bezicni mis ,moze ili ne ?

Ordinary Player

Iskusan
Poruka
6.040
recimo da se bluetooth za bezicni mis zagubi/polomi,jel taj mis otpisan ili moze da posluzi neki drugi bluetooth koji radi na istoj frekvenciji . Al da naglasim taj bluetooth nije od misa vec jedan od ohih koji se kupuju za povezivanje telefona i pc-a.

po nekoj mojoj logici to bi trebalo da moze,al postoji drugi problem,taj njegov fabricki mora da automatski prepoznaje mis pri paljenju kompa i uspostavlja konekciju,dok bi ovaj drugi morao da saceka dizanje os-a pa da se preko programa bluesoleil uredjaj pronadje.
images

E sad tu je caka,bluesoleil moze automatski da se podigne al mislim da ne moze automatski da pronadje uredjaj i da se konektuje na njega vec mora da se KLIKNE ovaj crveni krug,samim tim za svako pokretanje racunara iziskuje klikanje drugim misem (mozda i tastaturom moze)

Vase misljenje,izvodljivo ili ne ,i sta se radi u ovakvom slucaju
mozda ima posebno da se kupi rf reciver/emiter za miseve odredjene marke :think:

Poslednja izmena:
mora da poseduje neki HID profil :think:
piše negde kao neka fizička klasa uređaja da li ima ili ne :bye:
obično drajver za njega je osakaćen malo

probaj na linuxu da li radi tako upareno jer je drugačiji sistem podrške -ne zavisi od windows drajvera već ima sasvim drugačije probleme :rotf:

xm,evo nasao sam na zvanicnom sajtu za jednu marku misa da ne moze da radi na drugim rf reciverima vec samo na njihovim,i cak treba proveriti kodove koji se nalaze ispod misa i na reciveru kako bi se utvrdilo da li su kompatibilni.
te zamene tj. replacement usb moze da se kupi preko njihovog sajta,al opet,treba proveriti da li to imaju nasi distibuteri

Back