Quantcast

БИА МУ ПРЕТИ Узбуњивач из Крушика добио „понуду“: Ако заћутиш о Крушику…

комшија

Legenda
Poruka
59.253
https://srbin.info/politika/bia-mu-preti-uzbunjivac-iz-krusika-dobio-ponudu-ako-zacutis-o-krusiku/

БИА МУ ПРЕТИ Узбуњивач из Крушика добио „понуду“: Ако заћутиш о Крушику…

Александру Обрадовићу, притвореном раднику фабрике оружја из Ваљева, два мушкарца која су се представила као припадници БИА, понудила су обуставу кривичног поступка у замену за ћутање о нелегалним пословима оца министра полиције, сазнаје БИРН. У супротном ће "да на*ебе", преноси јавно.рс.

1574892246700.png


18:46 27.11.2019.

Осим што га чак и највиши државни званичници готово свакодневно називају шпијуном који је одао државне тајне, изричући му тако јавну пресуду пре суда и пре окончања истраге, Александар Обрадовић изложен је и новим врстама притисака и уцена, наводи се на порталу БИРН-а, јавно.рс


Крајем октобра до њега је стигла „непристојна понуда“ за коју му је речено да би могла да оконча његову тешку ситуацију. продајом наоружања и војне опреме фабрике ‘Крушик'“, пише НИН.


Како БИРН сазнаје, два мушкарца који су се представили као припадници БИА пришли су Обрадовићевом рођаку са којим је у блиским односима и од њега тражили да пренесе поруку. А порука је гласила – уколико престане да се бави темом Крушика, биће прекинут кривични поступак против њега који се води у Вишем јавном тужилаштву у Београду и „све ће се лепо завршити“, преноси Јавно.рс.


У супротном, како се додаје БИРН, поручили су му да „има да на*ебе“.


Обрадовићев адвокат Владимир Гајић је о овоме 4. новембра обавестио заменицу тужиоца за организовани криминал Јасмину Милановић Ганић. „Објаснио сам о чему се ради као и разлоге зашто се обраћам баш специјалном тужилаштву. Поднео сам јој и званично писмену информацију и дао контакте лица која су примила понуду и претњу за Александра Обрадовића“, каже Гајић за БИРН.


Он је тужиоцу такође рекао да не верује да се ради о припадницима БИА, „јер они никада не прете, они само раде у тами“, већ да мисли да је то информација која, преко подземља, иде од самог министра полиције који је под директним ударом афере Крушик, наводи јавно.рс.


Гајић је одговор добио, каок се наводи, тек након 20 дана и у њему је обавештен да је белешку о претњама које су пријављене, то тужилаштво упутило Вишем јавном тужилаштву у Београду на даље поступање, јер то тужилаштво води истрагу против Обрадовића за кривично дело одавање пословне тајне.


„Ствар је дакле отишла у Више јавно тужилаштво у Београду. Како знам ко води то тужилаштво, јасно је да сам имао наивну наду када сам покушао да ову ствар истерам кроз институције. Институције правне државе у Србији не постоје. То је јасно као суза“, каже Гајић наводећи да Србија више није држава, већ да је „она је једна врста калифата Александра Вучића у којој он ради шта хоће“.


Гајић наводи да је зато одбрану поред домаће усмерио и на међународну јавност. „Размере штете по Вучићев режим ће се тек видети у наредним данима“, каже Гајић.


Он указује да је Обрадовићу притвор одређен без иједног доказа у предмету. „После више од 60 дана од када је ухапшен 18. септембра 2019. године, Александру Обрадовићу и мени као његовом браниоцу нису предочени докази на основу којих се води истрага“, каже Гајић објашњавајући да је Обрадовићу прво био одређен кућни притвор, да је затим провео 20 дана у Централном затвору, након чега је поново враћен у кућни притвор.


„То је флагрантно кршење његових елементарних људских права“, упозорава Гајић. У међувремену све надлежне институције, укључујући тужилаштво и Агенцију за борбу против корупције, упорно ћуте и не одговарају на питања у вези са евентуалним покретањем поступка у којем би се истражила улога министра полиције Небојше Стефановића у пословима његовог оца са оружјем и информацијама о трговини по повлашћеним ценама.


БИРН је питања први пут послао још 19. септембра, али упркос упорним покушајима да из Тужилаштва за организовани криминал, Вишег тужилаштва у Београду и Агенције за борбу против корупције добијемо информације о томе, једини одговор који смо до сад добили је – ћутање. У Тужилаштву за организовани криминал игноришу већи број упућених дописа, док у Вишем тужилаштву портпаролка Ирена Бјелош чак не одговара ни на телефонске позиве.
1574892504400.png
 
Poruka
5.960
Aleksandar Obradović je napravio to što je napravio, sigurno ne iz patriotskih pobuda ?

Već iz INTERESA ?:per:

Kakve veze za radnika koji zarađuje hleb od prodaje oružja, ima činjenica, kome se oružje prodaje ?

Samo DEBIL može pucati sam sebi u noge, zar ne ?

A on zasigurno nije debil ?

Već je verovatno velike pare dobio da Krušik stavi na CRNU LISTU AMERIČKE ADMINISTRACIJE.

C I A na ovaj način uništava KONKURENCIJU.

Ko ste bre vi Srbi da prodajete oružje po svetu ?

Sad ćemo mi da vas vratimo tamo gde vam je mesto.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.