Bibilijsko prorocanstvo

rdeki:
Ono, i Kremensko prorocanstvo se ispunjava pa da li se to moze nazvati Bozijom recju?

:D

Pozdrav Deki!

Da li si ti citao ili proucavao Bibliju?Koliko ti, zaista poznajes Bibliju?

Sva Biblijska prorocanstva su se ispunila, pocev od potopa, i ranije, pa do danas.Jedno od prorocanstava (ima ih bezbroj) koje je interesantno jeste prorocanstvo o vladavini kralja Navuhodonosora i Vavilona i zarobljenistvu Jevreja koje je trajalo 70 godina, pad Vavilona na spec. nacin koji je do detalja opisan u Bibliji, sto istorija potvrdjuje.

Biblija navodi ime kralja Kira 200 godina unapred (Isaija 44,45. poglavlje), da ce vode oko Vavilona presusiti, velika kapija otvorena...i mnoge druge detalje (dobro bi bilo da uzmes neku enciklopediju-prosvetinu, recimo, pa se uveri i potvrdi) koji su se do detalja ispunili!Medo-persijanci su osvojili Vavilon i kralj Kir je oslobodio Jevreje 70-godisnjeg ropstva.

Biblija, takodje opisuje pad Medo-Persije, koju su osvojili Grci na celu sa Aleksandrom Makedonskim, kome su tadasnji Jevreji pokazali prorocanstvo u Danilu o jarcu sa jednim rogom (Grcka) i ovnu sa dva roga (Medo-Persija) koje je bilo zapisano 300-400 godina unapred.Istorija potvrdjuje da je sled dogadjaja bio upravo takav kako ga je opisala Biblija (knjiga Danila u celosti opisuje istorijske dogadjaje i smenu velikih sila od Vavilona pa sve do kraja ovog sistema stvari-drugim recima Danilovo prorocanstvo je jos uvek na sceni i bice sve do Armagedona).

Biblija opisuje pad Grcke i podelu koju su izvrsila cetiri Aleksandrova generala na cetiri nove teritorije.Zatim opisuje dolazak Rima na vlast i pocetak modernog doba i razvijanje drzava iz mocnog rimskog carstva.

Ovo su samo neki impresivni detaljcici koje sam naveo, koji, vise nego, grubo, opisuju istorijske dogadjaje sa jasnim datumima, mestima i imenima istorijskih licnosti.

Besmisleno je i bez ikakvog osnova porediti Kremansko prorocanstvo iz 19-20. veka koje, je prica za malu decu-fantazije i halucinacije, demonima nadahnutih-nepismenih Tarabica, sa Bozjom recju-Biblijom-nadahnutom od strane istinitog i pravog Boga Jehove.

Pozdrav Deki!Dragutin :D

Dragutine, svim tim prorocanstvima je zajednicko to sto su pisana zagonetno, uvijeno i sta god da se desilo prorocanstvo je pogodilo.
Ova prorocanstva koja ti pominjes napisana su u jednoj knjizi, a da su se dogodila takodje je zapisano bas u toj knjizi. Na primer, prorocanstvo o potopu pa se potop dogodio.
Ima li mozda neko jasno i nedvosmisleno prorocanstvo koje kaze:
- 30-tih godina 20-tog veka ce se pojaviti grupa zlikovaca koja ce dobiti vlast u jednoj evropskoj zemlji i koja ce izazvati rat sirokih razmera i smrt ogromnog broja ljudi.

Ia tako tome slicno. Da je to zaista Bozija rec jedna takva strahota kao sto je Drugi svetski rat bi sigurno bila predvidjena, narocito sto je stradalo mnogo Jevreja.

• В 6 в. до РХ пророк Иезекииль (Иез 26.12,14 и др.) предсказал полное разрушение Тира. В 332 г. до РХ Александр Великий буквально сравнял с землей береговую часть города и теперь это действительно голая скала с небольшой деревушкой неподалеку от его прежнего места. (См. Тир)
• Пророк Исаия (Ис 34.13-15) в 8 в. до РХ, Иеремия (Иер 49.17-18) в 7 в. до РХ и Иезекииль (Иез 25.13; 35.5-7) предсказывали судьбу Едома и его главных городов. Все предсказания исполнились буквально. (См. Села)
• Пророк Наум (Наум 1.8,10; 2.6; 3.10) в 7 в. до РХ предсказал скорое и внезапное падение Ниневии—великого и сильно укрепленного города. Через 50 лет (в 612 г. Ашурбанипал с легкостью взял ее в момент, когда наводнение Тигра разрушило стены. Город был сожжен и разграблен и прекратил свое существование. (См. Ниневия)
• Пророк Исаия (Ис 13.19-22; 14.23) и Иеремия (Иер 51.26,43) предсказали полное, хотя и постепенное уничтожение великого и богатого Вавилона. И действительно, на его месте теперь болота и пустыри, неприятные даже для посещения пастухов. (см. Вавилон)
• Господь Иисус Христос только косвенно предсказал судьбу Хоразина, Вифсаиды и Капернаума (Мф 11.20-24) и теперь даже их прежнее местонахождение определяется с трудом. Полагают, что все они погибли во время землетрясения в 400 г., которое однако не задело Тивериады, находящейся рядом, о которой Господь не сказал ни слова. (См. Капернаум, Тивериада)
• В Мф 24.2 Господь в ответ на вопрос учеников предсказал разрушение храма и самого Иерусалима в скором будущем. В 70 г. Тит взяв Иерусалим разрушил храм, а в 135 г. был почти полностью разрушен и весь Иерусалим (см.).

...:
• В 6 в. до РХ пророк Иезекииль (Иез 26.12,14 и др.) предсказал полное разрушение Тира. В 332 г. до РХ Александр Великий буквально сравнял с землей береговую часть города и теперь это действительно голая скала с небольшой деревушкой неподалеку от его прежнего места. (См. Тир)
• Пророк Исаия (Ис 34.13-15) в 8 в. до РХ, Иеремия (Иер 49.17-18) в 7 в. до РХ и Иезекииль (Иез 25.13; 35.5-7) предсказывали судьбу Едома и его главных городов. Все предсказания исполнились буквально. (См. Села)
• Пророк Наум (Наум 1.8,10; 2.6; 3.10) в 7 в. до РХ предсказал скорое и внезапное падение Ниневии—великого и сильно укрепленного города. Через 50 лет (в 612 г. Ашурбанипал с легкостью взял ее в момент, когда наводнение Тигра разрушило стены. Город был сожжен и разграблен и прекратил свое существование. (См. Ниневия)
• Пророк Исаия (Ис 13.19-22; 14.23) и Иеремия (Иер 51.26,43) предсказали полное, хотя и постепенное уничтожение великого и богатого Вавилона. И действительно, на его месте теперь болота и пустыри, неприятные даже для посещения пастухов. (см. Вавилон)
• Господь Иисус Христос только косвенно предсказал судьбу Хоразина, Вифсаиды и Капернаума (Мф 11.20-24) и теперь даже их прежнее местонахождение определяется с трудом. Полагают, что все они погибли во время землетрясения в 400 г., которое однако не задело Тивериады, находящейся рядом, о которой Господь не сказал ни слова. (См. Капернаум, Тивериада)
• В Мф 24.2 Господь в ответ на вопрос учеников предсказал разрушение храма и самого Иерусалима в скором будущем. В 70 г. Тит взяв Иерусалим разрушил храм, а в 135 г. был почти полностью разрушен и весь Иерусалим (см.).

Ovde moram da postavim veliki znak PITANJA...
Ruski ne znam, iako otprilike pokusavam da shvatim o cemu se pise.
Pa da ti kazem, daj ti blago meni citat iz Biblije na koji ciljas, i kako koju recenicu tumacis, a ja cu pokusati da ti nadjem jos koji istorijski dogadjaj koji odgovara tom biblijskom opisu. Vazi?

* LUKA 23,28-31 Kćeri jerusalimske, ne plačite za mnom, nego plačite za sobom i za decom svojom. *... Tada će početi govoriti gorama: Padnite na nas; i bregovima: Pokrijte nas! Jer kad ovako čine sa sirovim drvetom, šta li će biti sa suvim?
* LUKA 21,20-23 ...*
{DVA PUTA SU RIMLJANIMI RAZRUŠILI JERUSALIM I HRAM, 70. I 135. GODINE, KADA JE BARKOHBA PODIGAO METEŽ PROTIV RIMLJANA IZDAVAJUĆI SE ZA MESIJU, A OVI KAO ODGOVOR RAZRUŠILI JERUSALIM, POBILI 580000 LJUDI, A MESTO GDE JE BIO HRAM PREORALI, TE REIZGRADILI GRAD U RIMSKO-GRČKOM STILU, A JUDEJCIMA ZABRANILI POJAVLJIVANJE POD PRETNJOM SMRĆU. BARKOHBU SU RASCETVORILI!}
* LUKA 21,24 ...i Jerusalim će gaziti neznabošci dok se ne ispune vremena neznabožaca.
{637. osvajaju ga Arapi (muslimani)}
DAKLE, AKO SVE PROANALIZIRAMO U VREMENSKOM KONTEKSTU, IMAMO GOSPODNJE DETALJNO UPOZORENJE O RAZRUŠENJU GRADA I HRAMA (ni kamen na kamenu neće ostati, reče), ŽALOST, ČAK I SUZE ZA DVE GENERACIJE, JER REČE VI I VAŠA DECA, POREDJENJE LAŽNOG MESIJE SA SUVIM DRVETOM, NASUPROT NJEMU - SIROVOM...

...:
* LUKA 23,28-31 Kćeri jerusalimske, ne plačite za mnom, nego plačite za sobom i za decom svojom. *... Tada će početi govoriti gorama: Padnite na nas; i bregovima: Pokrijte nas! Jer kad ovako čine sa sirovim drvetom, šta li će biti sa suvim?
* LUKA 21,20-23 ...*
{DVA PUTA SU RIMLJANIMI RAZRUŠILI JERUSALIM I HRAM, 70. I 135. GODINE, KADA JE BARKOHBA PODIGAO METEŽ PROTIV RIMLJANA IZDAVAJUĆI SE ZA MESIJU, A OVI KAO ODGOVOR RAZRUŠILI JERUSALIM, POBILI 580000 LJUDI, A MESTO GDE JE BIO HRAM PREORALI, TE REIZGRADILI GRAD U RIMSKO-GRČKOM STILU, A JUDEJCIMA ZABRANILI POJAVLJIVANJE POD PRETNJOM SMRĆU. BARKOHBU SU RASCETVORILI!}
* LUKA 21,24 ...i Jerusalim će gaziti neznabošci dok se ne ispune vremena neznabožaca.
{637. osvajaju ga Arapi (muslimani)}
DAKLE, AKO SVE PROANALIZIRAMO U VREMENSKOM KONTEKSTU, IMAMO GOSPODNJE DETALJNO UPOZORENJE O RAZRUŠENJU GRADA I HRAMA (ni kamen na kamenu neće ostati, reče), ŽALOST, ČAK I SUZE ZA DVE GENERACIJE, JER REČE VI I VAŠA DECA, POREDJENJE LAŽNOG MESIJE SA SUVIM DRVETOM, NASUPROT NJEMU - SIROVOM...

I ovo gore napisano je tebi dokaz da je Biblija Bozija rec?
Jerusalim u bezboznickim rukama (pod Rimljanima), neko tamo pise da ce biti razoren, razaraju ga Arapi 637. godine, pa su ga posle toga razarali i krstasi i Turci i Mongoli i ko zna sve ko, i za tebe je to dokaz da je nedvosmisleno neko rekao misleci na Arape?
Samo da znas, u ono vreme Arapi kao semitski narod koji je verovao u jednog Boga, nije se klanjao idolima, nije smatran neznabozackim narodom. Neznaboscima su se smatrali pagani, oni koji su se klanjali idolima, sto ce reci Grci, Rimljani i ostali njima slicni.

rdeki:
Ono, i Kremensko prorocanstvo se ispunjava pa da li se to moze nazvati Bozijom recju?
Predivna knjiga je napisana u cilju potpunog raskrinkavanja fame "Kremanskog proročanstva".

Knjiga se zove "Kremansko neproročanstvo - istorija jedne obmane"

Par interesantnih detalja i objašnjenja cele bajke o takozvanim "prorocima" možete pročitati na

http://www.paralax.co.yu/kp.htm

Ma fora u svim prorocanstvima je ta sto se nikada ne kaze nista jasno, vec sta god da se dogodi uz specificno tumacenje ispadne da je prorocanstvo pogodilo.
Uostalom, ako Bog vec predvidja zna sta ce biti a sta nece, i sve je pod Njegovom voljom, koja je onda svrha svega sto se desava? Pa On je onda znao da ce se roditi jedan Darvin i rodjenje Darvina je bila Njegova volja. I Njegovom je voljom Darvin postavio svoju teoriju.
Ja licno u prorocanstva ne verujem. Ne mogu samo da shvatim vas vernike koji verujete da je sve sto ce se desiti u Bozijoj volji, a verujete u prorocanstva. Sta ako se Bog predomisli pa ne se ne ispuni ono sto je prethodno zamislio vec nesto drugo?

rdeki:
Ma fora u svim prorocanstvima je ta sto se nikada ne kaze nista jasno, vec sta god da se dogodi uz specificno tumacenje ispadne da je prorocanstvo pogodilo.
Tačno. To se u teoriji raskrinkavanja proroka zove "cold reading". Navodno se sve predviđa, ali retroaktivno.

Lepo sam skoro nekome rekao da je 11. septembar 2001 godine dan kada su na testu pali svi proroci, astrolozi, numerolozi i ostali kvazi-naučnici - niko, ama baš niko nije video jedan događaj koji je u trenu uzdrmao ceo svet.

A Tarabići su žrtve političkih interesa i želje srpskog naroda da ima svoje autentične proroke.

Kada bi mi sada neko rekao prorocanstvo za sledecih 10 godina(ili 100)i da to pise u bibliji tada bih verovao,ovako...
Da li pise u bibliji za ovaj zemljotres u Iranu?Mislim da 30000 mrtvih zasluzuje da se predvidi.

timmy:
Kada bi mi sada neko rekao prorocanstvo za sledecih 10 godina(ili 100)i da to pise u bibliji tada bih verovao,ovako...
Da li pise u bibliji za ovaj zemljotres u Iranu?Mislim da 30000 mrtvih zasluzuje da se predvidi.

Pa kako da predvidi 30000 mrtvih kada nije predvidjeno 60 miliona za vreme drugog svetskog rata, a od toga nekoliko miliona pripadnika Bozijeg naroda, Jevreja?

rdeki:
timmy:

Pa kako da predvidi 30000 mrtvih kada nije predvidjeno 60 miliona za vreme drugog svetskog rata, a od toga nekoliko miliona pripadnika Bozijeg naroda, Jevreja?
i to sta kazes :lol:

rdeki:
Uostalom, ako Bog vec predvidja zna sta ce biti a sta nece, i sve je pod Njegovom voljom, koja je onda svrha svega sto se desava? Pa On je onda znao da ce se roditi jedan Darvin i rodjenje Darvina je bila Njegova volja. I Njegovom je voljom Darvin postavio svoju teoriju.
Ja licno u prorocanstva ne verujem. Ne mogu samo da shvatim vas vernike koji verujete da je sve sto ce se desiti u Bozijoj volji, a verujete u prorocanstva. Sta ako se Bog predomisli pa ne se ne ispuni ono sto je prethodno zamislio vec nesto drugo?

:D

Deki ne citas pazljivo, ili ne stizes da ispitas cinjenice i dokaze koje sam ti naveo o smeni velikih sila od Vavilona do Rima.Naveo sam ti precizna prorocanstva, knjige u Bibliji, licnosti, vreme i druge detalje.Takodje, sam naveo i gde mozes da potrazis potvrdu biblijskih prorocanstava! Ove dogadjaje sam naveo upravo iz razloga sto je moguce vrlo lako i bez napora pronaci dokaze u bilo kojoj enciklopediji jer su opste poznati!

O drugim detaljima (biserima) mozemo da razgovaramo posle tvojih istrazivanja prethodnih!

Pozdrav!Dragutin :D

rdeki,
lupas gluposti.
prvo, o razorenju jerusalima, Hristos je rekao svojim savremenicima o tome i za njihove potomke u narednom kolenu (kceri, i njihova deca).
nezabosci su svi koji ne priznaju da je Gospod Bog.
kazes da se nisu klanjali idolima? idolopoklonstvo je svaki drugi kult "boga" ili "bogova", zlih duhova cak, a pored persona, moze biti i stvar kao sto je famozni crni kamen.
dakle, pricas gluposti za arapska plemena. i dalje...:
kad su mongoli bili u jerusalimu, razarali ga?
a sto se tice OSTVARENIH KONKRETNIH PROROCANSTAVA, dao sam na ruskom, pa koga ne mrzi da istorijske fakte uporedi sa preciznim citatima iz biblije.

STAJIC:
Deki ne citas pazljivo, ili ne stizes da ispitas cinjenice i dokaze koje sam ti naveo o smeni velikih sila od Vavilona do Rima.Naveo sam ti precizna prorocanstva, knjige u Bibliji, licnosti, vreme i druge detalje.Takodje, sam naveo i gde mozes da potrazis potvrdu biblijskih prorocanstava! Ove dogadjaje sam naveo upravo iz razloga sto je moguce vrlo lako i bez napora pronaci dokaze u bilo kojoj enciklopediji jer su opste poznati!

O drugim detaljima (biserima) mozemo da razgovaramo posle tvojih istrazivanja prethodnih!

Pozdrav!Dragutin :D

Zaista sada trenutno nemam vremena da idem na razne linkove i citam previse o svemu tome. Ispravice se i to za koji dan.
Samo jedno molim:
- Iznesite ovde jedan citat iz Biblije, neko (bilo koje) prorocasntvo i recite na sta se to odnosi konkretno.
Predlazem da udarite sa citatima o predvidjenom drugom svetskom ratu ili tako nekoj velikoj katastrofi koja se desila u novijoj istoriji.

Drugo, ono sto je sustinsko, to mi niste odgovorili. Cemu uopste prorocanstvo? Verujete li vi u Usud, Sudbinu? Ako verujete - e o tome cemo posebno. Ako ne verujete, onda ne znam kako mozete uopste da pricate o prorocanstvima.

...:
rdeki,
lupas gluposti.

Proverio sam u medjuvremenu neke istorijske knjige, pa moram da ti kazem nesto u najboljoj nameri.

Pre nego sto kazes nekome da lupa gluposti dobro proveri cinjenice. Ovako osim toga sto si pokazao da nesto ne znas, pokazao si i to da si veoma ohol covek sklon da presudjujes drugome iako nemas nikakve osnove za to. Drugim recima, verujes li ti u Hrista?

rdeki:
...:
rdeki,
lupas gluposti.

Proverio sam u medjuvremenu neke istorijske knjige, pa moram da ti kazem nesto u najboljoj nameri.

Pre nego sto kazes nekome da lupa gluposti dobro proveri cinjenice. Ovako osim toga sto si pokazao da nesto ne znas, pokazao si i to da si veoma ohol covek sklon da presudjujes drugome iako nemas nikakve osnove za to. Drugim recima, verujes li ti u Hrista?

proveri opet da nisu arapi, a ne mongoli. ili citiraj, pa da vidimo, a nemoj da se gradis sudijom mojim da te ne bih nazvao ......idom.
nalupetao si gluposti, i to i dalje radis u kontinuitetu u mnogim replikama i postovima.

...:
i nije u redu da mi spajas recenice izmedju kojih je vise od pola mog posta ovako:

rdeki:
...:
rdeki,
lupas gluposti.
da lupas gluposti je bilo u vezi sa necim drugim.

A u vezi sa cim?
U vezi sa Arapima koji priznaju da je Gospod Bog? To je narod ciji je praotac Avram, bas kao i Jevrejima. Narod koji Gospoda priznaje i zavetuje se sa njim obrezanjem, bas kao i Jevreji.
U vezi sa razaranjem Jerusalima? Pa on je kroz istoriju bio mnogo puta osvajan od raznih osvajaca, razaran, bas kao i Beograd. Cak i vise od Beograda. A ti kao ispunjeno prorocanstvo navodis samo jedno razaranje. Otkud znas da je Biblija mislila bas na to, i bas na Arape? Gde to pise? Gde pise u Bibliji da ce Arapi doci da razore Jerusalim?
A to sta je to Isus rekao? Hajde budi dobar pa citiraj.

Back