Bezizlazna situacija?

Skorije sam naleto na ovaj grafikon za sagledavanje situacija.
Rekao bih da ima nekog smisla.

ayzp0gvl4ehx.jpg

Da li vam se nekada desilo da se nađete u situaciji koju ste smatrali toliko ozbiljnom da niste videli izlaz iz nje?
Ako da kako je to izgledalo i kako se eventualno razrešilo?
Koliko često se ustručavamo od nekih koraka koji mogu da donesu razrešenje ako nam deluju nepovoljnim po nas same?

Dešavalo mi se da trenutno oslepim duhom, pa ne mogu da vidim nikakav izlaz iz neke situacije, ali sam se kao vernik okretala strpljenju i smirenju. Do sad mi je se to uvek isplatilo i rešenja su mi se relativno brzo javljala i kristalisala.
Ponosna sam nekako na periode poteškoća tokom kojih sam sama sebi svodila potrebe na minimum jer inače ne bih zadržala ni gram dostojanstva koje mi je važno.
U dobru se ne ponesi, a u zlu se ne pokudi.
Imamo život kroz koji ponekad nailazimo na mnogo povoljnosti, a ponekad veoma malo. Moramo se upravljati prema trenutnom stanju. Ako ne vidimo izlaz, to ne znači da on ne postoji, već da smo oslepljeni razočarenjem ili promašajem.

Ne postoji bezizlazna situacija, osim smrti.
Mogucnost izbora uvek postoji, samo sto je to nekad biranje izmedju dva zla.

Mnogo puta sam pitao da mi neko da situaciju gde nije bilo izlaza ili izbora, i nikad nisam cuo ni jednu smislenu.

Skorije sam naleto na ovaj grafikon za sagledavanje situacija.
Pitanje je sta je uzrokovalo da dodjes u takvu situaciju?

Ne zelim da guram nos gde mu nije mesto, ali mislim da je problem nastao od tvojih roditelja.

Mislim da se u tebi probudio ratnik, prikupljas snagu i onda da krenes da razresis situaciju.
Tvoja situacija je daleko od bezizlazne.
Pa i nisam u nekoj bezizlaznoj situaciji, više je da sam u situaciji da sada imam više opcija pa ću par dana da prorazmislim šta od njih i kako da iskoristim.
Inače, vezano za temu, kao i teme koje kačim - uglavnom se vezuju za neka moja random razmišljanja ili opažanja u svakodnevnom kontaktu sa drugima.
Pa čisto da ih ovde pustim u etar i vidim kako ljudi gledaju na njih.

Da li vam se nekada desilo da se nađete u situaciji koju ste smatrali toliko ozbiljnom da niste videli izlaz iz nje?
Сваки дан је такав и све је теже.......
.....нема решења ......
Koliko često se ustručavamo od nekih koraka koji mogu da donesu razrešenje ako nam deluju nepovoljnim po nas same?
.....не,нема решења јер је посао претешко наћи али и ко га има зарада није довољна да се нађе решење,још ако су особе сломљене у матичној заједници без подршке ван ње ништа од тога.....

Naravno da mi se desilo koristio sam tehniku anger menagementa i moj problem sam rešio tako što sam otišao u prodavnicu i kupio dve pedale za čupati maslačkove iz travnjaka, kupio sam dve pedale u slučaju da jednu slomim zato što sam bio prilično besan i frustriran celom situacijom.., nisam odustao dok nisam i zadnji maslačak zajedno sa korenom iščupao iz travnjaka, to mi je prilično pomoglo i taj moj problem je posle maslačaka bio mali kao kikiriki..

Naravno da mi se desilo koristio sam tehniku anger menagementa i moj problem sam rešio tako što sam otišao u prodavnicu i kupio dve pedale za čupati maslačkove iz travnjaka, kupio sam dve pedale u slučaju da jednu slomim zato što sam bio prilično besan i frustriran celom situacijom.., nisam odustao dok nisam i zadnji maslačak zajedno sa korenom iščupao iz travnjaka, to mi je prilično pomoglo i taj moj problem je posle maslačaka bio mali kao kikiriki..
Jadni maslaci, mogao si da ih spremis barem u salati :)

1. Pa i nisam u nekoj bezizlaznoj situaciji, više je da sam u situaciji da sada imam više opcija pa ću par dana da prorazmislim šta od njih i kako da iskoristim.
2. Inače, vezano za temu, kao i teme koje kačim - uglavnom se vezuju za neka moja random razmišljanja ili opažanja u svakodnevnom kontaktu sa drugima.
Pa čisto da ih ovde pustim u etar i vidim kako ljudi gledaju na njih.
1. Slazem se
2. nasa razmisljanja su vise predodredjena nego sto ljudi misle, ne mislim da kacis stvari slucajno jer ima odredjeni obrazac,
moj osecaj je da nisi narocito zadovoljan pravcem koji ides i zelis napraviti nekakav zaokret, ne vidim nista dramaticno kod tebe, tj delujes sasvim normalno, razmisljanje je dosta logicno, ali deluje mi da je u pozadini problem nestalnost, tj iz tvoje price deluje da su te roditelji zapostavili kao malog, a deca uglavnom krive sebe za sve greske roditelja; kasnije si sve to skontao ali jos uvek imas nekih gremlina i odredjene nesigurnosti, tj verovatno stalno preipitujes svoje odluke i nemas nikad odredjen pravac
Ovako meni deluje, naravno da je velika sansa da gresim.

Bezizlaznu situaciju jedino stvori osećaj parališućeg straha, svako je to bar nekad doživeo pretpostavljam, bar dok je bio klinac.
U toj situaciji samo gledaš da oteraš na bilo koji način taj strah, da bi shvatio da situuacija nije tolko bezizlazna.

Jesi ovde mislio više na te momente ili neke okolnosti o kojima duže razmišljaš i koje te muče?

Da, par puta. Kod mene se kao najbolje rješenje pokazalo da ne donesim ishitrene odluke, da sačekam da se ta magla slegne, kad mogu trezvenije da razmišljam. Okrenem se sebi, radim i činim ono što je do mene, što mogu. Nije mi nikad bilo jednostavno pogotovu kad me muka pritišće, ali bolje činiti bilo šta drugo malim koracima nego lupati glavom što mi se čini trenutno nerješivim. Vremenom bi kod mene se to smanjivalo, to bezizlazno učinilo manje strašnim do tog nivoa kad postaje riješivo, kroz neku odluku hladne glave ili sasvim neku novu mogućnost koja se ukazala.

A, vrata se automatski zaključaju. Možeš samo napred, da tražiš izlaz. Nazad :nono3:
po dosadasnjem mom zivotnom iskustvu ako je ulaz neupotrebljiv. onda se izlazi na vrata, a ako ne moze na vrata onda na prozor, odzak, rupu na podu, virtualni paralelni univerzum, kako god.

(ili sto bi nekad ulicno rekli: Ako si jaci, nisi brzi, ako si jaci i brzi ne znas put, ako si jaci, brzi i znas put, pa moram i ja nekad da na.ebem! :) ) (ima tu jos jedna zivotna opservacija: nikad ne treba d.petom zatvarati vrata iza sebe)

Da.
Smatram da iz mnogih situacija ne postoji izlaz, samo naučimo da živimo u toj bezizlaznosti. Priviknemo se. Jednom mora proći. Sve prolazi.
Mozda da pogledas stvari iz drugacije perspektive? U vecini situacija ima neko resenje, neki izlaz.
Jedine bezizlazne situacije su vezane za odredjene zdravstvene i neke ekstremne situacije- npe gasne komore u 2 sv. ratu.

Back