratu a to su bili komunisti
šta lupaš života ti
pa nisu ih rimokatolici indoktrinirali kao hrvate, bili su im dalji, ali su i tamo spletkarili
pola hrvatske bila rimska provincija, pavelic im nudio sve da uzmu opet, samo da ih priznaju kao nezavisne, i tek posle se njihov interes poklopio sa naci nemackom, ali su glavni egzekutori bili svestenici - onda mozes misliti koliko je njima vatikan oprao pamet, kao da je srednji vek, samo nisu spaljivali, nego klali nas tzv sizmatike, po njihovom shvatanju

pa nisu ih rimokatolici indoktrinirali kao hrvate, bili su im dalji, ali su i tamo spletkarili
pola hrvatske bila rimska provincija, pavelic im nudio sve da uzmu opet, samo da ih priznaju kao nezavisne, i tek posle se njihov interes poklopio sa naci nemackom, ali su glavni egzekutori bili svestenici - onda mozes misliti koliko je njima vatikan oprao pamet, kao da je srednji vek, samo nisu spaljivali, nego klali nas tzv sizmatike, po njihovom shvatanju
istorija je majka ponavljanja
hrvati su imali stav
1/3 pobiti
1/3 pokrsti i time srbi nisu više srbi nego hrvati i
1/3 proterati
i to apsolutno nema veze sa verom

i vidimo danas da im plan uspeo.
a šta ti vidiš to sam bog zna

nažalost tvoju fakti te demantuju, džabe ti iod mene trud jer mi teorije jissu jača strana zato te ništa i ne razumem šta hoćeš dokazati.
kada se kaze prodali veru Za veceru, jel ti to tumacis kao prodali naciju za veceru? jel islam nacija ili vera?
e isto tako i u ndh, oni su pokatoliceni, a ne pohrvaceni, koje nisu uspeli, samo su istrebili ili proterali

nezavisnost, samostalnost je samo izgovor, jel ih neko terao u kraljevinu jugoslaviju? sutra ce da kazu da su naterani u eu, pa i tamo moras da se odreknes nezavisnosti i samostalnosti, vec moras da se povinujes briselu koji ti diktira politiku, eu parlament, a ne tvoj lokalni

kada se kaze prodali veru Za veceru, jel ti to tumacis kao prodali naciju za veceru? jel islam nacija ili vera?
e isto tako i u ndh, oni su pokatoliceni, a ne pohrvaceni, koje nisu uspeli, samo su istrebili ili proterali

nezavisnost, samostalnost je samo izgovor, jel ih neko terao u kraljevinu jugoslaviju? sutra ce da kazu da su naterani u eu
pa jel srba koji je postao musliman i dalje se zove srba ili muja :D
šta lupaš bre

znaš li šta znači ekspresija?
sa'ces ti i recnike da mi/nam sastavljas? pise jedno,a znaci drugo, sta sale kaze?
a jel Znas ti sta je impresija\? kada ti ja lupim pecat, a ja to necu, niti cu da potpisem sargiceve gluposti - idi tamo gde je video i diskutuj kada si nas isprozivao vec, ovde si pobrkao loncice, prodali su veru za veceru, primivsi islam, a poturcenjastvo obaska, kao alibi

Poslednja izmena:
Како ви посматрате број и методе страдања Срба кроз цео 20. век А НАРОЧИТО у НДХ и Јасеновцу и касније током 90-их кроз призму Божије воље ? Да ли је то по вама казна за неки грех или је то историјско искушење које је морало да се деси.

Srpski Bog mrzi kad smo dobri sa Francima. To je grijeh nesabornosti srpskom Caru i najveci grijeh pa tako i smrtni.
Tako da mi moramo uvjek paziti ko je Franak i ko radi za njih i to mrziti.
A najveca radost i blagodat je kad smo ubijali Franke.

istorija je majka ponavljanja
hrvati su imali stav
1/3 pobiti
1/3 pokrsti i time srbi nisu više srbi nego hrvati i
1/3 proterati
i to apsolutno nema veze sa verom

i vidimo danas da im plan uspeo.
a šta ti vidiš to sam bog zna

Ватикан не занимају нације, него је створио хрватску нацију једино зато да би ширио Католицизам. Срби су први на удару зато што су први Православни народ источно од Ватикана. Бугари и Румуни и Руси су далеко. Они би дошли на ред ако би Ватикан покатоличио све Србе.

Ватикан не занимају нације, него је створио хрватску нацију једино зато да би ширио Католицизам. Срби су први на удару зато што су први Православни народ источно од Ватикана. Бугари и Румуни и Руси су далеко. Они би дошли на ред ако би Ватикан покатоличио све Србе.
to su samo naše puste želje da nas neko genecidiše zbog vere. vera se ne nameće da bi nekom bilo bolje nego da ga preko vere asimiluje. ratovi se nisu vodili zbog vere već zbog "legalnog" pljačkanja ubijanja i otimanja teritorija.
uzmi primer srbiju i bugarsku (pravoslavni i jedni i drugi) non stop su u ratu jer i jedni i drugi imaju pretenzije na teritoriju, dok recimo sa slovačkom, češkom, rumunijom nismo jer nit oni nit mi nemamo interes.
to su samo romantizovane i mitološke priče da se za veru daje život ili ide u rat.
nas zapad "ne voli" zato što nismo poslušni, a pravoslavna grčka nikada neće zaboraviti cara Dušana jer su smatrali da smo im oteli teritoriju, mada @Jasna ima teoriju da on nije ni osvajao već vraćao srpske zemlje.

to su samo naše puste želje da nas neko genecidiše zbog vere. vera se ne nameće da bi nekom bilo bolje nego da ga preko vere asimiluje. ratovi se nisu vodili zbog vere već zbog "legalnog" pljačkanja ubijanja i otimanja teritorija.
uzmi primer srbiju i bugarsku (pravoslavni i jedni i drugi) non stop su u ratu jer i jedni i drugi imaju pretenzije na teritoriju, dok recimo sa slovačkom, češkom, rumunijom nismo jer nit oni nit mi nemamo interes.
to su samo romantizovane i mitološke priče da se za veru daje život ili ide u rat.
nas zapad "ne voli" zato što nismo poslušni, a pravoslavna grčka nikada neće zaboraviti cara Dušana jer su smatrali da smo im oteli teritoriju, mada @Jasna ima teoriju da on nije ni osvajao već vraćao srpske zemlje.

Да, али овде је реч о специфичној хрватској нацији коју је измислио Ватикан зато да би покатоличио Србе. У овом конкретном случају о томе се ради. А главни злочин почиње од такозваног бечког српско-хрватског књижевног договора 1850, када је српски језик поклоњен Хрватима, што је онда омогућило да се језик Срба Римокатолика прогласи за хрватски, а они преведу у Хрвате.

Цар Душан је свакако ослобађао српске земље, цела Македонија и Тракија су биле етнички српске. Мада у то време није постојала идеја националне државе, а Цар Душан је хтео да се крунише за Ромејског Цара. Тако да ту постоји више слојева мотива који су га покретали.

Цар Душан је свакако ослобађао српске земље, цела Македонија и Тракија су биле етнички српске.
Ne srpske zemlje nego teritorije gde živi slovenski živalj, za razliku od Helena ili Šiptara. Što se Trakije (Bugara) tiče, obzirom da su Bugari prihvatili slovenski jezik (za razliku od Mađara) a lokalno stanovništvo nije bilo srpsko (Srbi su iz podbaltika) onda je veoma veliko pitanje da li se radi o oslobađanju ili osvajanju.

A na kraju, titula Cara Dušana je bila
“Stefan u Hristu Bogu blagoverni car svima Srbima i Grcima, i stranama bugarskim, i celome Zapadu, Pomorju, Frugiji i Arbanasima”.
što definiticvno govori o osvajanju nesrpskih zemalja

Како ви посматрате број и методе страдања Срба кроз цео 20. век А НАРОЧИТО у НДХ и Јасеновцу и касније током 90-их кроз призму Божије воље ? Да ли је то по вама казна за неки грех или је то историјско искушење које је морало да се деси. Ако је казна....како онда да будемо кажњени као нико и нигде у постојању људске цивилизације и какав би то грех нашег народа могао да буде ? Ако је историјско искушење, онда опет......како толико страдање и таквим методама ?! Какав је то Бог који је допустио ТАКВЕ МЕТОДЕ убијања. Шта је тиме хтео да постигне ? Ова питања постављам себи деценијама и не могу ни "за милиметар" да то објасним себи. То што ми говоре неки "Бог најбоље зна зашто"....то за мене није никакав смислен одговор.

Loša politika.

Mi smo naivan, a nepokoran narod kojim je vrlo lako manipulisati. Po pravilu imamo političare koji mnogo više misle na vlastitu korist i više su zauzeti međusobnim svađama, nego što ih zanima interes sopstvenog naroda, pa su i sami podložni manipulaciji. Prelako opraštamo naneto zlo, previše smo tolerantni, dopuštamo da nam svako skače po glavi... Politički smo nezreli. Nismo dovoljno hladni, neosetljivi, prevrtljivi, podmukli i lažljivi da bismo vodili dobru politiku na svetskoj sceni. Nemamo dovoljno jak želudac da sklapamo savez i sa crnim đavolom ako treba samo da bismo sebi osigurali i obezbedili ono što želimo.

Inače, ljudi stalno i svuda stradaju kroz istoriju. Nismo mi nikakav izuzetak. Nestaju narodi, nestaju države...

Back