BEZOBZIRNA PROVOKACIJA U NOVOM SADU: Raširili albansku zastavu na mostu

BEZOBZIRNA PROVOKACIJA U NOVOM SADU: Raširili albansku zastavu na mostu, gde je NATO ubio mladog Olega Nasova (29), prvu žrtvu agresije!
Gde je "granica" i prag tolerancije?
Nekoliko naselja u NS im je pružila utočiše!
Provokacija manjine?
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...io-mladog-olega-nasova-29-prvu-zrtvu-agresije

Ne verujem da je provokacija manjine.Piše da su u pitanju albanski učesnici polimaratona,koji su na most došli dok takmičenje nije trajalo,slikali se i razišli se

BEZOBZIRNA PROVOKACIJA U NOVOM SADU: Raširili albansku zastavu na mostu, gde je NATO ubio mladog Olega Nasova (29), prvu žrtvu agresije!
Gde je "granica" i prag tolerancije?
Nekoliko naselja u NS im je pružila utočiše!
Provokacija manjine?
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...io-mladog-olega-nasova-29-prvu-zrtvu-agresije

Skandal na godišnjicu bombardovanja

Društvo 25.03.2019.

Na dan kada su pre tačno 20 godina avioni NATO počeli bombardovanje Savezne republike Jugoslavije, šestorica Albanaca raširila su zastavu Albanije na Varadinskom mostu, koji je u bezumnom napadu Alijanse srušen 1. aprila 1999. godine i sa sobom u smrt odneo Olega Nasova (29), prvu žrtvu u Srbiji!

Prema rečima očevidaca, Albanci, inače učesnici 26. novosadskog polumaratona, koji je održan juče, došetali su, u vreme kada se nisu takmičili, do sredine mosta i raširili albansku zastavu, pa se potom fotografisali.

- Baš sam krenuo na obeležavanje godišnjice NATO agresije kada sam iz kola video da šestorica muškaraca na mostu vade veliku albansku zastavu, smeju se i slikaju se s njom. Kada me šlog nije strefio! Varadinski most nije bio u trasi maratona, nisu oni podigli zastavu kao učesnici trke! Namerno su otišli tamo i slikali se, jasno se videlo da je u pitanju provokacija! Pa zar na godišnjicu strašnog stradanja našeg naroda, zar na mestu koje je odnelo prvu žrtvu tokom bombardovanja da se albanska zastava vijori? - revoltirano priča za Kurir Saša Vujić, koji se i borio u ratu 1999. godine.

Kaže da je parkirao kola ispod mosta i pozvao policiju.
- Zaustavio sam ih jer nisam mogao da gledam kako nas sramno provociraju, i to baš 24. marta! Nisu pružali otpor, policija je odmah došla sa dva patrolna vozila i legitimisala ih. Međutim, njih petorica nisu imali dokumenta, dok je jedan pokazao policijsku legitimaciju i, kako sam načuo, predstavio se kao jedan od načelnika policije u Tirani! Privedeni su kod sudije za prekršaje i nadam se da će biti kažnjeni - kaže Vujić i dodaje da "nikako nije mogao da veruje šta se dešava".

1802752_1003-profimedia_ff.jpg

NATO bombarderi srušili su sa nekoliko projektila nekadašnji most Maršala Tita, poznatiji kao Varadinski most, 1. aprila 1999. godine u 5.05. U tom trenutku most je prelazio Oleg Nasov (29), koji je išao u Rafineriju na dežurstvo. Tri meseca kasnije, njegova supruga rodila je sina kome je dala očevo ime. Nedugo posle Varadinskog, srušena su i preostala dva novosadska mosta preko Dunava - Most slobode i Žeželjev most.

Tužilaštvo: Nema elementa krivičnog dela

- Građani su prijavili policiji slučaj i kada je patrola izašla, na mostu je zatečeno šest državljana Albanije koji su bili učesnici maratona. Kod njih u jednoj od torbi je pronađena albanska zastava. Da li su je u nekom trenutku širili na mostu ili to nisu uradili, još uvek se ne zna. Stav tužilaštva je da nema elemenata krivičnog dela - rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem.
(J.R.)
Brojke

• 3 puta je kroz istoriju rušen Varadinski most
  • 304 metra je dugačak
  • 2000. godine obnovljen i otvoren

Bezobrazluk
Simbolima "velike Albanije" uznemirili meštane Dolova

Pre samo nekoliko dana meštani Dolova kod Pančeva protestovali su zbog vlasnika i zaposlenih u jednoj pekari u centru ovog mesta koji su na društvenim mrežama objavili fotografije sa simbolima "velike Albanije" - raširenim rukama koje predstavljaju crnog orla i zastavom Albanije, ali i kako naoružani poziraju ispred svoje kuće. Nakon što je 250 građana potpisalo peticiju, vlasnik objekta im je otkazao zakup pekare.

(Kurir.rs/Jelena Pronić)

Ови су изгледа у Нови Сад дошли из Тиране што другим речима значи ДА ИХ ЈЕ ПОСЛАО ЕДИ РАМА...... јбг....... тако је то када наш глупи АВ прави "пријатеље" од злочинаца...........

Ne verujem da je provokacija manjine.Piše da su u pitanju albanski učesnici polimaratona,koji su na most došli dok takmičenje nije trajalo,slikali se i razišli se

Могао би у Новом Саду опет кренути један тренд од пре пар година :D

Неки би могли остати без бакЉаве :lol:

Чико, ја тебе гледам с неба
И видим те као на слици
Чико, ја сам онај цвет-беба
Који си убрао у Батајници.
Ја сам била она мала
Милица, што је задремала
У мамином загрљају
А пробудила се у рају.
Сад нисам она булка румена
Већ бели анђелак оне булке
Што гледа своје најдраже с неба
И види тебе… и твоје руке.
Мој тата се сада брије
А моја мама пегла пелене
Ја их видим и жао ми је
Што не виде и они мене.
Ено и моје розе ноше
И лутке што се смешила на ме
Кад су твоје зле тице дошле
И отеле ме од моје маме.
Тада сам се овде попела
С неком дечицом непознатом
Али бих много више волела
Да сам доле, с мамом и татом.
Да ти кажем још само ово
Па иди и заборави ме
Мама ће да ме роди поново
И даће ми још лепше име!
Добрица Ерић
•У знак сећања на Милицу Ракић и сву децу страдалу у НАТО бомбардовању 1999. године.

Tako je bundy, sportski poraz u natjecanju.

Sigurno nije agresija ili nešto sl.
Dobro nesportski poraz u agresiji ,al opet to nema veze sa ovim maratoncima i sa širenjem zastava ... ti kao nisi video da naši ili vaši sportisti šire zastavu Srbije ili CG kad odu negde da igraju bilo šta ? :think: Ja čak mislim da smo i na nekim ekskurzijama po mrskoj EU nosali srpsku zastavu i slikali se svuda sa njom pre X godina , kao što i naši ljudi koji žive preko kada prave neke svoje gastoske prosalave skupove i sabore,recimo u pravoslavnom Torontu ili Minkenu uvek mašu našim znamenjima i to je svima sasvim normalnmo , a kad šiptarski gastosi na nekoj svojoj žurci u njihovoj kući pored Pančeva okače njihovu zastavu odmah kreću šizofrena cepanja niskostojećih gutača tablodinog falusa .

- - - - - - - - - -

Nisam znao da u Novom sadu sada ima još snega.
To je na Vencu

Šiptari su kao hijene.
Ako ih je 10 napadaju i bolesnog lava.
Razumeju samo jezik sile.
Čak i da (teoretski) dobju Preševsku dolinu
odmah bi tražili Niš.

Za ugovore:
Sve potpisuju što im tata (USA) kaže
a samo čekaju kako da ne ispune.
Kada osete tvrdo, sve slušaju.

Što se onih pekara tiče:
Ne dirati ih,
Ali, obavezno nastavite da kupujete hleb kod njih.
Tako finansirate projekat Velike Albanije.
Svi oni (hteli to ili ne) deo prihoda uplaćuju za to.

Poslednja izmena:
Прошли пут смо одрадили усшену акцију "пиш-јуриш на Пожаревац" где смо пишкили на гробу Цобета Смрдљошевића (у ствари, нисмо на гробу, само уз ограду, јер се не сме повређивати туђа имовина, па нисмо могли да уђемо у двориште)

сада планирамо акцију истицања српске заставе у Призрену. Акцију ћемо назвати "већ ове године у Призрену".

Dobro nesportski poraz u agresiji ,al opet to nema veze sa ovim maratoncima i sa širenjem zastava ... ti kao nisi video da naši ili vaši sportisti šire zastavu Srbije ili CG kad odu negde da igraju bilo šta ? :think: Ja čak mislim da smo i na nekim ekskurzijama po mrskoj EU nosali srpsku zastavu i slikali se svuda sa njom pre X godina , kao što i naši ljudi koji žive preko kada prave neke svoje gastoske prosalave skupove i sabore,recimo u pravoslavnom Torontu ili Minkenu uvek mašu našim znamenjima i to je svima sasvim normalnmo , a kad šiptarski gastosi na nekoj svojoj žurci u njihovoj kući pored Pančeva okače njihovu zastavu odmah kreću šizofrena cepanja niskostojećih gutača tablodinog falusa .

Ne sjekiram se mnogo za te zastave, više sam komentarisao jednu drugu pojavu, koju je jedan moj poznanik lijepo prokomentarisao.

Untitled.png

Pa nije prvi put da se strani sportisti ili navijači na nekom takmičenju slikaju u drugoj zemlji sa svojom zastavom , lično sam video brdo puta da i Srbi to rade , to što je ovde narod frustriran i što nije sportski podneo poraz u utakmici Alied force 99. realno i nije problem stranih sportistra koji gostuju u Srbiji ,već je to posao domaćeg zdravstva .

Tako su se Šiptari slikali sa zastavom i u Francuskoj,pa su ih policajci dobro izlemali zbog toga.

Imam osecaj da sve ove bljuvotine sto pisu o teroru Srba nad Albancima na Kosovu, ta silovanja, ubijanja... da ce to sve biti macija igra za ono sto ce da usledi.

Zar ne mislite da ce biti strasno? Bice to plac i skrgut zuba. Ali ovog puta ne samo u bolesnim umovima potplacenih zapadnih degenerika.

ma da....................nece dobro proci ni Japan................onomad neki albanci okacili albansku zastavu na Autobus turisticke agencije u Nari.............................sta se sve sprema Japanu .......sveti Bog zna.

Back