Библијска страдања и Бог?

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.545
Како ви посматрате број и методе страдања Срба кроз цео 20. век А НАРОЧИТО у НДХ и Јасеновцу и касније током 90-их кроз призму Божије воље ? Да ли је то по вама казна за неки грех или је то историјско искушење које је морало да се деси. Ако је казна....како онда да будемо кажњени као нико и нигде у постојању људске цивилизације и какав би то грех нашег народа могао да буде ? Ако је историјско искушење, онда опет......како толико страдање и таквим методама ?! Какав је то Бог који је допустио ТАКВЕ МЕТОДЕ убијања. Шта је тиме хтео да постигне ? Ова питања постављам себи деценијама и не могу ни "за милиметар" да то објасним себи. То што ми говоре неки "Бог најбоље зна зашто"....то за мене није никакав смислен одговор.

Milenijumima se ljudi kolju jer nisu imali drugo oruzje osim maceva i sekira, tek u novije doba je izmisljeno streljanje...
Ма добро клање, мачеви, тољаге.....али начини мучења.....то је оно што ме занима. У НДХ је начин мучења био приоритет па тек онда смрт.

Ма добро клање, мачеви, тољаге.....али начини мучења.....то је оно што ме занима. У НДХ је начин мучења био приоритет па тек онда смрт.
Ali recimo u logorima imamo scene da deca umiru od zaraznih bolesti sto je bio standard kroz istoriju tj. stalno se tako umiralo.
Inace ne vidim u zivom svetu analogiju da mladunci masovno umiru od neke bolesti... Dakle zakljucak je da je hiljadama godina normalno ljudsko drustvo organizovano po modelu konclogora (ako se uz to doda recimo i veliki napor da se dodje do hrane i uprkos njemu redovni pomori od gladi). Biblija kaze "u znoju ces jesti hleb svoj" sto je taj princip... Da li vidimo da neke zivotinje sa tolikom mukom dolaze do hrane - ne vidimo, osim ako ih covek upregne kao volove...
1719575950033.png

Како ви посматрате број и методе страдања Срба кроз цео 20. век А НАРОЧИТО у НДХ и Јасеновцу и касније током 90-их кроз призму Божије воље ? Да ли је то по вама казна за неки грех или је то историјско искушење које је морало да се деси. Ако је казна....како онда да будемо кажњени као нико и нигде у постојању људске цивилизације и какав би то грех нашег народа могао да буде ? Ако је историјско искушење, онда опет......како толико страдање и таквим методама ?! Какав је то Бог који је допустио ТАКВЕ МЕТОДЕ убијања. Шта је тиме хтео да постигне ? Ова питања постављам себи деценијама и не могу ни "за милиметар" да то објасним себи. То што ми говоре неки "Бог најбоље зна зашто"....то за мене није никакав смислен одговор.
To vidim kao političke događaje. Ne znam kakve veze to sa Bogom ima i ne smatram
da je to nekakva kazna..

Božja kazna, bog je reagovao kroz čoveka i ubijao ljude jer su zaslužili najgore muke baš ti koji su bili u logoru. Ako vas neka narkomančina izbode na ulici pre no što krepate zahvalite mu se, jer u tom trenutku bog deluje kroz njega i daje vam to što ste zaslužili. Obavezno stegnite novčanik sa što više para u njemu, bog voli lovu.

Bez stradanja nema spasenja, bez iskusenja nema spasenja, bez Bozije milosti i blagodati nema spasenja.

Хришћани су увек страдали за веру, зато што постоји и она друга страна која жели да их истреби. Наш грех је што смо се одрекли Србије још од Мајског преврата 1903, па преко Краљевине СХС 1918, стварањем заједничке државе са крвницима из Првог светског рата који су још добили повлашћени положај, и укидањем Србије и српског народа и покушајем стварања југословенског народа. У том периоду догодио се пад вере и декаденција. Да смо имали вере и памети, након 1918. створили бисмо уједињену Краљевину Србију, а још пре да смо имали вере и памети, не бисмо толико страдали ни у Првом светском рату, јер нам је Немачка након наших победа над Аустро-Угарском 1914. била понудила сепаратни мир и Босну и Херцеговину, а ми смо то одбили зарад уједињења са крвницима. И онда се питамо зашто смо страдали, пустили смо крвнике у нашу кућу и дали смо им повлашћени положај.

Ne kažnjava Bog. To su biblijske bajke o Bogu babarogi. Bog se samo ne meša osim govoreći kroz dobre ljude. Ustaše su bile demonizovane a demoni su vazda bili željni krvi. Bog je jednostavno fenomen i izvor života koji dopušta da ljudska svest evoluira bez njegovog direktnog mešanja. Demoni sa druge strane su energetski paraziti to jest na neki način iznad ljudi u lancu ishrane i zloupotrebljavaju ljude koje obuzmu da čine zlo. Bog navija za ljude da postanu i budu ljudi uprkos šaputanjima demona.

pa zasto me nisi pitao decenijama ranije?
pogresno si radio.
koja ja nasa ljudska slobodna volja, nas izbor, to si trebao da se pitas sve te godine, a ovo nije bila bozija, vec rimokatolicka volja za koje smo mi sizmatici, a ustase su samo bile oruzje u njihovom rukama [pavelic je prvo trazio podrsku fasisticke italije, a tek potom naci nemacke]

kada ubedim tako ljude da to NIJE BOZIJA VOLJA, oni se onda prebace na BOZIJE DOPUSTENJE, i onda opet jovo nanovo ubedjivanje, sa retkima stignem do kraja da pitaju, pa dobro a zasto to BOG NIJE SPRECIO?
a covek, jel mogao covek da spreci? i opet te vracam na nasu slobodnu volju, ali ...ljudi se izgovaraju i beze od svoje slobodne volje kada pitaju za Boziju, ili neki samo tvrde da je nesto Bozija volja - to uopste ne treba da radite! ALI, badava pricam zombiranima bez svoje slobodne volje, izvini nisam hteo tebe licno da uvredim,

Poslednja izmena:
Хришћани су увек страдали за веру, зато што постоји и она друга страна која жели да их истреби
naravno, ovo je logicno, ovo je pravi odgovor, i ovo je diskutant kakav se samo pozeleti moze ovde, na forumu; dakle, nas srbe su istrebljivali pod izgovorim da smo sizmatici, mi pravoslavni, a oni rimokatolici

u prvim vekovima, samo zato su hriscani, jel, mnogo kasnije je doslo do podele

Да смо имали вере и памети, након 1918. створили бисмо уједињену Краљевину Србију, а још пре да смо имали вере и памети, не бисмо толико страдали ни у Првом светском рату, јер нам је Немачка након наших победа над Аустро-Угарском 1914. била понудила сепаратни мир и Босну и Херцеговину, а ми смо то одбили зарад уједињења са крвницима. И онда се питамо зашто смо страдали, пустили смо крвнике у нашу кућу и дали смо им повлашћени положај.
lakomislenost, umesto u se i u svoje kljuse

Ne kažnjava Bog. To su biblijske bajke o Bogu babarogi. Bog se samo ne meša osim govoreći kroz dobre ljude. Ustaše su bile demonizovane a demoni su vazda bili željni krvi. Bog je jednostavno fenomen i izvor života koji dopušta da ljudska svest evoluira bez njegovog direktnog mešanja. Demoni sa druge strane su energetski paraziti to jest na neki način iznad ljudi u lancu ishrane i zloupotrebljavaju ljude koje obuzmu da čine zlo. Bog navija za ljude da postanu i budu ljudi uprkos šaputanjima demona.

Демони нису изнад људи у ланцу исхране, него пошто су се одрекли Божје воље да би слушали своју вољу, искључили су се од извора живота, зато су принуђени да се вампиришу да би опстали, да краду животну енергију од других.

lakomislenost, umesto u se i u svoje kljuse

Обреновићи су стрпљиво и поступно изграђивали српску монархију и нацију и народ. Онда је неко 1903. хтео брже-боље-јаче. Зато смо сада под претњом да будемо коначно истребљени.

ih samo nas zbog toga? a rumune bugare ruse beloruse...
pa i tamo su pravoslavni, ali nad njima nije bilo genocida kao nad nama, a koji drugi razlog mislis da je u pitanju? i ko je prevodio sva zla, fra-majstorovic?

Римокатолички свештеник Мирослав Филиповић (алијас ...

vidovdan.org
https://vidovdan.org › slika-dana

·Translate this page

Feb 9, 2022 — Један је од 1 400 хрватских римокатоличких свештеника и монаха који су активно учествовали у геноциду над Србима у НДХ (Великом Покољу).

Poslednja izmena:
pa i tamo su pravoslavni, ali nad njima nije bilo genocida kao nad nama, a koji drugi razlog mislis da je u pitanju? i ko je prevodio sva zla, fra-majstorovic?

Римокатолички свештеник Мирослав Филиповић (алијас ...

vidovdan.org
https://vidovdan.org › slika-dana

·Translate this page

Feb 9, 2022 — Један је од 1 400 хрватских римокатоличких свештеника и монаха који су активно учествовали у геноциду над Србима у НДХ (Великом Покољу).
pa to ja tebe pitam jer očito vera nema veze sa genocidom nad nama.

pa to ja tebe pitam jer očito vera nema veze sa genocidom nad nama.
upravo vera ima veze, ona je u pozadini genocida oduvek

mi smo za fratre i franjevce narocito, samo i uvek istocni sizmatici, bizant, ... onda u bibliji vidis da jahve poziva na zatiranje, a to ti je isto genocid

mi bi trebalo sa ovom analogijom da otvorimo oci celom svetu cak! samo ja licno nisam obrazovan u tom domenu, vec sam samouk, inace bih se latio tog posla

Back