Bezbednost saobracaja u Srbiji na zavidnom nivou!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

_nobody_

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.370
Za godinu dana 30 zvaničnika Severne Koreje poginulo u "saobraćajnim nesrećama":
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/32565...erne-Koreje-poginulo-u-saobracajnim-nesrecama

U proteklih godinu dana, 30 zvaničnika Severne Koreje koji su učestvovali u pregovorima sa južnokorejskim vlastima poginulo je u saobraćajnim nesrećama za koje se veruje da su nameštene, navodi se u godišnjem izveštaju organizacije za ljudska prava “Amnesti internešnel”.

Kako ocenjuje “Amnesti internešnel”, 30 zvaničnika, koji su ubijeni zato što nisu uspeli u pokušaju da unaprede odnose Pjongjanga i Seula, žrtvena su jagnjad u dubokoj krizi odnosa između Severne i Južne Koreje.

U ovom trenutku, njihov zadatak bio bi još teži, s obzirom na insistiranje Severne Koreje da želi da nastavi sa razvojem nuklearnog naoružanja i interkontinentalnih balističkih raketa.

Među političkim zatvorenicima u Jožnoj Koreji je bio i Šin Dong Hjuk, koji je pobegao iz logora o kojem je napisao knjigu "Bekstvo iz kampa 14"
U januaru ove godine, kada je vlast preneta na 29-godišnjeg Kim Džong Una, sina preminulog predsednika Kim Džong Ila, severnokorejska Agencija za državnu bezbednost uhapsila je 200 ljudi, od kojih su neki ubijeni, dok su ostali poslati u logore za političke zatvorenike. Prema procenama “Amnesti internešnela”, u tim logorima trenutno je zatvoreno oko 200.000 ljudi, gde žive u “užasnim uslovima”.

Severna Koreja ima običaj da ubija činovnike za koje smatra da su izneverili režim, čak i u slučajevima kada su oni samo izvršavali naređenja visokih zvaničnika ili članova porodice na vlasti.

Kako se navodi u izveštaju “Amnesti internešnela”, 2010. streljan je Pak Nam Gi, bivši direktor finansijskog komiteta Radničke partije, zbog neuspelog pokušaja da reformiše osiromašenu nacionalnu valutu, koji je izazvao galopirajuću inflaciju i još veću nestašicu namirnica.

Dobro je. Gljivica se uspesno starao poslednjih 3+ godina o Bezbednosti Saobracaja na (brzim) putevima Srbije.... Niko nije poginuo sto nismo uspeli da sprovedemo (do kraya, do yaya) reforme i udjemo u EU.

Dobro je. Bice i gore! :whistling:

_nobody_
 
Otkako je Mrka na celu nama putevi ko staklo nigde ni jedne rupice!

jel-video-neko.jpg
 
Замисли још да нам рокну "Амерички ценовник" /регистрација и гориво /...најјебали би :

Automobile ownership

17
DEC
6 Votes

One of the first big differences I noticed when I arrived in Serbia was how small the cars are. It is very rare to see pickup trucks, sport utility vehicles or even 6 cylinder cars. Coming from a country where almost every family has two vehicles with one being a pickup truck or van it was very strange to see these BIG guys in small cars! I soon found out why.My state of Illinois has a yearly registration fee of $98. Two years ago it was $78 dollars a year. The fee is the same for standard passenger plates for a 4 cyl- v-8. That is not the case in Serbia.The Serbian license plate registration fee is based on the size of your engine. Many of friends drive little 4 cylinder Fiat or Yugos. They pay anywhere from 150E to 200E a year. Larger engine vehicles and those considered “luxury” can have yearly fees up to 1500E a year!!!! INSANE!!!!!

Gasoline is another expensive item in Serbia. The current approximate cost of a gallon of regular gasoline in the state of Illinois is $3.22 a gallon. Serbia they use liters. There are 3.78 liters in one gallon. The current price for a liter of fuel here is about 150 dinars or 1.5E when you convert it into dollars per gallon it would be $7.60 a gallon!!!
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top