BEZRAZLOŽNI STRAH OD SMRTI U RELIGIJAMA…

Ordačni Bužap

Domaćin
Banovan
Poruka
3.407
Prosvetljenje je za “običnog” čoveka isto kao i za “svete” ljude. Prosvetljenje svako može postići, a za to je potrebno za početak samo malo preispitivanja sebe (ne drugih, to radi ego, nego sebe samog). Kada puknu mentalni programi i konstrukcije, i glava postane prazna, bez konstrukcija misli, vi onda jasno vidite i znate. Tako i ja jasno vidim, znam i osećam na višem nivou nego ikad do sad.

Kako nekoga kontrolisati najbolje nego strahom? Tu najveću zaslugu ima svakako religija. Kada shvatimo da su nas obmanjivali i lagali u vezi smrti, kako bi nas kontrolisali našim najvećim strahom od nepoznatog, mi se penjemo na viši nivo svesti i shvatanja. Razumemo da je smrt samo jedan prelazak za koji smo spremani ceo život. Uveče idete ne spavanje (umirete) a ujutro se dižete iz sna (smrti u život) i tako svako veče i dan.

Pratite naredne informacije koje će vam dolaziti preko medija ali znajte da ako se nešto katastrofično i desi da vama ne može ništa, jer ne možete umreti, odnosno prestati da postojite. Smrt je samo iluzija i obmana, ona je samo sredstvo da vas drže u kontroli. Smrt ne postoji, postoji samo reciklaža energije, odnosno prelazak iz jednog oblika u drugi.

Konačno je došao čas da razumemo smrt na pravi način, a ne onakako kako nam ga religija ma koje vrste servira, kako bi nas držala u pokornosti i kontroli tim strahom.

Smrt nije bolno nego veličanstveno iskustvo. Nemate se čega plašiti kada dođe do tog predivnog oslobađanja vašeg unutrašnjeg višeg ja.

Zašto se neki boje smrti a došli su na ovu planetu da bi je preživeli i stekli to iskustvo? Nemate se čega bojati, ako se desi ma kako bilo to ste sami vi izabrali kako biste prošli kroz to. Smrt uopšte nije bolan process, nego oslobađajuć, jer se oslobađate tela i bivate slobodni i oslobođeni. Nemate se čega plašiti kada ona dođe prirodno, samo se prepustite, jer to ste došli da preživite. Vi ste energija, a ona ne može nestati, nego samo preći iz oblika u oblik. Budite slobodni, veseli i vedri... Nemojte se bojati ničega; ja sam se setio tog iskustva i zato vam ga sad prenosim.

Strah kod ljudi od nepoznatog pogotovo od smrti uvek je bio prisutan jer niko im nije mogao reći do sada kako je to stanje... Setio sam se i ne prestaje mi energija teći telom od uzbuđenja kada vam prenosim svoja sećanja.... To je nešto predivno i neponovljivo, za to živite ceo vaš život. Samo da iskusite taj moment, ali negde usput u životu taj se osećaj izgubio; probudite ga i shvatite da nemate čega da se bojite. Uskoro postižemo svoj cilj. Osećam kako rastu vibracije majke zemlje i kako nam se svest širi.

Neki ljudi se boje od mogućeg dolazećeg uništenja a u stvari oni su se rodili da bi to preživeli. Oni su došli da to dožive i da se pomaknu na više nivoe postojanja... Smrt ne postoji, strahovi ne postoje, oni su samo niske vibracije, ustanite i budite jaki, nemojte se bojati...

ascensionw.jpg

Nemate se čega bojati kada smrt dođe prirodno. Ustanite i zasijajte svetlošću, ustanite i zasijajte pred univerzumom svojom probuđenom svešću, oslobođeni svih strahova.

U toku je uzdizanje na više frekvencije na nivou cele planete i svako ko samo malo oslušne svoje unutrašnje “ja” osetiće to. Prepustite se tome, jer to je normalno i prirodno. Neko je izabrao pre dolaska na Zemlju da se uzdigne kroz jedan veličanstven doživljaj od kojeg se mnogi plaše, jer kroče u nepoznato, a to je smrt, a neki kroz transformaciju. Smrt nije ništa strašno, čak šta više ona je nešto najuzvišenije, samo ako dolazi prirodno, jer vaše više “ja” je konačno slobodno.

reincarnationf.jpg

Slikovit prikaz reinkarnacije duše, odnosno njenog kretanja po krugu rađanja i umiranja

Naše vreme je sad. Prihvatimo nove frekvencije koje nam dolaze iz centra naše galaksije, naše majke. Podignimo se, budimo svesni; nemojte se bojati, jer nema razloga za to.

Došli smo i rodili smo se na ovoj planeti da se uzdignemo na viši oblik postojanja. To je bio naš izbor i nemojte se bojati smrti u ovom obliku, ona je samo mali prelaz u nešto veličanstvenije. Ako i dođe do nekih kataklizmi vi ćete samo ostvariti svoj cilj i postojaćete kao još divnije svetlosno biće nego što ste sad. Pobedićete sve prepreke materijalizma i ući ćete u više nivoe postojanja o kojima samo sanjamo.

Naravno da će vas lagati da će neki od vas živeti večno u telu, ali to je iluzija, jer telo nikada i nigde ne može pobediti četiri parametra koja definišu materijalnu egzistenciju: rođenje, bolest, starost i smrt. Samo nirvana i vraćanje u svetlost...

Aum (Om).

Šta bre u religijama? Kakve veze ima strah od smrti sa religijom? Mislio si u ljudima valjda? :lol:

Ne. U religijama. Onako kako se propoveda u religijama. Strah od smrti, od pakla itd. Gomila gluposti...

Ali ako i dalje imaš strah od smrti moraš se suočiti sa njim. Sedi udobno i zatvori oči, pojačaj taj strah što više, zatim opusti se i kaži sebi: “Ja (imenom taj i taj ili ta i ta) imam strah od smrti i bojim se tog iskustva i nepoznatog, ali ja volim i prihvatam sebe i svoj strah od smrti, jer znam duboko u sebi da nikad ne mogu umreti ili nestati, nego samo preći iz jednog oblika postojanja u drugi.” Sad udahni duboko i budi jedno vreme sa samim sobom i uživaj u svojoj slobodi od smrti, pa otvori oči i nastavi uživati u trenutku. Svaku vrstu straha i bilo kog drugog problema ćeš se rešiti samo ako mu se prepustiš i doživiš ga u potpunosti. Nepoznanica koju stvara um kako to izgleda je velika prepreka oslobađanja od strahova. Kada se sočiš sa svojim strahovima oni nestaju pred vama kao baloni od sapunice.

Ko veruje u Isusa ..nema se zasto bojati smrti ...osim nasilne

Isus je pobedio smrt i uskoro ce konacno i unistiti smrt ;)

Zato ljudi veruju u Vaskrsenje :)

Isto važi i za one koji veruju u proroka Muhameda; ali to su niži nivoi religioznosti.

Ovo je tema o reinkarnaciji duše, a ne o Isusu i “vaskrsenju”; imate na stotine takvih tema.

Više ljudi veruje u reinkarnaciju nego u uskrsnuće. Uskrsnuće je krenulo od Jevreja, a reinkarnacija postoji, nezavisno jedno od drugog, u svim plemenima I narodima širom planete.

Samo a te obavestim da ne postoji reinkarnacija ...;)

To je ljudsko verovanje .....nije od Boga takva nauka :)

Da te obavestim da ne postoji uskrsnuće.

To je nešto što nema veze ni sa bogom ni sa čovekom...

Očekujem jače argumente. Ja ću svoje izneti...

Dakle...

Ko veruje u uskrsnuće neka veruje. Čovek je vernik, ali to ne znači da mora da bude i lakoveran. Ali neka se zapita u šta je verovao pre rođenja.

Recimo da je taj neko živeo u Indiji pre 4000 godina. Slučajno se rodio u toj zemlji, primio hinduizam od roditelja, verovao u indijski panteon od nekoliko hiljada bogova, i smatrao da je u pravu. Zatim se rađa u Tibetu pre 2000 godina, od roditelja prima budizam i obožava samoga sebe tražeći svetlost u sebi i težeći nirvani, i ponovo misli da je u pravu. Zatim se rađa u Francuskoj pre 1000 godina, od roditelja prima rimsko hrišćanstvo, veruje u devicu Mariju, Isusa i uskrsnuće, postaje krstaš i odlazi u Jerusalim da kolje muslimane misleći da čini veliko delo za boga, i u ovom životu smatra da je u pravu. Zatim se rađa u Turskoj pre 500 godina, od roditelja prima islam, veruje u dženet i pakao, i kao turski vojnik kreće u osvajanje Evrope smatrajući da će ga bog primiti u raj ako bude ubio što više nevernika koji ne veruju u Allaha, i opet smatra da je u pravu. Zatim se rađa u Srbiji u XX veku, od roditelja prima srpsko pravoslavlje, poštuje kalendar koji za realnim kalendarom zaostaje 13 dana, veruje u nebesku Srbiju i u bogorodicu trojeručicu i ostale svece sa ikona, odlazi u rat na Kosovo da se bori protiv većeg dela sveta uveren da je ceo svet protiv Srbije, i ponovo smatra da je u pravu.

Taj čovek može se izvući iz neprekidnog kruga rađanja i umiranja jedino ako spozna neke stvari. Za početak, da se odrekne sadašnje religije koju je primio od roditelja i da se meditira o nekoliko svojih poslednjih života.

Uskrsnuće ili reinkarnacija. Trećeg nema. Nema ni sredine. Zapravo ima sredine, ali u sredini su oni koji ne veruju ni u šta.

Reinkarnacija.

Ovih dana smo svedoci reinkarnacije u prirodi. Proleće koje je umrlo prošle godine, ponovo se rodilo ove godine. I led koji se otopio pretvorio se u vodu koja se u zimu zaledila.

Reinkarnacija.

A dokazi uskrsenja u 1 veku? Ocevidci... istorija... Bozja rec...

Nema nikakvih dokaza. Ne piše se OCEVIDCI ili OČEVIDCI nego OČEVICI. U pravu si onoliko koliko si pismena. "Božja reč" može biti bilo koja sveta knjige bilo koje religije. U epistemološkom srcu monoteizma nalazi se pravilo „ja sam u pravu, ti nisi“, te je sa tog stanovišta vrlo lako opravdati i nasilje prema onima koji „nisu u pravu“. Hrišćaninu jedan musliman „nije u pravu“, jer veruje u pogrešnog boga i obrnuto. Dakle ništa novo. Pogotovo istorija. Onaj ko bi napisao da se neko povampirio, prdon, uskrsnuo, ne bi više bio istoričar, već lakrdijaš, a njegova dela mitologija a ne istorija. Voleo bih da vidim "dokaze uskrsnuća" u naše vreme. :hahaha:

Varas se ti mozda ne bi zeleo da postoje... ali ne bi se zamarala da ti ih iznosim... :cao:

Baš bih voleo da se varam i da je sve onako crno-belo kako kažu JS (iako svesno i namerno lažu), i baš bih voleo da ostanem životinja, ali nema šanse. Prirodni zakon je surov. Mada tačno znam šta možeš reći, jer poznajem tvoju religiju. I ja se ne zamaram kada iznosim ono što je tačno.

Ovo je suština:

Ko veruje u uskrsnuće neka veruje. Čovek je vernik, ali to ne znači da mora da bude i lakoveran. Ali neka se zapita u šta je verovao pre rođenja.

Recimo da je taj neko živeo u Indiji pre 4000 godina. Slučajno se rodio u toj zemlji, primio hinduizam od roditelja, verovao u indijski panteon od nekoliko hiljada bogova, i smatrao da je u pravu. Zatim se rađa u Tibetu pre 2000 godina, od roditelja prima budizam i obožava samoga sebe tražeći svetlost u sebi i težeći nirvani, i ponovo misli da je u pravu. Zatim se rađa u Francuskoj pre 1000 godina, od roditelja prima rimsko hrišćanstvo, veruje u devicu Mariju, Isusa i uskrsnuće, postaje krstaš i odlazi u Jerusalim da kolje muslimane misleći da čini veliko delo za boga, i u ovom životu smatra da je u pravu. Zatim se rađa u Turskoj pre 500 godina, od roditelja prima islam, veruje u dženet i pakao, i kao turski vojnik kreće u osvajanje Evrope smatrajući da će ga bog primiti u raj ako bude ubio što više nevernika koji ne veruju u Allaha, i opet smatra da je u pravu. Zatim se rađa u Srbiji u XX veku, od roditelja prima srpsko pravoslavlje, poštuje kalendar koji za realnim kalendarom zaostaje 13 dana, veruje u nebesku Srbiju i u bogorodicu trojeručicu i ostale svece sa ikona, odlazi u rat na Kosovo da se bori protiv većeg dela sveta uveren da je ceo svet protiv Srbije, i ponovo smatra da je u pravu.

Taj čovek može se izvući iz neprekidnog kruga rađanja i umiranja jedino ako spozna neke stvari. Za početak, da se odrekne sadašnje religije koju je primio od roditelja i da se meditira o nekoliko svojih poslednjih života.

Takođe, radi se i o nivou svesti... takozvane avramske religije su religije za ljude sa nižim nivoom svesti (jer teže animalnom u čoveku), dok su dalekoistočne religije (koje teže nirvani) za ljude sa višim nivoom svesti. Fakat.

A zar neznas da svako ko ne Priznaje Uskrsenje ...je Antihrist po Bibliji ..sam Isus je to rekao, imas u Novom Zavetu :)

Ne piše se NEZNAS ili NEZNAŠ nego NEZNAŠ. A zar ne znaš da je kaurin ili nevernik svako k one priznaje proroka Muhameda... Tako piše u Kuranu, sam Muhamed je to rekao, imaš u nekoliko sura...

Očekujem od ozbiljnih sagovornika da barem pročitaju uvodni post i/ili uvodne postove... pa da ozbilojno diskutujemo, bez nametanja svoje religije sagovorniku. Kažem da nije poenta ove teme da neko nekome nameće svoje stavove.

„Reći za jednu veru ili jednu filozofiju da sadrži svu istinu isto je što i reći da sve druge vere i filozofije sadrže sve zablude. Od ove brutalnosti retko je kad slobodna velika masa ljudi. A zadobiti ovu slobodu znači učiniti jedan divovski korak ka veličini, ka božanstvu.“

Vladika Nikolaj Velimirović

I barem nauči da pišeš gramatički ispravno na svom maternjem jeziku...

“Lako je naučiti životinju. Lako je naučiti prostaka. Ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima.”

Aha ...vidim da ti si brz za raspravu i svadju ..u tome si prvi verujem

Nego reci ti meni ..ko je veci Isus ili Muhamed ili Buda ?

Ja mislim da je Isus veci od obojice : )

I od Vladike je Veci Isus ..on je Najveci u Svemiru odmah oosle Boga

I sa kime ti uporedjujes Isusa onda ? sa smrtnim ljudima ? :lol:

Mnogo gledas naucnu Fantastiku ...ne ide dusa iz tela u telo

Nego ta dusa koju ti zoves je Zivotna Snaga koja umire sa covekom zajedno

I cekaju Sud Boziji ..da ih Isus pozove u Vaskrsenje :)

Mnogo čitaš jednu knjigu I ne čitaš ništa drugo I ne gledaš ništa drugo.

Energija ne umire, već prelazi iz oblika u oblik.

Ne zanima me “Sud božji”, “Isus” i “Vaskrsenje”, nema veze sa ovom temom i mojom religijom... obavezujuće je za mene isto kao jihad za tebe – dakle 0%... možemo na nekoj drugoj. Širenje straha od smrti ima veliko utemeljenje upravo ovde:

I cekaju Sud Boziji ..da ih Isus pozove u Vaskrsenje :)

Ne mozes dati protivargument vaskrsenju jer ako BOG POSTOJi on jeste stvorio coveka i moze ga ponovo stvoriti (uskrsnuti).
To je logicno i jasno...

Ako ne moze vaskrsnuti. stvoriti, onda i nije Bog..

Bog kao svemoguc moze da stvara, ponovo stvara ( vaskrsava )...

Već sam dao u postu broj 8. (Izvoli pročitati.) Uz napomenu da nemam ništa protiv da ljudi koji sun a nižem nivou svesti veruju u uskrsnuće. Stvar odabira pojedinca, ukoliko je stvar odabira a ne prisile.

Ništa nije logično i jasno, naročito “pričice iz I veka naše ere.

Viđenje Jehovinih svedoka (više puta dokazano kao zabluda).

Takođe i ovo. Ovo mi liči na diskusiju profesora i odojčeta. :hahaha:

Aha ...vidim da ti si brz za raspravu i svadju ..u tome si prvi verujem

Nego reci ti meni ..ko je veci Isus ili Muhamed ili Buda ?

Ja mislim da je Isus veci od obojice : )

I od Vladike je Veci Isus ..on je Najveci u Svemiru odmah oosle Boga

I sa kime ti uporedjujes Isusa onda ? sa smrtnim ljudima ? :lol:

Apsolutno, za argumentovanu raspravu.

Za mene su jednaki.

Da si rekao da je Muhamed ili Buda... zamislio bih se… da si rekao da su isti takođe bih se zamislio... ja za svoju relčigiju ne kažem da je 100% u pravu. Ali pošto za svoje kažeš da je najbolje, ponovo ću ti citirati jednog velikog hrišćanskog mislioca:

„Reći za jednu veru ili jednu filozofiju da sadrži svu istinu isto je što i reći da sve druge vere i filozofije sadrže sve zablude. Od ove brutalnosti retko je kad slobodna velika masa ljudi. A zadobiti ovu slobodu znači učiniti jedan divovski korak ka veličini, ka božanstvu.“

Od vladike jeste veći, ali veća su i ova dvojica. U islamu je to MUhamed, u budizmu buda… itd. Ništa novo nisi rekao.

Da, sa smrtnim ljudima.

Tema je - BEZRAZLOŽNI STRAH OD SMRTI U RELIGIJAMA…- možemo li o tome? Pošto ubeđivanje u reinkarnaciji ili uskrsnuće nema nikakvog smisla, mada je više argumenata na mojoj strani.

Nisi nista odgovorio kao po obicaju, samo mantras to tvoje...

Pa jel postoji taj Bog ili ti je nemocan...

Valjda postoji Bog u religiji :lol:

I ogranicen si ja pisem u svoje ime... svoje shvatanje Boga...

Jesam uvek. Masa informacija (sa moje strane) samo na ovoj temi. Dakle, lažeš. Ali to je vaša "vrlina". Hvala bogu da neću mantrati ništa tvoje. Videli smo ko se više ponavlja.

Ne negiram boga, samo ovako mizeran pristup bogu.

Postoji bog, ali ne ovako kako je prikazan širokoj masi robova.

Neka si ograničena, znamo da kad nisi u pravu zloupotrebljavaš system prijavljivanja postova, to je tako bogougodno. Mada je tema nešto drugo.

Pa Vasksenje koje te toliko plasi ..je i deo Religije i povezno je sa pobedom nad smrti od koje se ljudi plase

i nada za ljude koji veruju u Boga i ono sto on obecava svojinm vernicima

Da ce unistiti smrt od koje se ludi plase i dati im kao nagradu vecni zivot ako budu verovali u Isusa i Boga

A to oko Suda Bozijeg nije Strah ...nego Istina koja ljude ceka

Jer ce Bog to zaista uciniti ..mimo svacije volje :)

Pa Vasksenje koje te toliko plasi ..je i deo Religije i povezno je sa pobedom nad smrti od koje se ljudi plase

i nada za ljude koji veruju u Boga i ono sto on obecava svojinm vernicima

Da ce unistiti smrt od koje se ludi plase i dati im kao nagradu vecni zivot ako budu verovali u Isusa i Boga

A to oko Suda Bozijeg nije Strah ...nego Istina koja ljude ceka

Jer ce Bog to zaista uciniti ..mimo svacije volje :)

Znam da te plaši, zato si i došao na ovu temu. Ja nisam hrišćanin i lišen sam vašeg straha. Jesi li čitao dva uvodna posta? Na osnovu čega “se izhjašnjavaš u moje ime”?

Ta tvoja nada ne važi za ljude izvan hrišćanstva. Naravno da će vas lagati da će neki od vas živeti večno u telu, ali to je iluzija, jer telo nikada i nigde ne može pobediti četiri parametra koja definišu materijalnu egzistenciju: rođenje, bolest, starost i smrt. Samo nirvana i vraćanje u svetlost...

Nemoguće dok god postoji telo. Četiri parametra – rođenje, bolest, starost i smrt – su na snazi dok god imaš telo.

A to oko jihada bi ti musliman objasnio isto kao što ti meni objašnjavaš “Sud božiji”, ali za tebe jihad ne važi kao za mene i jihad i “Sud božji”.

Isto kažu i muslimani za svoje verovanje.

Jesam uvek. Masa informacija (sa moje strane) samo na ovoj temi. Dakle, lažeš. Ali to je vaša "vrlina". Hvala bogu da neću mantrati ništa tvoje. Videli smo ko se više ponavlja.

Ne negiram boga, samo ovako mizeran pristup bogu.

Postoji bog, ali ne ovako kako je prikazan širokoj masi robova.

.
Tebi je mizeran pristup to sto je MOJ BOG SVEMOCAN.

a tvoj nije.

ti si ogranicen jer ne razumes sta pisem..

Back