Biblija i nauka

Christadelphian

Aktivan član
Poruka
1.554
U 18 veku veliki broj smrtnosti trudnica i novorodjenčadi mnogo je zabrinuo lekare dok nisu doneli zaključak da trebaju pojačati mere higijene prelazeći iz podrumskih prostorija gde si proučavali anatomiju čoveka u porodiljsko odeljenje .
Što je inače zapisano u Bibliji 3300 godina ranije .
...

Pred kraj 17 veka naučnik Isak Njutn na
svoje pitanje: padanja jabuke uspeo je da nadje odgovor . Gravitacija
Pojam nepoznat na zemlji a kamoli medju vasionskim telima ipak u Pismu piše
"Da zemlja visi nioečmu obešena" Jov 26:7
A kako visi ako nije obešena ?
Gravitacionim silama sunčevog sistema

Koji krug od zemlje se spominje u Isaiji 40:22 ???

Tada se nije moglo ni u najdubljim snovima zamisliti da neko stoji suprotno od vas na jednoj okrugloj lopti i nepada kao ni vi u bezdan.
Ko je tvrdio da je zemlja ravna i da je nose kornjače i sl.
Biblija ili lažne crkve???
Te lažne crkve i danas postoje i još se nisu izvinule za unazadjivanje nauke i pogubljene u ime vere i Hrista .
Ali imaju obraza da tvrde da su Hristova crkva !

Kako je Mojsije učenik egipatske škole
gde su se u to vreme lečile bolesti ujedom krokodila ??? :o !!!
Došao do zakona o zdravlju i higijeni
3.Moj.
koji je omogućio jevrejima starosni vek od 80 godina u proseku koji je i danas za divljenje i deo standarda najrazvijenijih država.
Nadahnućem od Boga ili je to sve nabrojano ipak izmišljeno sa opravdanjem da je i Žil Vern predvideo podmornicu.
Napomena
još primera navešću po potrebi a proročanstva su posebna priča i ima ih još puno više
Pozdrav svim iskrenim tražiteljima istine

Christadelphian:
Kako je Mojsije učenik egipatske škole
gde su se u to vreme lečile bolesti ujedom krokodila ??? :o !!!
Došao do zakona o zdravlju i higijeni
3.Moj.
koji je omogućio jevrejima starosni vek od 80 godina u proseku koji je i danas za divljenje i deo standarda najrazvijenijih država.
Nadahnućem od Boga ili je to sve nabrojano ipak izmišljeno sa opravdanjem da je i Žil Vern predvideo podmornicu.
Napomena
još primera navešću po potrebi a proročanstva su posebna priča i ima ih još puno više
Pozdrav svim iskrenim tražiteljima istine
D a li nesto mozes da mi kazes o proroku JeRMIJI,ja sam nesto citala, ali sa obzirom da je ziveo u Judeji, nemam bas puno toga. Ali je interesantno...Pozdrav. :wink: :wink:

Ne znam šta bi mogao da napišem , na šta misliš ?
Živeo je 7 i 6 veku pne
sveštenik i prorok
napisao je 1,2 kraljevima
istorija
Jermijina knjiga i tužbalice
proroštva i upustva
Istorijski sem iz Pisma ne znam ni ja više

Christadelphian:
Ne znam šta bi mogao da napišem , na šta misliš ?
Živeo je 7 i 6 veku pne
sveštenik i prorok
napisao je 1,2 kraljevima
istorija
Jermijina knjiga i tužbalice
proroštva i upustva
Istorijski sem iz Pisma ne znam ni ja više
Moram malo detealjnije, da vidis odakle ne znam. Jeremija je poslao pisanu poruku maloj jevrejskoj zajednici u Vavilonu i upozorio ih na lazne proroke, savetovao da grade kuce, da odrzavaju dobre odnose sa vlastima, jer ce njihovo izgnanstvo trajati 7ogod. Doslo je do ustanka protiv VavilonaNevuhadnecar je provalio u Judeju , opkolio Jerusalajm ,a aJerem,ija je insistirao na predaji.... Vavilonci su se naglo povukli zbog prodora Egipatske vojske, a Jeremija je proglasen za izdajnika( jer je podrivao moral). Bacen JE U tamnicu, potom kaze da je spusten u blatnu cisternu i ostavljen da tu umre... E, da li je tu umro ili kasnije? Pozdrav. :wink: :wink:

...pravda-
Brate
moraš shvatiti da iako ne tumačimo Pismo isto
težimo istom Bogu i da ako nismo sposobni videti istinu nismo automatski otpadnici .
Otpadnik je onaj koji je bio u veri pa otpao a ne onaj koji želi naći veru.
Pozdrav

Christadelphian:
Koji krug od zemlje se spominje u Isaiji 40:22 ???

Tada se nije moglo ni u najdubljim snovima zamisliti da neko stoji suprotno od vas na jednoj okrugloj lopti i nepada kao ni vi u bezdan.
Ko je tvrdio da je zemlja ravna i da je nose kornjače i sl.
Biblija ili lažne crkve???
Te lažne crkve i danas postoje i još se nisu izvinule za unazadjivanje nauke i pogubljene u ime vere i Hrista .
Ali imaju obraza da tvrde da su Hristova crkva !

Грешке у овом тексту:
1. "Круг земаљски" је дводимензионалан лик на основу ког се може рећи да Земља јесте округла, али нема индиција каква је у три димензије, тј. да ли је округла плоча или лопта. Овим не покушавам да браним теорију земље - округле плоче, али треба бити објективан према себи право, а онда и према осталима.
2. Појам Црква НЕМА множину. Божја Црква је ЈЕДНА, основана пре цца. 2000 година од самога Христа, а не половином 19. века од неког америког лекара.

Коментари:
1. Теорија равне плоче и корњача нема везе са Православном Црквом. Обрати се Римокатолицима.
2. Ак очекујеш извињење за спаљивања на ломачи, изволи се опет обратити Римокатолицима и то тражити од њих. Православна Црква није никад учествовала у срамним потезима типа Инквизиције, Крсташких Ратова и слично.
3. Да, Православна Црква чистог образа може тврдити да постоји још од самога Христа, да је чувар оригиналног Божјег Откровења које се састоји из Светог Писма и Светог Предања, и да је тврђава и ступ истине коју ни врата Пакла нису надвладала.

crkve imaju množinu kada se radi o lažnima
pa tako i za onu samozvanu pravu koja je samo sekta
one prave katoličke.
Nju priynaju kao crkvu čak je zovu i sestrinskom (naravno kad je moćnija)
a (ne) dela joj nisu bila tako velika jer nije imala takvu moć a da je imala ???
Sasvim je dovoljno danas da vidimo kako učestvuje na vojnim vežbama i uz političare na raznim skupovima učestvuje
znamo da Hristova crkva nije deo sveta i isto tako znamo da ne može biti ni uništena a pogotovo ynamo da u toj crkvi ne može biti alkoholičara, pedofila, lažova itd.
Sami sebe opovrgavate
pozdrav braći sektašima

Нажалост, показујеш основно незнање из историје. Оно што треба да проучиш је питање везано за пад Рима под варваре, и "мрачни средњи век" који је трајао све до ренесансе. А онда да се запиташ, где је у то време била Православна Црква и колико је била моћна у односу на Римску Епархију. Додатно питање за тебе је везано за проглашавање Константинопоља за "други Рим". А на крају проучи историјат пада Цариграда под турску власт и разлоге за проглашавање Москве за "трћи Рим". То су неке основне ствари које треба да знаш пре него што почнеш да причаш о "моћима".

Надаље, када је реч о томе ко је отпао од кога, добро би било да проучиш колико је Епархија имала Божја Црква у то време, и колико је тих Епархија формирало данашњу РКЦ, а колико данашњу ПЦ. Поред тога, добро би било да се упознаш и са разлозима за разлаз, и да утврдиш које су то новине узроковале разлаз. Све детаљи из Црквене историје, али са теолошком позадином.

На војним вежбама учествују људи, који имају право на своје духовне учитеље и вође без обзира што их је секуларна власт позвала на војну вежбу.

Христова Црква јесте део овога света, као и онога. Јер, и сам Христ је био и ходио овим светом.

Има ли у секти којој ти прадаш алкохоличара, педофила, лажова, или су сви безгрешни и савршени као и римски папа ? 8)

Ponovo vidim na par tema nesto o nauci
pa da se potsetimo i neka mi naucnici nauco objasne
ovo i sve ostalo sto i nauka zna a ne moze da potvrdi
jer nauka je kad jabuka uvek pada dole
a kad jednom padne gore nauke nema
Pozdrav

Christadelphian:
Pozdrav

Christo-Christo dugo je proslo od vremena takvih eksperimanata, mudre su to reci i ja kontam na sta mislis, ali isto tako one se ne mogu upotrebiti u danasnje vreme(kontas me?)
Sem ako neko ne stoji ispod jabuke a drugi tamo na jabuci, trese jabuke odozgo
poz :wink:

Christadelphian:
Pozdrav
Ima i tu nauke. Kd padne gore- ti je bacis- to ti je sila akcije. A kad padne dole- znamo. Nije bas validan primer... Fizika kao nauka ne obiluje bas mnogo tim primerima, ali recimo Ajnstajnova teorija relativiteta bi mogla biti jedna od njih....A ako ta jabuka pocne padati na gore sama od sebe-tj skakati- e eto belaja....Dakle po meni " pomjesane najlakse se piju" Pozdrav drustvancetu. :wink: :wink:

Back