Mozda se mnogo toga moze polemisati oko Biblije, ali prorocanstva koja su se ispunila i ispunjavaju su dokaz da je ta Knjiga nadahunuta od Boga.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sasha1:Mozda se mnogo toga moze polemisati oko Biblije, ali prorocanstva koja su se ispunila i ispunjavaju su dokaz da je ta Knjiga nadahunuta od Boga.
rdeki:Ono, i Kremensko prorocanstvo se ispunjava pa da li se to moze nazvati Bozijom recju?
...:• В 6 в. до РХ пророк Иезекииль (Иез 26.12,14 и др.) предсказал полное разрушение Тира. В 332 г. до РХ Александр Великий буквально сравнял с землей береговую часть города и теперь это действительно голая скала с небольшой деревушкой неподалеку от его прежнего места. (См. Тир)
• Пророк Исаия (Ис 34.13-15) в 8 в. до РХ, Иеремия (Иер 49.17-18) в 7 в. до РХ и Иезекииль (Иез 25.13; 35.5-7) предсказывали судьбу Едома и его главных городов. Все предсказания исполнились буквально. (См. Села)
• Пророк Наум (Наум 1.8,10; 2.6; 3.10) в 7 в. до РХ предсказал скорое и внезапное падение Ниневии—великого и сильно укрепленного города. Через 50 лет (в 612 г. Ашурбанипал с легкостью взял ее в момент, когда наводнение Тигра разрушило стены. Город был сожжен и разграблен и прекратил свое существование. (См. Ниневия)
• Пророк Исаия (Ис 13.19-22; 14.23) и Иеремия (Иер 51.26,43) предсказали полное, хотя и постепенное уничтожение великого и богатого Вавилона. И действительно, на его месте теперь болота и пустыри, неприятные даже для посещения пастухов. (см. Вавилон)
• Господь Иисус Христос только косвенно предсказал судьбу Хоразина, Вифсаиды и Капернаума (Мф 11.20-24) и теперь даже их прежнее местонахождение определяется с трудом. Полагают, что все они погибли во время землетрясения в 400 г., которое однако не задело Тивериады, находящейся рядом, о которой Господь не сказал ни слова. (См. Капернаум, Тивериада)
• В Мф 24.2 Господь в ответ на вопрос учеников предсказал разрушение храма и самого Иерусалима в скором будущем. В 70 г. Тит взяв Иерусалим разрушил храм, а в 135 г. был почти полностью разрушен и весь Иерусалим (см.).
...:* LUKA 23,28-31 Kćeri jerusalimske, ne plačite za mnom, nego plačite za sobom i za decom svojom. *... Tada će početi govoriti gorama: Padnite na nas; i bregovima: Pokrijte nas! Jer kad ovako čine sa sirovim drvetom, šta li će biti sa suvim?
* LUKA 21,20-23 ...*
{DVA PUTA SU RIMLJANIMI RAZRUŠILI JERUSALIM I HRAM, 70. I 135. GODINE, KADA JE BARKOHBA PODIGAO METEŽ PROTIV RIMLJANA IZDAVAJUĆI SE ZA MESIJU, A OVI KAO ODGOVOR RAZRUŠILI JERUSALIM, POBILI 580000 LJUDI, A MESTO GDE JE BIO HRAM PREORALI, TE REIZGRADILI GRAD U RIMSKO-GRČKOM STILU, A JUDEJCIMA ZABRANILI POJAVLJIVANJE POD PRETNJOM SMRĆU. BARKOHBU SU RASCETVORILI!}
* LUKA 21,24 ...i Jerusalim će gaziti neznabošci dok se ne ispune vremena neznabožaca.
{637. osvajaju ga Arapi (muslimani)}
DAKLE, AKO SVE PROANALIZIRAMO U VREMENSKOM KONTEKSTU, IMAMO GOSPODNJE DETALJNO UPOZORENJE O RAZRUŠENJU GRADA I HRAMA (ni kamen na kamenu neće ostati, reče), ŽALOST, ČAK I SUZE ZA DVE GENERACIJE, JER REČE VI I VAŠA DECA, POREDJENJE LAŽNOG MESIJE SA SUVIM DRVETOM, NASUPROT NJEMU - SIROVOM...
Predivna knjiga je napisana u cilju potpunog raskrinkavanja fame "Kremanskog proročanstva".rdeki:Ono, i Kremensko prorocanstvo se ispunjava pa da li se to moze nazvati Bozijom recju?
Tačno. To se u teoriji raskrinkavanja proroka zove "cold reading". Navodno se sve predviđa, ali retroaktivno.rdeki:Ma fora u svim prorocanstvima je ta sto se nikada ne kaze nista jasno, vec sta god da se dogodi uz specificno tumacenje ispadne da je prorocanstvo pogodilo.
timmy:Kada bi mi sada neko rekao prorocanstvo za sledecih 10 godina(ili 100)i da to pise u bibliji tada bih verovao,ovako...
Da li pise u bibliji za ovaj zemljotres u Iranu?Mislim da 30000 mrtvih zasluzuje da se predvidi.
i to sta kazesrdeki:timmy:Kada bi mi sada neko rekao prorocanstvo za sledecih 10 godina(ili 100)i da to pise u bibliji tada bih verovao,ovako...
Da li pise u bibliji za ovaj zemljotres u Iranu?Mislim da 30000 mrtvih zasluzuje da se predvidi.
Pa kako da predvidi 30000 mrtvih kada nije predvidjeno 60 miliona za vreme drugog svetskog rata, a od toga nekoliko miliona pripadnika Bozijeg naroda, Jevreja?
rdeki:Ma fora u svim prorocanstvima je ta sto se nikada ne kaze nista jasno, vec sta god da se dogodi uz specificno tumacenje ispadne da je prorocanstvo pogodilo.
Uostalom, ako Bog vec predvidja zna sta ce biti a sta nece, i sve je pod Njegovom voljom, koja je onda svrha svega sto se desava? Pa On je onda znao da ce se roditi jedan Darvin i rodjenje Darvina je bila Njegova volja. I Njegovom je voljom Darvin postavio svoju teoriju.
Ja licno u prorocanstva ne verujem. Ne mogu samo da shvatim vas vernike koji verujete da je sve sto ce se desiti u Bozijoj volji, a verujete u prorocanstva. Sta ako se Bog predomisli pa ne se ne ispuni ono sto je prethodno zamislio vec nesto drugo?
STAJIC:Deki ne citas pazljivo, ili ne stizes da ispitas cinjenice i dokaze koje sam ti naveo o smeni velikih sila od Vavilona do Rima.Naveo sam ti precizna prorocanstva, knjige u Bibliji, licnosti, vreme i druge detalje.Takodje, sam naveo i gde mozes da potrazis potvrdu biblijskih prorocanstava! Ove dogadjaje sam naveo upravo iz razloga sto je moguce vrlo lako i bez napora pronaci dokaze u bilo kojoj enciklopediji jer su opste poznati!
O drugim detaljima (biserima) mozemo da razgovaramo posle tvojih istrazivanja prethodnih!
Pozdrav!Dragutin![]()
...:rdeki,
lupas gluposti..
rdeki:STAJIC:Zaista sada trenutno nemam vremena da idem na razne linkove i citam previse o svemu tome. Ispravice se i to za koji dan.
![]()
Pozdrav Deki!Zaista cenim tvoju iskrenost! Retko je videti i naci iskrene osobe. To je veoma, veoma cenjena osobina licnosti!
Dragutin!![]()
...:rdeki,
lupas gluposti.
kad su mongoli bili u jerusalimu, razarali ga?
rdeki:...:rdeki,
lupas gluposti.
Proverio sam u medjuvremenu neke istorijske knjige, pa moram da ti kazem nesto u najboljoj nameri.
Pre nego sto kazes nekome da lupa gluposti dobro proveri cinjenice. Ovako osim toga sto si pokazao da nesto ne znas, pokazao si i to da si veoma ohol covek sklon da presudjujes drugome iako nemas nikakve osnove za to. Drugim recima, verujes li ti u Hrista?
da lupas gluposti je bilo u vezi sa necim drugim.rdeki:...:rdeki,
lupas gluposti.
...:i nije u redu da mi spajas recenice izmedju kojih je vise od pola mog posta ovako:
da lupas gluposti je bilo u vezi sa necim drugim.rdeki:...:rdeki,
lupas gluposti.