branimirpn
Zainteresovan član
- Poruka
- 159
Sve ostalo što si napisao je suvišno jer se suština priče u vezi onog ko nije samnom protiv mene je, svodi se na ovo...
A onako posve uprošćeno to bi značilo da će u biblijski raj dospeti samo oni koji se pokaju, pokrste i Isusa kao Boga prihvate...
A onima koji prihvatajući Isusa verni mu budu sledi i jedna manja nagrada ...da neznabožce pasu gvozdenom palicom dok ih ne razdrobe kao sudove lončarske...
Otkrivenje 2:23-27...
'' I decu njenu pobiću na mesto; i poznaće sve crkve da sam ja koji ispitujem srca i bubrege, i daću vam svakome po delima vašim: A vama govorim i ostalima koji su u Tijatiru koji nemaju nauke ove, i koji ne poznaju dubina sotoninih (kao što govore): neću metnuti na vas drugog bremena, Osim koji imate, držite dokle dođem. I koji pobedi i održi dela moja do kraja, daću mu vlast nad neznabošcima; I pašće ih gvozdenom palicom, i oni će se razdrobiti kao sudovi lončarski; kao i ja što primih od Oca svog;''
A šta reći i tome...![]()
Ako si shvatio da je sustina moje price "ako nisi samnom onda si protiv mene" mogu reci da mi je zao jer mi nije ni na kraj pameti. Ovde je u pitanju sukob dva misljenja: po tebi da se neko moze spasiti samo u Hriscanstvu i mene (koji sam takodje Hriscanin) da to nije primarno. Pokusao sam to da objasnim kroz Prolog gde je REC, LOGOS, HRIST univerzalni zakon koji vazi od pocela za sve ljude i sav materijalni i nematerijalni svet. Ti to ocigledno ne prihvatas. I to je tvoje puno pravo.
Pokusacu na drugi nacin. Jesi li cuo za SOLA SCRIPTURA, SOLA FIDES i SOLA GRACIA. Podvedi hindu i budiste pod spasenje po milosti Bozijoj.