Quantcast

BIA - NOVA TINEJDZERSKA DISNEY SERIJA!

Poruka
9
Bia je nova latinoamericka Disney tinejdzerska telenovela, koja je radjena u saradnji produkcijskih kuca Pegsa i Non-Stop i u ko-produkcijama Disney Channel-a Latino Amerike, Europe i Bliskog Istoka. Uloga Bie, glavne junakinje ove price, poverena je dvadesetogodisnjojj brazilskoj glumici Isabeli Souzi, koja je zbog uloge u ovom projektu napustila marketinski fakultet u Rio de Zeneiru i u aprilu prosle godine se preselila u Buenos Aires, kako bi usavrsila izgovor spanskog jezika, svoje pevanje i plesanje, i ako je snimanje bilo planirano tek za septembar. U seriji ucestvuju glumci razlicitih nacionalnosti, tako da cemo u muskoj glavnoj ulozi gledati Spanca Julia Penu Fernandeza, a tu su i: Italijanka Giulia Guerrini, Kolumbijci: Daniela Trujillo i Luis Giraldo, Venecuelanac Esteban Velasquez, Ekvadorac Jandino (koji inace glumi istoimenog lika u seriji),Julia Arguelles i Andrea De Alba iz Meksika, Brazilci Rhener Freitas i Gabriella Di Grecco (pored Isabele), kao i Argentinci: Michaela Diaz, Agustina Palma, Rodrigo Rumi i Fernando Dente. Cinjenica da je vecina glumaca moralo da se preseli u Argentinu i usavrsi/nauci argentinski izgovor spanskog jezika, dovoljno govori o znacaju ovog projekta. Pored mladalacke glumacke ekipe, tu su i dobro poznati: diplomirana brazilska balerina, pevacica i glumica Estela Ribeiro, Ana Carolina Valsagna, glumica,kantautorka, balerina, akrobata, profesorka glume i joge, Mirela Payret, glumica Marie Pizzo, kao i glumci Ezequiel Fernanz i Sergio Surraco.
ORIGINAL SINOPIS SERIJE:
Bia je prica o grupi mladih ljudi koji otkrivaju,dele i razvijaju svoje talente u "Fundom", mestu susreta i izrazavanja talenata za one koji preduzimaju prve korake u kreiranju online sadrzaja. Tu je Bia, devojka sa velikom mastom koja transformise stvarnost koja je okruzuje kroz svoj umetnicki talenat i strast za crtanjem. Medju njma su i njeni najbolji prijatelji, Chiara i Celeste, talentovani muzicar po imenu Jhon, divna plesacica po imenu Daisy, Alex, energicni i zavodljivi umetnik i Manuel, strastveni muzicar. Bia ce se izgraditi kroz kreativno putovanje kroz drustvene mreže, eksperimentisanje i saradnju sa video produkcijama. Ovde cete sa svojim prijateljima podeliti sjajne trenutke, zaljubiti se, nauciti kako da prevazidjete najteze prepreke i otkriti vaznost uzivanja u zivotu u pravom smislu. Za razliku od talenata iz "Laix-a", koji su spremni da ucine bilo šta da bi dobili vise pratilaca i postigli "uspeh", drustvo iz "Fundom-a" će napredovati,padati i ustajati hiljadu puta, znajuci da je pravi uspeh pronaci srecu.


Serija po teaseru i na prvo citanje radnje deluje previse moderno, ali Bia u sebi ima i veoma emotivne elemente, koji je cine, takozvanim "modernim Frozenom", zato sto je, pored mladih stvaralaca onlajn sadrzaja, u centru price i ljubav izmedju dve sestre.
Bia ima sestru Helenu, koja mnogo godina nije u njenom zivotu, ali koja joj je usadila ljubav prema pevanju i muzici. Zbog Heleninog odsustva, Bia se nije vratila pevanju, ali je zadrzala ljubav prema muzici da bi odrzala netaknutu posebnu vezu sa sestrom.Postoji verovanje da je Helena pobegla od kuce da bi izgradila pevacku karijeru, zbog nerazumevanja svojih roditelja. Za slucaj da je pronadju, promenila je ime u Ana i otisla u Laix, dok ce Bia po dolasku otici u Fundom, sto predstavlja odlicnu podlugu za odlicnu dramsku pricu, pracenu umetnickim elemntima, ali sve ovo sto se tice razloga Heleninog visegodisnjeg odsustva iz svoje porodice su (za sada) glasine.
Fernando Dente o seriji kaze: "Serija mnogo govori o razlikama. Bogatstvo ovih likova je sto prihvataju razlike i kada prihvate ono sto ih cini razlicitim, pocinju da sijaju i da imaju svoj prostor izrazavanja" (S tim sto se ne misli na razlike u seksualnom opredeljenju, jer je ovo Disney telenovela)
"Bia predstavlja konsolidaciju nase strategije, lokalne proizvodnje originalnog sadrzaja, koji je poceo sa Violettom i nastavio sa Soy Lunom. Sve nase znanje usmericemo u ovaj novi sadrzaj koji smatram prevelikim i apsolutno internacionalnim. Iako je nasa produkcijska i izlozbena platforma Disney Channel, ovo je multiplatformni projekat, koji predstavlja, ne samo prioritet Disney Channel-a Latinske Amerike, vec i citave kompanije na globalnom nivou “, rekao je Diego Lerner, predsednik, The Walt Disney Kompanije Latinske Amerike.
"Veoma smo uzbudjeni što smo zapoceli proizvodnju ove nove serije, potpuno zamisljene u Latinskoj Americi, sto je rezultat konstantne potrage za inovacijama sa nasim predlozima za sadrzaj i zabavu”, rekla je Cecilia Mendonca, podpedsednica i generalna direktorka Disney Channel-a Latinske Amerike. "Biom cemo ispricati pricu koja kombinuje univerzalnu poruku sa lokalnim motivima, a koja je uskladjena sa vrednostima Disney brenda, kojoj dodajemo neuporediv doprinos znanja koje smo stekli tokom svih ovih godina razvoja prvobitnog sadrzaja latinoamerickih zemalja, kojima smo takodjee osvojili publiku iz drugih regiona” , dodala je ona.
Disney je već najavio pojavljivanje Tini Stoessel, proslavljene Violette i kolumbijskog pevaca Sebastiana Yatre u seriji.

Isabela Souza (Bia), instagram:

Moje misljenje je da Isabela i Julio imaju slabije razvijene vokale i da su upravo zbog toga izabrani da tumace ove uloge. Jer, po zvanicnom karakterilizaciji likova, Bia je slikarka, koja tek kasnije krece da razvija svoj pevacki talenat, a Manuel je decko koji je naucio da svira klavir kroz tutorijal, koji takodje treba tek da razvije svoj pevacki talenat. Mislim da Disney zeli da razvijanje talenata likova u seriji ne bude odglumljeno, nego realno. Nikad nisu promasili sto se izbora glumaca tice. Verujem da znaju sta rade. Isabela je inace 2016. godine glumila jednu od glavnih uloga u Disney seriji Juacas, a da bi sto vernije docarala svoj tadasnji lik, provela je mesec dana u Florianopolisu, kako bi naucila osnove klasicnog surfovanja.
 
Poslednja izmena:
Poruka
9
POGLEDAJTE TREJLER SERIJE !
Malo je reci da sam O.C.A.J.A.N ! Navodno je visokobudzetni projekat, a Pogrešan covek i Istine i lazi imaju bolje kadrove. Pa onda ta nesreca ovog Victora... gde to da ubace u Disney seriji? Mislim da pokusavaju da je ucine turskom serijom, da bi navukli i stariju publiku, ali, sve je to STRAHOVITO lose. Eksterijer je savrsen, ali, pored svega ovoga pada u vodu. Kadrovi flashbackova Bie i Helene su losi, tu su mogli da stave scenu u kojoj njih dve pevaju... ocekivao sam kadrove dronovima iz vazduha...
 
Top